Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E39 Telefon

2012.10.24. 16:20

Ezt most nem nagyon értettem.
1. Van ugye a vezetékes telefon, ami végig kábellal kapcsolódik a kocsihoz, és így a 16:9-hez és a kihongosító rendszerhez. Ott nincs kérdés.
2. Van az enyém, ahol a telefon vezeték nélküli, de mégis összeköttetésben van a kocsival.
2/a. Itt most bluetooth-os kapcsolat van alapból a kézibeszélő és a kocsi között (azaz van benne bluetooth modul),
2.b. vagy valami rádófrekvenciás (mint a cordless telók), aminek van egy vevője (mondjuk maga a könyöklőben lévő ajzat) és az meg kábellal a kocsihoz?
3. Láttam olyan bluetooth-os könyöklőt, ahol csak egy kis tároló van a telefon helyén, és gyakorlatilag bármilyen bluetooth-os telefont lehetne használni, mert van egy bluetooth-os modul a kocsiban. Itt viszont ha külön van a bleutooth modul, akkor minek van a könyöklős tárolóhoz kábel?

odus írta:
leslie írta:
csiatt írta:Nekem a nagy fekete vezeték nélküli teló van az autóban. Mivel telefonvezérlés is van, így lenne egy kérdésem. Most nekem kell-e lennie bluetooth-os modulnak gyárilag az autóban, vagy a telefon csak a könyöklőbe gyárilag beépítve működik kihangosítva? Kipróbálni nem tudom, mert szerintem gatya a teló akksija, és nagy telókártyám sincsen... :(

Gyarilag nem bluetooth-os, hanem ha van benne sim kartya ( konyokloben ), akkor kihangositos....( SZErintem ! nem baj, ha a kezi beszelo akksija gatya, csak tel.kartya legyen benne, es mukodni fog. De ha tevedek, akkor a szakerto kollegak ugy is megmondjak :) )

Részben igaz a bluetooth, csak a kézibeszélő és a telefon modul közötti kapcsolatra igaz,
ezért nincs vezetéke a kézibeszélőnek.

2012.10.24. 16:56

csiatt írta:Ezt most nem nagyon értettem.
1. Van ugye a vezetékes telefon, ami végig kábellal kapcsolódik a kocsihoz, és így a 16:9-hez és a kihongosító rendszerhez. Ott nincs kérdés.
2. Van az enyém, ahol a telefon vezeték nélküli, de mégis összeköttetésben van a kocsival.
2/a. Itt most bluetooth-os kapcsolat van alapból a kézibeszélő és a kocsi között (azaz van benne bluetooth modul),
2.b. vagy valami rádófrekvenciás (mint a cordless telók), aminek van egy vevője (mondjuk maga a könyöklőben lévő ajzat) és az meg kábellal a kocsihoz?
3. Láttam olyan bluetooth-os könyöklőt, ahol csak egy kis tároló van a telefon helyén, és gyakorlatilag bármilyen bluetooth-os telefont lehetne használni, mert van egy bluetooth-os modul a kocsiban. Itt viszont ha külön van a bleutooth modul, akkor minek van a könyöklős tárolóhoz kábel?

odus írta:
leslie írta:
csiatt írta:Nekem a nagy fekete vezeték nélküli teló van az autóban. Mivel telefonvezérlés is van, így lenne egy kérdésem. Most nekem kell-e lennie bluetooth-os modulnak gyárilag az autóban, vagy a telefon csak a könyöklőbe gyárilag beépítve működik kihangosítva? Kipróbálni nem tudom, mert szerintem gatya a teló akksija, és nagy telókártyám sincsen... :(

Gyarilag nem bluetooth-os, hanem ha van benne sim kartya ( konyokloben ), akkor kihangositos....( SZErintem ! nem baj, ha a kezi beszelo akksija gatya, csak tel.kartya legyen benne, es mukodni fog. De ha tevedek, akkor a szakerto kollegak ugy is megmondjak :) )

Részben igaz a bluetooth, csak a kézibeszélő és a telefon modul közötti kapcsolatra igaz,
ezért nincs vezetéke a kézibeszélőnek.

3.-ashoz
Ki patintod a közepét és telefon specifikus tartót raksz bele a mi tudja tölteni és a külső antennát is rácsatlakoztatja.

iPhone Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: csiatt
Értékelés: 4.76%

2012.10.24. 17:05

admin írta:

3.-ashoz
Ki patintod a közepét és telefon specifikus tartót raksz bele a mi tudja tölteni és a külső antennát is rácsatlakoztatja.[/quote][/quote]

Ez így világos. De ha nem használom a külső antennát, meg nem akarom tölteni a telefont, akkor csak símán a kocsiban tárolt telefont lehet kihangosítóval használni a bluetooth-os modul segítségével, vagy mindenképpen kell még a telefonspecifikus betét a kapcsolat létrehozatalához?
A 2-es verzió esetén van a külső bluetooth-os modul vagy ott nem azon keresztül kommunikál? (azaz a vezeték nélküli gyári BMW telefon is egy bluetooth kapcsolatos valami vagy az inkább cordless telefon, ami a könyöklői aljzattal rádiófrekvencián kommunikál, és így nincs is bluetooth modul hozzá)

2012.10.24. 17:38

csiatt írta:
admin írta:

3.-ashoz
Ki patintod a közepét és telefon specifikus tartót raksz bele a mi tudja tölteni és a külső antennát is rácsatlakoztatja.[/quote

Ez így világos. De ha nem használom a külső antennát, meg nem akarom tölteni a telefont, akkor csak símán a kocsiban tárolt telefont lehet kihangosítóval használni a bluetooth-os modul segítségével, vagy mindenképpen kell még a telefonspecifikus betét a kapcsolat létrehozatalához?
A 2-es verzió esetén van a külső bluetooth-os modul vagy ott nem azon keresztül kommunikál? (azaz a vezeték nélküli gyári BMW telefon is egy bluetooth kapcsolatos valami vagy az inkább cordless telefon, ami a könyöklői aljzattal rádiófrekvencián kommunikál, és így nincs is bluetooth modul hozzá)

Szia!

3. Nem kell feltétlenül az Eject box, én is így használom. A box-on van egy nyomógomb, amivel párosítani tudod
a saját telefonod a bluetooth modullal =ULF modul a neve), ezt a nyomógombot a modul mellé is kivezetheted,
egy kicsit macerásabb használni, de úgysem cserél az ember minden nap telefont.
Neked nem ilyen a modulod, venned kellene egy ULF modult, a kábeleid viszont jó lennének hozzá,
csak át kell pinezni a csatlakozókat. Ehhez talán vaszarig klubtárs tudna többet hozzáfűzni.

Odus

Ezt a hozzászólást a szerzőnek odus az itt látható tagok köszönték meg: csiatt

2012.10.25. 10:11

odus írta:Szia!

3. Nem kell feltétlenül az Eject box, én is így használom. A box-on van egy nyomógomb, amivel párosítani tudod
a saját telefonod a bluetooth modullal =ULF modul a neve), ezt a nyomógombot a modul mellé is kivezetheted,
Neked nem ilyen a modulod, venned kellene egy ULF modult, a kábeleid viszont jó lennének hozzá,
csak át kell pinezni a csatlakozókat. Ehhez talán vaszarig klubtárs tudna többet hozzáfűzni.

Odus

De ahogy nézem, még lehet pinezni sem kell nálad, mert ha 2002/3 utáni a kocsid, akkor csak az adapter kábeleket kell kivenned az ejectboxnál, meg hátul a teló moduljánál! Ebben az esetben tökéletes lesz minden. :) Na most, ha nem 2002/3 utáni a kocsid, hanem előtti, akkor bizony át kell pinezni elöl is és hátul is a csatikat! Tapasztalatom szerint ebben az esetben sem lesz gond, mivel már neked is az új generációs rádiócsatidnak kell lennie! :) Ha viszont mégis a régi rádiócsatid (kör pines) lenne, és mondjuk BM24-ed DSP nélkül, akkor nagy az esélye, hogy a kihangosításnál a hang elég halk lesz. Ebben az esetben egy plusz kis erősítőt kell beépíteni! :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek vaszarig az itt látható tagok köszönték meg: csiatt

2012.10.25. 10:59

Köszönöm! 2002/3 utáni, szóval ez jó hír, de ahogy olvastam kell nekem az az ULF modul, és az ULF modul + könyöklőbe a bluetooth cucc még az eject box nélkül is elég húzós bontottan is :(
Azért nem adom fel, ha találok egy jó vételt rávetem magam :D

vaszarig írta:

Odus

De ahogy nézem, még lehet pinezni sem kell nálad, mert ha 2002/3 utáni a kocsid, akkor csak az adapter kábeleket kell kivenned az ejectboxnál, meg hátul a teló moduljánál! Ebben az esetben tökéletes lesz minden. :) Na most, ha nem 2002/3 utáni a kocsid, hanem előtti, akkor bizony át kell pinezni elöl is és hátul is a csatikat! Tapasztalatom szerint ebben az esetben sem lesz gond, mivel már neked is az új generációs rádiócsatidnak kell lennie! :) Ha viszont mégis a régi rádiócsatid (kör pines) lenne, és mondjuk BM24-ed DSP nélkül, akkor nagy az esélye, hogy a kihangosításnál a hang elég halk lesz. Ebben az esetben egy plusz kis erősítőt kell beépíteni! :)

2012.10.25. 11:13

E38 topikból
flaci77 írta:BMW ULF modul(bluetooth),hangfelismerős,eladó.Az enyémben sajnos nem olyan a csatlakozó,teszteletlen.20.000.-Ft

csiatt írta:Köszönöm! 2002/3 utáni, szóval ez jó hír, de ahogy olvastam kell nekem az az ULF modul, és az ULF modul + könyöklőbe a bluetooth cucc még az eject box nélkül is elég húzós bontottan is :(

vaszarig írta:

Odus

2012.10.26. 10:55

csiatt írta:Köszönöm! 2002/3 utáni, szóval ez jó hír, de ahogy olvastam kell nekem az az ULF modul, és az ULF modul + könyöklőbe a bluetooth cucc még az eject box nélkül is elég húzós bontottan is :(

Neked a mostani vezeték nélküli telód átalakításához nem kell semmi más, mint az ejectbox meg az ULF modul! Bluetooth antennád meg most is van, mivel azért vezetéknélküli! :lol: És ahogy írták, még az ejectbox sem feltétlen szükséges, mivel abból elég csak a gomb! :) Amit meg feljebb Admin belinkelt neked ULF modult, az jó lehet, annyit simán megér! Bár azért a gyártási éve nem baj, ha minnél fiatalabb! :) Ejectboxot szerintem meg vadássz bontóban vagy ebay-n is ki lehet fogni, én is ott vettem, és max egy 10esből megvan! De ha jól emlékszem, annó az új ára is 17ezer körül volt!

2012.10.29. 20:09

Találtam ilyen eject-boxokat. De ezen az én általam beszerezettnél 2 gombbal több van. Az mi célt szolgálhat?
eject box 1

Ennek másmilyen a gombja. Ez újabb lenne?:
eject box 2

Itt pedig az iPhone-os adapterrel (ki van az oldala vágva, hogy szélességében beférjen a telefon:
eject box 3

2012.10.30. 09:04

Na ismét egy érdekes gyárinak tűnő gomb (nem a kapunyitóra, nem a tetőnyitóra és nem is a microfonra gondolok. Ez mi célt szolgálhat?
valami gomb

2012.10.30. 09:09

csiatt írta:Na ismét egy érdekes gyárinak tűnő gomb (nem a kapunyitóra, nem a tetőnyitóra és nem is a microfonra gondolok. Ez mi célt szolgálhat?
valami gomb

Ha jól sejtem, ez Amerikában létezett, ahol van vmi távsegítség, s ezen gomb használatával vált elérhetővé az operátor!:)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek vaszarig az itt látható tagok köszönték meg: csiatt

2012.10.30. 09:26

csiatt írta:Na ismét egy érdekes gyárinak tűnő gomb (nem a kapunyitóra, nem a tetőnyitóra és nem is a microfonra gondolok. Ez mi célt szolgálhat?
valami gomb

E60-ban benne van már UE-ban is. SOS gomb,lepkének mikor megnyomtam,akkor a hölgy 112-n megkérdezte mi a gond,és láttam a 16:9-n paloznaki hegyen áll a kocsi,kiírta GPS koordinátát a kijelzőn.

2012.11.02. 13:07

Hogy tudom a régi siemens telefonos, csúszkás könyöklőt leszedni? A telós részt símán kipattintottam, de nekem lejebb kéne jutnom a csatlakozókig :D

2012.11.02. 13:10

csiatt írta:Hogy tudom a régi siemens telefonos, csúszkás könyöklőt leszedni? A telós részt símán kipattintottam, de nekem lejebb kéne jutnom a csatlakozókig :D

Ki kell cibálnod a szellőzőbefúvót, alatta van a 2 csavar.

Használd a TIS-t!

2012.11.02. 14:25

Gallaca írta:
csiatt írta:Hogy tudom a régi siemens telefonos, csúszkás könyöklőt leszedni? A telós részt símán kipattintottam, de nekem lejebb kéne jutnom a csatlakozókig :D

Használd a TIS-t!

Ez megvan, leszedtem a könyöklőt, ott széthúztam a kábeleket, de egy csatlakozóm még lejebb van a fekete textilben. Szóval még a könyöklő alját is le kéne szednem. Hátul 2 csavart, ami a padlóhoz fogatja a középkonzolt (a kipattintott szellőzőnél már kiszedtem, de kevés...
Szóval a feljövő kábelekhez szeretnék tovább lejjebb jutni.

2012.11.02. 16:31

csiatt írta:
Gallaca írta:

Használd a TIS-t!

Ez megvan, leszedtem a könyöklőt, ott széthúztam a kábeleket, de egy csatlakozóm még lejebb van a fekete textilben. Szóval még a könyöklő alját is le kéne szednem. Hátul 2 csavart, ami a padlóhoz fogatja a középkonzolt (a kipattintott szellőzőnél már kiszedtem, de kevés...
Szóval a feljövő kábelekhez szeretnék tovább lejjebb jutni.

A könyöklő alja egyenlő a komplett középkonzollal. Igaz nekem S10 siemens van a kocsiban, de nem emlékszem, hogy lejjebb is van csati. A minap cseréltem az ejectboxot, de simán elég volt a könyöklőt leszedni. Akkor biztos a tiéd más. Csak fel kellett húznom a csatit a lyukon ha jól emlékszem. Nem figyeltem erre a részletre. Annak a kábelnek a másik vége a csomiban van azt hiszem.
A középkonzolhoz ki kell venned a váltószoknyát, a kézifékszoknyát, alatta vannak a csavarok. Ki kell pattintani a vészvillogó, és a központi zár kapcsolóját. Csatikat jegyezd meg, mert egyformák. Az egyik alatt szintén van csavar. Kézifékkarnál oldalt takarólapot is le kell venni. Lábtérben a műszerfal alatt kétoldalt a kardánboxon két kárpitelemet, egy-egy csavarral, utána le lehet húzni. Alatta van a konzol csavarja. Utána feljön a konzol.
De mondtam, hogy használd a TIS-t

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: csiatt

2012.11.02. 17:51

Na megvagyok! Köszönöm az eddigi segítséget. Ez amolyan online szedjem szét az autót dolog lett :) online segítséggel, ahol mind a felezőt, mind a telefonos és itt a fórumon a közönség segítségét is igénybe vettem.
A tapasztalataim (2002 második félévi kocsi, azaz új kábelezésű, Siemens BIT2, elméletileg van Assistant menüm is)

Elöl a könyöklőt kiszedtem, alatta szépen az alábbi kábelek fogadtak:
-18-as lábas csatlakozó fehér zárral
a 18 lábas csatlakozóba belement egy adapter kábel
az adapterkábelbe csatlakozik a kézibeszélő kábele
Ez utóbbiak szépen egymásra fűzve ilyen 3 pöckös tartókonzolokkal
-Ezen kívül volt még két antennakábel szerű (szépen tartóba beledugva, elrendezve, de semmi nem volt a végükön (amolyan lengő csatlakozók)). Érdekesség hogy az egyik apa a másik anya csatlakozós, azaz elméletileg egymásba is dughatóak. (elméletileg az egyik antennaként használható és az eject boxba dugható, ha hátul is összedugom őket)

Hátul a csomagtartóban a BIT2 leszedése után:
-maradt egy GSM cimkés antenna kábel fekete-rózsaszín dugóval
A GSM cimkés antenna kábelen egy kb 10cm hosszú fekete-rózsaszín dúgós toldó, aminek a végén egy csavaros fém csatlakozó (ez ment a BIT2-be)
-volt egy fehér-rózsaszín csatlakozós antenna kábel, ami a BIT2-be volt dugva a fémcsatis GSM mellé (elméletileg a bluetooth kábel) Ez volt WDCT felírattal.
-És itt is volt még egy ugyanolyan rózsaszín-fehér csatis plusz kábel ami csak lengőként szépen oda volt vezetve.
-illetve volt egy lengő kábel rózsaszín-fekete dugóval, amit összedugtam a GSM cimkés kábellal, úgy hogy a 10cm-es toldót a fém csatival kihagytam. Elméletileg ez az antenna, ami előre megy fentről a kivezetett kültéri antennától.

Magát a bluetooth antennát viszont nem találtam sem elöl a könyöklőnél, sem hátul ahonnan elindul a kábel, de eltűnik.

A kérdésem: A plusz kábel mire szolgálhat elöl (fekete-rózsaszín csatlakozóvall, és mire a hátul található fehér-rózsaszín csatlakozóval)? /lehet ez ugyanannak a kábelnak a 2 vége)
A bluetooth antennát merre találhatom?

UI: A könyöklőt elég volt leszedni, a középkonzolt nem kellett jobban szétszedni... Ha valakinek kellenek, akkor vannak képeim a kábelekről.

2012.11.02. 19:17

csiatt írta:Na megvagyok! Köszönöm az eddigi segítséget. Ez amolyan online szedjem szét az autót dolog lett :) online segítséggel, ahol mind a felezőt, mind a telefonos és itt a fórumon a közönség segítségét is igénybe vettem.
A tapasztalataim (2002 második félévi kocsi, azaz új kábelezésű, Siemens BIT2, elméletileg van Assistant menüm is)

-Ezen kívül volt még két antennakábel szerű (szépen tartóba beledugva, elrendezve, de semmi nem volt a végükön (amolyan lengő csatlakozók)). Érdekesség hogy az egyik apa a másik anya csatlakozós, azaz elméletileg egymásba is dughatóak. (elméletileg az egyik antennaként használható és az eject boxba dugható, ha hátul is összedugom őket)

A GSM cimkés antenna kábelen egy kb 10cm hosszú fekete-rózsaszín dúgós toldó, aminek a végén egy csavaros fém csatlakozó (ez ment a BIT2-be)
-volt egy fehér-rózsaszín csatlakozós antenna kábel, ami a BIT2-be volt dugva a fémcsatis GSM mellé (elméletileg a bluetooth kábel) Ez volt WDCT felírattal.
-És itt is volt még egy ugyanolyan rózsaszín-fehér csatis plusz kábel ami csak lengőként szépen oda volt vezetve.
-illetve volt egy lengő kábel rózsaszín-fekete dugóval, amit összedugtam a GSM cimkés kábellal, úgy hogy a 10cm-es toldót a fém csatival kihagytam. Elméletileg ez az antenna, ami előre megy fentről a kivezetett kültéri antennától.

Magát a bluetooth antennát viszont nem találtam sem elöl a könyöklőnél, sem hátul ahonnan elindul a kábel, de eltűnik.

A kérdésem: A plusz kábel mire szolgálhat elöl (fekete-rózsaszín csatlakozóvall, és mire a hátul található fehér-rózsaszín csatlakozóval)? /lehet ez ugyanannak a kábelnak a 2 vége)

UI: A könyöklőt elég volt leszedni, a középkonzolt nem kellett jobban szétszedni... Ha valakinek kellenek, akkor vannak képeim a kábelekről.

A wds szerint a WDCT antennának ott kellet volna lennie, ahol a telefon modul van,
a csomagtartó bal oldalán. valami rémlik, hogy lehetne a könyöklő környékén is,
de ezt mintha vaszarig kolléga ítta volna. Egyébként egy félig fém, félig fekete műanyag
szerkezet.
Kép

Odus

2012.11.02. 19:58

odus írta:
csiatt írta:Na megvagyok! Köszönöm az eddigi segítséget. Ez amolyan online szedjem szét az autót dolog lett :) online segítséggel, ahol mind a felezőt, mind a telefonos és itt a fórumon a közönség segítségét is igénybe vettem.

A wds szerint a WDCT antennának ott kellet volna lennie, ahol a telefon modul van,
a csomagtartó bal oldalán. valami rémlik, hogy lehetne a könyöklő környékén is,
de ezt mintha vaszarig kolléga ítta volna. Egyébként egy félig fém, félig fekete műanyag
szerkezet.
Kép

Odus

Igen képet én is találtam róla, csak élőben nincs meg. A kábele is megvan, ami bemegy a fekete textil kábelkötegbe, és eltűnik a kasztniban.

2012.11.02. 20:27

csiatt írta:Igen képet én is találtam róla, csak élőben nincs meg. A kábele is megvan, ami bemegy a fekete textil kábelkötegbe, és eltűnik a kasztniban.

Ez azért érdekes, mert az antennának a telefon modulhoz kellene csatlakoznia.
Ha elmegy a kábel a kasztniba, az azt jelenti, hogy a végén ott kellene lennie az
antennának. Gondolom, ez lenne a könyöklő alatt, ott lenne logikus, mert közel van a kézibeszélőhöz.
Hozzászólás küldése

VigLink badge