![]() |
2009.01.25. 02:06
2009.01.25. 08:21
borsi írta:Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni riasztó témában. Ha az autóban semmilyen riasztó nincs, (mert nagyon bátor volt az előző tulaj), akkor a gyári riasztót javasolnátok, vagy valamilyen típusfüggetlent? (A személyhívós riasztókat nézegettem a neten)
Kb. mennyibe fáj a gyári riasztó utólagos beépítése? Ha valaki már szerelt/szereltetett be ilyent, megköszönném, ha megosztaná a tapasztalatait.
Előre is kösz a segítséget!
Borsi
2009.01.25. 11:45
borsi írta:Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni riasztó témában. Ha az autóban semmilyen riasztó nincs, (mert nagyon bátor volt az előző tulaj), akkor a gyári riasztót javasolnátok, vagy valamilyen típusfüggetlent? (A személyhívós riasztókat nézegettem a neten)
Kb. mennyibe fáj a gyári riasztó utólagos beépítése? Ha valaki már szerelt/szereltetett be ilyent, megköszönném, ha megosztaná a tapasztalatait.
Borsi
2009.01.25. 13:28
Celtic írta:borsi írta:Sziasztok!
Borsi
Szia!
Szerintem az előzőm tulaj nem bátor volt, csak belátta azt amit jópáran, hogy ha el akarják lopni a kocsit, akkor el fogják. Vittek már el olyan bmw-t ami kertesház garázsában állt és a legjobb" riasztó volt benne...
2009.01.25. 13:41
admin írta:borsi írta:Sziasztok!
Borsi
Vaszarig szerelt be ő biztos tudja a költségeket! Meg hogy mi kell hozzá.
2009.01.25. 13:42
2009.01.25. 14:05
borsi írta:admin írta:borsi írta:Sziasztok!
Borsi
Köszi, akkor majd megkeresem privátban.
Még csak annyit, hogy gratulálok az oldalhoz, új tulajként már eddig is nagyon sok hasznos infót szereztem innen, és még csak most kezdek igazán "elmerülni" a témában...
Üdv.: borsi
A többiek nevében is 2009.01.25. 14:15
borsi írta:admin írta:borsi írta:Sziasztok!
Borsi
Köszi, akkor majd megkeresem privátban.
Még csak annyit, hogy gratulálok az oldalhoz, új tulajként már eddig is nagyon sok hasznos infót szereztem innen, és még csak most kezdek igazán "elmerülni" a témában...
Üdv.: borsi
2009.01.31. 08:33
Persze hogy nincs csak hátráltatni lehet a tolvajokat az uveget meg pill anat alat betörik riaszt hat ott akkármilyen kutyu ki pakolják.borsi írta:Celtic írta:borsi írta:Sziasztok!
Borsi
Szia!
Szerintem az előzőm tulaj nem bátor volt, csak belátta azt amit jópáran, hogy ha el akarják lopni a kocsit, akkor el fogják. Vittek már el olyan bmw-t ami kertesház garázsában állt és a legjobb" riasztó volt benne...
Előzőleg végigolvastam ezt a topicot és az "Ellopott autók" topicot is, ezért sajnos már én is tisztában vagyok vele, hogy 100%-os védelm nincs, de szerintem az azért elég feltűnő, ha egy ötösben semmilyen védelem nincs az indításgátlón kívül. (egyébként még kerékőr sem volt a 17-es felniken, bár lehet, hogy ez is csak nekem furcsa)
Arra azért talán jó lehet egy mezei riasztó is, hogy megvéd az "amatőröktől", és nem nyomják be az ablakot, hogy kibelezzék az autót. Talán...
borsi
2009.02.07. 00:43
2009.02.07. 00:46
2009.02.07. 01:06
simi64 írta:Ja, és miért van benne az a 3 db akku?
Mi célt szolgál?
2009.02.07. 01:12
MChris írta:simi64 írta:Ja, és miért van benne az a 3 db akku?
Mi célt szolgál?
Gondolom azért amiért a többiben is van,ha kap egy jelet a "központtól" és megszólal akkor már hiába vágod el a tápvezetéket vonyít tovább.
2009.02.07. 01:17
simi64 írta:Halihó!
Látott már valaki ilyet belülről?
Mi lehet egy ilyesminek a baja?
Csak érdekelne, meg az is, hogy hogyan lehet esetleg hangra bírni.
Ha nem tudjátok, megveszem donni brascotól.
Tényleg Donni! Te kipróbáltad, hogy visít-e?
Klubosoknak is 5000 a vaterán?
2009.02.07. 01:20
simi64 írta:MChris írta:simi64 írta:Ja, és miért van benne az a 3 db akku?
Mi célt szolgál?
Gondolom azért amiért a többiben is van,ha kap egy jelet a "központtól" és megszólal akkor már hiába vágod el a tápvezetéket vonyít tovább.
Tehát azok nem okolhatók a hallgatásért...
2009.02.07. 19:54
simi64 írta:Ja, és miért van benne az a 3 db akku?
Mi célt szolgál?
2009.05.20. 20:07
2009.05.20. 20:17
MChris írta:Hiába vannak az autódba beépítve a legmodernebb riasztó és lopás-gátló berendezések, ha a tolvaj megkaparintja a slusszkulcsodat. A szakértők új módszerre lettek figyelmesek Nagy-Britanniában, az autó-tolvajok az utóbbi időben a slusszkulcsra utaznak.
A rendőrség szerint naponta mintegy 50 autólopás történik országszerte ezzel a módszerrel. A bűnözők éjszakai betörések és egyéb bűncselekmények során megkaparintják a slusszkulcsot és az autó biztonsági rendszereit szabályosan, egy hang nélkül kiiktatva már viszik is a járművet.
Bár az elmúlt egy évtizedben kevesebb, mint a felére csökkent az autólopások száma az országban, a bejelentett slusszkulcs lopások száma 15 %-kal emelkedett. Sok felső kategóriás modell esetén a riasztó és indításgátló berendezések miatt ez az egyetlen mód arra, hogy eltulajdonítsák az autót.
A bűnözők drasztikus módszerek helyett a leggyengébb láncszemnek tartott slusszkulcsra utaznak, mivel így a legmodernebb biztonsági berendezés is könnyedén kijátszható. A statisztikák szerint a briteknél 2008-ban 15700 autót tulajdonítottak el ezzel a módszerrel, 2900 esetben pedig utcai rablótámadás során szerezték meg a kulcsokat.
A szakértők azt tanácsolják az autósoknak, hogy úgy bánjanak a slusszkulccsal, mint a pénzükkel. Tegyék biztonságos helyre és lehetőleg ne hivalkodjanak vele, mert könnyen a rablók célpontjává válhatnak.
A hipermarketek parkolójából, vagy kevésbé forgalmas helyekről eltulajdonított autókkal szerencsés esetben a rendőrségen találkozik újra a tulajdonos. De sokszor pillanatok alatt alkatrészekre szedik, vagy klónozás után új papírokkal külföldön értékesítik azokat.
forrás: http://www.penzcentrum.hu
2009.05.20. 22:55
lepke írta:MChris írta:Hiába vannak az autódba beépítve a legmodernebb riasztó és lopás-gátló berendezések, ha a tolvaj megkaparintja a slusszkulcsodat. A szakértők új módszerre lettek figyelmesek Nagy-Britanniában, az autó-tolvajok az utóbbi időben a slusszkulcsra utaznak.
A rendőrség szerint naponta mintegy 50 autólopás történik országszerte ezzel a módszerrel. A bűnözők éjszakai betörések és egyéb bűncselekmények során megkaparintják a slusszkulcsot és az autó biztonsági rendszereit szabályosan, egy hang nélkül kiiktatva már viszik is a járművet.
Bár az elmúlt egy évtizedben kevesebb, mint a felére csökkent az autólopások száma az országban, a bejelentett slusszkulcs lopások száma 15 %-kal emelkedett. Sok felső kategóriás modell esetén a riasztó és indításgátló berendezések miatt ez az egyetlen mód arra, hogy eltulajdonítsák az autót.
A bűnözők drasztikus módszerek helyett a leggyengébb láncszemnek tartott slusszkulcsra utaznak, mivel így a legmodernebb biztonsági berendezés is könnyedén kijátszható. A statisztikák szerint a briteknél 2008-ban 15700 autót tulajdonítottak el ezzel a módszerrel, 2900 esetben pedig utcai rablótámadás során szerezték meg a kulcsokat.
A szakértők azt tanácsolják az autósoknak, hogy úgy bánjanak a slusszkulccsal, mint a pénzükkel. Tegyék biztonságos helyre és lehetőleg ne hivalkodjanak vele, mert könnyen a rablók célpontjává válhatnak.
A hipermarketek parkolójából, vagy kevésbé forgalmas helyekről eltulajdonított autókkal szerencsés esetben a rendőrségen találkozik újra a tulajdonos. De sokszor pillanatok alatt alkatrészekre szedik, vagy klónozás után új papírokkal külföldön értékesítik azokat.
Helo
Már van az ujjlenyomat inditás (utolag is beszerelhetö)
üdv zoli
2009.05.20. 23:29
simi64 írta:lepke írta:MChris írta:Hiába vannak az autódba beépítve a legmodernebb riasztó és lopás-gátló berendezések, ha a tolvaj megkaparintja a slusszkulcsodat. A szakértők új módszerre lettek figyelmesek Nagy-Britanniában, az autó-tolvajok az utóbbi időben a slusszkulcsra utaznak.
Helo
Már van az ujjlenyomat inditás (utolag is beszerelhetö)
üdv zoli
Lepke!
Ne csináld!
Nekem még megvan mind az 5! (ahogy ezt a másik topicban bizonyítottam is Nektek)