Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2011.06.28. 19:57

MChris írta:
tibi666 írta:A légzsák rendszer nem törli magát, világít, ami diagon nem törlik a hibakódot.

kérdés volt? akkor igen ,ha válasz akkor meg így van :D :wink:

Megjegyzés az előző eszmecseréhez. :)

2011.06.28. 20:48

tibi666 írta:
MChris írta:
tibi666 írta:A légzsák rendszer nem törli magát, világít, ami diagon nem törlik a hibakódot.

kérdés volt? akkor igen ,ha válasz akkor meg így van :D :wink:

Megjegyzés az előző eszmecseréhez. :)

Még szerencse, hogy az én autóm különb, mint a többi! ;)
:nyelves:
Bár a hibakód lehet, hogy benne maradt, de hogy nem világított többet, az biztos.

2011.06.29. 12:27

Sziasztok!

5-ösről,6-osra manuál váltó cserénél,Hardy,kuplung,gardán mennyiben különbözik?

2011.06.29. 12:37

Padre540 írta:Sziasztok!

535i létezik 5-ös váltóval is? Mert tudtommal a Vnyócban volt csak MKmotorsport tervezte 6-os vagy rosszul tudom?
És mire föl a csere? nem tetszik a 5-ös váltó???

Jackson, aki kérdi

2011.06.29. 12:55

jackson írta:
Padre540 írta:Sziasztok!

535i létezik 5-ös váltóval is? Mert tudtommal a Vnyócban volt csak MKmotorsport tervezte 6-os vagy rosszul tudom?
És mire föl a csere? nem tetszik a 5-ös váltó???

Jackson, aki kérdi

Csak a 4.4 volt 6-ossal.A 6-os áttétele 5.-ig ugyanaz mint az 5-ösé,csak van + egy 6.Nem tetszik a 160km/h /4000rpm. 8O

2011.06.29. 18:10

SzaZs írta:
Szia Jackson,

A segítségedet szeretném kérni, hol található a Check Control Modul?
Ugyanis a kocsi semmilyen motorral, ajtókkal kapcsolatos hibát, jelzést nem ír, a kijelző üres. A jobb gombra a check ok felirat megjelenik.
Most cserélem az olajat, próbaképpen mikor leeresztettem, rátettem a gyújtást, hiba 0.... A lámpahibákat kiírja, próbaképpen kivettem az ízzót, és kiírta. De az másik modul.
Muhaati diagolta az autót mikor megvettem, tehát hiba nincs benne, de nagyon idegesít ez a dolog.
Nagy BC-s 16:9-es navis az autó. Érdekességképpen, reggelre a klímavezérlő sem tárolja az utolsó állapotot, és a navi rádió része is adó nélkül indul el. Összefügghet a két hiba szerinted? A biztosítékokat megnéztem, némi támpontra lenne szükségem az ügyben.
Elnézésedet, hogy ezt így privátban írom, a megoldással együtt szeretném feltenni a megfelelő helyre.
Segítséged előre is köszönöm,
Üdvözlettel,
Zsolt

Szia!

A Check Control Modul (CCM) nem egy önálló vezérlő hanem a műszerfal része. Régebben ez egy külön elektronika volt amit vagy volt a kocsiban vagy nem. Ha szöveges a kijelződ (16:9 muszály annak lennie ha nincs fabrikálva) akkor abban van benne. Alapból tök egyszerű ellenőrizni:
Nyisd ki az egyik ajtót (pl. csomagtartó a legegyszerűbb) és indulj el a kocsival. Nagyon fontos mivel valami 5km/h fölött jelez csak állóhelyzetben nem bimbammol mert az normális de a menetközben nyitott ajtó az már gáz.
A motorral kapcsolatban azért nem ír semmit mert nincs hiba: azért a engine failsafe és egyéb módokhoz nagyon komoly hibának kell lennie.

Jobb gomb Check Controll OK: no ez is régi kocsikból maradt. Az E30-ban még 1989-ben ez úgy ment, hogy amikor beinditod a fejed fölött volt egy panel benne piros lámpák. Inditás után kötelező volt meg nyomni a self test (Check Controll Gombot) mert ezzel ellenőrizte, hogy minden OK-e (mármint nem égett-e ki egy égő) és addig a műszaerfal közepén égett egy bazinagy piros Check Controll lámpa. Ha megnyomdtad elaludt. Manapság ez már nem kell. Meg nyomtad egyszer próbából ezzel ellenőrizted hogy működik a check controll és nincs semmi gond. A self tesztet csinálja automatán magától és szól ha valamit talált.
Az olajat azért nem jelzi mert idő amig kiméri és te ezt nem vártad meg.

Klima vezérlő: ez programozható a Car-Key Memory-ban tárolja vagy ne tárolja. Navirádió: na ez már egy hiba lehet mert az utoljára hallgatott adót kéne adni. Kérdéses vajon kap-e állandó tápot a csomagtartóban lévő rádió modul (ő rakja el az adatokat a navi csak a billentyű meg a monitor) illetve nincs-e belső hibája.

Jackson, aki szerint több topikba (kérdések-válaszok E39 vagy minden amit mondani akarsz-ba) bele rakhatod

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SzaZs 2011.06.29. 18:18-kor.

2011.06.29. 18:17

Sziasztok,

A hiba bennem volt, egy olyan E39-el közlekedtem sokat, melyben alapból rendszámvilágítás hiba volt. (Erre ma jöttem rá, muhati a tanúm :D ). Ezért vártam, hogy az enyém valamit kiírjon, legalább a check OK feliratot. Hát fel kell nőnöm a feladathoz, mindenesetre volt két átforgolódott éjszakám. A navira keresem a megoldást, valószínűleg a tunerem hibás, pénteken belepróbálok egy másikat. A klímavezérlőre viszont megkaptam a megoldást, amúgy is szeretném, ha bezárna menet közben a típus, ezt programozni kell.

Üdv,
Zsolt

2011.06.29. 21:02

Urak!

Érdeklődni szeretnék, hogy a sor6 benzin motornál mi alapján jön ki az Euro besorolás? A mobile.de felhozatal alapján nem sikerült a logikát felfedeznem van 2000-es évjárat euro IV.-el és 2002-es euro III.-al, a két kategória között lévő 250ezres regadó differencia viszont nem kevés...
előre is kösz!

Gábor

2011.06.29. 21:25

Gabesz81 írta:Urak!

Érdeklődni szeretnék, hogy a sor6 benzin motornál mi alapján jön ki az Euro besorolás? A mobile.de felhozatal alapján nem sikerült a logikát felfedeznem van 2000-es évjárat euro IV.-el és 2002-es euro III.-al, a két kategória között lévő 250ezres regadó differencia viszont nem kevés...
előre is kösz!

Gábor

Helo
Ezt a topikot böngészd ÁT

viewtopic.php?f=4&t=360

2011.06.30. 07:06

Fox007 írta:Hi!

Igen, a külsőre gondolok, a jobb fix hátsó ablakon van rászerelve, nem akarom feszegetni anélkül hogy, tudnám hogyan mit lehet, nehogy eltörjek valamit vagy a tömítés megsérüljön azt beázzon.

Közben van, még egy a légzsák lámpája folyamat világít, valahol olvastam hogy az anyós ülés érzékelője szokott elmenni és akkor is ez világít, de lehet rosszul tudom.
Mit kel megnézni, hogy ne világítson, mert beleég a szemembe:)

Üdv.

Légzsák egy diagnosztika neki és mondja mi a gond. Más is lehet.

antenna: akkor ha jól sejtem neked valami utólagos buherált antennád van. Mivel a gyári az kis barna fütőszál szerű drótocskák ragasztva az üvegre. Fel kéne rakni egy képet róla és akkor okosabbak tudnánk lenni. Gyári telefonod van? Nem raktak valamit utólag a kocsiba amihez kell? Pl. utólagos tel. kihangosító szet.

Jackson, aki válaszol

2011.06.30. 08:38

lepke írta:
Gabesz81 írta:Urak!

előre is kösz!

Gábor

Helo
Ezt a topikot böngészd ÁT

http://e39.hu/viewtopic.php?f=4&t=360

Köszönöm!
és boccs az offért!!!

Gábor

2011.06.30. 17:28

jackson írta:
Fox007 írta:Hi!

Igen, a külsőre gondolok, a jobb fix hátsó ablakon van rászerelve, nem akarom feszegetni anélkül hogy, tudnám hogyan mit lehet, nehogy eltörjek valamit vagy a tömítés megsérüljön azt beázzon.

Közben van, még egy a légzsák lámpája folyamat világít, valahol olvastam hogy az anyós ülés érzékelője szokott elmenni és akkor is ez világít, de lehet rosszul tudom.
Mit kel megnézni, hogy ne világítson, mert beleég a szemembe:)

Üdv.

Légzsák egy diagnosztika neki és mondja mi a gond. Más is lehet.

antenna: akkor ha jól sejtem neked valami utólagos buherált antennád van. Mivel a gyári az kis barna fütőszál szerű drótocskák ragasztva az üvegre. Fel kéne rakni egy képet róla és akkor okosabbak tudnánk lenni. Gyári telefonod van? Nem raktak valamit utólag a kocsiba amihez kell? Pl. utólagos tel. kihangosító szet.

Jackson, aki válaszol

Szia!

Csináltam képeket igaz csak mobil, róla lenne szó.
Ez akkor csak a telefon antenna-ja?
http://several.hu/BMW/antenna01.jpg
http://several.hu/BMW/antenna02.jpg
http://several.hu/BMW/antenna03.jpg
http://several.hu/BMW/antenna04.jpg

Kösszi!

Sziasztok!

2011.06.30. 17:30

Fox007 írta:
Csináltam képeket igaz csak mobil, róla lenne szó.
Ez akkor csak a telefon antenna-ja?

Igen, ez egy utólagosan beszerelt tel.kihangosító antenna.

2011.06.30. 17:51

Hello!

Meg tudná mondani valaki, hogy hol tudom megnézni a színkódot? 1999. 04. 528i

2011.06.30. 20:19

GeryBoy2 írta:Hello!

Meg tudná mondani valaki, hogy hol tudom megnézni a színkódot? 1999. 04. 528i

A motorháztető belső oldalán.

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: GeryBoy2
Értékelés: 4.76%

2011.06.30. 21:14

barbrady írta:

Kép

A tied nem is kék :D

2011.07.01. 06:26

kzolee írta:
barbrady írta:

A tied nem is kék :D

Lusta voltam kimenni lefényképezni, ezért a barátomtól (google) kértem segítséget :D

2011.07.03. 09:32

Sziasztok!

Most fedezem fel az autót mi merre hogyan, szeretem tudni mi micsoda.
A kesztyűtartó bal oldalán van egy csatlakozó szerűség, egy műanyag fedelet lehet elcsúsztatni rajta és 2 villás valami megy be, na ez micsoda?

Másik hogy én egy kis enyhe benzin szagot érzek az olajban, ha letekerem a motornál lévő kupakot és ilyen barnás lerakodás is van a kupakon meg benézve is látható, csinálok egy fényképet majd róla.
Na ez mitől lehet? olvastam neten, hogy ha az ember rövid távon használja és nem melegszik be az autó akkor kerülhet benzin az olajba, nem tudom ez mennyire álja meg a helyét.
A műszerfalon lévő olajcserét jelző zöld négyzetek azok fogynak az olajcseréhez közeledve vagy átmennek pirosba?

Kössz.
Üdv.
András

2011.07.03. 09:43

Fox007 írta:Sziasztok!

Most fedezem fel az autót mi merre hogyan, szeretem tudni mi micsoda.
A kesztyűtartó bal oldalán van egy csatlakozó szerűség, egy műanyag fedelet lehet elcsúsztatni rajta és 2 villás valami megy be, na ez micsoda?

Oda ilyen kis tölthető elemlámpát tudsz berakni:
Kép
Nekem egy kis mázlival 1500 Ft-ért sikerült beszereznem angliából.

Fox007 írta:A műszerfalon lévő olajcserét jelző zöld négyzetek azok fogynak az olajcseréhez közeledve vagy átmennek pirosba?

Fogynak, majd sárga, végül piros lesz, de azt már ne várd meg!

2011.07.03. 09:56

Sziasztok!

Valaki S.O.S.-ben egy e39 525d biztosítéktábla kiosztást tudna nekem küldeni???

üdv
Bence
Hozzászólás küldése

VigLink badge