Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Katalizátor

2014.10.14. 16:41

adam001 írta:
e39i írta:
atti523i írta:
e39i írta:Sziasztok!

Megdöglött a katalizátor az 523i-ben. A szerelőm azt javasolta, hogy inkább vágjuk ki, majd a következő műszaki előtt tegyünk bele egy új univerzálisat.

Okozhat gondot a motorban, ha a katalizátor helyét egy cső lesz csak?

Köszi előre is!

ezt én is megcsináltam,de nem túl jó megoldás.hangos és büdös lesz. az utángyártott bosál se bírta sokáig nálam,inkább vegyél egy jó állapotu bontottat.ezek az utángyártott dolgok mind barkács megoldások.milyen katalizátor az amire azt modják hogy jó 2000-5000 motorig.nagy mese.

Köszi az infókat! Szerintetek egy bontottra mi a reális ár?

én egyszer jártam igy pont egy 523i vel ,ultra szopás ....lehetetlen találni normális bontottat ha egyáltalán van,,, én anno 600 hivást biztos indítottam ez ügyben ,,, az összes mothos bontóst felhivtam senkinek se volt ,,,, végül lett véve egy valamilyen.... jélaci intézte 100 körül volt....

jééé, laci... :lol:

2014.10.14. 20:43

Schnitzer Szabinál vegyél komplett rendszert! Ha szerencséd van, akkor van Neki a dupla katalizátoros, Tapasztalatból mondom, hogy hibátlan.

2014.10.14. 21:10

én is dupla kat. tettem fel gyári bontottban kb 3 éve.nincs gond vele.

2014.10.15. 21:50

A duplához cserélni kell a hővédő pajzsot!

2014.10.16. 09:48

jlaci74 írta:
atti523i írta:
e39i írta:Sziasztok!

Megdöglött a katalizátor az 523i-ben. A szerelőm azt javasolta, hogy inkább vágjuk ki, majd a következő műszaki előtt tegyünk bele egy új univerzálisat.

Okozhat gondot a motorban, ha a katalizátor helyét egy cső lesz csak?

Köszi előre is!

ezt én is megcsináltam,de nem túl jó megoldás.hangos és büdös lesz. az utángyártott bosál se bírta sokáig nálam,inkább vegyél egy jó állapotu bontottat.ezek az utángyártott dolgok mind barkács megoldások.milyen katalizátor az amire azt modják hogy jó 2000-5000 motorig.nagy mese.

Padre540 klubtársat keresném ilyen problémákkal...

3-at dobtam be tegnapelőtt a darálóba. :facepalm:
Ezek tényleg szét szoktak hullani valamiért.A 28i dupla henger vasbetétes katja kell alá,ha nincsenek sűrű gyújtás vagy üzemanyag ellátási problémák,sose ég ki,örök élet + 1 nap.
Csak az 1 vanos 28i alatt vannak ezek.

2014.11.16. 07:12

sziasztok kis gegitség kellene van 1 bmw528ia autom 1996-os nem ugy megy az auto sztem ahogy kéne mi történik ha a katalizátort kivetetem belőle?

2014.11.16. 09:02

szocsi_pisti írta:sziasztok kis gegitség kellene van 1 bmw528ia autom 1996-os nem ugy megy az auto sztem ahogy kéne mi történik ha a katalizátort kivetetem belőle?

Megbuksz a következő műszaki vizsgán!
Most komolyan! Mi az, hogy nem megy úgy, ahogy "szerinted" kellene?
Ez nagyon szubjektív. Mérj egy 0-ról 100-ra gyorsulást. Jelentősen elmarad a gyári értéktől?
Ha igen, akkor az első dolgod az legyen, hogy elviszed egy diagnosztikára. Ha kiderült mi a gondja, akkor pedig egy jó szerelőhöz, aki megjavítja.
Kórházban sem azzal kezdenek, hogy kibeleznek, ha fáj a hasad. :facepalm:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: 3 Bummer, NagyMatyas, oleez
Értékelés: 14.29%

2014.11.26. 17:27

Offtopic :
szocsi_pisti írta:sziasztok kis gegitség kellene van 1 bmw528ia autom 1996-os nem ugy megy az auto sztem ahogy kéne mi történik ha a katalizátort kivetetem belőle?

szia ha kiveteted belőle akkor egy csomó dolog történik nem lesz benne többé katalizátor egészen addig amig te vagy valaki más újra nem tesz bele egyet a szerelő feltéve hogy oda viszed dolgozik majd rajta eltölt néhány percet esetleg órát vele ennek következményeként pedig neked kevesebb pénzed lesz mert ő fog kérni munkadíjat ha esetleg magadnak szeded ki akkor is számtalan következménnyel számolhatsz úgysmint koszos lesz a kezed elfáradsz boltba kell menned majd hatvanas csőért méregetned kell flexelgetni kell hegeszteni ésatöbbi ha leadod a katalizátort akkor viszont majd kapsz érte párezer forintot szóval ez is egy "történés" ha megfogadsz egy tanácsot kapd ki a középső dobot is és csak hegessz bele egy csövet a helyére állítólag mondjuk én nem próbáltam de hatásosabb mint a szélvédő tetejére helyezett "NO FEAR" matrica

Aztán meg van itt még valami.
Ha már egy közösségben leteszed a villanyos kézjegyed, írhatnám úgy is, hogy: ideböfögsz valamit, de nem, mert erről ugye szó sincs, kérlek, tisztelj már meg minket annyival, hogy a mondatot nagybetűvel kezded. Olyan balga dolgokra már nem is kapacitálnálak, hogy vessző és ékezetes karakterek használata.
Persze lehet, hogy már megint csak én vagyok a szenzitív kis köcsög.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek imi36 az itt látható tagok köszönték meg: 3 Bummer, oleez, Reszka
Értékelés: 14.29%

2014.11.26. 17:35

:roker: :roker: :facepalm:

Vegyél versenykatalizátort! Meg hangolható hátsódobot...Úgy érzem,akkor jobban fog menni :taps:

2015.09.25. 01:01

Sziasztok! Itt is vázolom a problémám, hátha valakinek van tipp vagy esetleg tapasztalata. 523i-be már fél éve lett cserelve katalizátor mert a gyári osszeégett.Az univerzális is csak eddig húzta. Most hogy fel lett nyitva és kiveve a dob bele..ha nyomom neki kékes a füstöm. Olajat nem eszik kimondottan sokat. Es nagyritkan eljátsza, hogy csak 5 henger indul el. A gyertyak cserelve már. Hogy folytatnátok? :)

2015.09.25. 07:59

cetabraham írta:Sziasztok! Itt is vázolom a problémám, hátha valakinek van tipp vagy esetleg tapasztalata. 523i-be már fél éve lett cserelve katalizátor mert a gyári osszeégett.Az univerzális is csak eddig húzta. Most hogy fel lett nyitva és kiveve a dob bele..ha nyomom neki kékes a füstöm. Olajat nem eszik kimondottan sokat. Es nagyritkan eljátsza, hogy csak 5 henger indul el. A gyertyak cserelve már. Hogy folytatnátok? :)

Élöször is egy hozáértövel diagot neki miért nem megy mind a 6 henger.
2. mérnék egy kompresziót.
Kék füst az pedig olaj lesz vagy hengerfejes a gép és azért nem megy minden henger vagy gyürü.
MI az a kimondotan nem sokat eszik olajat?

2015.09.25. 10:32

cetabraham írta:Sziasztok! Itt is vázolom a problémám, hátha valakinek van tipp vagy esetleg tapasztalata. 523i-be már fél éve lett cserelve katalizátor mert a gyári osszeégett.Az univerzális is csak eddig húzta. Most hogy fel lett nyitva és kiveve a dob bele..ha nyomom neki kékes a füstöm. Olajat nem eszik kimondottan sokat. Es nagyritkan eljátsza, hogy csak 5 henger indul el. A gyertyak cserelve már. Hogy folytatnátok? :)

én is raktam bele anno utángyártott bosalt,kalap sz.rt ér,kb 1évig ment.elötte én is kiheréltem,de szerintem hangos és szagos lett.schnitzer szabitól vettem bontottat kb 6éve,még a régi vasmagos tipus,örökös mint a szegénység :D

2015.09.27. 08:56

Még egy kérdés a kékes füst miatt. A gyertyak cserelve lettek. Ha netán egy gyujtó trafó rosszalkodik..az is eredmenyezhet ilyet? Mert most bontottan tudok 6db-ot jó áron.. :)
Hozzászólás küldése

VigLink badge