![]() |
2012.10.26. 09:49
2012.10.26. 09:57
orszi írta:Helló Mindenki!
Van egy olyan jellegű problémám,hogy a nagy navi kijelzője csak felvilágosodik valamennyire csak
éppen észrevehető alapfényen üzemel és semmi felirat program nem látható ugyanakkor a rádió szól és a kormányról is meg a program gombokkal is tudom léptetni az állomásokat.Elképzelhető,hogy azért nem működik mert a navi olvasó eltünt a hátuljából? Esetleg más gondja lehet? Egyébként ha minden igaz akkor MKlll volt benne.
2012.10.26. 09:57
orszi írta:Helló Mindenki!
Van egy olyan jellegű problémám,hogy a nagy navi kijelzője csak felvilágosodik valamennyire csak
éppen észrevehető alapfényen üzemel és semmi felirat program nem látható ugyanakkor a rádió szól és a kormányról is meg a program gombokkal is tudom léptetni az állomásokat.Elképzelhető,hogy azért nem működik mert a navi olvasó eltünt a hátuljából? Esetleg más gondja lehet? Egyébként ha minden igaz akkor MKlll volt benne.
2012.10.26. 10:45
2012.10.26. 10:58
Gallaca írta:Laci75 írta:ruckroland írta:Laci75 írta:Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következő problémával kapcsolatban.:
525d évj.2001.
padlógáznál felvillan a műszerfalon az izzítóspirál ikon, és veszít a teljesítményből a motor + nagyon csúnya hangja lesz, és nem elhanyagolható fekete füstöt hagy maga után. Normál üzemmódban nincs semmi gáz. Előre is köszönöm .
Szia!
Nem igazán lehet ennyiből megmondani. Diagnosztikára/hibatároló lekérdezésre kell vinned.
Honnan írsz?
Szia!
Bp. és vagy Nagytarcsaról írok .
1190 hibakódot olvasott be a computer. ez egy bosch leolvasó rendszer volt, szerinte csőnyomás érzékelő a hiba forrása... de h milyen cső azt sajna nem irta
A csőnyomás érzékelő a CommonRail rendszerben a közös nyomócső nyomását érzékeli. Ennek adatai alapján szabályozza a nyomást a nyomócsőben a railszelep. Ha ez rossz adatot küld, a szelep nem jó nyomást ad az injektoroknak, ezért lehet a teljesítménycsökkenés, meg a füst. Csak az a baj, hogy itt lehet rossz a nagynyomású pumpa, az injektorok, meg a szelep is. Sőt lehet rossz az AC is. Üzemanyagszűrő is lehet dugulva. Ezt azért gondolom, mert csak padlógázon csinálja, és lehet, hogy csak elfogy a rendszerből hirtelen az üzemanyag nagy terhelésen. Látatlanban találomra ne cserélj semmit. Hacsak nincs kéznél mindenből egy próbadarab. Először a kisnyomású rendszer nyomását kell megnézni, 3bar felett kell lennie álló motornál gyújtáson. Utána járó motornál ugyanez. Nagynyomású rendszernek alapjáraton min 280-300 bar-nak kell lennie, fordulattal együtt nőnie kell. Ha ezek rendben vannak akkor lehet tovább menni. A csőnyomás érzékelőt, a tűzfalnál a szívósor alá benyúlva találod meg. Nagyjából egy szintben van a vége a szívósor végével. Remélhetőleg tud élő adatokat megjeleníteni a Bosch műszeretek, mert csak úgy mentek valamire. Egyébként kell keresned egy diagost akinek van INPA-ja, azzal mindent meg tudsz nézni.
2012.10.26. 11:38
orszi írta:Kösz az információt.Nem hiszem hogy van benne TV de nem vagyok annyira jártas a dologban mert most vettem az autót három hete és még csak ismerkedek vele. Ha tudok bele szerezni, venni egy MKlll-as olvasót akkor ezek szerint működnie kell,az olvasóhoz lemezt hol tudok beszerezni vagy letölteni?
2012.10.27. 14:57
2012.10.27. 15:52
kanyobence írta:Sziasztok, tegnapi nap motordiag-nál egy ilyen hibát írt a program:
Valve-relay error
Ezt nem tudtam értelmezni. Mi lehet ez?
2012.10.27. 16:56
hamoriarpi írta:kanyobence írta:Sziasztok, tegnapi nap motordiag-nál egy ilyen hibát írt a program:
Valve-relay error
ABS vezérlőben volt?
2012.10.27. 17:22
kanyobence írta:hamoriarpi írta:kanyobence írta:Sziasztok, tegnapi nap motordiag-nál egy ilyen hibát írt a program:
Valve-relay error
ABS vezérlőben volt?
igen
2012.10.27. 18:56
2012.10.27. 19:58
colti82 írta:Hello!
Olyan problemam lenne, hogy a kiegyenlito tartaly tulfolyojan jon ki a viz.Regebben mar irtam azzal kapcsolatban, hogy foly a viz a tartalybol, kiderult, hogy ezert.Mar csereltem a kupakban tomitest, de megis jon ki a felso csovon.Nagy nyomas nincs benne, nem zubog a viz amikor kinyitom, tehat nem a hengerfejjel lesz gond.Lehet, hogy a kupakot kellene kicserelnem?? :S
2012.10.27. 20:12
Gallaca írta:colti82 írta:Hello!
Olyan problemam lenne, hogy a kiegyenlito tartaly tulfolyojan jon ki a viz.Regebben mar irtam azzal kapcsolatban, hogy foly a viz a tartalybol, kiderult, hogy ezert.Mar csereltem a kupakban tomitest, de megis jon ki a felso csovon.Nagy nyomas nincs benne, nem zubog a viz amikor kinyitom, tehat nem a hengerfejjel lesz gond.Lehet, hogy a kupakot kellene kicserelnem?? :S
Ha nyakig öntöd, a felesleg mindig ki fog jönni ott, ahogy melegszik a víz. Ezért az a neve. 2 db O-gyűrű van a kupakon?
2012.10.27. 20:58
colti82 írta:Gallaca írta:colti82 írta:Hello!
Ha nyakig öntöd, a felesleg mindig ki fog jönni ott, ahogy melegszik a víz. Ezért az a neve. 2 db O-gyűrű van a kupakon?
De nem onton nyakig, hanem csak szintig, ahogy kell....es utana is meg jon ki belole....es igen 2 db gyuru van rajta, raadasul ujak, mer azt kicsereltem, hatha az a baj megis.
2012.10.27. 21:59
Gallaca írta:colti82 írta:Gallaca írta:colti82 írta:Hello!
De nem onton nyakig, hanem csak szintig, ahogy kell....es utana is meg jon ki belole....es igen 2 db gyuru van rajta, raadasul ujak, mer azt kicsereltem, hatha az a baj megis.
Remélem nem értem félre a problémát...
Ha hidegen szintig öntöd, a hőtágulás miatt ki fog jönni valamennyi, EGYSZER! Többet nem tud, mert a túlfolyó van legfelül. Kifolyik a felesleg, a megfelelő szintig, utána mikor kihűl, teljesen természetesen lejjebb megy a vízszint. Utána mikor következőre begyújtod a motort, felmelegszik, újra feljön az előző megfelelő szintre. Hacsak közben nem töltöttél utána...akkor ismét kimegy a felesleg. Kupak 1.4 bar-ig zár. De akkor sem jöhet ott ki a víz, ha nem teszed rá a kupakot! Ha jó a vízszint...
A kiegyenlítő tartálynak ez a feladata, hogy a hőtágulásból eredő térfogatváltozást kiegyenlítse, és a hűtőcsövek mindig tele legyenek vízzel. Hidegen, melegen.
2012.10.27. 22:53
colti82 írta:Gallaca írta:colti82 írta:Gallaca írta:colti82 írta:Hello!
Remélem nem értem félre a problémát...
Ha hidegen szintig öntöd, a hőtágulás miatt ki fog jönni valamennyi, EGYSZER! Többet nem tud, mert a túlfolyó van legfelül. Kifolyik a felesleg, a megfelelő szintig, utána mikor kihűl, teljesen természetesen lejjebb megy a vízszint. Utána mikor következőre begyújtod a motort, felmelegszik, újra feljön az előző megfelelő szintre. Hacsak közben nem töltöttél utána...akkor ismét kimegy a felesleg. Kupak 1.4 bar-ig zár. De akkor sem jöhet ott ki a víz, ha nem teszed rá a kupakot! Ha jó a vízszint...
A kiegyenlítő tartálynak ez a feladata, hogy a hőtágulásból eredő térfogatváltozást kiegyenlítse, és a hűtőcsövek mindig tele legyenek vízzel. Hidegen, melegen.
Igen ezt en is igy tudom....felontottem szintig hidegen....kijott a felesleg...lejebb is ment az oke, de utana is jo ki a tulfolyo csobol vmiert...es nem ertem miert....nem ontottem ra semmit... :S
2012.10.28. 10:24
colti82 írta:Hello!
2012.10.28. 11:37
2012.10.28. 11:51
Tomek71 írta:Sziasztok!
Nem indul a vas, pedig cserélve lettek a gyertyák is!
Szerintetek üzemanyag szűrő miatt produkálhatja ezt?
Ac-k működnek....
2012.10.28. 11:57
Tomek71 írta:Sziasztok!
Nem indul a vas, pedig cserélve lettek a gyertyák is!
Szerintetek üzemanyag szűrő miatt produkálhatja ezt?
Ac-k működnek....