![]() |
2013.08.03. 21:08
barbrady írta:cszsolti írta:Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy olvasgattam mostanában ezt a forumot és nagyon ritkán használom a klimámat de most hogy ujra melegek vannak muszály...és azt vettem észre,hogy nem megy a klima ventim...figyelgettem,de soha nem hallottam/láttam bekapcsolni. Hűteni hűt rendesen,még városban is,bár nem tudom,hogy mennyire kellene neki ha 100%-os mindene,de nem panaszkodom rá igazábol. Ha jol gondolom akkor a ventinek menni kellene ha megy a klima nem? Nálam is ez az ellenállás lehet a ludas vagy hogy tudnám kideriteni,hogy mi a bajság ha van? És a legfőbb kérdés,hogy tud ez komolyabb gondot okozni valamiben?
Jaa,és esetleg van ennek külön biztije gondolom azt hol találom?
Ha megy a klima folyamatosan ki-be kapcsolgat. Dis-sel lehet csinálni tesztet, vagy közvetlen 12 volttal tesztelni. Ha teszt közben elindul nagy fordulaton, akkor ellenállás, ha el sem indul akkor motor (és ellenállás).
Annyi problémát tud okozni, hogy a hűtés hiánya miatt megemelkedik a nyomás a rendszerben, és elereszti a gáz egy részét a biztonsági szelepen,
ST25i Tapatalk 2
2013.08.03. 21:14
cszsolti írta:barbrady írta:cszsolti írta:Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy olvasgattam mostanában ezt a forumot és nagyon ritkán használom a klimámat de most hogy ujra melegek vannak muszály...és azt vettem észre,hogy nem megy a klima ventim...figyelgettem,de soha nem hallottam/láttam bekapcsolni. Hűteni hűt rendesen,még városban is,bár nem tudom,hogy mennyire kellene neki ha 100%-os mindene,de nem panaszkodom rá igazábol. Ha jol gondolom akkor a ventinek menni kellene ha megy a klima nem? Nálam is ez az ellenállás lehet a ludas vagy hogy tudnám kideriteni,hogy mi a bajság ha van? És a legfőbb kérdés,hogy tud ez komolyabb gondot okozni valamiben?
Ha megy a klima folyamatosan ki-be kapcsolgat. Dis-sel lehet csinálni tesztet, vagy közvetlen 12 volttal tesztelni. Ha teszt közben elindul nagy fordulaton, akkor ellenállás, ha el sem indul akkor motor (és ellenállás).
Annyi problémát tud okozni, hogy a hűtés hiánya miatt megemelkedik a nyomás a rendszerben, és elereszti a gáz egy részét a biztonsági szelepen,
ST25i Tapatalk 2
Értem...meg hát gondolom a kompresszornak sem hiányzik a magasabb nyomás hosszu távon... Akkor ezt orvosolni kell az biztos. Igazábol se kicsi se nagy fokozaton nem ment,egyszer sem kapcsolt be pedig állo helyben menne leginkább elvileg akkor... És tudnál segiteni merre induljak el a hiba keresésben? Az ellenállások ha jol olvastam azt a belinkelt venti javitást amit valahol itt találtam az a ventin vannak rajta. Le kell szedni a lököst is hogy hozzá férjek?
2013.08.03. 21:32
barbrady írta:cszsolti írta:barbrady írta:cszsolti írta:Sziasztok!
ST25i Tapatalk 2
Értem...meg hát gondolom a kompresszornak sem hiányzik a magasabb nyomás hosszu távon... Akkor ezt orvosolni kell az biztos. Igazábol se kicsi se nagy fokozaton nem ment,egyszer sem kapcsolt be pedig állo helyben menne leginkább elvileg akkor... És tudnál segiteni merre induljak el a hiba keresésben? Az ellenállások ha jol olvastam azt a belinkelt venti javitást amit valahol itt találtam az a ventin vannak rajta. Le kell szedni a lököst is hogy hozzá férjek?
Az előbb írtam merre indulj, teszteld le.
2013.08.03. 21:39
cszsolti írta:Az megvan,csak én nem tudok DIS-el tesztelni...azért érdekelne inkább ez a direkt áramos teszt,hogy merre találok pontot ahol tudnám? Vagy hol van esetleg biztositék hátha...
2013.08.04. 21:52
barbrady írta:cszsolti írta:Az megvan,csak én nem tudok DIS-el tesztelni...azért érdekelne inkább ez a direkt áramos teszt,hogy merre találok pontot ahol tudnám? Vagy hol van esetleg biztositék hátha...
A kesztyűtartó alatt van egy 50A-os, azt nézd meg.
2013.08.04. 22:06
cszsolti írta: Illetve olvastam itt még multkor,hogy van aki ujit fel ilyen ventiket,de most sehol nem találom ezt a kommentet...Ki ő és hogyan tudnék konzultálni vele?
2013.08.04. 22:10
cszsolti írta:
Ma délután neki hasaltam egy kicsit utánna járni ennek...az bizti jo és a klima ventillátornál is megtaláltam a csatiját,4 vezetékes,széthuztam és müködö klimánál a barnán és az egyik feketén(nem emléxem melyiken pontosan) megvolt a 12 volt,gondolom akkor ez lett volna egy fokozat a többi meg majd akkor kapott volna ha aktuális...össze dugva viszont semmi. Ezután adtam 12 voltot a venti csatijának ugy ahogy itt kicsit vissza olvasva egyik klubtársunk is tette,de meg se nyikkan... A csatin az érintkezőknél mértem ellenállást,ugy hogy a barna az egyik pont és szép sorba a többi 3,de szakadást mutatott,viszont ha a másik 3 között mértem minden variácioban ott mutatott ilyen 0,8-1,0 ohmokat. Jol csináltam-e és ha igen akkor ezekből mire lehet gyanakodni? Illetve olvastam itt még multkor,hogy van aki ujit fel ilyen ventiket,de most sehol nem találom ezt a kommentet...Ki ő és hogyan tudnék konzultálni vele?
2013.08.04. 22:21
2013.08.04. 22:31
Imco írta:cszsolti írta:
Ma délután neki hasaltam egy kicsit utánna járni ennek...az bizti jo és a klima ventillátornál is megtaláltam a csatiját,4 vezetékes,széthuztam és müködö klimánál a barnán és az egyik feketén(nem emléxem melyiken pontosan) megvolt a 12 volt,gondolom akkor ez lett volna egy fokozat a többi meg majd akkor kapott volna ha aktuális...össze dugva viszont semmi. Ezután adtam 12 voltot a venti csatijának ugy ahogy itt kicsit vissza olvasva egyik klubtársunk is tette,de meg se nyikkan... A csatin az érintkezőknél mértem ellenállást,ugy hogy a barna az egyik pont és szép sorba a többi 3,de szakadást mutatott,viszont ha a másik 3 között mértem minden variácioban ott mutatott ilyen 0,8-1,0 ohmokat. Jol csináltam-e és ha igen akkor ezekből mire lehet gyanakodni? Illetve olvastam itt még multkor,hogy van aki ujit fel ilyen ventiket,de most sehol nem találom ezt a kommentet...Ki ő és hogyan tudnék konzultálni vele?
Nagysparco a felújítós.
Tudom isten káromlás, de mivel minitalin beszéltünk róla a 7 végén leírom.
Merci venti 3 vezetékes simán pótolja a 3 vezetékes ventinket és 11-2 ezerből meg van. -ha nincs más!
2013.08.04. 22:40
admin írta:Nekem is meg kell néznem mert szerintem csak a legnagyobb fokozat megyDe legalább megy.
2013.08.04. 22:41
cszsolti írta:
Irtam is neki gyorsan pü.-t...Az enyém 4 vezetékes,szal ez nem lenne nyerő... Na meg ha bontott akkor megint az a kérdés mikor hal be,mert hát elég jol ki van téve ott elöl amugyis az idöjárásnak meg mindennek... Az ujat meg megsem nézem inkább mennyi..
![]()
2013.08.07. 12:11
2013.08.11. 18:36
Ahogy lassult a venti hallottam ahogy a lapátokat végighúzza az ellenállás. Hazamentem és nah mondom akkor kivágom az ellenállást, egy napot csak kibír a venti.
2013.08.13. 12:29
2013.08.13. 12:49
Haminda írta:Helló,
A klímaventimről kiderült, hogy hibátlan. Az ajánlott szaki még két hétig nem elérhető szóval addig megpróbálom ellenőrizni, hogy van e szakadás. Tudna valaki segíteni, hogy pontosan merre mennek a vezetékek? Köszönöm.
2013.08.13. 13:13
muhaati írta:Haminda írta:Helló,
A klímaventimről kiderült, hogy hibátlan. Az ajánlott szaki még két hétig nem elérhető szóval addig megpróbálom ellenőrizni, hogy van e szakadás. Tudna valaki segíteni, hogy pontosan merre mennek a vezetékek? Köszönöm.
Első körben a két vastag vezetéket nézd meg, az egyiken fix + ot kell találni, a másikon fix - ot. A vékony szálon nem tudsz mérni, ott négyszög jel jön. A vékony vezeték a motor vezérlőből indul.
2013.08.13. 13:53
Haminda írta:muhaati írta:Haminda írta:Helló,
Első körben a két vastag vezetéket nézd meg, az egyiken fix + ot kell találni, a másikon fix - ot. A vékony szálon nem tudsz mérni, ott négyszög jel jön. A vékony vezeték a motor vezérlőből indul.
Köszönöm szépen.![]()
Egyébként a négyszögjel is kell neki a (nem rendeltetésszerű) működéshez? Mármint nélküle fokozatmentesen pörög, vagy el sem indul?
2013.08.23. 17:53
2013.08.23. 20:26
bmw520ds írta:Kíváncsiságom kielégítésére műszerre került e 20d . Ahhoz képest hogy 13. évében jár a kocsi, még sosem kellett bele gáz, tehát a mostani melegekben amik végre elmúltak, minden klíma megmutatta mit tud! Én kicsit hiányoltam az erejét hogy őszinte legyek!
Régebben brutálisabb volt.
Műszerre téve semmi rendellenesség, de felhívták a figyelmemet, takarítsam a kondenzátort, mert erőteljesen szennyeződik és akár 3-4C fokot is ronthat a befújt hideg levegő hőmérsékletén!
Nagyjából fél gázon járva egy pici gázt rakott bele és most ismét fájdalmas hideget nyom a középső befújó rácson a technika! Tehát, büszke lehetek, mert az idén már egyszer kifújattam a hűtőket és nem kellett a trehányság miatt szégyenkeznem!
A matricát olvasva megjegyezték, komoly verda! Nem sok gáz kell bele. Spórolnak és meg tudják oldani ennyiből is hogy hideg legyen.
Őszintén szólva, most ismét régi fényében van a rendszer, fáztam benne.
Régi öreg traktorosok mondták, három fontos dolog van egy gépben: Mindent fogó rádió, kényelmes ülés, évszaknak megfelelő hőmérséklet!
Aláírom.
2013.08.23. 20:55
hamoriarpi írta:Nyomásokból megállapítjató?