![]() |
2016.07.08. 16:29
F_E_K_ írta:hofi írta:Üdv! Sajnos akadt egy kis problémám egy 1998-as e39 523i Touring-al. Vettem hozzá 3 vezetékes klímaventilátort, mivel a régi rossznak bizonyult, azonban ez az új sem működik hiába kötöm rá a csatlakozóra. Ami az autóból jön 3 vezeték közül az egyik a test, a feketén állandóan 12V feszültség van, akkor is ha az autóra rá sincs adva a gyújtás. A vékony sárga vezetéken, pedig ha ráadom a gyújtás 13V feszültség keletkezik, ha bekapcsolom a klímát nem változnak a paraméterek, mindkét vezetéken ugyanannyi marad a feszültség. Valaki tudja esetleg a működési elvét, illetve, hogy honnan és hány voltot kap a ventilátor? (Vagy esetleg az új 3 vezetékes venti nem kompatibilis? A réginek a motorba volt építve a vezérlőpanel, ennek az újnak külön van, ha ez számít...)
A válaszokat előre is köszönöm!
A 3 vezetékes négyszögjellel van vezérelve, sima volt mérővel nem jutsz sokra. Diag? (Van teszt a klíma ventilátor működésére).
Asus Z00AD
2016.07.08. 22:55
Imco írta:Gallaca írta:Tárgyi tévedés!
Az AC a jobb oldalról benyomja a bal oldali sugárszivattyúba, onnan a BAL oldalon előremegy, a felesleg a JOBB oldalra tér vissza. A sugárszivattyú nyomja át egy műanyag csövön a bal oldal tartalmát a jobb oldalra.
Mi az a sugárszivattyú? Ebből 2 van? Illetve ha a -titkos szerinti- jobb oldalon nincs benzin akkor mi nem dolgozik?

2016.07.09. 09:00
Gallaca írta:A szivattyú, vagy a szintjelző. A mi sugárszivattyúnk nem pont ilyen, de az elv igen: https://www.geogebra.org/m/U6b5hy4B#material/d7pTswXz
A működés pedig hozzávetőleg ilyen:
Sajnos jobbat nem találtam.
2016.07.10. 08:05
Gallaca írta:Imco írta:Gallaca írta:Tárgyi tévedés!
Az AC a jobb oldalról benyomja a bal oldali sugárszivattyúba, onnan a BAL oldalon előremegy, a felesleg a JOBB oldalra tér vissza. A sugárszivattyú nyomja át egy műanyag csövön a bal oldal tartalmát a jobb oldalra.
Mi az a sugárszivattyú? Ebből 2 van? Illetve ha a -titkos szerinti- jobb oldalon nincs benzin akkor mi nem dolgozik?
A szivattyú, vagy a szintjelző. A mi sugárszivattyúnk nem pont ilyen, de az elv igen: https://www.geogebra.org/m/U6b5hy4B#material/d7pTswXz
Vagy azt írja hogy még van benne és kifogy, vagy azt írja hogy kevés van benne közben 10 liter helyett 25 van benne már unom. 2016.07.10. 22:03
attila94 írta:Gallaca írta:Imco írta:Gallaca írta:Tárgyi tévedés!
A szivattyú, vagy a szintjelző. A mi sugárszivattyúnk nem pont ilyen, de az elv igen: https://www.geogebra.org/m/U6b5hy4B#material/d7pTswXz
15-20 liter környékén a titkos nekem is 0.0-t ír jobb oldali benzinszintnek (ha sok benzin van benne hibátlan), a műszerfalon a szintjelző óra megbolondul. Ha az AC nem menne azért csak feltűnne a motor járásán.Ez diagolható? Már 2x szivatott meg azzal hogy megállt az autó mert kifogyott a benzin.
Vagy azt írja hogy még van benne és kifogy, vagy azt írja hogy kevés van benne közben 10 liter helyett 25 van benne már unom.
2016.07.13. 19:59
2016.07.13. 20:16
2016.07.13. 20:47
Parduc írta:Szia akkor tudom javasolni a fa ék megoldást hihi.
köszi a nagyon hasznos tanácsot... de ha esetleg valami értelmeset is tudsz írni akkor azt is ird légyszives köszi!
gondolom mással is történt már ilyen és láttam is akinek nem volt jó megoldották valahogy de nyilván utána nem tudtad használni. Nem vagyok spúr de 1 szaros ablak emelőért nem fogok adni kb 40 ezer ft ot
A világ a Nők és a BMW körül forog.
2016.07.13. 20:51
2016.07.13. 21:04
fsoul írta:Parduc írta:Szia akkor tudom javasolni a fa ék megoldást hihi.
köszi a nagyon hasznos tanácsot... de ha esetleg valami értelmeset is tudsz írni akkor azt is ird légyszives köszi!
gondolom mással is történt már ilyen és láttam is akinek nem volt jó megoldották valahogy de nyilván utána nem tudtad használni. Nem vagyok spúr de 1 szaros ablak emelőért nem fogok adni kb 40 ezer ft ot
2016.07.13. 21:05
blueboi69 írta:Hali!
Sikerült alkotnom Inpa-val, azóta a navi (mk3 16:9) cd-t kér..![]()
"software required please insert suitable cd"
Jól sejtem, hogy töltsek le egy szoftver cd-t, és próbáljam meg telepíteni?
2016.07.13. 21:54
2016.07.13. 21:56
Gallaca írta:blueboi69 írta:Hali!
Sikerült alkotnom Inpa-val, azóta a navi (mk3 16:9) cd-t kér..![]()
"software required please insert suitable cd"
Jól sejtem, hogy töltsek le egy szoftver cd-t, és próbáljam meg telepíteni?
Jól. V27, V29-nél nem kell újabb.
2016.07.13. 22:49
Gallaca írta:fsoul írta:Parduc írta:Szia akkor tudom javasolni a fa ék megoldást hihi.
Szerintem nem ezen a fórumon akartad ezeket a dolgokat feszegetni.![]()
Velem is történt már ilyen! Felhívtam egy bontóst, azt mondta, hogy van, mindjárt kiszedi nekem. Fél óra múlva hívott, hogy sajnos nem tud adni, mert levette a kárpitot, de valami "spúr okos" (itt más szavakat használt, de azt nem akarom ideírni) egy darab deszkával javította az elromlott ablakemelőt. Ekkor elkocogtam Szabihoz és vettem tőle egyet 10-15 ezer körül. Ennek 3 éve, nem volt közel sem 40, és még mindig hibátlanul működik.
2016.07.13. 23:24
fsoul írta: 39 nél tudomásom szerint majdnem csak az összesnél betegség és nem tartós a csere után se.
2016.07.14. 00:32
2016.07.14. 00:32
2016.07.14. 00:33
2016.07.14. 06:52
fsoul írta:Gallaca írta:fsoul írta:Parduc írta:Szia akkor tudom javasolni a fa ék megoldást hihi.
Szerintem nem ezen a fórumon akartad ezeket a dolgokat feszegetni.![]()
Velem is történt már ilyen! Felhívtam egy bontóst, azt mondta, hogy van, mindjárt kiszedi nekem. Fél óra múlva hívott, hogy sajnos nem tud adni, mert levette a kárpitot, de valami "spúr okos" (itt más szavakat használt, de azt nem akarom ideírni) egy darab deszkával javította az elromlott ablakemelőt. Ekkor elkocogtam Szabihoz és vettem tőle egyet 10-15 ezer körül. Ennek 3 éve, nem volt közel sem 40, és még mindig hibátlanul működik.
Most ez olyan megveszed használtan lehuzod lehet 2x és ugyanott vagy 20 éves alkatrésztől ne várj csodát az új meg elég horror ezért kérdeztem valaki csinálta már meg, hogy kikötötte az ablakot és valahogy megoldottta hogy ne essen be ,a másik engem senki ne hasonlitgasson ilyen emberekhez hogy faékkel támasszam ki meg hasonló csak mert nekem nem létfontoságu hogy a hátsó ablak müküdjön föleg ,hogy ez a 39 nél tudomásom szerint majdnem csak az összesnél betegség és nem tartós a csere után se.
2016.07.14. 10:16