Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Váltás asztali nézetre
Hozzászólás küldése

Gyerekülések avagy poronty trónok

2009.08.23. 09:27

Sziasztok!

Csodálkozva láttam, hogy nincs semmilyen gyerek ülés topik. Már irogattam ebben a témában néhány választ.
A Labi kérdezett és arra akartam egy PÜ választ de mást is érdekel a téma.

Jackson, aki mindjárt ide vágja a választ

2009.08.23. 09:31

Labi írta:Szia Jacko!

Mi a véleményed a Recaro ülésekről jobb-e mint a concord vagy hasonló?

http://www.kengurukid.hu/kidshop/index. ... 340&page=2

Szerinted érdemes venni "0-18kg" ülést vagy egyből mehet a "9kg-tól" ülés (persze ha már 9kg-osak vagyunk)?

Üdv :help:

Szia!

Ez attól függ mi van eddig neked. A 0-ásak tipikusan gyerek hordók amit arra jó, hogy az alvó gyereket felébresztés nélkül ki szeded a kocsiból és felviszed a lakásba.
A 0+/1 kategória már inkább ülés. Itt az lehet a fő szempont, hogy van egy alapváz ami rögzitett az üléshez és felső ülőrészt mindig be kell rakni a csomagtartóban mivel ezek az ülések drágák a mienk 80eFt ezt tudják a rablók is és ha benne hagysz egy ülést a kocsiban akkor feltörik csak miatta. Mivel a váz fele az ülésben fix könnyebb a felső részét pakolgatni.
Ennek a kategóriának a mágikus határa a 15kg. Mivel ez alatt a kocsi ülése nem tudja megfogni a babát/gyereket.
A I-es csoportól már olyan üléseket kapsz ami könnyebb és a kocsi biztonsági öve fogja meg. De ne legyen illúziód a hónapok számát illetően a lányom nagyon sokáig nem lépte át a 15-ös súly kategóriát és még most is csak 16 körül van. A gond az, hogy a 15kg határt nagyon komolyan kell venni, mivel nem zár az automata öv. A gyerekek ellenben amikor el kezdenek járni akkor lassul vagy akár csökken a súly gyarapodás.
Volt olyan amikor a 2éves és a 4éves között csak 1 kiló differencia volt. 14 vs. 15kiló igaz az elöbbi fiú és a második a idősebb lány.

Küldök egy linket itt egymás mellett látod a kategóriákat:
CONCORD LINK oda

Ami még fontos szempont:
- milyen széles vállban az ülés mert nagyon sokan megszívják elöbb növi ki a gyerek vállban az ülést mint súlyban. És vehetnek azonos súly csoportban másik ülést. Célszerű megmérni több magasságban a szélességét.
- Súly és méret: mivel bele kell rakni a csomagtartóba ha utcán állsz ezért nagyon nem mindegy mit kell pakolni. Gondolj arra, hogy a feleségednek/nagyszülőknek is kell majd pakolni az ülést te hiába birod el ha ők nem.
- pamut huzat műszálas: Nos alapból ha ránézel a pamut sima textil huzatnak tűnik a műszálas meg sokkal puhább (és drágább). Azonban itt nem a puhaság a lényeg hanem, hogy ha meleg van akkor a műszálasal érintkezik a gyerekbőre állandóan utazás alatt. A pamut természetesebb szelőzéssel rendelkezik és nem döglik bele a gyerek (ömlik róla a víz). Elő kell venni a cédulát (vigyáz külön cédula a vázra és a néha 3-4 cédula mindegyik anyagra: ülőlap karfa stb. és megnézni cotton szót keresni. Polyester-t meg nagyívben kerülni. Ha kevert az arányú akkor lehetőleg minél nagyobb legyen a cotton.
- Ahol fontos milyen anyag van amihez állandóan hozzá ér a gyerek: ülőlap, hátlap és karfa. Az oldala lehet más milyen.
- Léteznek hűtő betétek ami nyáron még plusz szellőzést ad. Nekünk nagyon bejött még pluszban a textil ülésre mivel a kaja legnagyobb része is itt landol és egyszerűbb felvinni kimosni mint az teljes ülést.
- Pár szó a gyerek méretéről. Nem csak a 15kg határnál és a vállnál lehet kinőni hanem láb hosszúságban is. A gond akkor van amikor a lába eléri az első üléseket mert ha ott tárolja a lábát és baleset van na akkor tutira eltörik. Az E30ban odáig fajult a dolog a 4évesmél egyszerűen kinőtük a kocsit nekem már előre volt tolva az ülés és kényelmetlen a vezetés neki meg szétnyitva a lába mert nem tudta összecsukni. A nyomozás eredménye muszály 5-ösre váltani.

Nagyon fontos szabály nem meg venni amig nem próbáltad bele a saját kocsidba:
Célszerű a gyerekkel (vagy esetünkben mindkettővel) menni vásárolni és belepróbálni hogy fér el.
A bekötést pedig kötelező feszesen csinálni lötyögés és ülés mozgása TILOS! Ezt a legnehezebb betartani amikor napi 4-5 alkalommal pakolod ki be.

Jackson, aki folytatja

2009.08.23. 09:36

Ez a régi beszélgetés anyaga:
jackson írta:
KLM írta:Üdvözlöm a tisztelt urakat,

Nem tudom hogy ez-e a megfelelö topik, de itt teszem fel a kérdésem :oops: . Valaki használja a II-III-as biztonsági csopotba tartozó BMW gyerekülést (3-tól 12 éves korig ill. 15-36 kg)? Vásárlás elött állok és gondoltam segitene 1-2 vélemény ezen a téren. A válsztásom BMW gyári gyerekülés (amin ha jól tudom nincs isofix rögzitési lehetöség) és egy Römer tipusu isofixes gyerekülés ami egy árkategoria.

Elöre si köszönöm a válaszokat.

KLM

Szerintem:
- a BMW jó autóban de nem gyerekülésben. Van BMW babakocsi is de a Peg-Perego Venezia 5-6ponton is messze veri azokat (legalábbis a mi felhasználási területünkön).
- a Römert istenitik de az ADAC teszteken nem tesztelnek komoly konkurenciát. Csúnyán részrehajlóak a gyerekülés tesztek. Messze nem objektivek.
- Az ISOFIX nem feltétlenül biztonságosabb mint a övfeszitős rendszerek. És próbáld meg minden alkalommal ki be pakolgatni naponta kétszer a ISOFIX durva nehéz üléseit.
- Sajnos a gyártói brand és a gyerekülés biztonsága+technológiája egyenlő. A römert nagyon istenitik, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a nagyon reklámozott brand miatt nagyobb profittal is adják el a cuccot amit a TE zsebedből vesznek ki.
- Az egyik legnagyobb szivatás, hogy a keskeny vállú üléseket elöbb növik ki a gyerekek vállban mint súlyban.

Én a Concord- családot használom lásd: http://www.concord.de/
Igazából legelőször akkor csábultunk el felé amikor az első gyerek született és a gyerekhordozó (tehát amivel alvás közben leviszed a kocsiba, bekötöd majd megérkezéskor kiveszed) csak nekik volt a Baboo-ban felcsapódás elleni védelme.
Amikor bekötötték és megpróbálod mozditani az kocsi ülésben bekötve (HÁTRA felé!! mintha beléd mennének hátulról) akkor valami beugrik, hogy mintha ezt nem tudná a römer.

Ha kell megtudom mutatni neked a teljes Concord családot mert szép lassan beszereztük: Ultimax, Trimax.

Jackson, aki már végig járta lépcsőket

2009.08.23. 10:02

jackson írta:Ez a régi beszélgetés anyaga:
jackson írta:
KLM írta:Üdvözlöm a tisztelt urakat,

Nem tudom hogy ez-e a megfelelö topik, de itt teszem fel a kérdésem :oops: . Valaki használja a II-III-as biztonsági csopotba tartozó BMW gyerekülést (3-tól 12 éves korig ill. 15-36 kg)? Vásárlás elött állok és gondoltam segitene 1-2 vélemény ezen a téren. A válsztásom BMW gyári gyerekülés (amin ha jól tudom nincs isofix rögzitési lehetöség) és egy Römer tipusu isofixes gyerekülés ami egy árkategoria.

Elöre si köszönöm a válaszokat.

KLM

Szerintem:
- a BMW jó autóban de nem gyerekülésben. Van BMW babakocsi is de a Peg-Perego Venezia 5-6ponton is messze veri azokat (legalábbis a mi felhasználási területünkön).
- a Römert istenitik de az ADAC teszteken nem tesztelnek komoly konkurenciát. Csúnyán részrehajlóak a gyerekülés tesztek. Messze nem objektivek.
- Az ISOFIX nem feltétlenül biztonságosabb mint a övfeszitős rendszerek. És próbáld meg minden alkalommal ki be pakolgatni naponta kétszer a ISOFIX durva nehéz üléseit.
- Sajnos a gyártói brand és a gyerekülés biztonsága+technológiája egyenlő. A römert nagyon istenitik, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a nagyon reklámozott brand miatt nagyobb profittal is adják el a cuccot amit a TE zsebedből vesznek ki.
- Az egyik legnagyobb szivatás, hogy a keskeny vállú üléseket elöbb növik ki a gyerekek vállban mint súlyban.

Én a Concord- családot használom lásd: http://www.concord.de/
Igazából legelőször akkor csábultunk el felé amikor az első gyerek született és a gyerekhordozó (tehát amivel alvás közben leviszed a kocsiba, bekötöd majd megérkezéskor kiveszed) csak nekik volt a Baboo-ban felcsapódás elleni védelme.
Amikor bekötötték és megpróbálod mozditani az kocsi ülésben bekötve (HÁTRA felé!! mintha beléd mennének hátulról) akkor valami beugrik, hogy mintha ezt nem tudná a römer.

Ha kell megtudom mutatni neked a teljes Concord családot mert szép lassan beszereztük: Ultimax, Trimax.

Jackson, aki már végig járta lépcsőket

Hát akkor én mindjárt egy tanácsot szeretnék kérni a gyerekűlés szakértőtől.
Decemberre várható új jövevény a családban. Valami olyan gyerekűlés kéne, ami egyben a babakocsi része. Legyen levehető róla és külön hurcibáló eszköznek is jó legyen. Létezik ilyen?

2009.08.23. 11:00

Viper írta:
Hát akkor én mindjárt egy tanácsot szeretnék kérni a gyerekűlés szakértőtől.
Decemberre várható új jövevény a családban. Valami olyan gyerekűlés kéne, ami egyben a babakocsi része. Legyen levehető róla és külön hurcibáló eszköznek is jó legyen. Létezik ilyen?

Igen a nagyobb babakocsi gyártó kinálatában könnyű találni olyan kocsikat amihez a saját maguk által gyártott babahordók (0-ás kategória) illeszthetőek. A gáz csak az, hogy a jó baba kocsi gyártó és a jó gyerek ülés gyártók nem közös halmaz. Tehát vagy jó babakocsid lessz vagy jó gyerek ülésed.

Amig a babakocsi jó meghatározója:
- különösen kicsi baba esetén minél laposabb fekvő felület. Tudod mint a mózeskosaras kocsi. A nagyon pici babának ez kell az elején meg a hinta ágyszerű ringatózás. Addig a nagyobbak már ücsörögnek. Egy halom rossz két funkciós kocsi van a piacon aminek nem sima és vizszintes a fekvő felülete.
- ha téli baba akkor a mennyire zárható a mózeskosár vagy a ülő babakocsi lábrésze. Befúj a hideg stb.
- mennyire kicsire (és milyen könnyen) összecsukható. Mivel utazásnál ez megy a csomagtartóba és ott drága kincs minden csepp hely.
- Kerék méret. Na ez az egyik gáz mivel mindenki máshol lakik. Nekünk városi mindenhol aszfalt környezetbe bejött a négy dupla kicsi kerék ami mind a 4 bolygósitható (piacon kinyitva mind a négy és akkár oldalra is tolható a kocsi vagy helyben megforditom). Ha például már földút van körülöttetek akkor ezt nem szabad helyette nagyobb kerekek és nagyon fontos rugózás mert kiköpi a gyerek a tüdejét a gyökereken.

A gyereküléseket már fent irtam és ha megnézed pár gyártó termékét láthatod hogy vagy a kocsi vagy a baba hordó jó. Ilyen összehasonlitásra nagyon jó az amúgy drága Brendon mert ott sok gyártót látsz egymás mellett.

Ami a legnagyobb ellentét:
- Babakocsi 1 év alatt mózeskosár jellegű kell sima vizszintes felülettel mert az kell a babának. Tipikusan ebben sokat van a baba
- Gyerekhordó meg gömbölyű amiben biztonságos (ott vannak a csatok ami sétálásnál meg zavarnának) és általában rövidebb ideig tartózkodik benne a baba.

Szóval szerintem nem fogsz ideális páros találni. Mi is gondolkodtunk a 3-4 funkciós babakocsin, de nem jók. Vegyél inkább egy jó babahordó/gyerekülést meg egy jó kocsit hidd el sokkal jobban jársz.

ui: A babahordónál fontos szempont a súly mivel gondolj bele, benne a gyerek+halom ruha (kismamák elején mindig túl öltöztetik a gyereket - nézd a nyakát ha ott izzad akkor sok) a kocsiból kiveszed tartod a kezedben és mondjuk fel mész a 3.dikra a lépcsőn. Ha itt azt mondod, hogy ááá én földszinti házban lakom akkor a nagyi vagy majd a sűrűn látogatott rokon biztos nem :D

2009.08.24. 20:16

köszi Jackó! hasznosak voltak a leírtak! ...az asszony leült a fórum elé. ...már csak wzért is megérte! :lol:

elkezdjük az utánajárást.

2009.08.24. 21:52

Szia Jacko!

Szerinted ki lehet hagyni a hordozót nekünk és egyből a kövekező kategóriát megvenni (Ultimaxot)? Most 3 hónaposak vagyunk, 6kg. Elvileg erre is azt írják, hogy jó újszülött kortól.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

2009.08.25. 08:09

Labi írta:Szia Jacko!

Szerinted ki lehet hagyni a hordozót nekünk és egyből a kövekező kategóriát megvenni (Ultimaxot)? Most 3 hónaposak vagyunk, 6kg. Elvileg erre is azt írják, hogy jó újszülött kortól.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Üdvözletem a kismamának :wink:

A kérdésre a válasz elméletileg igen. Mivel 0+-os azaz 0-ásként is működik. Mi nem használtuk, mivel a gyerek hordó alapvető szempontja, hogy:
- fent a lakásban berakod és bekötöd az ülésbe
- majd leviszed a lépcsőn/liften stb.
- és berakod az addigra már szundikáló gyereket a kocsiba és bekötöd anélkül, hogy felébredne
- megérkezés dettó ugyan ez vissza felé az eltérés csak annyi, hogy nagyobb valószinűséggel alszik a gyerek amikor megérkezel (mivel zümmög a kocsi + ráza a popsit + semmi érdekes nem történik= elaszik a gyerek).
Többször előforudlt, hogy leraktuk a babahordót és még ott szunyókált félórát a megérkezés után. Majd magától felkelt és vidma mosolygott a világra/szülőkre.

A 0+-al ez úgy nézki:
- megérkezés gyerek alszik, mivel az öv kikötésekor fel kell és üvölt/sír (STOP alap szabály kezdő anyu/apukáknak: Alvó gyereket soha nem keltünk fel, addig van nyugi amig pihen!)
- ha egyedül van különösen izgalmas a tovább kezedbe a morci és síró gyerek közben kiveszed az ülés tetejét (ehhez két kéz kell, addig hova rakod a gyereket?) és berakod a csomagtartóba az ülést.
- Majd felsétálsz az addigra talán megnyugvó gyerekkel.

Amúgy az ülést ilyen 0-ás módba:
- fordítva kell berakni lásd doksiban a képet: Ultimax manuál LINK mivel még nincs elég erős izomzata a gyereknek és ha fékezel a háttal bekötött ülés viszi a primet.
- van benne egy betét amitől gömbölyűbb lessz az ülés, ezt mi még használtuk amikor át költözött a zsiga a babahordóból. Tehát az ülés már előre nézett. Lásd a fenti doksi 6.5képét ott szedi ki.

Igazából ez mi úgy vettük mint I-es ülés, csak jó volt benne ez a gömbölyítő betét. A gyerek akkor ülhet át majd előre forditott ülés módba ha már tud ülni huzamosabb (logice az utazás idejéig) egyhelyben. Addig általában a súlyt is eléri.
Szerintem nem úszod meg a 0(babahordó), 0+ vagy I és II/III lépcsőket azaz legalább három ülést kell majd venni. A legdrágább pont az 0+ és I-es.
Mondjuk a második gyerek simán használja a korábbi üléseket.

Nekünk így jött a sorrend: babahordó első gyerekhez (még a korházból is azzal hoztuk haza). Majd megtanult ülni akkor vettük a Ultimax 0+ ülést de már előre forditva. 2 év 2 hónapra jött a másik megkapta a szabad babahordót. Sajna mivel rövid az idő a kettő között a kicsi is felnőt és már kicsi neki a hordozó ezért vettünk egy Trimaxot ami ugyan I-es de (ez egy spéci alváltozata mivel fejtámla cserével II/III-as Lift Evo PT-re fejleszthető)
A következő beruházásunk már akkor lessz amikor mindkettő már 15kg fölötti akkor veszünk egy Lift EVO PT-t és majd ha a kicsi is kilóg a 18kgból felfejlesztjük a Trimaxot.
Ha nincs ilyen rövid idő a két generáció között ezt megúsztuk volna 3 ülés kategóriával. Azaz 4 üléssel mivel a legnagyobból kettő kell.

Amit még nem szoktak leirni a teszt újságok pedig fontos lenne, hogy ha számit a gyereked élete akkor mindig új ülést kell venni. Ennek több oka van:
- A székek váza műanyagból készül és nem az a fajta műanyag ami 10 év múlva is ugyan az hanem sajna vacakabb és elöregszik. A Concord ezt finoman úgy közli hogy valami talán 5év garanica van rá és csak az első vevő esetében (értsd eddig vállal felelőséget, hogy megvédi a babát). ha öreg a műanyag baleset esetében törik és nem olyan merev mint a törésteszteken lévő új ülések.
- Ha egy ülés balesetben részt vett akkor gondolkodás nélkül csere, mivel nem fog a következő koccnál már olyan mereven tartani. Mint pl. a biztonsági övet is cserélni kell.
- A használt ülésnek nem tudod az előéletét: volt-e balesete, hány éves a műanyag stb.
Szerintem ha drágának találja valaki akkor spóroljon máson és ne a gyereke túlélési esélyein!

Jackson, aki hülye maximalista és szereti a gyerekeit

2009.08.25. 21:39

köszi Jackó!

Labi, akinek a felesége elégedett a kimerítő válaszok miatt! :D :taps:

2009.08.25. 23:38

jackson írta:Szerintem ha drágának találja valaki akkor spóroljon máson és ne a gyereke túlélési esélyein!

Akkor talán nem kellene 2kilóval rohangálni neked se a pályán gyerekkel a hátad mögött :oops: :oops:

2009.08.26. 07:54

admin írta:
jackson írta:Szerintem ha drágának találja valaki akkor spóroljon máson és ne a gyereke túlélési esélyein!

Akkor talán nem kellene 2kilóval rohangálni neked se a pályán gyerekkel a hátad mögött :oops: :oops:

Nono majd megnézem amikor ordit hátulról a nem pelusos gyerek, hogy "kakilni kell" mennyivel érkezel meg a legközelebbi parkolóba.
Valld be Laci te mennyivel mész?

Amúgy nem szoktam 200-al menni inkább 160 az átlagos (meg ott még a bírság se vészes). A leirásokból csak az események derülnek ki a napi unalmas tempomat robogás nem kerül leírásra. Haaaha Vnyóc és 160-al lenne a válaszrá.

Jackson, aki aszonydja 8)

2009.08.26. 19:46

jackson írta:Valld be Laci te mennyivel mész?

80-nal hogy ne egyen sokat :lol: :lol:

2009.08.26. 19:48

admin írta:
jackson írta:Valld be Laci te mennyivel mész?

80-nal hogy ne egyen sokat :lol: :lol:

:franko: :roki

2009.08.26. 21:18

látom a gyerekülés téma többeknek is kardinális kérdés. Mivel annak idején én is sokat törtem a fejem leírom hogy mi lett és miért. Én is olyan hordozót kerestem ami működik isofixes és isofix nélküli autóban ráadásul van hozzá tolóka keret. A következő szempont az volt hogy ha a manó 9kgosan kinövi akkor ne kelljen isofix lapot is cserélni elég legyen csak ülés csere. szempontok közé tartozott a minél hosszabb kihasználhatóság tehát minél nagyobb súly intervalumban lehessen állítani. A legfontosabb a teszt eredmények voltak. Mindent összevetve több éjszakás osztás szorzás után a Recarro-t választottam. A hordozót már kinőttük a következő ülés 9-15 kg ig még egy darabig jó lesz. A huzat minősége kifogástalan nem kopik nem foszlik, nem foltosodik, könnyen leszerelhető mosható és ami nagyon fontos gyorsan szárad. Én nem bántam meg, csak ajánlani tudom..
http://www.rrracing.hu/site/index.php?s ... ules-lista
innen nézegettem de vaterán is lehet találni. Én nem vennék újat hordozóból többet, mivel egy év használat után az még újnak mondható árban viszont félárban megkapható

2009.08.27. 08:12

webasto írta:látom a gyerekülés téma többeknek is kardinális kérdés. Mivel annak idején én is sokat törtem a fejem leírom hogy mi lett és miért. Én is olyan hordozót kerestem ami működik isofixes és isofix nélküli autóban ráadásul van hozzá tolóka keret. A következő szempont az volt hogy ha a manó 9kgosan kinövi akkor ne kelljen isofix lapot is cserélni elég legyen csak ülés csere. szempontok közé tartozott a minél hosszabb kihasználhatóság tehát minél nagyobb súly intervalumban lehessen állítani. A legfontosabb a teszt eredmények voltak. Mindent összevetve több éjszakás osztás szorzás után a Recarro-t választottam. A hordozót már kinőttük a következő ülés 9-15 kg ig még egy darabig jó lesz. A huzat minősége kifogástalan nem kopik nem foszlik, nem foltosodik, könnyen leszerelhető mosható és ami nagyon fontos gyorsan szárad. Én nem bántam meg, csak ajánlani tudom..
http://www.rrracing.hu/site/index.php?s ... ules-lista
innen nézegettem de vaterán is lehet találni. Én nem vennék újat hordozóból többet, mivel egy év használat után az még újnak mondható árban viszont félárban megkapható

Szia!

Köszi a Recaro beszámolót legalább nem éri szó a ház elejét csak Concord-ról beszélünk. Amikor mi vettük még nagyon szívás volt a isofix. Mivel a Römeren kívül nem nagyon lehetett kapni isofix bekötésű ülés kerek e hazánkban. Az meg nagyon nehéz és drága volt (100-120eft 4éve).
Pedig nem véletlenül piszkálódik az ADAC az isofix-el mivel kikerüli a béna beszerelés miatti hibák miatti baleseteket.

Ez az isofix platform tetszik praktikus, megnéztem a beszerelő videót is. A platformot előre-hátra állítani mindig kell vagy csak a videón az első beszerelés miatt látszik? Továbbá az árlistában van a mikroszálas meg a Trendline. ez utóbbi milyen anyagból van? És ti melyik változatot vettétek?

Jackson, aki okul Recaro-ból

2009.09.07. 12:36

jackson írta:és már kicsi neki a hordozó ezért vettünk egy Trimaxot ami ugyan I-es de (ez egy spéci alváltozata mivel fejtámla cserével II/III-as Lift Evo PT-re fejleszthető)
A következő beruházásunk már akkor lessz amikor mindkettő már 15kg fölötti akkor veszünk egy Lift EVO PT-t és majd ha a kicsi is kilóg a 18kgból felfejlesztjük a Trimaxot.

Szia Jacko,
azt honnan latom, hogy az a Trimax, amit veszek (ebay) atalakithato erre az Evo PT-re, van valami tipusjelzese? Nemelyiknel latok ilyen X-Line megjegyzest, de hatha te tudod a valaszt kapasbol, es akkor nalam gyoz a lustasag :-)

Koszi!

2009.09.07. 12:41

meg egy kerdes azoknak, akiknel ket kisragcsalo utazik hatul:

E39-nek ott is van legzsakja az ajtokban. hogy osztjatok el a ket gyereket? a kisebbik pl a hordozoban nyilvan kozepre megy, de a nagyobbikat nem loki el ulesestol a belobbano legzsak? mer kikapcsolni tudtommal nem lehet. legalabbis az enyemben nem.

2009.09.07. 13:23

atizba írta:
jackson írta:és már kicsi neki a hordozó ezért vettünk egy Trimaxot ami ugyan I-es de (ez egy spéci alváltozata mivel fejtámla cserével II/III-as Lift Evo PT-re fejleszthető)

Szia Jacko,
azt honnan latom, hogy az a Trimax, amit veszek (ebay) atalakithato erre az Evo PT-re, van valami tipusjelzese? Nemelyiknel latok ilyen X-Line megjegyzest, de hatha te tudod a valaszt kapasbol, es akkor nalam gyoz a lustasag :-)

Koszi!

Nézd ezt az animációt:
LINK ODA
Nem 100%-os infó de szerintem ha Trimax van egy csavar a két oldalán mivel azt kell kinyitni amikor át alakítod.

A két légzsák téma necces: Már mintha hallottam, volna hogy nem tesz jót ha gyerek ülés van hátul. Nekem nincsen meg a két oldal légzsák hátul. Majd ha nagyobbak lesznek és már simán az ülésben ülnek akkor talán bele rakatom. Talán meg kéne nézni a törés topikban lévő videókat és ott sasolni mi történik, már ha látszik.

Jackson, aki tippeli

2009.09.07. 15:27

cool thanx

2009.09.07. 21:02

nos, mi megvettük a Concord legújabb ION jelzésű hordozóját. ...pozitív élmény, hogy nagyon könnyű ki be tenni és jó az egykaros fogó állítása és a szövet belső!
egy a gagyi rajta és az a napellenző! ...az nem sikerült rendesen!

de összességében nagyon jó minősítést kapott tőlünk. :D ...reméljük nem kell tesztelnünk élőben! :?

ez az:

az ára igen borsos: 39.000.- voltKép
Hozzászólás küldése

VigLink badge