Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: fék

2009.07.20. 21:14

Viper írta:
bekog írta:
MChris írta:
lepke írta:
bekog írta:
Viper írta:
bekog írta:helo szakik
ha első féktárcsát cserélek kell a betéteket is?? tudom, hogy nem árt
de kötelező?? mert nem midegy +30ezer :roll:

A használt betét a régi tárcsához kopott, ha nem cseréled a fékhatás gyengébb lesz egy ideig, míg össze nem kopnak.
www.startauto.hu <== itt is van zimmermann tárcsa, meg süni is :)

ezt gondoltam :)
de azt mondták nekem itt az egyik szervízben, hogyha tárcsa akkor szigorúan betét is!
nem vágja tönkre a használt pofa az új tárcsát?

Helo
A betétet csiszolópapiron szintbe kell húzni
üdv zoli

Vagy baltával :twisted:

Zoli, ezt a baltás gyilkos szerepet már nem veted le magadról :)

köszi a válaszokat, ha jól sejtem nem kötelező betétet is cserélnem (ha vkinek mégis aggálya van szóljon)

Szerintem te leszel az első, aki tárcsát cserél, betétet meg nem. Csak elméleti síkon beszélgettünk, hogy mi lenne, ha a régi maradna.
Megjegyzem én nem csiszolnám be, mert ha a vassal nem párhuzamos a ferodol, még kisebb lesz a fékhatás, ugyanis csak egy éllel találkozik a tárcsával.
Szerintem halaszd el a féktárcsa cserét, míg a betét el nem kopik. Persze, ha már minimum alatt van, akkor ...

Ja. A fék nem játék (a futómű meg a gumik sem). Én mindig együtt cserélem őket. Te tudod mennyire vannak elkopva a betétek és mennyire egyenetlen a felületük. Hozzá lehet szabályozni őket a tárcsákhoz, de mindenképpen szakemberrel csináltasd. Vannak olcsóbb betétek is:

http://fridcar.hu/autoalkatresz.phtml?U ... 030&LID=-1

Admin dicséri a Zimmermann-t is. Szét kell nézni.

fékbetét

2009.07.20. 21:29

Ha kell, bárkinek, tudok a bárdi árakból (ami kb. ugyanaz mint a unix, meg a többi) 30%-ot! úgy már szerintem elérhető áron van sok minden, illetve lehet gondolkodni azon, hogy ne a legolcsóbb kerüljön az autóba!

Üdv!
Tomekk

2009.07.21. 23:27

köszi mindenkinek a hozzászólásokat, így már körvonalazódik a dolog
lényegében lesz idő a dologra, nem kopott még minimum alá semmi csak a rázás miatt fogom cserélni mert így már nem az igazi a fékhatás

2009.07.21. 23:52

bekog írta:köszi mindenkinek a hozzászólásokat, így már körvonalazódik a dolog
lényegében lesz idő a dologra, nem kopott még minimum alá semmi csak a rázás miatt fogom cserélni mert így már nem az igazi a fékhatás

én a legjobb ajánlatot itt az online alkatrészrendelés topicban kaptam a srácoktól, ja és nem utolsó sorban ATE minden.
bár nem sokat tudtam vele menni, de ez hibátlan.
én úgy tudom, hogy a kormányrázást okozhatja szilent is, ezeket mindenképpen meg kellene nézetned.

2009.07.21. 23:59

kovessyroli írta:

én a legjobb ajánlatot itt az online alkatrészrendelés topicban kaptam a srácoktól, ja és nem utolsó sorban ATE minden.
én úgy tudom, hogy a kormányrázást okozhatja szilent is, ezeket mindenképpen meg kellene nézetned.

kösz Roli
tegnap voltam a Pápainál rázópadon megnézettem a féketket, megmérték a lengéscsillapítókat és átnézték a futóművet
eredmény: bal első lengőkar szilent, ezt is cserélem

2009.07.22. 00:58

kovessyroli írta:

Csak saját kiváncsiságból, (illetve hogy ha nekem is eljön ennek az ideje, hova menjek vele) megkérdezhetem, hogy mi mennyibe került?

Üdv!
Tomekk

2009.07.22. 08:57

tomekk07 írta:
kovessyroli írta:

Csak saját kiváncsiságból, (illetve hogy ha nekem is eljön ennek az ideje, hova menjek vele) megkérdezhetem, hogy mi mennyibe került?

Üdv!
Tomekk

remélem nem árulok el üzleti titkot, bár szerintem nem csak én kaptam ilyen áron, hanem minden fórumos.
hozzáteszem az enyémen a "kis" tárcsák vannak.
összes tárcsa, összes betét és egy fékkopásjelző 76eft körül volt.

2009.07.22. 19:23

kovessyroli írta:
tomekk07 írta:
kovessyroli írta:

Üdv!
Tomekk

remélem nem árulok el üzleti titkot, bár szerintem nem csak én kaptam ilyen áron, hanem minden fórumos.
hozzáteszem az enyémen a "kis" tárcsák vannak.
összes tárcsa, összes betét és egy fékkopásjelző 76eft körül volt.

igen nekem is megírta már Atilla az ajánlatot, nekem a nagyobb tárcsák vannak és sztem baráti az ár amit adott
bátran írj te is ha kell valami szerintem

Hali!

2009.07.24. 10:15

Egy hete elkezdett az autó nyikorogni / halkan / fékezésnél. Elől a betétek még frankók, de hátul azok igen csak cserések lesznek. És akkor most hogy is van, ha új betét akkor új tárcsa is?

Re: Hali!

2009.07.24. 10:49

charlie01 írta:Egy hete elkezdett az autó nyikorogni / halkan / fékezésnél. Elől a betétek még frankók, de hátul azok igen csak cserések lesznek. És akkor most hogy is van, ha új betét akkor új tárcsa is?

Szerintem ezt mindenki maga dönti el! Ha még nem volt cserélve akkor már ilyen korban, ennyi km után ajánlott, de ha csak betétet cserélsz akkor sem történik semmi. Fékezésnél van kormányrángásod? mert ha igen akkor én mindenféleképpen ajánlom!

2009.07.24. 13:12

ZALAN írta:
charlie01 írta:Egy hete elkezdett az autó nyikorogni / halkan / fékezésnél. Elől a betétek még frankók, de hátul azok igen csak cserések lesznek. És akkor most hogy is van, ha új betét akkor új tárcsa is?

Szerintem ezt mindenki maga dönti el! Ha még nem volt cserélve akkor már ilyen korban, ennyi km után ajánlott, de ha csak betétet cserélsz akkor sem történik semmi. Fékezésnél van kormányrángásod? mert ha igen akkor én mindenféleképpen ajánlom!

Nem nincsen semmi kormány rángás! Csak egy hete elkezdte játszani ezt a halk nyikorgást. Az hogy volt-e cserélve a tárcsa, vagy hogy mikor nem tudom. Egy éve vettem, azóta 13.000 km-et mentem vele.

2009.07.24. 13:41

charlie01 írta:
Nem nincsen semmi kormány rángás! Csak egy hete elkezdte játszani ezt a halk nyikorgást. Az hogy volt-e cserélve a tárcsa, vagy hogy mikor nem tudom. Egy éve vettem, azóta 13.000 km-et mentem vele.

Véleményem szerint már néhányszor voltak cserélve a tárcsák... :lol: kivéve ha csak esetleg 30.000-35.000Km van a kocsiban... :wink:

manuális váltóba olajcsere

2009.09.22. 13:28

Sziasztok!

530d 2002 213e km-vel. Manuális váltóba kell olajcsere??
Ha igen, lehet kapni ugyanolyan LifeTime olajat? Mennyi kell bele? Kb. mennyibe kerül?

Köszi

B.

Re: manuális váltóba olajcsere

2009.09.22. 14:05

szekkk írta:Sziasztok!

530d 2002 213e km-vel. Manuális váltóba kell olajcsere??
Ha igen, lehet kapni ugyanolyan LifeTime olajat? Mennyi kell bele? Kb. mennyibe kerül?

Köszi

B.

Erre van külön egy Topic !!! Jackson papa eléggé ki is vesézte a témát ! "Automata váltó olajcsere" kézit is taglaltunk !

2009.10.03. 08:15

Sziasztok!

Kézi váltóm van, kérdésem:
Minek a hibája ha a váltókar üresben nem ugrik vissza a 3-4 közé hanem az 5. kell szemben marad.

Elöre is köszönöm.

2009.10.03. 08:35

gti205 írta:Sziasztok!

Minek a hibája ha a váltókar üresben nem ugrik vissza a 3-4 közé hanem az 5. kell szemben marad.

Elöre is köszönöm.

Hello !

Valaki már írta itt vagy a másik váltós topikba már nem emlékszem,hogy egy egyszerű rugó a bűnös. Nézd vissza egy kicsit az előzményeket, kézi váltófelújítás címen volt írva pár sor.

2009.10.03. 11:05

Elöre is köszönöm.

van egy kéziváltó felújításos topik Efer nyitotta és publikálta anno abban benne van minden
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MChris 2009.10.03. 11:16-kor.

2009.10.03. 11:13

MChris írta:

Elöre is köszönöm.

van egy kéziváltó felújításos topik Efer nyitotta és publikálta anno abban benne van minden

Publikálta!

2009.10.03. 11:34

Celtic írta:
MChris írta:

Elöre is köszönöm.

Publikálta!

gti205! Ha elolvastad írd meg nekem is légyszi, de nem ezt, hanem, hogy kell-e cserélni mauálisban. Rosszat idéztem sajnos. :oops:
Kösz: Viper

vásár

2009.10.17. 17:59

Sziasztok!

Az érdekelne, hogy hol lehetne kapni Zimmermann esetleg Brembo tárcsákat normális áron magyarországon...
Egy két helyen néztem de darabjáért akar annyit a kereskedő mint német o. ban a pár...

Illetve milyen átalakítás kell ahhoz hogy a 296-os tárcsák kicsit nagyobbakra cserélődhessenek :-)

Üdv!
Hozzászólás küldése

VigLink badge