Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)

2016.06.21. 22:13

JozeffE34 írta:Alacsony turbónyomást és üzemanyagnyomást mutatott a diag, de mást nem. A pumpa tényleg rossz volt, az ki lett cserélve, s ennyi. Nálam még nem volt cserélve az olaj, de tervben van...

atesz155 írta:
JozeffE34 írta:Sziasztok!

99-es 530DA Touring, 90 fölött nem vált vissza, csak a pedál alatti kapcsoló lenyomásával, akkor is késlekedve...múltkor cseréltem üzemanyagpumpát a tankban, meg gázolajszűrőt, akkor mentem pár kört, úgy tűnt, hogy jó, azóta nem nagyon használtam, most megint mentem vele, s úgy néz ki, mégse jó. Régebben elég volt nagygáz, s visszaváltott, most viszont nem...ötlet? Kevés olaj esetleg?

Nem hiszem hogy bármi köze lenne az AC pumpának meg a gázolajszürönek a váltó kapcsolási gyorsaságának.
Lehet az alacsony olajszint, de egy hibakód kiolvasás is sokat segítene. Volt már valamikor egyáltalán olaj cserélve benne?

A motor nyomatékszegénysége megőrjíti a váltót. Amíg nincs meg a kellő teljesítmény, ne várd, hogy a váltó tudja a dolgát. A tankban levő szivattyúnak nem sok köze van a hibának beírt alacsony üzemanyagnyomáshoz.(kivéve, ha esetleg 15 liter alá esett a szint) Jó küszöb alatti szivattyú esetén 15-20 liter tanktartalom felett 0.1-bart esik az üzemanyagnyomás, ha lehúzod a tankszivattyú csatiját. Ez 3.7- 4.2 bar nyomás esetén eléggé elhanyagolható nyomásesés. Pont a minap próbálgattuk.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: JozeffE34
Értékelés: 4.76%

2016.06.21. 23:27

rockerekhu írta:
JohnnyCash írta:Sziasztok!
Komoly gondjaim akadtak a kocsimmal, és már több szerelő is elvérzett a problémán. Alanyunk e39 525i Aut. (2000). Már fél éve megy a nyűglődés, kronológiában az alábbi dolgok történtek:
1. Zörgés hallatszott a hátsó ülés környékéről alapjáraton, terhelésen a hang megszűnt, valamint a reggeli hidegindításkor és/vagy hosszabb állás után sokáig kellett indítani, hogy beinduljon. Akadozva álltak fel a hengerek. AC-re gyanakodtunk. Indulás a szervizbe. Mire odaértem már csak négy henger ment.
2. Három hét a szervizben. Diagnózis: Repedt kartergáz, és vákumcső, jobb oldali benzinszivattyú csere. Csövek, AC kicserélve (újra, nem bontott)
3. Másnap indítom a kocsit. Még nehezebben kel életre, és a tank bal oldala felől megint kerepelő hang jön. Viszont megy miden henger. A szerelő vakarja a fejét. Válasz: ki kéne cserélni a tank baloldalán lévő "motyót" is. Kellett a kocsi nem tudtam egyből visszavinni. A kereplés két nap után abbamaradt, de ugyan úgy nehezen indult állás után.
4. Innentől jött az igazi szívás...Elérte a benzinmutató a 15 literes határt, és az autó azonnal ledadogott (a számítógép szerint nincs benzinnyommás). Mintha üres lenne. Öt liter kannából, és újra beindult. Vissza a szerelőhöz: A tank baloldali szintjelzőnél lévő egysége teljesen csere. A benzint leengedtük belőle, és kiderült, hogy a szintjelző működik. Visszatöltés, és indítás. Második forgatásra beindult. Azt hittem innen ok. De másnap ugyan úgy nehezen indult, és a Lánchídnál 15 literrel a tankban megint leállt. Kanna + benzinkút, után megint indult.
5. Második szerelő: Szerinte vákumszelep hiba a motortérben. Kicserélték... Azóta még nehezebben indul be hidegen, meleg motornál pedig kb. 5 perc állás után produkálja ugyan ezt. Ha sokat csorgok vele dugóban, akkor el kezd dadogni, szélsőséges esetben le is áll.

Amiket eddig cseréltek benne: Benzinszűrő, AC, baloldali szintjelző komplett egysége, vákumszelep a szívósor alatt, kartergáz/vákumcsövek.
A gyertyák jók benne, kompressziót mértek, az is rendben van.

Amit még tapasztaltam: Autópálya tempónál, nagyobb kigyorsításkor megtorpan, érzetre hiányzik belőle vagy 50Le. Tanksapka levételekor szinte fellélegzik a tank, hiába van benne 15-20 liter benzin. És mindezek mellett 17 liter alá nem tudom vinni fogyasztását... Másznak ki a zsebemből a százasok, és egyre szarabb az autó.

A "hobbi" diagnosztika kütyü a legutóbbi melegen (magától) leálláskor az alábbi hibákat dobta:

1E Activation, ignition, cylinder 3
E4 Fuel trim bank 2, permissible range exceeded
E3 Fuel trim bank 1, permissible range exceeded
F2 Misfire, cylinder 5
F3 Misfire, cylinder 6
CA Fuel trim bank 1 control limit
CB Fuel trim bank 2 control limit

A tanksapkát levéve levegőhöz jutott és utána újraindult.

Kedves kollégák segítsetek, hogyan legyen tovább?

Köszönöm!

Eloszor en levennem a tankot es a vacumot megszuntetnem valamelyik szelozocso el lehet dugulva es tul nagy vacum a tankba.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ha jol tudom akkor a benzineseknel van egy aktiv szenes szuro a tankszellozo rendszerben. Esetleg az lehet eldugulva, de lehet egy uj tanksapka is megoldana a problemat.

2016.07.01. 11:05

Komoly gondjaim akadtak a kocsimmal, és már több szerelő is elvérzett a problémán. Alanyunk e39 525i Aut. (2000). Már fél éve megy a nyűglődés, kronológiában az alábbi dolgok történtek:
1. Zörgés hallatszott a hátsó ülés környékéről alapjáraton, terhelésen a hang megszűnt, valamint a reggeli hidegindításkor és/vagy hosszabb állás után sokáig kellett indítani, hogy beinduljon. Akadozva álltak fel a hengerek. AC-re gyanakodtunk. Indulás a szervizbe. Mire odaértem már csak négy henger ment.
2. Három hét a szervizben. Diagnózis: Repedt kartergáz, és vákumcső, jobb oldali benzinszivattyú csere. Csövek, AC kicserélve (újra, nem bontott)
3. Másnap indítom a kocsit. Még nehezebben kel életre, és a tank bal oldala felől megint kerepelő hang jön. Viszont megy miden henger. A szerelő vakarja a fejét. Válasz: ki kéne cserélni a tank baloldalán lévő "motyót" is. Kellett a kocsi nem tudtam egyből visszavinni. A kereplés két nap után abbamaradt, de ugyan úgy nehezen indult állás után.
4. Innentől jött az igazi szívás...Elérte a benzinmutató a 15 literes határt, és az autó azonnal ledadogott (a számítógép szerint nincs benzinnyommás). Mintha üres lenne. Öt liter kannából, és újra beindult. Vissza a szerelőhöz: A tank baloldali szintjelzőnél lévő egysége teljesen csere. A benzint leengedtük belőle, és kiderült, hogy a szintjelző működik. Visszatöltés, és indítás. Második forgatásra beindult. Azt hittem innen ok. De másnap ugyan úgy nehezen indult, és a Lánchídnál 15 literrel a tankban megint leállt. Kanna + benzinkút, után megint indult.
5. Második szerelő: Szerinte vákumszelep hiba a motortérben. Kicserélték... Azóta még nehezebben indul be hidegen, meleg motornál pedig kb. 5 perc állás után produkálja ugyan ezt. Ha sokat csorgok vele dugóban, akkor el kezd dadogni, szélsőséges esetben le is áll.

Amiket eddig cseréltek benne: Benzinszűrő, AC, baloldali szintjelző komplett egysége, vákumszelep a szívósor alatt, kartergáz/vákumcsövek.

Amit még tapasztaltam: Autópálya tempónál, nagyobb kigyorsításkor megtorpan, érzetre hiányzik belőle vagy 50Le. Tanksapka levételekor szinte fellélegzik a tank, hiába van benne 15-20 liter benzin. És mindezek mellett 17 liter alá nem tudom vinni fogyasztását... Másznak ki a zsebemből a százasok, és egyre szarabb az autó.

A "hobbi" diagnosztika kütyü a legutóbbi melegen (magától) leálláskor az alábbi hibákat dobta:

F2 Misfire, cylinder 5
F3 Misfire, cylinder 6

Köszönöm!

Szervusz,

hasonló gond az én autómmal is van/volt. 520i 2001

A tank két részből áll, középen a kardán kettéosztja. A jobb oldaliból nyomja az AC a benzint a motornak, a bal oldaliba folyik vissza. A bal oldalról jobbra egy szifonpumpa-szerű szerkezet emeli át jobbra a benzint. Erre addig nincs szükség, amíg annyi üzemanyag van a tankban, hogy a kardán fölött átfolyik a benzin jobbra. Ezután, ha a szifonpumpa nem működik, a jobb oldalról egyre fogy a benzin, míg a bal oldaliban benne marad kb 9-10 liter. A jobb oldalon viszont lötyög az a pár liter (15 liternél a mutató), ezért néha nem kap benzint.

Nálam ez jelenleg is fennáll, nem volt még időm megnézni, tényleg elromlott-e a pumpa, vagy csak szétcsúszott valami. Mindenesetre, ha nem engedem 15-ig lecsökkenni, nincs gond.

A két tankfélben külön-külön szintjelző szenzor van. Ezeknek a mért értékeit elméletileg ki tudod olvasni a műszerfalon (legalábbis az enyém kiírja, nem biztos, hogy mindegyik műszerváltozat).
JOBB oldali gomb hosszan nyom, amíg megjelenik, hogy TEST 01.
JOBB oldali gombot nyomkod, amíg megjelenik, hogy TEST 06
BAL oldali gomb megnyom: kiírja, hogy X / Y / Z, ahol X = bal tank, Y = jobb tank, Z = X+Y

2016.07.01. 11:15

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, egy kérdéssel fordulok hozzátok.

2001 520i facelift autómata 210e km

Az autó napi használatban van, és néha, kb 2 hetente előfordul, hogy a motor leáll.
- látszólag mindig azután csinálja, amikor már előzőleg bemelegedett motorral, néhány perc megállás (leállítás) után újraindítom
- újraindítás után néhány perccel, amikor teljesen lelassítok egy jobbra beforduláshoz vagy elsőbbségadáshoz szokott leállni
- egyszer-kétszer előfordult, hogy indításkor észrevettem, hogy mintha egy kicsit nehezebben indult volna, mint egyébként
- leállás után megállok, átrakom üresbe és rögtön indul, utána 2 hétig jó, de van, hogy csak 2 napig
- hibakód nincs
- tavaly nyáron 2-szer volt elülső lambda szonda hibakód, törlés után azóta nem jött vissza
- ismert, hogy a bal tankfélből a szifonpumpa valamiért nem emeli át jobbra a benzint (ezt azzal kezelem egyelőre, hogy nem engedem 20 liter alá csökkenni a benzint)
- gyertyák újak
- alapjárati szelepet kitakarítottam
- légtömegmérő új

Valami tipp?
Köszönöm!
INPA diagnosztikai szoftverhez milyen készüléket kell vennem? Ez az átlátszó, USB-s, OBD-re csatlakozó adapter kell hozzá?

2016.07.01. 13:56

rhinoeli írta:

F2 Misfire, cylinder 5
F3 Misfire, cylinder 6

Köszönöm!

Szervusz,

hasonló gond az én autómmal is van/volt. 520i 2001

A tank két részből áll, középen a kardán kettéosztja.A jobb oldaliból nyomja az AC a benzint a motornak, a bal oldaliba folyik vissza. A bal oldalról jobbra egy szifonpumpa-szerű szerkezet emeli át jobbra a benzint. Erre addig nincs szükség, amíg annyi üzemanyag van a tankban, hogy a kardán fölött átfolyik a benzin jobbra. Ezután, ha a szifonpumpa nem működik, a jobb oldalról egyre fogy a benzin, míg a bal oldaliban benne marad kb 9-10 liter. A jobb oldalon viszont lötyög az a pár liter (15 liternél a mutató), ezért néha nem kap benzint.

Nálam ez jelenleg is fennáll, nem volt még időm megnézni, tényleg elromlott-e a pumpa, vagy csak szétcsúszott valami. Mindenesetre, ha nem engedem 15-ig lecsökkenni, nincs gond.

A két tankfélben külön-külön szintjelző szenzor van. Ezeknek a mért értékeit elméletileg ki tudod olvasni a műszerfalon (legalábbis az enyém kiírja, nem biztos, hogy mindegyik műszerváltozat).
JOBB oldali gomb hosszan nyom, amíg megjelenik, hogy TEST 01.
JOBB oldali gombot nyomkod, amíg megjelenik, hogy TEST 06
BAL oldali gomb megnyom: kiírja, hogy X / Y / Z, ahol X = bal tank, Y = jobb tank, Z = X+Y

Tárgyi tévedés!
Az AC a jobb oldalról benyomja a bal oldali sugárszivattyúba, onnan a BAL oldalon előremegy, a felesleg a JOBB oldalra tér vissza. A sugárszivattyú nyomja át egy műanyag csövön a bal oldal tartalmát a jobb oldalra.

2016.07.01. 16:49

rhinoeli írta:Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, egy kérdéssel fordulok hozzátok.

2001 520i facelift autómata 210e km

Az autó napi használatban van, és néha, kb 2 hetente előfordul, hogy a motor leáll.
- látszólag mindig azután csinálja, amikor már előzőleg bemelegedett motorral, néhány perc megállás (leállítás) után újraindítom
- újraindítás után néhány perccel, amikor teljesen lelassítok egy jobbra beforduláshoz vagy elsőbbségadáshoz szokott leállni
- egyszer-kétszer előfordult, hogy indításkor észrevettem, hogy mintha egy kicsit nehezebben indult volna, mint egyébként
- leállás után megállok, átrakom üresbe és rögtön indul, utána 2 hétig jó, de van, hogy csak 2 napig
- hibakód nincs
- tavaly nyáron 2-szer volt elülső lambda szonda hibakód, törlés után azóta nem jött vissza
- ismert, hogy a bal tankfélből a szifonpumpa valamiért nem emeli át jobbra a benzint (ezt azzal kezelem egyelőre, hogy nem engedem 20 liter alá csökkenni a benzint)
- gyertyák újak
- alapjárati szelepet kitakarítottam
- légtömegmérő új

Valami tipp?
Köszönöm!
INPA diagnosztikai szoftverhez milyen készüléket kell vennem? Ez az átlátszó, USB-s, OBD-re csatlakozó adapter kell hozzá?

Inpahoz egy jo laptopot szerez be,a lambda szondat meg nem torolni kell a hibat hanem kicserelni hiba torlesel nem javitunk ami mechanikusan vagy elektronikusan rosz.Ha meg rosz a pumpa az is csinalhatja hogy leal.

2016.07.01. 21:40

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Gyújtógyertyát akartam cserélni a 28asomon, de az összes gyertya totálisan be van gyógyulva. Fél fordulatot tudok csavarni mindegyiken kifelé, aztán megszorulnak, meg ropognak. Nem nagyon mertem erőltetni mert féltem, hogy a menettel együtt jönnek majd ki. Próbáltam csavarlazítót befújni, oda vissza csavarni de semmi. Nem akarja megadni magát egyik sem. Így egyenlőre feladtam :facepalm: Valaki szívta meg már hasonló módon ? Esetleg egy jó ötlet ami segíthetne, nagyon megköszönném. :franko:

2016.07.02. 08:42

Sziasztok!
S.O.S. szerelőre lenne szükségem Kecskeméten. Megállt a paripa, és itt töltjük a hétvégét. Kérlek írjatok tippeket. Jó lenne, ha valaki hétvégén rá tudná nézni.
Köszi előre is.

2016.07.02. 12:29

Deenee írta:Sziasztok!
S.O.S. szerelőre lenne szükségem Kecskeméten. Megállt a paripa, és itt töltjük a hétvégét. Kérlek írjatok tippeket. Jó lenne, ha valaki hétvégén rá tudná nézni.
Köszi előre is.

Ez így elég kevés infó, erre kb. azt lehet mondani, hogy kiálts rá, hogy gyíííaaa!!!!

2016.07.02. 23:28

Köszi előre is.

Innen a monitor mögül: AC, illetve a biztosítéka, reléje.

2016.07.03. 02:07

bendegúz írta:
Köszi előre is.

Ez így elég kevés infó, erre kb. azt lehet mondani, hogy kiálts rá, hogy gyíííaaa!!!!

Helló. Ahhoz, hogy tudtok-e szerelőt ajánlani Kecskeméten, milyen infó kevés? Legyen 45 év körüli, nős, legalább 1,6 m magas? :D

2016.07.03. 02:18

Gallaca írta:
Köszi előre is.

Innen a monitor mögül: AC, illetve a biztosítéka, reléje.

Szia. Egyik pillanatról a másikra erő elment, félre húzódtam, és meg is állt. Olajszint és nyomás rendben, víz nem melegedett. Tankolni jöttem le az autópályáról, kb. 100 km-re elegendő benzinszinttel. Olvastam itt, hogy volt, aki így járt 15 l -es benzinszinttel. Szerelő tippet eddig nem kaptam, így honlap tankolok bele, hátha beindul. Ha nem, akkor lehúzott benzin csővel indítózva megnézem, hogy működik -e az AC. Ha nem, vagy nem ez a hiba, akkor jövő héten irány a kecskeméti Bmw szerviz.

2016.07.03. 07:37

Deenee írta:
bendegúz írta:
Köszi előre is.

Helló. Ahhoz, hogy tudtok-e szerelőt ajánlani Kecskeméten, milyen infó kevés? Legyen 45 év körüli, nős, legalább 1,6 m magas? :D

Jaaa, hogy a szerelőre tippeljünk! Ahhoz elég lett volna az is, hogy tudunk-e szerelőt Kecskeméten.
Azt hittem a hibára tippeljünk! Különben is csak vicceltem. Bár ha megáll a paripa, akkor ezt szokták csinálni. :facepalm: :D
A 15l bezin tükrében a tankszivattyú körül lehet gond, ahogy Gallaca írta.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bendegúz az itt látható tagok köszönték meg: Parduc
Értékelés: 4.76%

2016.07.04. 21:56

FL előtti, nem xenonos első fényszóróim magasságállítása egyik percről a másikra megszűnt működni, bekapcsoláskor sem "szintezi be magát" és a magasságállító potméterre sem reagál. Nem látok kiégett biztosítékot. Mi lehet a gond?

2016.07.05. 22:22

bfoto írta:FL előtti, nem xenonos első fényszóróim magasságállítása egyik percről a másikra megszűnt működni, bekapcsoláskor sem "szintezi be magát" és a magasságállító potméterre sem reagál. Nem látok kiégett biztosítékot. Mi lehet a gond?

Ha nem elektromos probléma, akkor eltörhetett a lámpamagasság beállítására való műanyag pöcök bent a burában.

2016.07.06. 16:28

attila94 írta:
bfoto írta:FL előtti, nem xenonos első fényszóróim magasságállítása egyik percről a másikra megszűnt működni, bekapcsoláskor sem "szintezi be magát" és a magasságállító potméterre sem reagál. Nem látok kiégett biztosítékot. Mi lehet a gond?

Ha nem elektromos probléma, akkor eltörhetett a lámpamagasság beállítására való műanyag pöcök bent a burában.

Elektromos problémának tűnik, a pöcköket nemrég cseréltem, a motorok pedig elnémultak. Automata szintezés nincs, csak a potméteres megoldás, ill. reflektor felkapcsolásakor a szokásos le-fel mozgatás. Minden más működik (hazakísérőfény, minden izzó ég stb.), csak ez a funkció szűnt meg észlelhető előzmény nélkül. Van E36-om, ahol rossz az egyik motor, de itt most mindkét oldal sztrájkol..

2016.07.08. 06:23

Gallaca írta:Tárgyi tévedés!
Az AC a jobb oldalról benyomja a bal oldali sugárszivattyúba, onnan a BAL oldalon előremegy, a felesleg a JOBB oldalra tér vissza. A sugárszivattyú nyomja át egy műanyag csövön a bal oldal tartalmát a jobb oldalra.

Mi az a sugárszivattyú? Ebből 2 van? Illetve ha a -titkos szerinti- jobb oldalon nincs benzin akkor mi nem dolgozik?

2016.07.08. 08:58

Imco írta:
Gallaca írta:Tárgyi tévedés!

Mi az a sugárszivattyú? Ebből 2 van? Illetve ha a -titkos szerinti- jobb oldalon nincs benzin akkor mi nem dolgozik?

A benzinkut szivatyuja nem pumpalja a benzint a kocsidba ;)

2016.07.08. 13:58

Üdv! Sajnos akadt egy kis problémám egy 1998-as e39 523i Touring-al. Vettem hozzá 3 vezetékes klímaventilátort, mivel a régi rossznak bizonyult, azonban ez az új sem működik hiába kötöm rá a csatlakozóra. Ami az autóból jön 3 vezeték közül az egyik a test, a feketén állandóan 12V feszültség van, akkor is ha az autóra rá sincs adva a gyújtás. A vékony sárga vezetéken, pedig ha ráadom a gyújtás 13V feszültség keletkezik, ha bekapcsolom a klímát nem változnak a paraméterek, mindkét vezetéken ugyanannyi marad a feszültség. Valaki tudja esetleg a működési elvét, illetve, hogy honnan és hány voltot kap a ventilátor? (Vagy esetleg az új 3 vezetékes venti nem kompatibilis? A réginek a motorba volt építve a vezérlőpanel, ennek az újnak külön van, ha ez számít...)
A válaszokat előre is köszönöm!

2016.07.08. 14:18

hofi írta:Üdv! Sajnos akadt egy kis problémám egy 1998-as e39 523i Touring-al. Vettem hozzá 3 vezetékes klímaventilátort, mivel a régi rossznak bizonyult, azonban ez az új sem működik hiába kötöm rá a csatlakozóra. Ami az autóból jön 3 vezeték közül az egyik a test, a feketén állandóan 12V feszültség van, akkor is ha az autóra rá sincs adva a gyújtás. A vékony sárga vezetéken, pedig ha ráadom a gyújtás 13V feszültség keletkezik, ha bekapcsolom a klímát nem változnak a paraméterek, mindkét vezetéken ugyanannyi marad a feszültség. Valaki tudja esetleg a működési elvét, illetve, hogy honnan és hány voltot kap a ventilátor? (Vagy esetleg az új 3 vezetékes venti nem kompatibilis? A réginek a motorba volt építve a vezérlőpanel, ennek az újnak külön van, ha ez számít...)
A válaszokat előre is köszönöm!

A 3 vezetékes négyszögjellel van vezérelve, sima volt mérővel nem jutsz sokra. Diag? (Van teszt a klíma ventilátor működésére).

Asus Z00AD
Hozzászólás küldése

VigLink badge