![]() |
2012.10.28. 12:01
2012.10.28. 12:04
Tomek71 írta:2001-es 520d!!!
2012.10.28. 14:35
barbrady írta:Tomek71 írta:2001-es 520d!!!
Diag?
2012.10.28. 15:22
Tomek71 írta:Sziasztok!
Nem indul a vas, pedig cserélve lettek a gyertyák is!
Szerintetek üzemanyag szűrő miatt produkálhatja ezt?
Ac-k működnek....
2012.10.28. 15:25
colti82 írta:Gallaca írta:colti82 írta:Gallaca írta:colti82 írta:Hello!
Olyan problemam lenne, hogy a kiegyenlito tartaly tulfolyojan jon ki a viz.Regebben mar irtam azzal kapcsolatban, hogy foly a viz a tartalybol, kiderult, hogy ezert.Mar csereltem a kupakban tomitest, de megis jon ki a felso csovon.Nagy nyomas nincs benne, nem zubog a viz amikor kinyitom, tehat nem a hengerfejjel lesz gond.Lehet, hogy a kupakot kellene kicserelnem?? :S
Ha nyakig öntöd, a felesleg mindig ki fog jönni ott, ahogy melegszik a víz. Ezért az a neve. 2 db O-gyűrű van a kupakon?
De nem onton nyakig, hanem csak szintig, ahogy kell....es utana is meg jon ki belole....es igen 2 db gyuru van rajta, raadasul ujak, mer azt kicsereltem, hatha az a baj megis.
Remélem nem értem félre a problémát...
Ha hidegen szintig öntöd, a hőtágulás miatt ki fog jönni valamennyi, EGYSZER! Többet nem tud, mert a túlfolyó van legfelül. Kifolyik a felesleg, a megfelelő szintig, utána mikor kihűl, teljesen természetesen lejjebb megy a vízszint. Utána mikor következőre begyújtod a motort, felmelegszik, újra feljön az előző megfelelő szintre. Hacsak közben nem töltöttél utána...akkor ismét kimegy a felesleg. Kupak 1.4 bar-ig zár. De akkor sem jöhet ott ki a víz, ha nem teszed rá a kupakot! Ha jó a vízszint...
A kiegyenlítő tartálynak ez a feladata, hogy a hőtágulásból eredő térfogatváltozást kiegyenlítse, és a hűtőcsövek mindig tele legyenek vízzel. Hidegen, melegen.
Igen ezt en is igy tudom....felontottem szintig hidegen....kijott a felesleg...lejebb is ment az oke, de utana is jo ki a tulfolyo csobol vmiert...es nem ertem miert....nem ontottem ra semmit... :S
2012.10.28. 16:48
2012.10.28. 18:46
simi64 írta:barbrady írta:Tomek71 írta:2001-es 520d!!!
Diag?
Ha teker, tankolj![]()
Hány L van benne? Nem kap üzemanyagot tipikus esete.
2012.10.28. 18:58
Tomek71 írta:simi64 írta:barbrady írta:Tomek71 írta:2001-es 520d!!!
Diag?
Ha teker, tankolj![]()
Nos, beindult!!!
Igaz nem magától, húztuk!
Azt hiszem lelevegősödik valahol...
Tankoltam még 20 litert, azóta indul tökéletesen.
Ettől függetlenül, ha nem működne az ac, akkor nem tudnám elindítani újból, nem?
2012.10.28. 19:00
Tomek71 írta:simi64 írta:barbrady írta:Tomek71 írta:2001-es 520d!!!
Diag?
Ha teker, tankolj![]()
Nos, beindult!!!
Igaz nem magától, húztuk!
Azt hiszem lelevegősödik valahol...
Tankoltam még 20 litert, azóta indul tökéletesen.
Ettől függetlenül, ha nem működne az ac, akkor nem tudnám elindítani újból, nem?
2012.10.28. 19:29
2012.10.29. 11:56
Gallaca írta:Tomek71 írta:Sziasztok!
Ac-k működnek....
Honnan tudod, hogy működNEK!? Megmérted a nyomását? 20d-ben csak egy AC van, a tankban. Másik az adagoló! Csak forog, vagy nyomást is csinál? Ha csak 15 liter, vagy kevesebb van benne, tölts rá min. 20l-ig, úgy próbáld. Ha akkor sem indul, akkor AC. Ha indul, akkor meg átemelő, vagy AC. Szerintem.
2012.10.29. 12:10
Tomek71 írta:Gallaca írta:Tomek71 írta:Sziasztok!
Ac-k működnek....
Honnan tudod, hogy működNEK!? Megmérted a nyomását? 20d-ben csak egy AC van, a tankban. Másik az adagoló! Csak forog, vagy nyomást is csinál? Ha csak 15 liter, vagy kevesebb van benne, tölts rá min. 20l-ig, úgy próbáld. Ha akkor sem indul, akkor AC. Ha indul, akkor meg átemelő, vagy AC. Szerintem.
Csak okosodásra! A 2001-es 520d-ben is 2 AC van!!!!!
2012.10.29. 12:15
barbrady írta:Tomek71 írta:Gallaca írta:Tomek71 írta:Sziasztok!
Ac-k működnek....
Ha a kályha üzemanyag szivattyúját is annak veszed akkor igen. De annak nem sok köze van a motor beindulásához.
2012.10.29. 12:16
Tomek71 írta:barbrady írta:Tomek71 írta:Gallaca írta:Tomek71 írta:Sziasztok!
Ac-k működnek....
Ha a kályha üzemanyag szivattyúját is annak veszed akkor igen. De annak nem sok köze van a motor beindulásához.
Nos, az enyémbe akkor valaki becsempészett a vezető ülés alá egy másikat, mert hallom, hogy zümmög.
Amúgy a WRC-s kollega is ezt állítja!
Akkor most mifasz? Van vagy nincs?
2012.10.29. 12:38
barbrady írta:Tomek71 írta:barbrady írta:Tomek71 írta:Gallaca írta:[quote="Tomek71"]Sziasztok!
Ac-k működnek....
Nos, az enyémbe akkor valaki becsempészett a vezető ülés alá egy másikat, mert hallom, hogy zümmög.
2012.10.29. 14:33
admin írta:barbrady írta:Tomek71 írta:Nos, az enyémbe akkor valaki becsempészett a vezető ülés alá egy másikat, mert hallom, hogy zümmög.
Nincs. Az ülésed alatt (előtt) a webasto kályha van, annak hallhatod a hangját.
És az katogó hangot ad, mivel egy mebrán pumpa.
iPhone Tapatalk
2012.10.29. 15:01
Tomek71 írta:Gallaca írta:Tomek71 írta:Sziasztok!
Ac-k működnek....
A küszöb alá meg nézz be, mert lehet, hogy beköltöztek a darazsak, és azok zümmögnek...
2012.10.29. 19:58
2012.10.29. 20:07
odus írta:Szisztok!
Ma Muhaati kicserélte a memória csomagból még hátralévő kormányoszlopot kézi állításúról elektromosra. Ezúton is szeretném megköszönni neki azt a kitartást, amire szüksége volt a fracture bolt csavarok miatt. sajnos nem lett a dolog sikertörténet, de ez nem Atin múlt. valamiért az új kormányoszlopban lévő kormányszög jeladót nem látja az autó, a DSC lámpa világít, és a PDC is meghalt, bekapcsoláskor villog, de Ati szerint is csak a csere után romlott el. A kormányszög jeladó más formájú, mint a mechanikus, így nem cserélhető. Tudom, hogy a diag majd segít valamit, de addig is jó lenne valami bíztató, hozzáértő szó, mert nagyon magam alatt vagyok.
Odus
2012.10.29. 20:10
admin írta:odus írta:Szisztok!
Ma Muhaati kicserélte a memória csomagból még hátralévő kormányoszlopot kézi állításúról elektromosra. Ezúton is szeretném megköszönni neki azt a kitartást, amire szüksége volt a fracture bolt csavarok miatt. sajnos nem lett a dolog sikertörténet, de ez nem Atin múlt. valamiért az új kormányoszlopban lévő kormányszög jeladót nem látja az autó, a DSC lámpa világít, és a PDC is meghalt, bekapcsoláskor villog, de Ati szerint is csak a csere után romlott el. A kormányszög jeladó más formájú, mint a mechanikus, így nem cserélhető. Tudom, hogy a diag majd segít valamit, de addig is jó lenne valami bíztató, hozzáértő szó, mert nagyon magam alatt vagyok.
Odus
Újra kell kalibrálni és jó lesz szerintem.1-es be kormánykapcsoló levétele után is kalibrálni kell.