Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E39 Telefon

2012.11.07. 18:08

admin írta:
csiatt írta:Itt van egy nagyon jó képes laírás az utólagos bluetooth beszerelésére (videókkal, képekkel...)

leírás

Ezek szerint, ha jól értelmeztem 2002/3 után előre be van kábelezve minden. És ha jól értelmeztem, akkor nekem azért van plusz csatlakozó a régi Siemens BIT2 modulnál lengőként, és elöl a könyöklőben is azért volt plusz, hogy a bluetooth modul könnyen áthelyezhető legyen.

Sajnos az én modulom helyét ezek alapján sem találtam meg. Nincs a csomagtartóban balra hátul, nincs a kalaptartó alatt, nincs a könyöklő alatt sem. Most néztem, a belső világítás-mikrofonpanel fölött sincsen :(

Teljesen tanácstalan vagyok, hogy hol lehetne még. De az biztos, hogy a BIT2-tól a WDCT felíratú kábel elmegy valahova.

Szerintem nincs benne antenna. De attól még a párositó menü fel kell hogy jöjön a monitoron.

iPhone Tapatalk

Siemens BIT2 volt benne, szóval kell hogy legyen antenna. Ráadásul a WDCT kábel ami elméletileg a bluetooth antenna kábele az is ott van gyárilag hátul, be is volt kötve, csak fogalmam sincs hol a másik vége, nem találkoztam vele sehol az alábbi helyeken. Kezdek fullosan idegrohamot kapni. Már 1 hete ezzel szívok. Pedig csak plug and play :D

2012.11.07. 18:15

csiatt írta:
admin írta:
csiatt írta:Itt van egy nagyon jó képes laírás az utólagos bluetooth beszerelésére (videókkal, képekkel...)

leírás

Ezek szerint, ha jól értelmeztem 2002/3 után előre be van kábelezve minden. És ha jól értelmeztem, akkor nekem azért van plusz csatlakozó a régi Siemens BIT2 modulnál lengőként, és elöl a könyöklőben is azért volt plusz, hogy a bluetooth modul könnyen áthelyezhető legyen.

Sajnos az én modulom helyét ezek alapján sem találtam meg. Nincs a csomagtartóban balra hátul, nincs a kalaptartó alatt, nincs a könyöklő alatt sem. Most néztem, a belső világítás-mikrofonpanel fölött sincsen :(

Teljesen tanácstalan vagyok, hogy hol lehetne még. De az biztos, hogy a BIT2-tól a WDCT felíratú kábel elmegy valahova.

Szerintem nincs benne antenna. De attól még a párositó menü fel kell hogy jöjön a monitoron.

iPhone Tapatalk

Siemens BIT2 volt benne, szóval kell hogy legyen antenna. Ráadásul a WDCT kábel ami elméletileg a bluetooth antenna kábele az is ott van gyárilag hátul, be is volt kötve, csak fogalmam sincs hol a másik vége, nem találkoztam vele sehol az alábbi helyeken. Kezdek fullosan idegrohamot kapni. Már 1 hete ezzel szívok. Pedig csak plug and play :D

Kalaptartót kivetted? Mert alatta lesz.

iPhone Tapatalk

2012.11.07. 18:23

admin írta:
csiatt írta:
admin írta:

leírás

iPhone Tapatalk

Kalaptartót kivetted? Mert alatta lesz.

iPhone Tapatalk

Nem vettem ki, alulról a csomagtartóba befeküdve kerestem ott, ahol a képek mutatták (kb középen a középső pótféklámpának az izzócserélő nyílásától az utastér fele a hátsó üléstámla fele a kalaptartó alsó vasrácsán át néztem a lyukakon át), de kábel sem megy ott. A kalaptartót hogy lehet kiszedni?

2012.11.07. 18:27

csiatt írta:Nem vettem ki, alulról a csomagtartóba befeküdve kerestem ott, ahol a képek mutatták (kb középen a középső pótféklámpának az izzócserélő nyílásától az utastér fele a hátsó üléstámla fele a kalaptartó alsó vasrácsán át néztem a lyukakon át), de kábel sem megy ott. A kalaptartót hogy lehet kiszedni?

A múltkor már megígérted, hogy ilyen esetekre használni fogod a TIS-t!
Akkor ne légy rest!
Katt ide!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: csiatt
Értékelés: 4.76%

2012.11.07. 19:00

Jerry írta:
csiatt írta:Nem vettem ki, alulról a csomagtartóba befeküdve kerestem ott, ahol a képek mutatták (kb középen a középső pótféklámpának az izzócserélő nyílásától az utastér fele a hátsó üléstámla fele a kalaptartó alsó vasrácsán át néztem a lyukakon át), de kábel sem megy ott. A kalaptartót hogy lehet kiszedni?

Akkor ne légy rest!
Katt ide!

Használja! itTIS, otTIS kérdez egyet! :nyelves:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: csiatt

2012.11.07. 20:11

Gallaca írta:
Jerry írta:

Akkor ne légy rest!
Katt ide!

Használja! itTIS, otTIS kérdez egyet! :nyelves:

A tetőt nem szedtem le, de a balhátsó belső lámpát kiszedtem, és ott két antenna kábel megy mögötte. Az egyik értelem szerűen az ablakon lévő GSM antennához. A másik meg valószínűleg a tetőkárpit fölött megbúvó bluetooth (un: basis) antennához. A kábel ívéből adódóan ez valahol leghátul lehet az ablaknál középpen.

Szóval összefoglalva a bluetooth antennának 4 lehetséges helye van. Minden leírásban máshol:
- hátul a moduloknál
- a csomagtartóban a kalaptartó alatt
- elől a könyöklő alatt
- és a tetőben hátul

Ami érdekes, nekem 2 helyre is be van kábelezve:
- előre a könyöklő alá
- és megy kábel a tetőhöz is ahol van eredetileg az antenna

Amit viszont nem nagyon tudtam kideríteni, hogy van ahol bluetooth antennaként hivatkoznak rá, és van, ahol basis antennaként. Most a kettő paramétereiben más, vagy ugyanaz azt nem tudom.

2012.11.07. 20:22

Egy új kérdés. Mivel nekem nem akar az eject box nyomása közben a gyújtást ráadva semmit csinálni (nem gyullad fel a monitoron a 3 led, és nem írja hogy kapcsolódjak) így bömbölö ötletét tekintve lehet, hogy az eject boxban nekem máshogy van pinezve a csati?
Most megnéztem, és ezt láttam a 18-as csatin:
1. zöld
2. barna
5. piros
13. fehér
Ezt valaki vissza tudná-e igazolni, hogy ez a helyes kiosztás, vagy tényleg át kell kötni?

2012.11.07. 20:29

csiatt írta:Egy új kérdés. Mivel nekem nem akar az eject box nyomása közben a gyújtást ráadva semmit csinálni (nem gyullad fel a monitoron a 3 led, és nem írja hogy kapcsolódjak) így bömbölö ötletét tekintve lehet, hogy az eject boxban nekem máshogy van pinezve a csati?
1. zöld
2. barna
5. piros
13. fehér
Ezt valaki vissza tudná-e igazolni, hogy ez a helyes kiosztás, vagy tényleg át kell kötni?

Kormányodon van beszélő ember fej? Ha igen akkor nyomod sokáig gyujtáson el kezd karatyolni(beszélni)?

iPhone Tapatalk

2012.11.07. 20:32

admin írta:
csiatt írta:Egy új kérdés. Mivel nekem nem akar az eject box nyomása közben a gyújtást ráadva semmit csinálni (nem gyullad fel a monitoron a 3 led, és nem írja hogy kapcsolódjak) így bömbölö ötletét tekintve lehet, hogy az eject boxban nekem máshogy van pinezve a csati?
1. zöld
2. barna
5. piros
13. fehér

Kormányodon van beszélő ember fej? Ha igen akkor nyomod sokáig gyujtáson el kezd karatyolni(beszélni)?

iPhone Tapatalk

Van igen, de nekem az a hangutasításos rendszer nincs beépítve (nincs hátul se modulja, se a kábele), és a gombra sem csinál semmit.

2012.11.07. 20:34

csiatt írta:
admin írta:
1. zöld
2. barna
5. piros
13. fehér

iPhone Tapatalk

Van igen, de nekem az a hangutasításos rendszer nincs beépítve (nincs hátul se modulja, se a kábele), és a gombra sem csinál semmit.

Az ULF modul tartalmaza a hangvezérlést!(ha aktiválva van a szoftverébe) ha az müködik akkor jólvan bekötve az ULF.

iPhone Tapatalk

2012.11.07. 20:47

admin írta:
csiatt írta:
admin írta:
1. zöld
2. barna
5. piros
13. fehér

iPhone Tapatalk

Az ULF modul tartalmaza a hangvezérlést!(ha aktiválva van a szoftverébe) ha az müködik akkor jólvan bekötve az ULF.

iPhone Tapatalk

Szóval akkor az ULF modul az 2 az egyben (telefon bluetooth modul + hangvezérlő modul)? /mert ha jól tudom a beépített telefonos cuccoknál külön egység volt hangvezérlésnek, külön kábellel fehér/kék csatlakozóval).
Amúgy nekem a kormánygombra nem csinál semmit, de ahogy gyújtást adok telefon menünél kiírja, hogy "telefon aktivieren".

2012.11.07. 20:49

admin írta:
csiatt írta:
admin írta:
1. zöld
2. barna
5. piros
13. fehér

iPhone Tapatalk

iPhone Tapatalk

Szerintemmost mát itt lenne az ideje megnézni a wds-ben legalább az alap pinek bekötését
a két rendszer esetén. Táp, mikrofon jel, i-busz, kimenő hang. Több nem is nagyon van.
A 16:9-es monitorn látod a Telefon menüt?

Odus

2012.11.07. 20:59

odus írta:
admin írta:
csiatt írta:
admin írta:
1. zöld
2. barna
5. piros
13. fehér

iPhone Tapatalk

iPhone Tapatalk

Szerintemmost mát itt lenne az ideje megnézni a wds-ben legalább az alap pinek bekötését
a két rendszer esetén. Táp, mikrofon jel, i-busz, kimenő hang. Több nem is nagyon van.
A 16:9-es monitorn látod a Telefon menüt?

Odus

Persze látom. Ott van. (Amikor lehúztam a BIT2-t akkor eltünt. Feldugtam ULF-ot visszjött. /érdekes ha most az ULF-ot lehúzom már nem tűnik el megint :D/ ) És mondom a felső csíkban azt írja "telefon aktivieren", de mivel nem kapcsoltam össze nem történik semmi.
Amúgy korábban volt Assistant menüm még a BIT2-vel. Nem tudom az bezavarhat-e.
A WDS az már távol áll tőlem... :(

2012.11.08. 12:02

Reggelre megint megjelent az Assistant menü :D
Persze az eject boxon lévő összehangoló gombra továbbra sincs semmi reakció.

2012.11.08. 21:27

csiatt írta:Reggelre megint megjelent az Assistant menü :D
Persze az eject boxon lévő összehangoló gombra továbbra sincs semmi reakció.

Holnap délután meg nézem neked a lábkiosztást a könyöklőbe.

iPhone Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: csiatt

2012.11.09. 16:46

Nálam így van bekötve és ez gyári bekötés.
Eject box csati:
1.Zöld
2.Barna
5.Piros
13.Fehér

Kábel köteg:
1.Piros/sárga
2.Barna/fekete
5,Piros/sárga
13.Fehér

Kép
Kép
Kép
Kép

Párositásnál a képernyő:

Kép
Kép
Kép

iPhone Tapatalk

2012.11.09. 17:02

admin írta:Nálam így van bekötve és ez gyári bekötés.
Eject box csati:
1.Zöld
2.Barna
5.Piros
13.Fehér

Kábel köteg:
1.Piros/sárga
2.Barna/fekete
5,Piros/sárga
13.Fehér

Hálás köszönet. Akkor már tudom, hogy az Eject boxnál akkor stimmel a kábelszín, a másikat viszont én nem tudom megnézni, mert a kábelkötegem végén a kis rászorítós csati van, nem ez a fajta, és ott semmi nem látszik. Vagy azt hogyan tudom kideríteni?

2012.11.09. 17:39

csiatt írta:
Eject box csati:
1.Zöld
2.Barna
5.Piros
13.Fehér

Kábel köteg:
1.Piros/sárga
2.Barna/fekete
5,Piros/sárga
13.Fehér

Hálás köszönet. Akkor már tudom, hogy az Eject boxnál akkor stimmel a kábelszín, a másikat viszont én nem tudom megnézni, mert a kábelkötegem végén a kis rászorítós csati van, nem ez a fajta, és ott semmi nem látszik. Vagy azt hogyan tudom kideríteni?

A csatiról lelehet húzni a kupakot egy kis pöcök fogja és akkor meglátod hogy van bekötve.

2012.11.09. 18:22

admin írta:
csiatt írta:
Eject box csati:
1.Zöld
2.Barna
5.Piros
13.Fehér

Kábel köteg:
1.Piros/sárga
2.Barna/fekete
5,Piros/sárga
13.Fehér

A csatiról lelehet húzni a kupakot egy kis pöcök fogja és akkor meglátod hogy van bekötve.

Na megnéztem a kábelezést és ez is stimmel. Pont ugyanaz mind a két fele, mint nálad.
Az tuti nem lehetséges, hogy hátul a kábelköteg és az ULF közé kell az az adapterkábel ami volt a BIT2 modulnál? Mert most a tanácsokra a kábelköteg direktbe van dugva az ULF-ba.

Most akkor már csak 3 dologra tudok gondolni:
1/a. vagy rossz az ejectbox gombja
1/b. vagy az ULF modul rossz
2. vagy a rendszerben valamit engedélyezni kell szoftveresen
3. Az ULF nem kompatibilis...

Az 1/a-t kitudom valami műszerrel mérni?
Az 1/b-t gondolom csak csere ULF-al lehetne megpróbálni

2012.11.09. 18:36

csiatt írta:A csatiról lelehet húzni a kupakot egy kis pöcök fogja és akkor meglátod hogy van bekötve.

Na megnéztem a kábelezést és ez is stimmel. Pont ugyanaz mind a két fele, mint nálad.
Az tuti nem lehetséges, hogy hátul a kábelköteg és az ULF közé kell az az adapterkábel ami volt a BIT2 modulnál? Mert most a tanácsokra a kábelköteg direktbe van dugva az ULF-ba.

Most akkor már csak 3 dologra tudok gondolni:
1/a. vagy rossz az ejectbox gombja
1/b. vagy az ULF modul rossz
2. vagy a rendszerben valamit engedélyezni kell szoftveresen
3. Az ULF nem kompatibilis...

Az 1/a-t kitudom valami műszerrel mérni?
Az 1/b-t gondolom csak csere ULF-al lehetne megpróbálni[/quote]
Nekem is direktbe van az ULF-re dugva az 52pines csati.A gombot kitudod mérni azt hiszem az 5-ös és a 13-as között mérjél ellenállást.
Nem kell szoftverezni menni kell neki.
Nyomod a gombot gyújtást rárakod és még vársz egy darabig majd elengeded a gombot.Lehet nem vársz elég időt mikor elengeded.
Hozzászólás küldése

VigLink badge