Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2011.03.18. 22:33

ptom írta:
hamoriarpi írta:
ptom írta:
hamoriarpi írta:
ptom írta:
touring írta:
ptom írta:
touring írta:
ptom írta:
touring írta:A mai nap egy eléggé érdekes hibát produkált az autó. Konkrétan olyan, mintha folyamatosan fogna a fék. De nem fog, csak ha taposom. Érdekes. Mondom gond egy szál se, el a szerelőhöz. Nézegetik, tekergetik a kerekeket, de nem fog semmi. Próbakör. Valszeg a turbószeleppel, vagy a vákuumcsövekkel lehet a gond, más ötletük nincs. Ok mondom kiderül nemsoká. Hazafelé kikormoltam és mintha nem is lett volna meg a jelenség. Hazaérek, puszi a kis családnak, megtömtem a pocakom, kicsit pihentem és utána lementem, hogy eltegyem az autót holnapra. Hibajelenség ismét ugyanaz. Ténylegesen ilyen a szabályzószelep és a csövek hibája? Esetleg fordult már elő valakivel ilyesmi? El merjek vele indulni reggel a Fővárosba?

Nekem is van hasonló gondom.Tartós fékezés után(pirosnál)alig akar néha elindulni az autó.Úgy értem felengedem a féket és nem úgy kúszik ahogy szokott de ez csak néha.Mondhatnék számot,hogy minden 10.fékezés után csinálja de nem számolom.Sajnos én csak városba használom az autót de mi köze ennek a turbó nyomásszabályzó szelephez?

Próbakörön nem csinálta. Erre gondoltak.

Mint mondtam csak városozok ezért én gyakrabban érzem sőt nem csak indulásnál hanem motorféknél is olyan érzés mintha valami visszafogná az autót nem a szokásos módon és a gyorsításokon is érezni.Viszont nekem 3 éve mióta nálam van még nem volt fékolaj cserélve úgyhogy megyek is jövő héten lecseréltetni.

Először erre gondoltam én is, hogy valahol gond van a fékrendszerrel. Kapott egy kis vizet, vagy a franc tudja. De azt nekik is mondani kellett volna. Nincs mese el kell vinnem Atihoz. Csak ne lenne olyan messze :D

Én is hozzá viszem,(már ha egy Atira gondolunk)nekem sajnos télen befagyott jó párszor a pedál ezért is gyanakszom a fékre.Ennek a cseréje már megérett ha utána is csinálja akkor tovább nyomozunk.

Én a következőkre tudok gondolni:
-régi fékfolyadék
-nyeregcsúszkák gumiházai el vannak öregedve, nincs bennük szilikonzsír, esetleg koszosak (gumikupak hiányzik)
-fékpofák csúszófelületein és a pályákon nincs kerámiapaszta
-fékdugattyúk szorulnak (porfogó membrán szakadás pl.)
-flexibilis fékcsövek öregedése (fékfolyadék nem tud visszaáramlani)
-szervodob hiba
ÉS MÉG NAPESTIG SOROLHATNÁM, MERT ENGEM 1 ÉVIG SZIVATOTT. Cikkszámra ismerem az összes fékkel kapcsolatos alkatrészt.

A Mester biztosan megoldja! ;)

Az tuti viszont ha valahol elakadunk akkor mindenképp megkeresünk.Ha te egy évet szoptál ezzel akkor nem akarhatod,hogy mi is ezt tegyük! :D
Neked mi volt konkrétan szar?

Ati 100%, hogy meg fogja oldani, biztosan gondosan végigmegy a kályhától és jónak kell lennie. ;)
Nekem egy tipikus faleveles beázás után még az előző tulajnál egy tipusidegen szervodob került bele, ami más vákuumértéknél dolgozott és a lökőrúd hossza nem egyezett. Annyit lehetett észrevenni, hogy nagyon magasan fog a fékem. Több garnitúra fékszettet tett tönkre. Épp csak egy picit fogott, de állandóan.
Bármiben szívesen segítek, de Muhaati meg fogja javítani. ;)

Persze,hogy megoldja,nem félek én ettől.

Ámen. Megyek a Mesterhez én is :D

2011.03.19. 00:24

Mellesleg a fékolajcsere aktualitását jelzi a vas:
Kapsz tőle a LED-ek alá egy kis óra ikont.
Ez úgy tudom, időfüggő és nem kilométerfüggő (2 év)

2011.03.19. 12:28

simi64 írta:Mellesleg a fékolajcsere aktualitását jelzi a vas:

Sajnos a szervizek nagy többsége ezt szoftveresen orvosolja.
Persze a számlán ott lesz a liter fékfolyadék és az óra munkadíj pluszban. Tisztelet a RITKA kivételnek.

2011.03.19. 14:58

simi64 írta:Mellesleg a fékolajcsere aktualitását jelzi a vas:

Több mint 3 éve van nálam és még nem volt cserélve fékfolyadék de még az óra sem jelzett.Gondolom ez azért lehet mert olajcsere után a resetelés azt is reseteli.

2011.03.19. 15:31

Urak!

Szükségem lenne egy kis segítségre az új szerzeményemhez.
'96 E39 520i kesztyűtartó parám van. Nem nyílik és szeretnék minnél kisebb kárt tenni benne amikor kinyitom. Maga nyitóval van para, a kulcs elfordul benne.

Előre is köszi!

2011.03.19. 15:37

sziasztok bmw e39 525tds 1996.mijenizzoalo bele gyárilag?
köszi

2011.03.19. 15:41

Üdv urak!

A szívósornak és az előtte lévő EGR szelepnek mennyire kell olajosnak lenni? Gyanúm szerint a turbón keresztül sok olaj jut a rendszerbe. Lehet haldoklik a turbóm? Tds-ről beszélgetünk.

2011.03.19. 15:41

skira21 írta:sziasztok bmw e39 525tds 1996.mijenizzoalo bele gyárilag?
köszi

Mégis melyik lámpára gondolsz? Fényszóró, féklámpa, helyzetjelző, stb...

2011.03.19. 15:46

barbrady írta:
köszi

fényszoro elöl mert kpm re megyek xenon ki azt meg vennem kell

2011.03.19. 15:49

skira21 írta:
barbrady írta:
köszi

sziasztok nagyon szemét sünök vannak szeghalmon.minap hoszuhétvége otthon pénteken délután megállit a söndörség odajön nyissak motorházat csom tartot kulcsomat tegyem a tetőre +ha nemteszem a tetőre megbirkozhatunk +ijen beszolások ésakkor kitalálja hogy nemgyári a xenonom meg nincs biztositásom bizt befizetve juniusig+xenon gyári.de elvette a forgalmimat.meg mondja keressünk még hibát nemtudom miféle igazoltatás voltez de hogy nemszabályos azbiztos teszemhozzá nemszoltam semmit csak kérdeztem miért válasz nincs megmondjam mi erre a válasz békésmegye szeghalmi rendőrök a legszemetebbek.gyűlölöm öket se családom se semijen dolgom nemtudtam elintézni v meglátogatni.verje meg ezt a 2 rendőrt az élet.+mikor megkédeztem hogy ő honnan tdja hogy nemgyári aztmondja ez a szakmája kérdem most rendőr vagy müszaki vizsgálo válasz nincs nevetséges de igaz.

2011.03.19. 15:49

skira21 írta:
barbrady írta:
köszi

Talán sün kapott el? :?

2011.03.19. 17:02

bomostomi írta:
skira21 írta:
barbrady írta:
köszi

Talán sün kapott el? :?

rendőr :aliasz .sün
tudsz segiteni mijen izzo valo bele.?

2011.03.19. 17:03

skira21 írta:
skira21 írta:
barbrady írta:
köszi

sziasztok nagyon szemét sünök vannak szeghalmon.minap hoszuhétvége otthon pénteken délután megállit a söndörség odajön nyissak motorházat csom tartot kulcsomat tegyem a tetőre +ha nemteszem a tetőre megbirkozhatunk +ijen beszolások ésakkor kitalálja hogy nemgyári a xenonom meg nincs biztositásom bizt befizetve juniusig+xenon gyári.de elvette a forgalmimat.meg mondja keressünk még hibát nemtudom miféle igazoltatás voltez de hogy nemszabályos azbiztos teszemhozzá nemszoltam semmit csak kérdeztem miért válasz nincs megmondjam mi erre a válasz békésmegye szeghalmi rendőrök a legszemetebbek.gyűlölöm öket se családom se semijen dolgom nemtudtam elintézni v meglátogatni.verje meg ezt a 2 rendőrt az élet.+mikor megkédeztem hogy ő honnan tdja hogy nemgyári aztmondja ez a szakmája kérdem most rendőr vagy müszaki vizsgálo válasz nincs nevetséges de igaz.

Hétfőn az első dolgod legyen feljelentést tenni az rendőrségen az igazoltató rendőrök ellen! (Persze csak akkor. ha tényleg szabályos volt minden a kocsin)

üdv:attila

2011.03.19. 18:20

atiotezer írta:
skira21 írta:
skira21 írta:
barbrady írta:
köszi

Hétfőn az első dolgod legyen feljelentést tenni az rendőrségen az igazoltató rendőrök ellen! (Persze csak akkor. ha tényleg szabályos volt minden a kocsin)

sziasztok v ki tudna képetküldeni a gyári fényszorokrol belülről enyémbe xenon és nemtudom hogy kell a gyári izzot beletenni nincshely vagy csak nemtudom ezért kéne egy kép a motrtérből a lámpárol köszönöm kiderült elözötulajtol h nemgyári pff éscsak doboz meg...nemtom a lámpárolkéne kép motortérből ha tud vki köszi mijen izzókell gyárilag?
üdv:attila

2011.03.19. 19:23

bomostomi írta:Üdv urak!

A szívósornak és az előtte lévő EGR szelepnek mennyire kell olajosnak lenni? Gyanúm szerint a turbón keresztül sok olaj jut a rendszerbe. Lehet haldoklik a turbóm? Tds-ről beszélgetünk.

Nincs infóm arról, hogy 25tds-ben van-e kartergáz-visszavezető és olajszeparátor. Ha van, akkor először a membránt nézném meg nincs-e átszakadva és alulról hordja fel az olajat. Ha a coolercsövezés is vastagon olajos, akkor turbo-probléma.
A szívósor és az EGR viszont lehet olajsáros, kormos még akkor is ha majdnem minden rendben van. Ilyenkor teljes rendszertakarítás (cooler, csövezés, EGR, turbo...) teljesítményben, dinamikában és fogyasztásban is jelentős javulát hoz. Turbo takarítás közben meg az is kiderül, hogy ott taknyolja-e az olajat.
150eKm felett meg eleve kérdéses az EGR létjogosultsága. Ha nem gyújt motorcheket, én levakolnám ha vakolható. Másik megoldás: rendszertakarítás 30 ezrenként.
Tisztítás előtt ilyet lehet látni:
Kép
Kép
Ilyen ha tiszta:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hamoriarpi 2011.03.19. 22:07-kor.

2011.03.19. 20:53

sziasztok tudvalaki nekem sima bmw e39 fényszoro hátuljára a gyári foglalat vagy hátulja nekem csak a gumi van körbe abba lett beletéve a xenon nagyonsürgöslenne mert megyek kpm hez használt vagy töröttlámpa isjolenne csak alkatrésznek kell.

DE ha valaki tud hasznaltan egypárat szoljon pü.vagy 06303137647.süürgös.elöre is köszi

2011.03.20. 01:31

hamoriarpi írta:

Nincs infóm arról, hogy 25tds-ben van-e kartergáz-visszavezető és olajszeparátor. Ha van, akkor először a membránt nézném meg nincs-e átszakadva és alulról hordja fel az olajat. Ha a coolercsövezés is vastagon olajos, akkor turbo-probléma.
A szívósor és az EGR viszont lehet olajsáros, kormos még akkor is ha majdnem minden rendben van. Ilyenkor teljes rendszertakarítás (cooler, csövezés, EGR, turbo...) teljesítményben, dinamikában és fogyasztásban is jelentős javulát hoz. Turbo takarítás közben meg az is kiderül, hogy ott taknyolja-e az olajat.
150eKm felett meg eleve kérdéses az EGR létjogosultsága. Ha nem gyújt motorcheket, én levakolnám ha vakolható. Másik megoldás: rendszertakarítás 30 ezrenként.
Kép
Kép
Ilyen ha tiszta:
Kép

Azért ez már nagyon szutykos! 8O
A TDS-ben van kartervisszavezető, a légszűrőház alatt kerüli ki a légszűrőt, és két derékszögű kanyarral az alatta lévő hőszigetelő lemezt. Így vezeti bele a nála jóval vastagabb csőbe. Csak a vastaggal együtt lehet kapni gyárilag, és 6800 ft.
Ha viszont megtörik, vagy eldugul, visszafújja a motorba és könnyen lehet, hogy a nívópálcád mellett fújja az olajat.
A cooler csövet és az EGR-t valóban hasznos takarítani. Ilyen mértékű szennyeződésnél a féktisztító segít a legjobban. Utána kicselélném az EGR-be menő pici vákumcsöveket is.
Az olajcserékre és a szűrőcserékre bizony nem árt odafigyelni, okozhatja a turbóhalált is!
Azért ne ijedj meg, a cooler-csőben elfér egy kis olaj, az majdnem sohasem teljesen száraz.
Tisztítsd ki! Megéri!
Az EGR-t viszont írja a diag, ha kuka. :wink:

2011.03.20. 10:36

simi64 írta:
hamoriarpi írta:

Kép
Kép
Ilyen ha tiszta:
Kép

Azért ez már nagyon szutykos! 8O
A TDS-ben van kartervisszavezető, a légszűrőház alatt kerüli ki a légszűrőt, és két derékszögű kanyarral az alatta lévő hőszigetelő lemezt. Így vezeti bele a nála jóval vastagabb csőbe. Csak a vastaggal együtt lehet kapni gyárilag, és 6800 ft.
Ha viszont megtörik, vagy eldugul, visszafújja a motorba és könnyen lehet, hogy a nívópálcád mellett fújja az olajat.
A cooler csövet és az EGR-t valóban hasznos takarítani. Ilyen mértékű szennyeződésnél a féktisztító segít a legjobban. Utána kicselélném az EGR-be menő pici vákumcsöveket is.
Az olajcserékre és a szűrőcserékre bizony nem árt odafigyelni, okozhatja a turbóhalált is!
Azért ne ijedj meg, a cooler-csőben elfér egy kis olaj, az majdnem sohasem teljesen száraz.
Tisztítsd ki! Megéri!
Az EGR-t viszont írja a diag, ha kuka. :wink:

Uraim köszönöm a felvilágosító választ!
Ma délután szétkapom a csövezést és kitakarítom én is az EGR szelepet, a képek alapján legalább lesz viszonyítási alapom is. Bár, az viszont elég gyanús, hogy mostmár kezd füstölni is, ha komolyabban odalépek neki. Eddig ez nem volt, illetve alapjáraton néha beremeg, rázza a kasztnit. Illetve ma reggel +4 fokban kissé nehézkesen indult, és az első 4-5 másodpercben olyan volt mintha nem ment volna minden henger. Ezt sem értem mi lehet, hiszen -20 fokban is fél tekerésre indult eddig. Jön a tavasz és most teszi itt a fejét? :cry:
Motorfelujítás után kb 20ezret mentem vele, új hengerfej, új szelepek, szárak, szimeringek, turbo tisztítás, stb. Ami kimaradt az a légtömegmérő volt. Illetve teljesítmény vesztésem van valami miatt. Ezt csak onnan tudom hogy egy bő hónapja kapott egy pár friss pacit chipen keresztül. És most meg úgy megy, mint chip előtt. Barátom sima 30dezsőjét (183Le) lőttem vele, most meg semmi.
Vélemény?

2011.03.20. 13:07

hamoriarpi írta:
Sancool írta:
barbrady írta:
odus írta:Sziasztok!

Mekkora munka átrakni a szövetbetétet egy ajtókárpitről egy másikra?
Érdemes otthon belevágni?
És hogy jön le a manuális váltó gombja, tekerni vagy húzni kell?

Odus

Húzni.

Sehol nincs rögzítve??? Csak simán le lehet húzni??? Mire kell odafigyelni lehúzáskor???

Picit mozgatni és húzni kell. A belső tükörre kell figyelni egyedül. :wink:

Sziasztok!

Nekem meg sem mozdul, pedig próbáltam húzni, ahogy bírtam.
Már attól féltem, kitépem az egész váltókart.
Lehet, hogy be van ragasztva?

Odus

2011.03.20. 13:49

odus írta:
hamoriarpi írta:
Sancool írta:
barbrady írta:
odus írta:Sziasztok!

Mekkora munka átrakni a szövetbetétet egy ajtókárpitről egy másikra?
Érdemes otthon belevágni?
És hogy jön le a manuális váltó gombja, tekerni vagy húzni kell?

Odus

Húzni.

Sehol nincs rögzítve??? Csak simán le lehet húzni??? Mire kell odafigyelni lehúzáskor???

Picit mozgatni és húzni kell. A belső tükörre kell figyelni egyedül. :wink:

Sziasztok!

Nekem meg sem mozdul, pedig próbáltam húzni, ahogy bírtam.
Már attól féltem, kitépem az egész váltókart.
Lehet, hogy be van ragasztva?

Odus

Szia!
Forgatni próbálnám. Ha nem mozdul, akkor valószínűleg beragasztották.
Hozzászólás küldése

VigLink badge