![]() |
2011.01.15. 21:52
bomostomi írta:Üdv mindenkinek!
A minap gondolkodóba estem, ugyanis nem tudom eldönteni, hogy a hardy tárcsám vagy a diffim, vagy esetleg mindkettő egyszerre ment tönkre. Alábujni még nem volt időm, hogy megnézzem kotyog-e a hardy, de a hétvégén megkuksizom. Szóval automata tds-ről van szó, ha lehúzom D-be, ránt egy "szépet" érdekes kattanó hanggal, illetve ha a féken tartom a lábom D-ben, tehát álló helyzetben rázza a kasznit, illetve ami a legfőbb képen zavaró, hogy pl 40-ről gyorsításkor kegyetlenül ráz, és mintha az erő nem jutna el a diffiig, illetve nem lenne nyomaték (máskor ilyen gázadáskor a TC is villogott, most semmi), olyan mintha csúszna a váltó. A váltó hibát kizárnám (remélem) mert magasabb sebesség tartományban, pl 80-ról gyorsítva szépen megy, nem ráz, és úgy vált, mint a vaj.
Gondoltam megkérdezem, valakinek esetleg nem ismerős-e a szituáció.
Szerintetek?
2011.01.15. 21:57
muhaati írta:Gabii írta:Sziasztok
Írtam régebben hogy világít a piros felkiáltó jelem,kerék csapágy csere óta...
Ma nézegettem a jobb hátsó taktust,és sajnos frankón sikerült a szerelőnek (szerintem) tönkre@aszni a kopásjelző vezetéket.
Széthúztam az csatiját,és adtam neki 1,5 voltot,multiméterrel néztem közben,és ha mozgattam a kábelt nem mindig megy át rajta a kraft...
Mivel diaggal nem tudták megmondani hogy miért világít,ezért erre gondolok...
Vagy teljesen rossz úton járok??![]()
Tehát ha rossz a kopásjelző kontaktja,azt írhatja hibának?
A kopásjelző nem a piros felkiáltó jel.
A fent említett jelzés lehet: kevés fékolaj, behúzott kézifék, ( ezek kapcsolóját is érdemes ellenőrizni ),
és egyes ASC fékhidraulika hiba.( Ez utóbbit diaggal ell.)
Ha széthúzod a kopásjelzőt, gyújtás ráadása után ki kell gyulladnia a másik pirosnak a felk. mellett.
2011.01.15. 22:02
BMWFUN írta:bomostomi írta:Üdv mindenkinek!
A minap gondolkodóba estem, ugyanis nem tudom eldönteni, hogy a hardy tárcsám vagy a diffim, vagy esetleg mindkettő egyszerre ment tönkre. Alábujni még nem volt időm, hogy megnézzem kotyog-e a hardy, de a hétvégén megkuksizom. Szóval automata tds-ről van szó, ha lehúzom D-be, ránt egy "szépet" érdekes kattanó hanggal, illetve ha a féken tartom a lábom D-ben, tehát álló helyzetben rázza a kasznit, illetve ami a legfőbb képen zavaró, hogy pl 40-ről gyorsításkor kegyetlenül ráz, és mintha az erő nem jutna el a diffiig, illetve nem lenne nyomaték (máskor ilyen gázadáskor a TC is villogott, most semmi), olyan mintha csúszna a váltó. A váltó hibát kizárnám (remélem) mert magasabb sebesség tartományban, pl 80-ról gyorsítva szépen megy, nem ráz, és úgy vált, mint a vaj.
Gondoltam megkérdezem, valakinek esetleg nem ismerős-e a szituáció.
Szerintetek?
Mint laikus írom, de ha D-ben taposod a féket, a hardy és a diffi hibájából nem rázhatja a bódét normál esetben, mivel azok állnak. Szerintem.
2011.01.15. 22:11
Gabii írta:
Marad a diag,csak kellene egy normális emberke aki ki is tudja olvasni,nem csak találgat.
Egyenlőre még ilyet nem találtam..
2011.01.15. 22:28
bomostomi írta:
Igen-igen, már fentebb a mesterrel konzultáltunk, meg utánna néztem a dolgoknak, és sajnos egyértelmű váltó hiba lépett fel.
2011.01.16. 14:16
2011.01.16. 14:21
pistino1 írta:Az mitől van, hogy amikor visszaengedem a gázpedált, akkor akadozik kicsit az autó, alig észrevehetően, de ha tempomattal megyek állandó twmpóval, akkor nem. Nem tudom, hogy van e összefüggés azzal, hogy néha amikor visszaengedem a gázt, megtartja a fordulatot, kiakad, kuplungbenyomásra leesik a fordulat azonnal. Van még egy hibaüzenet, fuel inject system, azóta van, hogy voltam a Jacksonnál és kicsit a bal alját odavertem, gondoltam csak érintkezési hiba, de megmaradt. Lehet kiütés után ne is jönne vissza.
2011.01.16. 22:51
2011.01.16. 23:08
pistino1 írta:Az mitől van, hogy amikor visszaengedem a gázpedált, akkor akadozik kicsit az autó, alig észrevehetően, de ha tempomattal megyek állandó twmpóval, akkor nem. Nem tudom, hogy van e összefüggés azzal, hogy néha amikor visszaengedem a gázt, megtartja a fordulatot, kiakad, kuplungbenyomásra leesik a fordulat azonnal. Van még egy hibaüzenet, fuel inject system, azóta van, hogy voltam a Jacksonnál és kicsit a bal alját odavertem, gondoltam csak érintkezési hiba, de megmaradt. Lehet kiütés után ne is jönne vissza.
2011.01.16. 23:29
2011.01.17. 13:55
jackson írta:pistino1 írta:Az mitől van, hogy amikor visszaengedem a gázpedált, akkor akadozik kicsit az autó, alig észrevehetően, de ha tempomattal megyek állandó twmpóval, akkor nem. Nem tudom, hogy van e összefüggés azzal, hogy néha amikor visszaengedem a gázt, megtartja a fordulatot, kiakad, kuplungbenyomásra leesik a fordulat azonnal. Van még egy hibaüzenet, fuel inject system, azóta van, hogy voltam a Jacksonnál és kicsit a bal alját odavertem, gondoltam csak érintkezési hiba, de megmaradt. Lehet kiütés után ne is jönne vissza.
Basszus pedig rutinból integetek, hogy lassan az alacsony kocsival. Te voltál aki jobban oda verted? Mert én csak egy kocsira emlékszem. A befecskendező rendszer hibának talán nincs köze a bal alsó rész oda vágásához ha csak nem az AC-nak van baja. Megnézem a kocsid ingyér de csak az utcán állva![]()
Jackson, aki óvatosan jelzi lassan gyertek le a rámpán
ui: a végén vehetek másik lakást mi elött másnak is gondja lesz
2011.01.17. 17:14
2011.01.17. 17:48
barbrady írta:Van itt valakinek Webasto-s kedvezménye? Vagy tud olcsón alkatrészt? Izzítógyertyát akarok venni a kályhába, és eddig egy 46300 ft-os ajánlatom van, ennél ha tud valaki olcsóbbat azt megköszönném.
2011.01.17. 21:28
Legyél kicsit türelemmel, Karesz ezen fáradozik! Már az összeköttetés meg van! Ha tudok árat, írom pü-ben! Sajnos Alpina Jani sem tud segíteni, egy hete leinfóztuk...barbrady írta:Van itt valakinek Webasto-s kedvezménye? Vagy tud olcsón alkatrészt? Izzítógyertyát akarok venni a kályhába, és eddig egy 46300 ft-os ajánlatom van, ennél ha tud valaki olcsóbbat azt megköszönném.
2011.01.17. 21:30
bmw520ds írta:Legyél kicsit türelemmel, Karesz ezen fáradozik! Már az összeköttetés meg van! Ha tudok árat, írom pü-ben! Sajnos Alpina Jani sem tud segíteni, egy hete leinfóztuk...barbrady írta:Van itt valakinek Webasto-s kedvezménye? Vagy tud olcsón alkatrészt? Izzítógyertyát akarok venni a kályhába, és eddig egy 46300 ft-os ajánlatom van, ennél ha tud valaki olcsóbbat azt megköszönném.
2011.01.18. 00:12
2011.01.20. 14:21
2011.01.20. 15:07
barbrady írta:Egy kis segítségre lenne szükségem. Ha ilyen cikkszámú szerszámtartója van valakinek akkor nézze már meg nekem hogy abba milyen cikkszámú elakadásjelző háromszög van. Mert a márkakereskedésben nem belevalót rendeltek, és nem is tudják hogy milyen kellene bele. Előre is köszi!
2011.01.20. 19:10
barbrady írta:Egy kis segítségre lenne szükségem. Ha ilyen cikkszámú szerszámtartója van valakinek akkor nézze már meg nekem hogy abba milyen cikkszámú elakadásjelző háromszög van. Mert a márkakereskedésben nem belevalót rendeltek, és nem is tudják hogy milyen kellene bele. Előre is köszi!
2011.01.20. 19:25
barbrady írta:barbrady írta:Egy kis segítségre lenne szükségem. Ha ilyen cikkszámú szerszámtartója van valakinek akkor nézze már meg nekem hogy abba milyen cikkszámú elakadásjelző háromszög van. Mert a márkakereskedésben nem belevalót rendeltek, és nem is tudják hogy milyen kellene bele. Előre is köszi!
B@sszus, milyen szerszámtartó van az enyémbenAz ETK nem ismer ilyen cikkszámot