Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2011.02.08. 21:20

ptom írta:
baal írta:
muhaati írta:
tibi666 írta:
baal írta:urak,lenne két alapnak tünő kérdésem(nekem nem az)
mi a különbség az 530D és a DA közt?
mi a fene az a vanos, és miért nem jó ha dupla, és miben van dupla?

A dA automata váltós.
A Vanos a változó szelepvezérlés, és az a jó, ha dupla, mert az kevesebbet fogyaszt és jobban megy. Hogy pontosan melyik motorban mikortól alkalmazták, azt nem tudom.

De az M57 motorban nincs.

Csak a benzinesben van VANOS, elsőnek csak a szívó tengelynél (szingle vanos,), majd a kipuffogónál is alkalmazták(double vanos). Dieselnél nincs vanos rendszer.
A "D" , és a "DA" között csak annyi a különbség, hogy a "DA", automata váltóval szerelt.

na, tudtam én ,hogy kilopták a vanosomat:-D
azért nem megy.
ami nem is baj, merthogy látni ugysem látok a lámpákkal semmit, vén már a xenon benne nagyon

Azért egy 2001-es 30d még biztos jól megy és a lámpája se lehet sz@ar.Ne adjunk ekkora magas labdát a benyásoknak könyörgöm! :D

Ez nagyon nagy :!:
sz@ar.ne
E-mail címnek veszi a rendszer :lol:
Kattintani is lehet rá! :lol:

2011.02.09. 21:26

baal írta:
ptom írta:
baal írta:
muhaati írta:
tibi666 írta:

A dA automata váltós.
A Vanos a változó szelepvezérlés, és az a jó, ha dupla, mert az kevesebbet fogyaszt és jobban megy. Hogy pontosan melyik motorban mikortól alkalmazták, azt nem tudom.

Csak a benzinesben van VANOS, elsőnek csak a szívó tengelynél (szingle vanos,), majd a kipuffogónál is alkalmazták(double vanos). Dieselnél nincs vanos rendszer.
A "D" , és a "DA" között csak annyi a különbség, hogy a "DA", automata váltóval szerelt.

azért nem megy.
ami nem is baj, merthogy látni ugysem látok a lámpákkal semmit, vén már a xenon benne nagyon

Azért egy 2001-es 30d még biztos jól megy és a lámpája se lehet sz@ar.Ne adjunk ekkora magas labdát a benyásoknak könyörgöm! :D

igazad van, kivettem a gázpedál alól a gumiszőnyeget, és a szemüvegemet is megtöröltem.-D
na, igy diesel a diesel.-)

apukám, az enyémmel szántani is lehetne, nem ferrari, de lamborghini (már aki érti, és hallott arról hogy a lambo tulajdonképpen traktorgyárnak indult és még mindig gyártja a mezőgazdasági vontatókat)...ennyit arról hogy milyen szarul megy az 530da :)

2011.02.09. 21:40

simi64 írta:
ptom írta:
baal írta:
muhaati írta:
tibi666 írta:

A dA automata váltós.

azért nem megy.

Ez nagyon nagy :!:
sz@ar.ne
E-mail címnek veszi a rendszer :lol:
Kattintani is lehet rá! :lol:

Ezt nem vettem figyelembe! :lol:

2011.02.10. 18:31

hali!

Meg tudnátok erősíteni abban,hogy valóban 16 mm-es gyertyakulcs kell egy 523i-hez???
-Ha nem akkor milyen méret a magfelelő ill. kell-e különleges kulcs vagy a sima egyenes szárú is jó hozzá?

köszi: Ákos

2011.02.10. 18:37

naphal írta:hali!

Meg tudnátok erősíteni abban,hogy valóban 16 mm-es gyertyakulcs kell egy 523i-hez???
-Ha nem akkor milyen méret a magfelelő ill. kell-e különleges kulcs vagy a sima egyenes szárú is jó hozzá?

Megerősítem. :lol:
Mivel mélyen van nem árt egy olyan, ami megfogja a gyertya nyakát, hogy ne úgy kelljen kipecáznod.

2011.02.10. 19:03

Viper írta:
naphal írta:hali!

Megerősítem. :lol:
Mivel mélyen van nem árt egy olyan, ami megfogja a gyertya nyakát, hogy ne úgy kelljen kipecáznod.

köszi akkor megveszem :D

2011.02.14. 13:56

sziasztok,

ha jol emlekszem valaki csinalt ablakmoso spricni upgradet, de sehol nem talalom az idevago hozzaszolasokat. nem tudna valaki belinkelni?

koszi,
laca

2011.02.14. 20:51

Hello

Nem tudja nekem valaki megmondani szervo olajból mennyi kell ha az egészet leakarom cserélni? 530DA m57 D30

2011.02.14. 21:15

Tomy003 írta:Hello

Nem tudja nekem valaki megmondani szervo olajból mennyi kell ha az egészet leakarom cserélni? 530DA m57 D30

8.4 L, ezt visszavonnám. :lol: Ez a sebváltó feltöltés.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Viper 2011.02.14. 21:20-kor.

2011.02.14. 21:17

Viper írta:

8.4 L

Helo Viper
Szervó olajról kérdezett a klubtag :wink:

2011.02.14. 21:23

lepke írta:
Viper írta:

8.4 L

Helo Viper
Szervó olajról kérdezett a klubtag :wink:

Heló Lepke, javítottam közben. Gyorsabb volt a kezem, mint az eszem. :wink:

2011.02.14. 21:24

1.2 L

2011.02.15. 02:05

Viper írta:

1.2 L

Köszönöm

2011.02.15. 08:46

morv írta:sziasztok,

ha jol emlekszem valaki csinalt ablakmoso spricni upgradet, de sehol nem talalom az idevago hozzaszolasokat. nem tudna valaki belinkelni?

koszi,
laca

A motorháztető belső borítást kell levenni és innen lehet kivenni, kipattintani, előtte csak le kell húzni a vízvezető csöveket.

2011.02.15. 11:53

pistino1 írta:
morv írta:sziasztok,

koszi,
laca

A motorháztető belső borítást kell levenni és innen lehet kivenni, kipattintani, előtte csak le kell húzni a vízvezető csöveket.

bocsi, a nagy siettsegben lemaradt a lenyeg. mintha e60 ablakmosot epitett volna be valaki, mert az nem csak egy pontba nyomja a folyadekot. errol esetleg valakinek valami?

2011.02.15. 11:54

valaki nem tud esetleg forrast olyan TIShez, amiben 2006 elso felevi e60 benne van, es angol nyelvu?

bocsi, kozben ratalaltam a tis topickra, csak rejtozkodott a diagos resznel.

2011.02.15. 21:17

morv írta: mintha e60 ablakmosot epitett volna be valaki, mert az nem csak egy pontba nyomja a folyadekot. errol esetleg valakinek valami?

Az E39 is (2x2) azaz 4 pontba nyomja. :roll:

2011.02.20. 03:36

Elsősorban Jacksonhoz lenne kérdésem! (De a többiek se tartsák magukban)

Ha netán véletlen megvásárolnám ezt

Akkor evvel mit érnék el? Tudnék az autóm agyában túrkálni??? :lol:

2011.02.20. 10:31

Sziasztok!

Pénteken összefutottam erzsébeten egy klubtársal(520 -a volt,ezuton is üdvözlöm),és ő javasolta cseréltessem ki a turbó elötti kartelszűrőt.A kérdésem az lenne, az enyémben van ilyen?Igazából ő sem biztos hogy van-e benne,ezért kérdezném.

Köszi

2011.02.20. 12:29

Cyri írta:Elsősorban Jacksonhoz lenne kérdésem! (De a többiek se tartsák magukban)

Ha netán véletlen megvásárolnám ezt

Akkor evvel mit érnék el? Tudnék az autóm agyában túrkálni??? :lol:

A mitérnékre Jackson válaszol. Egyébként igen tudnál.
Hozzászólás küldése

VigLink badge