![]() |
2008.04.30. 15:48
leto írta:Mikor kicsit jobban lehült lazítottam rajta, de amint egy kis "levegőhöz jutott" azonnal nyomta is ki a sapkánál a vizet magából. Na ezek után mikor lehült, újra elindultam vele és 2 km után már gyönyőrűen el is kezdett melegedni a motor (ami előtte még nem történt). Ekkor már a félelem hogy talán hengerfejes lehet az autó, teljesen úrrá lett rajtam :cry
2008.05.23. 12:39
2008.05.24. 14:52
2008.05.24. 16:07
2008.05.26. 21:33
2008.05.26. 23:24
2008.05.27. 00:08
ma a körúti dugoba elkezdett felmelegedni a vizem ( min már vagy negyed órája araszolgattam )
majd kiraktam üresbe érdekes jelenség volt hogy fellvillant az olajlámpám,de csak egy pillanatra és elpörgettem 2500-3000 ig és ott tartottam vissza is állt a hőfok függőlegesbe .majd lepakoltam és du-tán indulás lött megnéztem a viz és olajszintet
viztartály aljára leláttam gyorsan orvosoltam fagyállóval és desztviz keverékével.
olajszint nivó alján gyors orvoslat 1,5 liter olaj.
na most mi lehet a problémám?
mert viszkokuplung vizpumpa már volt cserélve eddig nem is melegedett azóta, de nem is álltam ekkora dugoba.
viszont a kocsim alja nekem is olajos és pláne az egészbe hogy csütörtökön öntöttem bele 1 litert igaz azóta mentem 800 km-t
tipp?
2008.05.27. 05:36
2008.05.27. 10:21
pappkari írta:füst nem volt és nem is habos az olajom vagy olajos a vizem
2008.05.27. 10:32
leto írta:pappkari írta:füst nem volt és nem is habos az olajom vagy olajos a vizem
Ok, azért jobb tudni![]()
Egyébként most jöttem a szervízből és a diagnosztika egy halom hibát hozott kiDe ami a lényeg, hogy a "Klímánál" 21-es hibakóddal kijött a "Kiegészítő Vízpumpa" probléma is. Valaki elmagyarázná, hogy az micsoda??? Szerelő kínaiul beszélt, nem nagyon értettem mit mond, de valami olyasmi lenne, hogy ha pl. sokat megyek vele pályán kb 170-180-al, akkor ugyebár a víz hőfoka is eléggé magas és a hirtelen leállok ilyenkor pl. tankolni, akkor ez a szvattyú tovább keringeti a hengerfejnél a vizet, hogy ne legyen károsodás... vagy valami ilyesmi...
![]()
Na szóval, a klímaventillátor nem kapcsolt be, feltételezhetően ezért melegedett a motor. Most kitörölt jópár hibakódot a szerelő és lám-lám, most bekapcsolt a ventillátor DE csak akkor !ha a klíma is ment! Pedig elméletileg "rá kéne segítenie" akkor is ha nem megy és magas a hőfok..? Nem? Szóval hazajöttem, kikapcsoltam a klímát és járó motorral mértem a hőfokot ami felmet egészen 107 fokra!!! Ez nooooormális dolog?????
Minadazonáltal a napokban cserélem a viszkó kuplungot is mert lehet, hogy az is bejátszik valamit.
Fejlemények később... Ha valaki tud válaszolni a fenti értetlenkedéseimre, örömmel veszem![]()
Csá
2008.05.27. 15:49
2008.05.27. 16:05
2008.05.27. 16:08
VZoltan írta:Nekem városban klímával 98 - 102 C fok között szokott lenni, de araszoláskor egy kicsit magasabbra is felmegy. Igaz 110-et soha nem érte el. Úgy tudom többféle termosztát van forgalomban, lehet, hogy a Tied magasabb hőmérsékletnél nyit ki.
2008.05.28. 08:46
leto írta:VZoltan írta:Nekem városban klímával 98 - 102 C fok között szokott lenni, de araszoláskor egy kicsit magasabbra is felmegy. Igaz 110-et soha nem érte el. Úgy tudom többféle termosztát van forgalomban, lehet, hogy a Tied magasabb hőmérsékletnél nyit ki.
Végre egy adat![]()
Kösz az infót!
2008.05.28. 09:55
strobi írta:leto írta:VZoltan írta:Nekem városban klímával 98 - 102 C fok között szokott lenni, de araszoláskor egy kicsit magasabbra is felmegy. Igaz 110-et soha nem érte el. Úgy tudom többféle termosztát van forgalomban, lehet, hogy a Tied magasabb hőmérsékletnél nyit ki.
Végre egy adat![]()
Kösz az infót!
leto
a sor 6-osoknak nincs akkora "üzemi hőmérsklete mint a V8-aknak"
neked valahol a 95 és a 102C-között kellene,hogy mozogjon ez az adat...
Tavaly én is végig szoptam a nyár elejét mert kicseréltem a termosztátot "gyárira" és ha hajtottam a vasat akkor melegedett mint állat...csere után 2-3 nappal szintén előjött a probléma...
![]()
észre vettem,hogy ez a hibajelenség csak akkor jön elő mikor a kűlső hőmérséklet 33C-fok vagy annál több...![]()
Vissza vittem a BMW-servicébe ,hogy mi a ló.asz van mert még mindig ott vagyok ahol eddig!!!
Bevitték gépre tették vizsgálták meg minden,mikor egyszer "üzemmeleg motronál" észrevette a szerelő,hogy a viszkó közel nem veszi fel a motor fordulatát gázadásoknál sem...
Oda ment a kocsi elejéhez és minden "félelem nélkűl" egy újjal lefogta a lapátot majdd vissza-felé megpörgette és annyit mondott viszkó kuplung CSERE...![]()
Kiszerelésnél a lapáton illetve a viszkón olajos lerakódás volt ami valószinűleg a viszkóból csapódott ki...
Azótta semmi gondom nincs a melegedéssel!!! Lehet,hogy a termosztátot is potyára csréltem ki de leglább jó a gép...
Most ha kicsit meghajtom és mielőtt melege lenne hallatszik,hogy fog a viszkó mert kicsit süvit mint a nagy terepjárókba... olyan a hangja mint ha fel akarnék szállni...
2008.05.28. 10:12
2008.05.28. 15:07
2008.05.31. 21:12
leto írta:VZoltan írta:Nekem városban klímával 98 - 102 C fok között szokott lenni, de araszoláskor egy kicsit magasabbra is felmegy. Igaz 110-et soha nem érte el. Úgy tudom többféle termosztát van forgalomban, lehet, hogy a Tied magasabb hőmérsékletnél nyit ki.
Végre egy adat![]()
Kösz az infót!
2008.06.01. 17:39
2008.06.01. 18:58
efer írta:újabb tesztet végeztem (érdekelt kicsit a dolog). az eredmény:
intenzív gyorsítás és 160 kmh: 95-ről folyamatos csökkenés 90ig
dobogókőnek felfelé végig 90 fok alatt, 87-90 között![]()
gondoltam elromlott a termosztát...
ehhez képest lefelé: 93-96 között...
na és: ha leállítom, rövid úton felugrik 104-ig.
tehát valami biztosan hűti, ha megy, és a termosztát is csinál valamit.
úgy tűnik, mintha minden rendben lenne, de a franc se érti, mi miért alakul így. lehet, nem kéne nézegetni a titkos menüben a hőfokot?