![]() |
2009.08.23. 09:27
2009.08.23. 09:31
Labi írta:Szia Jacko!
Mi a véleményed a Recaro ülésekről jobb-e mint a concord vagy hasonló?
http://www.kengurukid.hu/kidshop/index. ... 340&page=2
Szerinted érdemes venni "0-18kg" ülést vagy egyből mehet a "9kg-tól" ülés (persze ha már 9kg-osak vagyunk)?
Üdv
2009.08.23. 09:36
jackson írta:KLM írta:Üdvözlöm a tisztelt urakat,
Nem tudom hogy ez-e a megfelelö topik, de itt teszem fel a kérdésem. Valaki használja a II-III-as biztonsági csopotba tartozó BMW gyerekülést (3-tól 12 éves korig ill. 15-36 kg)? Vásárlás elött állok és gondoltam segitene 1-2 vélemény ezen a téren. A válsztásom BMW gyári gyerekülés (amin ha jól tudom nincs isofix rögzitési lehetöség) és egy Römer tipusu isofixes gyerekülés ami egy árkategoria.
Elöre si köszönöm a válaszokat.
KLM
Szerintem:
- a BMW jó autóban de nem gyerekülésben. Van BMW babakocsi is de a Peg-Perego Venezia 5-6ponton is messze veri azokat (legalábbis a mi felhasználási területünkön).
- a Römert istenitik de az ADAC teszteken nem tesztelnek komoly konkurenciát. Csúnyán részrehajlóak a gyerekülés tesztek. Messze nem objektivek.
- Az ISOFIX nem feltétlenül biztonságosabb mint a övfeszitős rendszerek. És próbáld meg minden alkalommal ki be pakolgatni naponta kétszer a ISOFIX durva nehéz üléseit.
- Sajnos a gyártói brand és a gyerekülés biztonsága+technológiája egyenlő. A römert nagyon istenitik, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a nagyon reklámozott brand miatt nagyobb profittal is adják el a cuccot amit a TE zsebedből vesznek ki.
- Az egyik legnagyobb szivatás, hogy a keskeny vállú üléseket elöbb növik ki a gyerekek vállban mint súlyban.
Én a Concord- családot használom lásd: http://www.concord.de/
Igazából legelőször akkor csábultunk el felé amikor az első gyerek született és a gyerekhordozó (tehát amivel alvás közben leviszed a kocsiba, bekötöd majd megérkezéskor kiveszed) csak nekik volt a Baboo-ban felcsapódás elleni védelme.
Amikor bekötötték és megpróbálod mozditani az kocsi ülésben bekötve (HÁTRA felé!! mintha beléd mennének hátulról) akkor valami beugrik, hogy mintha ezt nem tudná a römer.
Ha kell megtudom mutatni neked a teljes Concord családot mert szép lassan beszereztük: Ultimax, Trimax.
Jackson, aki már végig járta lépcsőket
2009.08.23. 10:02
jackson írta:Ez a régi beszélgetés anyaga:jackson írta:KLM írta:Üdvözlöm a tisztelt urakat,
Nem tudom hogy ez-e a megfelelö topik, de itt teszem fel a kérdésem. Valaki használja a II-III-as biztonsági csopotba tartozó BMW gyerekülést (3-tól 12 éves korig ill. 15-36 kg)? Vásárlás elött állok és gondoltam segitene 1-2 vélemény ezen a téren. A válsztásom BMW gyári gyerekülés (amin ha jól tudom nincs isofix rögzitési lehetöség) és egy Römer tipusu isofixes gyerekülés ami egy árkategoria.
Elöre si köszönöm a válaszokat.
KLM
Szerintem:
- a BMW jó autóban de nem gyerekülésben. Van BMW babakocsi is de a Peg-Perego Venezia 5-6ponton is messze veri azokat (legalábbis a mi felhasználási területünkön).
- a Römert istenitik de az ADAC teszteken nem tesztelnek komoly konkurenciát. Csúnyán részrehajlóak a gyerekülés tesztek. Messze nem objektivek.
- Az ISOFIX nem feltétlenül biztonságosabb mint a övfeszitős rendszerek. És próbáld meg minden alkalommal ki be pakolgatni naponta kétszer a ISOFIX durva nehéz üléseit.
- Sajnos a gyártói brand és a gyerekülés biztonsága+technológiája egyenlő. A römert nagyon istenitik, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a nagyon reklámozott brand miatt nagyobb profittal is adják el a cuccot amit a TE zsebedből vesznek ki.
- Az egyik legnagyobb szivatás, hogy a keskeny vállú üléseket elöbb növik ki a gyerekek vállban mint súlyban.
Én a Concord- családot használom lásd: http://www.concord.de/
Igazából legelőször akkor csábultunk el felé amikor az első gyerek született és a gyerekhordozó (tehát amivel alvás közben leviszed a kocsiba, bekötöd majd megérkezéskor kiveszed) csak nekik volt a Baboo-ban felcsapódás elleni védelme.
Amikor bekötötték és megpróbálod mozditani az kocsi ülésben bekötve (HÁTRA felé!! mintha beléd mennének hátulról) akkor valami beugrik, hogy mintha ezt nem tudná a römer.
Ha kell megtudom mutatni neked a teljes Concord családot mert szép lassan beszereztük: Ultimax, Trimax.
Jackson, aki már végig járta lépcsőket
2009.08.23. 11:00
Viper írta:
Hát akkor én mindjárt egy tanácsot szeretnék kérni a gyerekűlés szakértőtől.
Decemberre várható új jövevény a családban. Valami olyan gyerekűlés kéne, ami egyben a babakocsi része. Legyen levehető róla és külön hurcibáló eszköznek is jó legyen. Létezik ilyen?
2009.08.24. 20:16
2009.08.24. 21:52
2009.08.25. 08:09
Labi írta:Szia Jacko!
Szerinted ki lehet hagyni a hordozót nekünk és egyből a kövekező kategóriát megvenni (Ultimaxot)? Most 3 hónaposak vagyunk, 6kg. Elvileg erre is azt írják, hogy jó újszülött kortól.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
2009.08.25. 21:39
2009.08.25. 23:38
jackson írta:Szerintem ha drágának találja valaki akkor spóroljon máson és ne a gyereke túlélési esélyein!
Jackson, aki hülye maximalista és szereti a gyerekeit
2009.08.26. 07:54
admin írta:jackson írta:Szerintem ha drágának találja valaki akkor spóroljon máson és ne a gyereke túlélési esélyein!
Jackson, aki hülye maximalista és szereti a gyerekeit
Akkor talán nem kellene 2kilóval rohangálni neked se a pályán gyerekkel a hátad mögött![]()
2009.08.26. 19:46
jackson írta:Valld be Laci te mennyivel mész?
2009.08.26. 19:48
admin írta:jackson írta:Valld be Laci te mennyivel mész?
80-nal hogy ne egyen sokat![]()
2009.08.26. 21:18
2009.08.27. 08:12
webasto írta:látom a gyerekülés téma többeknek is kardinális kérdés. Mivel annak idején én is sokat törtem a fejem leírom hogy mi lett és miért. Én is olyan hordozót kerestem ami működik isofixes és isofix nélküli autóban ráadásul van hozzá tolóka keret. A következő szempont az volt hogy ha a manó 9kgosan kinövi akkor ne kelljen isofix lapot is cserélni elég legyen csak ülés csere. szempontok közé tartozott a minél hosszabb kihasználhatóság tehát minél nagyobb súly intervalumban lehessen állítani. A legfontosabb a teszt eredmények voltak. Mindent összevetve több éjszakás osztás szorzás után a Recarro-t választottam. A hordozót már kinőttük a következő ülés 9-15 kg ig még egy darabig jó lesz. A huzat minősége kifogástalan nem kopik nem foszlik, nem foltosodik, könnyen leszerelhető mosható és ami nagyon fontos gyorsan szárad. Én nem bántam meg, csak ajánlani tudom..
http://www.rrracing.hu/site/index.php?s ... ules-lista
innen nézegettem de vaterán is lehet találni. Én nem vennék újat hordozóból többet, mivel egy év használat után az még újnak mondható árban viszont félárban megkapható
2009.09.07. 12:36
jackson írta:és már kicsi neki a hordozó ezért vettünk egy Trimaxot ami ugyan I-es de (ez egy spéci alváltozata mivel fejtámla cserével II/III-as Lift Evo PT-re fejleszthető)
A következő beruházásunk már akkor lessz amikor mindkettő már 15kg fölötti akkor veszünk egy Lift EVO PT-t és majd ha a kicsi is kilóg a 18kgból felfejlesztjük a Trimaxot.
2009.09.07. 12:41
2009.09.07. 13:23
atizba írta:jackson írta:és már kicsi neki a hordozó ezért vettünk egy Trimaxot ami ugyan I-es de (ez egy spéci alváltozata mivel fejtámla cserével II/III-as Lift Evo PT-re fejleszthető)
A következő beruházásunk már akkor lessz amikor mindkettő már 15kg fölötti akkor veszünk egy Lift EVO PT-t és majd ha a kicsi is kilóg a 18kgból felfejlesztjük a Trimaxot.
Szia Jacko,
azt honnan latom, hogy az a Trimax, amit veszek (ebay) atalakithato erre az Evo PT-re, van valami tipusjelzese? Nemelyiknel latok ilyen X-Line megjegyzest, de hatha te tudod a valaszt kapasbol, es akkor nalam gyoz a lustasag
Koszi!
2009.09.07. 15:27
2009.09.07. 21:02