Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Az E39 szervizeltetése (és a tipikus hibák megelőzése)

2007.11.29. 11:32

Szóljon ez a téma arról, hogy a kötelező szervízeken túl, mely alkatrészeket ajánlott ellenőriztetni vagy cserélni a hosszú üzembiztos használat érdekében!

2007.11.29. 11:50

Szóval adottak a kötelező szervízek. Ha a zöld ledek fogynak, de nem több mint 15ezer km-ként meglátogatjuk az általunk megbízhatónak talál szervízt. A dízeleknél max 10ekm! A turbót is a motorolaj keni, így nagyon terhelt! Ezen ne spóroljon senki, mert úgyjár mint én. Repülni látja a turbót.

És kicseréltetjük:
Az olajat (a gyár által ajánlott márka Castrol, motortól és km-től függően változó viszkozitást igényelnek az autók)
Az olajszűrőt (gyári ára kb 3000Ft)
A pollenszűrőt (lehet mikrofilteres vagy papír, gyári 8000Ft körül, utángyártott 4000Ft körül mozog)
A légszűrőt (gyári ára akár 12.000Ft is lehet, de 8000 körül megúszható)
Az üzemanyagszűrőt (korábbi típusokra 8000Ft-ért, 1999 utániakba 12 vagy 20.000Ft-ért kínálja a gyár )
Dízel autók esetén a kartergáz szűrőt - legalább minden második szervízenként - (házzal együtt ne adjunk érte 10.000Ft-nál többet).

Típushibák:

A gyár által "lifetime"-nak titulált váltóolajat használattól függően (szűrővel együtt) érdemes lecserélni 60-100ekm-enként, a nagyobb költségek megelőzésére. A teljes olajtartalom csak a váltó leszerelése után üríthető (!).

A gyertyák nagyon nagy igénybevételnek vannak kitéve. Ez a közös csöves motorokra vonatkozik elsősorban - 520D-525D-530D -. Ezeknél a motoroknál üzemmelegen is izzít, ha úgy érzi az elektronika (környezetvédelmi szempontok miatt így tökéletesíti az égést). Kb 50000km-enként előírás a csere. Csak jó minőséget szabad használni (pl. NGK). Be tud csöppenni a hegye, összeverhet hengert, hengerfejet, szelepeket.

A szívócső rövid-hosszú térelválasztását egy vákummal mozgatott rendszerrel oldotta meg a gyártó. Egy tengely 4-6 pillangószelepet mozgat. Nagyon vékony a tengely is, de igen pici (kb. 1mm-es) a két szegecs, ami tartja. Ez meg tud lazulni és be tud esni a motorba. Csúnyán szét tud verni mindent. Hallani olyan véleményt is, márkaszervízben dolgozó szerelőtől, hogy megelőzésképpen kiherélik ezt a rendszert. Ellenőrzése ajánlott!

Benzines autók esetén a karter-szellőztető membrán előforduló hibája miatt, érdemes azt 100ezer km-enként cserélni, így ellenőrzése minden második szervíz alkalmával fokozottan javasolt!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek ViSoR az itt látható tagok köszönték meg: notaridavid
Értékelés: 4.76%
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára ViSoR 2010.03.12. 01:58-kor.

2007.11.29. 11:51

Szóval olyanokról kezdtünk el itt a kollégával beszélgetni,mint a szívótorokban lévő folytószelepek eltávolítása,kartergázszűrő...
AGR szelep is tud problémákat előcsalni.Kötötte azt már ki valaki?

2007.11.29. 14:25

a fékolajat előírás szerint 2 évente kell cserélni, de ha rendesen nullázzák a szervízintervallum kijelzőjét, akkor ezt is jelezni fogja.

nemrég hallottam, hogy az előírás szerint 3 évente a hűtőfolyadékot is cserélni kellene.

2007.11.29. 16:39

Janika_86 írta:Szóval olyanokról kezdtünk el itt a kollégával beszélgetni,mint a szívótorokban lévő folytószelepek eltávolítása,kartergázszűrő...
AGR szelep is tud problémákat előcsalni.Kötötte azt már ki valaki?

Igen, mi már csináltunk olyat! :lol: :lol:

2007.11.29. 16:40

Karter szellöztető membrán! 100e.km csere! az ára 18000Ft.

2007.11.29. 20:21

kbhont írta:Karter szellöztető membrán! 100e.km csere! az ára 18000Ft.

én ezt a vásárlás után ajánlom! ha megtagad a membrán, akkor szopó...

2007.11.29. 23:32

Mi történik, ha nincs időben kicserélve a membrán?

2007.11.30. 10:25

Stephanus_Rex írta:Mi történik, ha nincs időben kicserélve a membrán?

Sorolom, ha szét megy mit kell cserélni!

-a membrán 18eFt.
-olajat+ szürőt
-katalizátor 2 , vagy 4 db kb.150/db
-lamda szondát 25-45eFt/db
-gyertyát
-és az egész levegő rendszert kitisztitani!

2007.11.30. 11:47

kbhont írta:

-a membrán 18eFt.
-olajat+ szürőt
-gyertyát

OEM száma vagy az angol neve mi ennek a membránnak?

2007.11.30. 12:07

zolkika írta:
kbhont írta:

-a membrán 18eFt.
-olajat+ szürőt
-gyertyát

A Te esetedben ez az 1 számú alkatrész!
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
Írd be az alvázszámod az ETK-ba, és kiadja a gyári számát!

2007.11.30. 12:17

kbhont írta:
zolkika írta:
kbhont írta:

-a membrán 18eFt.
-olajat+ szürőt
-gyertyát

Köszi,ez nekem is segítség volt.Eddig minden oksa vele.De én is cseréltetni(cserélni,ha otthon is megoldható) fogom. :)

2007.11.30. 12:22

Anti520i írta:
kbhont írta:
zolkika írta:
kbhont írta:

-a membrán 18eFt.
-olajat+ szürőt
-gyertyát

Köszi,ez nekem is segítség volt.Eddig minden oksa vele.De én is cseréltetni(cserélni,ha otthon is megoldható) fogom. :)

Ha van csavarhúzod, és alap kulcsaid, akkor semmi komplikáció nem lehet!

2007.11.30. 12:34

Így-így ügyesek vagytok, minden veszélyt jelentő alaktrész megemlítésével bővítem a második hozzászólásomat!

2007.11.30. 12:57

kbhont írta:Ha van csavarhúzod, és alap kulcsaid, akkor semmi komplikáció nem lehet!

Ez mind megvan, de hol található a membrán, és - esetleg - miről lehet felismerni, ha elhasználódott. Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy használtan vettem az autót, és a bánat tudja mikor volt cserélve...

2007.11.30. 13:40

Gondoltam,hogy beírom ide,mert szerintem sokan nem olvasták az egyik topic hozzászólását.
A pollenszűrő házak,jobb és bal oldalon.Alattuk üreg van,jobb üregben elektronika,balban meg a fékmunkahenger és a rásegítő van.Ezeknek van vízelvezető nyílása,mint a szűrőházaknak.Ha ezek eldugulnak,(falevél....bármitől)akkor azok az alkatrészek vízben fognak állni és az nem tesz jót.Ha a fékrásegítő vákumcsöve esetleg repedt,akkor ezt a vizet a motor be is szívhatja.Ami elég nagy bajt okoz.Az elektromos berendezéseknek meg nem tesz jót a víz.(Mégha szigetelve van,akkor sem)

2007.11.30. 14:20

Úhy néz ki bővítenünk kell a topic-ot a "megvásárlás utáni első nagyszervízkor ellenőrizendő" témakörrel.

2007.11.30. 15:34

kbhont írta:
Anti520i írta:
kbhont írta:
zolkika írta:
kbhont írta:

-a membrán 18eFt.
-olajat+ szürőt
-gyertyát

Ha van csavarhúzod, és alap kulcsaid, akkor semmi komplikáció nem lehet!

Köszi!

2007.11.30. 20:21

Ez jó ötlet Visor!
Már tudok is egyet mondani!
1.Állófűtés-kályha!Fel kell programozni és kipróbálni,úgy könnyen ellenőrízhető.Új ára:230ezer froncsi környékén.
2.Futómű!Sokat lehet vele szívni,pénzügyileg is.

De ezt inkább még vételár kifizetése előtt!!!

2007.11.30. 20:22

Sziasztok srácok nekem 528ia-m van a steptronikban mikor kell olajat cserélni, és hol + milyen olaj kell bele?? És mi ez a membrán mizéria? benyásba is van vagy csak abba? Gyertyát milyet vegyek 1 pólusút v többet? Ha valaki tud légyszi segítsen köszi!!!
Hozzászólás küldése

VigLink badge