Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.08.22. 02:02

bmw750i írta:Hali!

Legegyszerűbben úgy deríthető ki, hogy egyforma e a hengerfeje, ha megnézitek egy e34 és egy e39 tds hengerfej cikkszámát az etk-n. Szerintem szinte biztos, hogy egyezik.

Amúgy régebben(2-3 éve) találkoztam nálunk egy sráccal, aki kiküszübolte az elektromos adagoló hibáját. Szerzett egy 2.4td adagolót, csináltatott egy közbetétet és felrakta a 2.5 tds motorra, azóta nincs baj az autóval, ráadásul jobban is megy a mechanikus szabályzású adagolóval. Ja és ez a diesel motor egy e32-ben van.

Tévedtem, mert van egy pár cikkszám a 2.5tds hengerfejhez, de nem hiszem, hogy lényegi változáson ment volna át. Gondolom az e39-esé jobb lehet, mert talán kijavították a régi hibáit.

2009.08.22. 07:11

Na igen, pont emiatt érdekelne, hátha jobban bírja :D. Minsenesetre átnyálaztam, amit mutattatok, hát, valóban lehet hogy nincs különbség.
Simi! Tudom hogy szebb az E39, de túl sokat öltem a 34-be, hogy eladjam. Egyenlőre ennek KELL maradnia. Aztán majd jöhet a 39-es :lol: 8)
Mindenesetre köszi mindenkinek a segítséget. :D

bmw750i írta:
bmw750i írta:Hali!

Legegyszerűbben úgy deríthető ki, hogy egyforma e a hengerfeje, ha megnézitek egy e34 és egy e39 tds hengerfej cikkszámát az etk-n. Szerintem szinte biztos, hogy egyezik.

Amúgy régebben(2-3 éve) találkoztam nálunk egy sráccal, aki kiküszübolte az elektromos adagoló hibáját. Szerzett egy 2.4td adagolót, csináltatott egy közbetétet és felrakta a 2.5 tds motorra, azóta nincs baj az autóval, ráadásul jobban is megy a mechanikus szabályzású adagolóval. Ja és ez a diesel motor egy e32-ben van.

Tévedtem, mert van egy pár cikkszám a 2.5tds hengerfejhez, de nem hiszem, hogy lényegi változáson ment volna át. Gondolom az e39-esé jobb lehet, mert talán kijavították a régi hibáit.

2009.08.24. 01:17

a hengerfej nem ugyanaz
a szívócső is más E34 fém E39 már műanyag a felfogatásuk sem egyezik
nekem az E39-en E34 es hengerfej van.eddig hibátlanul működik

2009.08.28. 09:58

Hali.Csak egy észrevétel de lehet hogy helytelen, de az e34-ben légtömegmérő sincs ha jól tudom de lehet most nagyot tévedek!?

2010.01.20. 04:35

nekem 2.5 éve van tds-em... mikor megvettem féltem tőle mert sok rosszat olvastam ezekről, de nálam teljesen pozitívan szerepel ez a motor. az égvilágon semmi baja nincs, kivéve hogy nagyon szereti a gázolajat :) tökéletesen indul reggel akár télen a legnagyobb hidegben is, nem tudok semmi rosszat mondani rá. kíméletesen használom és az autó is megkap mindent amire szüksége van. eddig amik elromlottak azok a szokásosak: vízpumpa, légtömegmérő. de maga a motor nálam nagyon szépen működik. egyik kedvenc szervizemben (m3box) egyébként azt mondta a szerelő hogy a tds-ekkel jóval kevesebb a gond mint a d-kkel. magyarázta azt is hogy miért, de arra már nem emlékszem :) lehet hogy így van, lehet hogy nem, de bizonyára a saját tapasztalatait mondta el.
szóval nálam a tds bevált :) semmi módosítás nincs az autón (nem is lesz) és ahogy már írtam vigyázok rá, kíméletesen hajtom.

2010.01.20. 11:52

spman írta:nekem 2.5 éve van tds-em... mikor megvettem féltem tőle mert sok rosszat olvastam ezekről, de nálam teljesen pozitívan szerepel ez a motor. az égvilágon semmi baja nincs, kivéve hogy nagyon szereti a gázolajat :) tökéletesen indul reggel akár télen a legnagyobb hidegben is, nem tudok semmi rosszat mondani rá. kíméletesen használom és az autó is megkap mindent amire szüksége van. eddig amik elromlottak azok a szokásosak: vízpumpa, légtömegmérő. de maga a motor nálam nagyon szépen működik. egyik kedvenc szervizemben (m3box) egyébként azt mondta a szerelő hogy a tds-ekkel jóval kevesebb a gond mint a d-kkel. magyarázta azt is hogy miért, de arra már nem emlékszem :) lehet hogy így van, lehet hogy nem, de bizonyára a saját tapasztalatait mondta el.
szóval nálam a tds bevált :) semmi módosítás nincs az autón (nem is lesz) és ahogy már írtam vigyázok rá, kíméletesen hajtom.

Szinte szó szerint ugyanezt tudnám leírni
:franko:

2010.01.20. 15:37

simi64 írta:
spman írta:nekem 2.5 éve van tds-em... mikor megvettem féltem tőle mert sok rosszat olvastam ezekről, de nálam teljesen pozitívan szerepel ez a motor. az égvilágon semmi baja nincs, kivéve hogy nagyon szereti a gázolajat :) tökéletesen indul reggel akár télen a legnagyobb hidegben is, nem tudok semmi rosszat mondani rá. kíméletesen használom és az autó is megkap mindent amire szüksége van. eddig amik elromlottak azok a szokásosak: vízpumpa, légtömegmérő. de maga a motor nálam nagyon szépen működik. egyik kedvenc szervizemben (m3box) egyébként azt mondta a szerelő hogy a tds-ekkel jóval kevesebb a gond mint a d-kkel. magyarázta azt is hogy miért, de arra már nem emlékszem :) lehet hogy így van, lehet hogy nem, de bizonyára a saját tapasztalatait mondta el.

Szinte szó szerint ugyanezt tudnám leírni
:franko:

Még ami elég gyakran előfurdul és amiért csökken a teljesítmény az a hengerfej.Nekünk már volt cserélve a miénkbe.350ezernél.Több helyen elvolt repedve a szelepfészek és fehéren füstölt.De amit vettem fekete TDS-t annak is ez volt a baja.Igaz ez lábfüggő is.De ha nem rúgod örök életűek és a fogyasztása is nagyon jó :D

chip

2010.03.18. 20:50

Sziasztok!szerintetek tds-t érdemes chippelni?és ha igen akkor milyen módon?

Re: chip

2010.03.18. 20:58

adam001 írta:Sziasztok!szerintetek tds-t érdemes chippelni?és ha igen akkor milyen módon?

Ha nem automata :wink:

2010.03.18. 21:03

adam001 írta:Sziasztok!szerintetek tds-t érdemes chippelni?és ha igen akkor milyen módon?

Szerintem kérdezd Jacksont. Ő majd leírja, hogy miért nem.

2010.03.18. 21:12

simi64 írta:

Gang-os!tied csippes simi?

2010.03.18. 21:17

adam001 írta:
simi64 írta:

Enyém nem csippes, enyém automata. Abba meg hülyeség rakni.
Különben is úgy húz, mint ahogy a repülőgép-hajtómű tol! :lol:

2010.03.18. 21:33

simi64 írta:
adam001 írta:
simi64 írta:

Majd megnézzük azt a Füredi találkozón :lol:

Jackson, aki ismeri a repülőgép-hajtóműveket tehát tud viszonyitani

2010.03.18. 21:35

jackson írta:
simi64 írta:
adam001 írta:
simi64 írta:

Helo
Ja persze :wink: és tankolunk a simi klubtagnak az autójába egy kis HP-t :lol: :lol:
üdv zoli

2010.03.18. 21:39

jackson írta:
simi64 írta:
adam001 írta:
simi64 írta:

Ez aljasság! :lol:
Visszaélni a moderátor nyújtotta előnyökkel!
:hehe
:lo
Végem van!
Meglátták a vényócasok! 8O

2010.03.18. 21:45

simi64 írta:
jackson írta:
simi64 írta:
adam001 írta:
simi64 írta:

Ez aljasság! :lol:
Visszaélni a moderátor nyújtotta előnyökkel!
:hehe
:lo
Végem van!
Meglátták a vényócasok! 8O

Semmi visszaélés, csak tudod e V8-asnak sas szeműnek kell lennie, hogy időben fékezzen. Idézet és azt nagyitottam fel ezt te is megtudod tenni.
Ha már itt vagyunk a 525tds mennyit eszik stabil 130-on pill fogyasztás mérő szerint kb. ? Biogázos topikban érdekelne mert tudnám mihez viszonyitani a gázos fogyasztási adatot.

Jackson, aki szemmel tart ilyen pici hozzászólásokat is

2010.03.18. 21:54

Valamivel kevesebb, mint 7 és fél.
90-nél fix 6-on áll

2010.03.18. 22:32

simi64 írta:Valamivel kevesebb, mint 7 és fél.
90-nél fix 6-on áll

Állati ha számolok a 13literes atb féle adattal akkor gázzal ugyan ez ugyan ilyen sebességgel 42%-al többet fogyaszt. Na itt bukik meg a gázos-ra át alakitás. Aki spórolni akar az vegyen 525tds (hogy legyen kicsit on topik is)

Jackson, aki levezette

2010.03.18. 22:49

Városban télen 11,9 :(

csipp

2010.03.19. 00:02

:Dmindent értek! szal toljak csippet vagy ne?tds csippesek irjatok mi a tapasztalat?
Hozzászólás küldése

VigLink badge