![]() |
2009.03.22. 23:23
simi64 írta:A biztosíték táblázattal vigyázz, Jackson!
Nem mindegy, hogy melyiket fordíttatod le, ha német! (egyébként szívesen lefordítom Neked) de:
ahány E39, annyi féle!
2009.03.23. 00:36
2009.03.23. 08:43
simi64 írta:Első bizti tábla:
Fanfaren (nem tudom mi, nem német) 3 38
2009.03.23. 11:59
MChris írta:jackson írta:MChris írta:Jolvan ne kinevetni nekem nincs,csak képen láttam (Donninál) de az tök piros tünt,meglestem van benne fehér![]()
Igen pont ez a piros hátra világit amikor nyitva a fehér lefelé. Már mint annak akinek megy Jackson meg keresi mint az őrül miért nem megy.
Jackson, a nyomozós
Sok baja nem lehet: kapcsoló-zárat kiméred ha jó akkor vezeték ahogy Laci már irta,ha nincs változás itt is akkor a sedanban 1-3 kapcsolója lámpának (testet kapcsol)
2009.03.30. 13:56
2009.03.30. 14:13
Celtic írta:Sziasztok.
Van-e valaki, aki tud, vagy ismer esetleg saját maga is képbe van az autó elektronikájával kapcsolatba, és egy kisebb átalakítást bevállalna?
2009.03.30. 18:09
Celtic írta:Sziasztok.
Van-e valaki, aki tud, vagy ismer esetleg saját maga is képbe van az autó elektronikájával kapcsolatba, és egy kisebb átalakítást bevállalna?
2009.03.30. 18:38
jackson írta:Celtic írta:Sziasztok.
Tényleg mit csináljunk belölle porszívót vagy rakétát?
Jackson, aki szerint mindegy
2009.03.30. 19:34
MChris írta:jackson írta:Celtic írta:Sziasztok.
Tényleg mit csináljunk belölle porszívót vagy rakétát?
Jackson, aki szerint mindegy
biztos kék ledeket akar bele
2009.03.30. 21:38
jackson írta:simi64 írta:A biztosíték táblázattal vigyázz, Jackson!
Nem mindegy, hogy melyiket fordíttatod le, ha német! (egyébként szívesen lefordítom Neked) de:
ahány E39, annyi féle!
Első bizti tábla
Hátsó Bizti tábla
Itt a lehetőség az eredmény még akár a bal oldali menübe is berakhatjuk a Tippek Trükkök közé.
Jackson, aki behozta és várja hátha valaki leforditja
2009.03.30. 22:41
2009.03.30. 22:57
jackson írta:Van egy kis gáz a fordítással (soronként irom csak a problémásakat). Ha valaki másképpen tudja kérem pontosítani. Én a http://szotar.sztaki.hu-t használtam.
Ülés: 32
Ez igazából Aktívülés avagy a maszirozós és nem az elektromos-ülésre gondolok.
Automata Stabilizációs Kontroll: 17 31
Avagy ASC-T
Csomagtartó belső világítás: 4
Ez gondolom a német beleuchten avagy kivilágit/megvilágit szóból és a Innen belső és a Gepack mint csomagtérből: Belső és csomagtér villágítás
Kapcsolóház világítás: 24 38
Ez talán váltó villágítás? Én vagy a Steptronik prooogram gombok (+vészjelző és ajtó nyitó gomb) villágítására tudok gondolni. Bár még ide tartozhat a belső lámpánál lévő váltót megvilágító vörös fények is (talán LED).
Fedélzeti kijelző: 43 56 58
Avagy 4:3 Board.
Diagnosztika dugó: 15 38
Avagy a diagnosztika aljzat. Mert hogy annak valami tápja külön van védve? Vajon csak egy szál védett?
Fanfaren (nem tudom mi, nem német) 3 38
Ami a duda ami szól mint a fanfárok![]()
Ablakemelő: 6 27 29
Érdekes ez nyersen Fenster ablak heber ami tolvaj. Jééé hogy ebböl hogyan csinálnak a németek "emelőt". Talán a tolvaj is el-emelő![]()
Hátsó ablakfűtés: 20
Ez tökjó nyers fordítása: Fűthetőnek-tűnő far-szélvédő![]()
Fűthető spricnik: 9
Ez most: fűthetőnek-tűnő fröcskölő-fűvókaOk de vajon csak a szélvédő-é vagy a lámpa mosó is fűthető nem is tudom.
Fűtés szellőztetés: 76
Hoppá mi is forditása a blasen-nekVajon ez alatt a klíma szellőzést értik az előző meg az összes többi motort?
Műszerfal Touring: 18 24 40
Avagy Szöveges kijelzőEzt csak azért tudom mert néztem nagyot amikor a NTautó GT1-e touring-clustert talált a kocsimban. Az angol Kombinak hívta a piktogramos műszerfalat és IKE a szöveges a németben meg pont a touring volt a szöveges jelentése (csak hogy keveredjünk, jelentése touring mint kombinált egyben a vezérlő/IKE és a kijelző rész)
Klíma: 9 20
Klima berendezés: itt a konkrétan a hideget fújó A/C motorra gondolok.
Hátsó klímaszellőztetés: 35
Ez inkább klíma-megfújó-hátsó tehát hátsó szellőzés valamije amire én a hátsó utas klimára tippelek. Nekem állitható hátul hideg vagy fűtésre is nem csak elzárható.
Üzemanyag-pumpa: (AC) 31 17
Na erre rá nem jöttem volna a Erő-anyag-pumpa fordításból
Bőrülés-állítás: 39
Na ennek köz nincs a fordításhoz (itt határoztam el, hogy ezt leírom) Lade:doboz, steckdose ezt kivételesen tudom dugaszoló aljzat (avagy pl. fali konnektor). Csak azért tudom mert otthon német GIRA aljzataim vannak és ott is ezt jelenti. Tehát a megoldás szerintem a kesztyű tartóban lévő lámpa töltő aljzat lessz.
Kormányállítás: 13
Avagy elektromos kormány.
Lightmodul: 16 41
Avagy LCM, de akkor ez a teljes külső villágítás biztije?
Hátsó középső kartámasz: 23
na ez mi a túró lehet? A telefonnak a biztosítéka?
Motorvezérlés: 14 15
Tehát a DME fő biztije?
Multikormány: 44
MFL biztije avagy tempomat vezérlő főtápja ha jól sejtem.
Multifunktionsdisplay: (angol): 25 44
Tehát akkor MID főbiztije.
PDC: 21
Avagy Tolató radar
Tetőablak: 5
ja a sibeda:D avagy tolótető vezérlő főbiztije.
Servotronic: 11
Avagy szervó-kormány
Ülésfűtés: 32
Na ugye, hogy ez az és nem az aktív ülés
Anyósülés érzékelő: 10
Vezetőülés-érzékelő: 13 21
Ez a kettő a ABS érzékelő lessz? de akkor minek a vezető ülés érzékelő? Általában az a légzsák mindig nyit. Minek?
Napfényroló: 32 45
Már mint a sedan hátsó rolója
Állítható tükör: 21
Ez nem állítható tükör mert az már volt hanem az automatikusan blendéző tehát letompuló tükör (tudod ami szeretnek lopni és 80eFt darabja)
Telefon: 43 44
Akkor mi a manó a középkar-konzol hátulja feljebb?
Indításgátló-biztosíték: 12 37
Ez lenne az EWS fő biztije?
Központi zár: 6 27 29
Szellőztetés: 7 20 22 75
Mármint zusatz avagy kiegészitő-szellőzés én az független (álló)szellőzésre gondolok.De lehet hogy itt van az állófűtés is?
Jackson, akinek hirtelen ennyi
2009.03.30. 23:38
simi64 írta:Jackson, akinek hirtelen ennyi
2009.03.30. 23:40
jackson írta:simi64 írta:Jackson, akinek hirtelen ennyi
Ezek után a hátsót rábíznám valaki másra!
2009.03.31. 07:43
2009.03.31. 09:31
2009.03.31. 12:51
MChris írta:több biztitábláról beszélünk már forditottam én is párat,"mindenkinek" más,de Jackson ha komolyan gondolod akkor tipusonkén kellene összeszedni,kirakni és után páran ráellenöriznek majd,gondolom faceliftnél már új dolog.
(van olyan kartámasz amiben van MID meg cucc a hátsó utasnak is,annak van külön biztije)
2009.03.31. 13:00
jackson írta:MChris írta:több biztitábláról beszélünk már forditottam én is párat,"mindenkinek" más,de Jackson ha komolyan gondolod akkor tipusonkén kellene összeszedni,kirakni és után páran ráellenöriznek majd,gondolom faceliftnél már új dolog.
(van olyan kartámasz amiben van MID meg cucc a hátsó utasnak is,annak van külön biztije)
Gondolom nem csak én vagyok olyan gondban ha kimegy valami biztosítéka akkor halvány lila sejtelmem sincsen a német táblából a mi mit jelent ha van egy szótárunk ami leírja a német-magyar kapcsolatot akkor azt bárki tudja használni a saját specifikus táblázatával.
Ha van egy alap doksi akkor már könnyebb bővíteni a pár eltérést mint mindenkinek nulláról újra fordítani.
MID kartámaszban hátul tényleg e39-ben? Én azt hittem csak 7-esben van ilyen.
Jackson, aki próbál biztosíték infót összeszedni
2009.03.31. 15:50
2009.03.31. 15:59
simi64 írta:Ez így van!
Mindenkié más és más. De azért nincsen olyan sok típus, hogy ne tudnánk kifüggeszteni a "faliújságra" mindegyiket.