Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: keresés

2011.02.20. 21:55

admin írta:
Jerry írta:
admin írta:Ha jól emlékszem Mchris-nek se volt benne bc és azért rakta be a kis bc-t.De evvel az erővel nagyot is be lehet rakni szerintem.Csak kell BC-s index kar +nagy BC-hez kábel köteg.

Köszi a tippet!
És mit tud a nagy, amit a kicsi nem?
Szövegesen írja a dolgokat és több adatot tud kijelezni.

A szöveges kijelzésre tippeltem volna. Ezek szerint a kicsi az autó piktogrammos megoldás?
A szöveges üzenet csak német nyelvű vagy van angol is? Esetleg programozástól függ?

2011.02.20. 22:09

admin írta:
csaba100 írta:BMW e39 525 Tds autómban cseréltem bontott légtömegmérőt, de az autó menet közben rángat. Ha a légtömegmérő jó, lehet máshol is a hiba?
Hozzá lett kódolva a bontott?
Kódolva? Ezt,hogy érted?

2011.02.20. 22:21

csaba100 írta:
admin írta:
csaba100 írta:BMW e39 525 Tds autómban cseréltem bontott légtömegmérőt, de az autó menet közben rángat. Ha a légtömegmérő jó, lehet máshol is a hiba?
Kódolva? Ezt,hogy érted?
Mert ha a két légtömegmérő száma nem egyezik meg akkor diagal össze kell párosítani.

2011.02.20. 22:46

admin írta:
csaba100 írta:
admin írta:
Kódolva? Ezt,hogy érted?
Mert ha a két légtömegmérő száma nem egyezik meg akkor diagal össze kell párosítani.
Megegyezik a száma ugyanaz mint a régi.A régi légtömegmérőre rádugtam a csatlakozót nem rángatott,de nem is ment. A bontottal megindul az autó de rögtön meg is torpan,és nem tudom ez is rossz lehet vagy máshol lehet a gond?

2011.02.20. 22:59

csaba100 írta:
admin írta:
csaba100 írta:
admin írta:
Kódolva? Ezt,hogy érted?
Megegyezik a száma ugyanaz mint a régi.A régi légtömegmérőre rádugtam a csatlakozót nem rángatott,de nem is ment. A bontottal megindul az autó de rögtön meg is torpan,és nem tudom ez is rossz lehet vagy máshol lehet a gond?
Húzd le a csatit a légtömeg mérőről és ha úgy jó akkor a bontott is szar.

2011.02.20. 23:02

Jerry írta:
admin írta:
Jerry írta:
admin írta:Ha jól emlékszem Mchris-nek se volt benne bc és azért rakta be a kis bc-t.De evvel az erővel nagyot is be lehet rakni szerintem.Csak kell BC-s index kar +nagy BC-hez kábel köteg.

Köszi a tippet!
És mit tud a nagy, amit a kicsi nem?
Szövegesen írja a dolgokat és több adatot tud kijelezni.

A szöveges kijelzésre tippeltem volna. Ezek szerint a kicsi az autó piktogrammos megoldás?
A szöveges üzenet csak német nyelvű vagy van angol is? Esetleg programozástól függ?
Igen a kis autó piktogramos a kis bc.Több nyelvű angol, német, olasz,stb.Diagal lehet állítani.

2011.02.20. 23:04

admin írta:Igen a kis autó piktogramos a kis bc.Több nyelvű angol, német, olasz,stb.Diagal lehet állítani.

Még nem gondolkozott valamelyik informatikus vénájú angol/német szaki, hogy magyar nyelvű feliratokat jeleníttessen meg a boarddal?

2011.02.20. 23:07

admin írta:
csaba100 írta:
admin írta:
csaba100 írta:
admin írta:
Kódolva? Ezt,hogy érted?
Húzd le a csatit a légtömeg mérőről és ha úgy jó akkor a bontott is szar.
Köszönöm a segítséget.

2011.02.22. 20:30

sziasztok!

azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy a váltó kar útja megnőtt ,ezért olyan mintha nem érné el a fokozatokat sokkal messzebb van, mint a megszokott távolság.

2011.02.22. 21:21

Tomy003 írta:
Cyri írta:Elsősorban Jacksonhoz lenne kérdésem! (De a többiek se tartsák magukban)

Ha netán véletlen megvásárolnám ezt

Akkor evvel mit érnék el? Tudnék az autóm agyában túrkálni??? :lol:

Mi a carsoft-ost vettük meg de valamiért semmire nem tudjuk használni azt irja ki a program hogy nem kommunikál az autóval és ellenörizze a csatlakoztatásokat(persze ezt is angolul irja) Amugy ugyan ugy néz ki mint amit linkeltél de lehet csak a képen nincs rajta de ehez kell még egy interface is.

Elvileg ez interface-el együtt van...

2011.02.22. 21:28

Hová lett Jackson????

2011.02.22. 21:34

Imco írta:Hová lett Jackson????

Hová lett Jackson már megint! 8O

2011.02.23. 10:27

muhaati írta:

Na igen mert én írtam neki PÜ-t már 2 napja de semmi... 8O

2011.02.23. 13:24

Sziasztok!

Szerintetek ezek mitől vannak? 8O (98' 528 duplavanos)

-Csak télen hidegen (gondolom több szivatónál) beindítás után rá 3 percre az alapjárat el kezd ingadozni (majdnem leáll,de rákorrigáll), majd bemelegszik utána OK ,meg nyáron is OK.

-hidegen csöndes ,melegszik kis gázadásra kerregés ,teljes üzemmeleg megint csöndes a vezérlés.(vez lánc v. vanos)
teljes üzemmelegen szerencsére hibátlan a gép :twisted:

V.kinek volt már ilyen?

előre is Köszi szépen!

Üdv Z

2011.02.24. 01:10

528black írta:Sziasztok!

-Csak télen hidegen (gondolom több szivatónál) beindítás után rá 3 percre az alapjárat el kezd ingadozni (majdnem leáll,de rákorrigáll), majd bemelegszik utána OK ,meg nyáron is OK.

-hidegen csöndes ,melegszik kis gázadásra kerregés ,teljes üzemmeleg megint csöndes a vezérlés.(vez lánc v. vanos)

V.kinek volt már ilyen?

előre is Köszi szépen!

Üdv Z

Helo
Nagy valószínűséggel az oka az lehetséges hogy benzines BMW-t vásároltál

2011.02.24. 12:02

528black írta:Sziasztok!

V.kinek volt már ilyen?

előre is Köszi szépen!

Üdv Z

Talán flas levegőt szív. De ezt csak komolyabb diagnosztikai teszt/menet után tudnám biztosan állítani. Tipikus eset: 10fok alatt túl sok többlet levegőt kap ezért vacakol és túl kell dúsítania. Ekkor jöhet még elmászó lambda adaptációs értékek, misfire és sárga motor lámpa hiba is.

Lehetséges okok:
- valahol lukas rendszer a légtömegmérő a lambda szonda közötti szakaszon,
- kartergázt szív (olaj pálcánál)
- vezérmű tengelynél szív (olaj beöntőnél)
- levegő/olaj szeparátor rendszer is szokott vacakolni és rendszeresen cserélni kell.
- stb.
Lehet a túl szegény irány is pl. AC csak melegen tér magához, eltömődött szűrő stb. No persze ez mind mind látszik diagnosztika alatt (nem hibakód olvasás hanem élő adatos tesztek alatt).

A vanos-hoz meg tudni kéne ki lett-e javítva a kocsi korábban a szokásos Vanos gyűrűs hibából. Olaj nyomás ellenörzés (most már én is tudok ilyet menet közben mivel szereztem/építettem hozzá műszert). Ha az OK milyen olajat használsz? Nagyon nem mindegy.
Esetleg motorolaj adalék Metabond vagy Xado segíthet rajta. Egyébként a végső megoldás Vanos felújítás mert csak egyre jobban fog csörögni. De akkor már gyári hanem a drvanos féle újabb gyűrűkre: Lásd LINK ODA

Jackson, aki látott már elég ilyen kocsit

2011.02.24. 12:09

Cyri írta:
Imco írta:
Cyri írta:Elsősorban Jacksonhoz lenne kérdésem! (De a többiek se tartsák magukban)

Ha netán véletlen megvásárolnám ezt

Akkor evvel mit érnék el? Tudnék az autóm agyában túrkálni??? :lol:

A mitérnékre Jackson válaszol. Egyébként igen tudnál.

Ennek igazán örülök! Már régóta tervezek egy ilyen vásárlást, most jött el az ideje hogy lépjek ebben az ügyben mert valamiért alcsony fordulaton rángatózik a 28i.
Úgyhogy sok mindenre kíváncsi vagyok.. 8)

Te is olvasd el a fenti választ. Plusz ha még 1998/9 hó elötti a kocsi tehát még alapjárati levegőszabályzós az is bele ugathat. Akkor elsőre azt kéne pucolni és cserélni egy tuti jóra.

Jackson, aki próbálja utolérni magát

2011.02.24. 12:14

Jerry írta:
admin írta:Igen a kis autó piktogramos a kis bc.Több nyelvű angol, német, olasz,stb.Diagal lehet állítani.

Még nem gondolkozott valamelyik informatikus vénájú angol/német szaki, hogy magyar nyelvű feliratokat jeleníttessen meg a boarddal?

Mert eddig még senki nem akarta kifizetni érte a féléves-éves bérét mire megcsinálja.

Jackson, aki szerint ezért

2011.02.24. 12:16

Cyri írta:
muhaati írta:

Na igen mert én írtam neki PÜ-t már 2 napja de semmi... 8O

Nem tudom merre lehet, körbe néztem és nem láttam (tükröt a közelben). Válasz a minden amit mondani akarsz topikban.

Jackson, aki dettó kereste.

2011.02.24. 12:34

Megint megállt az autó mint egy hete sztem nem megy az AC mert nem hallom hogy zugna. Multkor azt hittem a gázolaj fogyott ki mert már tankolásjelzőn volt de most már tudom hogy nem az volt. Biztositék vagy valamit érdemes megnézni vagy AC cserés lesz? És még annyi hogy az "anyós" ülés mögötti oldalon van az AC vagy a másikon? Vagyis onnan kell kiszerelni? Mert multhéten szétszedtem ott és akkor elindult a gázolaj bár nem csinálta vele semmit.
Hozzászólás küldése

VigLink badge