Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2012.04.10. 18:41

kzolee írta:
kovessyroli írta:
kisteri írta:Hallo klubtársak,
Én azt szeretném kérdezni hogy volna e valami tuning ötlete valakinek 2001-es 530DA-m van.Teljesen gyári, a chip tuningtól kicsit tartok mert azt olvastam a GM-es váltó alul van méretezve és nem bírná a nyomaték növekedést ti hogyan vélekedtek erről és van e valami ötlete valakinek(meg lehet oldani normális chipel vagy nagyobb porlasztóval stb stb???)
Köszönöm a válaszokat
Zsolti

Hát, igen, először is a faceliftes 193le-s 30d-nek automatával is úgy kell mennie, mint a baromnak.
Persze, ha minden o.k. a motoron.
Menetteljesítményre kb. azt tudja, mint egy 28i, de ÉRZÉSRE sokkal - sokkal erősebb.Ha a tiéden nem érzel komoly erőt - ugye a nyomaték miatt - akkor nem tuningolnod kell, hanem kideríteni, hogy mitől van a teljesítményvesztés a kocsidon :!:

Vagy venni kell egy E60 35dezsőt. :mrgreen:

Sziasztok,
Erősnek erős csak hát nincs viszonyítási alapom mert nincs az ismeretségi körben ilyen,bár nemrég vezettem a barátom E60 525d-jét(2008-as)szintén automata és azt erősebbnek éreztem.A légtömeg mérő szerintem jó mert húz már alacsonyról bár 2006-ban cseréltem azóta mentem100.000km-et.Mit lenne érdemes átnézni kitisztítani (légtömeg mérő,vákum csövek,EGR stb...???
Köszönettel

2012.04.10. 19:38

kisteri írta:
kzolee írta:
kovessyroli írta:
kisteri írta:Hallo klubtársak,
Én azt szeretném kérdezni hogy volna e valami tuning ötlete valakinek 2001-es 530DA-m van.Teljesen gyári, a chip tuningtól kicsit tartok mert azt olvastam a GM-es váltó alul van méretezve és nem bírná a nyomaték növekedést ti hogyan vélekedtek erről és van e valami ötlete valakinek(meg lehet oldani normális chipel vagy nagyobb porlasztóval stb stb???)
Köszönöm a válaszokat
Zsolti

Hát, igen, először is a faceliftes 193le-s 30d-nek automatával is úgy kell mennie, mint a baromnak.
Persze, ha minden o.k. a motoron.
Menetteljesítményre kb. azt tudja, mint egy 28i, de ÉRZÉSRE sokkal - sokkal erősebb.Ha a tiéden nem érzel komoly erőt - ugye a nyomaték miatt - akkor nem tuningolnod kell, hanem kideríteni, hogy mitől van a teljesítményvesztés a kocsidon :!:

Vagy venni kell egy E60 35dezsőt. :mrgreen:

Sziasztok,
Erősnek erős csak hát nincs viszonyítási alapom mert nincs az ismeretségi körben ilyen,bár nemrég vezettem a barátom E60 525d-jét(2008-as)szintén automata és azt erősebbnek éreztem.A légtömeg mérő szerintem jó mert húz már alacsonyról bár 2006-ban cseréltem azóta mentem100.000km-et.Mit lenne érdemes átnézni kitisztítani (légtömeg mérő,vákum csövek,EGR stb...???
Köszönettel

Akkor, ha gondolod, menjunk egy kort AZ enyemmel, hogy legyen osszehasolitasi alapod... irj put.

2012.04.10. 19:42

Elszakadt a motorhazteto nyito bowdenem es azt szeretnem megtudni, hogy mikent lehet kinyitni a motorhaztetot roncsolasmentesen.... :help:

2012.04.10. 19:51

party írta:
muhaati írta:
party írta:Hello klub társak,kérdésem lenne...cserélt már valaki hátsó futóműben az alsólengőkarban külső szilenteket? Arra lennék kíváncsi ,hogy kicserélhető otthon, vagy csak préssel,és szervízben?

Lehet otthon is, de szopni fogsz! ( ki-be húzó alapfelszerelés! ) Nem püfölni a ball-joint-ot!

Köszi erre voltam kiváncsi...egész alsó lengőkar le,és crova fej satuba nyomás felejtős? ki-be húzó felszerelésem ennyi... :doglotlo:

A külső szilent (ball-joint) nem a lengőkarban van, hanem a tengelycsonkban. A kisebbik pedig külön alkatrész. A lengőkarban csak a belső szilentek laknak.

2012.04.10. 19:55

leslie írta:Elszakadt a motorhazteto nyito bowdenem es azt szeretnem megtudni, hogy mikent lehet kinyitni a motorhaztetot roncsolasmentesen.... :help:

szia! a keresőt használd, volt már probléma. meg fogod találni.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Labi az itt látható tagok köszönték meg: leslie
Értékelés: 4.76%

2012.04.10. 19:58

Labi írta:
leslie írta:Elszakadt a motorhazteto nyito bowdenem es azt szeretnem megtudni, hogy mikent lehet kinyitni a motorhaztetot roncsolasmentesen.... :help:

Hello!
Remlik, hog nehany honapja ez team volt, csak nem tudtam, Hol keressem, melyik topicban. A kereso nem ugrott be. Koszi :franko:

2012.04.11. 11:13

Sziasztok! Milyenek ezek az 5HP19-es step váltók, bírják a gyűrődést? Gondolkozom, hogy lecseréljem-e a sima automatát ilyenre. Tapasztalatok akinek az van??

2012.04.11. 11:39

greeen54 írta:Sziasztok! Milyenek ezek az 5HP19-es step váltók, bírják a gyűrődést? Gondolkozom, hogy lecseréljem-e a sima automatát ilyenre. Tapasztalatok akinek az van??

Érdemes azt kipróbálni vele, hogy hátramenetben felmegy -e emelkedőn, (Nem nagy emelkedőre gondolni, hanem pl. garázsfeljáró meg ilyesmik, mert típushibája a D/G kuplung törés és ilyenkor az a jelenség, hogy sík terepen hátrafelé szépen megy, emelkedőre meg csak lendületből tud felmenni.
Amúgy telkesen jól működik.
De van egy jó hír 350eFt-ért javítják. :-)

Amikor vettem a kocsit alaposan utánajártam a váltónak, szerencsére az enyém tökéletesen működik. :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek 2literes.apenta az itt látható tagok köszönték meg: greeen54
Értékelés: 4.76%

2012.04.11. 19:47

Meg tudja nézni nekem valaki, hogy ez az ajtókábel köteg Hifis vagy esetleg DSP-s kocsié volt-e? Az online ETK nem ismeri fel, a sima meg sajna nem megy az asztali gépemen! :(
Ez a száma: 6 910 159

2012.04.11. 22:38

leslie írta:
Labi írta:

Hello!
Remlik, hog nehany honapja ez team volt, csak nem tudtam, Hol keressem, melyik topicban. A kereso nem ugrott be. Koszi :franko:

Hali!
Óvatosan vedd ki a veséket és ott be tudsz nyulni egy kis csavarhuzóval és jobbra kell toljad a zárat. a legkönyebb ha van aknád alulrol lehet látni hol a bowden vége azt ki kell piszkáld valahogy vigyázat nagyon óvatosan mert a zár bowden vezetője kőnyen törik és akkor zár csere is lehet belöle.Az egész vak művelet és türelem játék :lol:

2012.04.12. 01:04

vaszarig írta:Meg tudja nézni nekem valaki, hogy ez az ajtókábel köteg Hifis vagy esetleg DSP-s kocsié volt-e? Az online ETK nem ismeri fel, a sima meg sajna nem megy az asztali gépemen! :(
Ez a száma: 6 910 159

Zu den angegebenen Suchkriterien wurde kein Ergebnis gefunden!

2012.04.12. 15:32

2literes.apenta írta:
greeen54 írta:Sziasztok! Milyenek ezek az 5HP19-es step váltók, bírják a gyűrődést? Gondolkozom, hogy lecseréljem-e a sima automatát ilyenre. Tapasztalatok akinek az van??

Érdemes azt kipróbálni vele, hogy hátramenetben felmegy -e emelkedőn, (Nem nagy emelkedőre gondolni, hanem pl. garázsfeljáró meg ilyesmik, mert típushibája a D/G kuplung törés és ilyenkor az a jelenség, hogy sík terepen hátrafelé szépen megy, emelkedőre meg csak lendületből tud felmenni.

Amikor vettem a kocsit alaposan utánajártam a váltónak, szerencsére az enyém tökéletesen működik. :D

A tiédbe akkor 5hp-18 kellene majd.A 19-es 98-szept utáni dupla vanososokban van. :wink:

2012.04.12. 17:21

Schnitzer írta:
2literes.apenta írta:

A tiédbe akkor 5hp-18 kellene majd.A 19-es 98-szept utáni dupla vanososokban van. :wink:

És akkor az 5Hp19-et nem is lehet felrakni rá??

2012.04.13. 13:59

greeen54 írta:
Schnitzer írta:
2literes.apenta írta:

Hát elviekben 98szept utániakban csak 19-es való,előttiekbe meg 18-as gyárilag.De biztos bele lehet tenni valahogy.Mindent lehet utólag,egy páran már tudnának mesélni ezekről"De miért ragaszkodsz a 5hp-19-hez.Miért nem jó a 18-stepes váló?????

2012.04.13. 14:25

Schnitzer írta:Mindent lehet utólag,egy páran már tudnának mesélni ezekről"...

Ne célozgassunk :!: :D :D :D :wink:
5HP19. Először is azt kell megnézni, hogy ennek mi a vezérlőkódja. Ha 8.32, akkor lehet továbbmenni. Ha más, akkor meg kell nézni, hogy WDS-ben ez a vezérlő 98.09. előtt meg volt-e és hogy van-e rajz. Ha minden stimt, akkor 204d1-et meg kell keresni (vagy Maszikát), hogy meg tudja-e írni.
Ha az 5HP19 vezérlője nem szerepel 98.09 előtt a WDS-ben, akkor helyből felejtő.
Meg kell nézni, hogy az egyes áttételek változtak-e. Meg kell nézni, hogy a karosszéria rendelési száma változott-e. (Felfogatási pontok, konzolok helye, stb változhatott...)

DE MINEK FELESLEGESEN BONYOLÍTANI :?: :?: :?:
Ha 5HP18 való bele akkor azt kell beletenni.
Az enyémbe is úgy cuppant bele, hogy szinte kérte :!: :lol:

2012.04.13. 23:53

Schnitzer írta:
greeen54 írta:
Schnitzer írta:
2literes.apenta írta:

Hát elviekben 98szept utániakban csak 19-es való,előttiekbe meg 18-as gyárilag.De biztos bele lehet tenni valahogy.Mindent lehet utólag,egy páran már tudnának mesélni ezekről"De miért ragaszkodsz a 5hp-19-hez.Miért nem jó a 18-stepes váló?????

:) Köszönöm-köszönöm! Hát, igazándiból csak azért akarom a 19-est beletenni,mert azt tudok intézni egy jót, úgy néz ki. De most gondolkozom..'96-os ugyan az autóm, de motorcserés volt és most egy dupla vanos motor van benn. ..így már más lehet a baba fekvése! :)

2012.04.14. 18:43

Sziasztok!

Van valami baja az autómnak:eleinte 120-nál ha gázt adtam, rázást éreztem, majd később ezt kopogás is kísérte. Szerelő mondta kardán felfüggesztés. Ki lett cserélve. Azóta 30-tól 50-ig ráz, 120-tól 130-ig, a kopogás elmúlt. Nincs tipp hogy mi lehet.
Ha valaki tud valami segítséget, vagy kiindulási alapot nyújtani, legyen szíves küldjön üzenetet.

Köszönöm!!!!!!

2012.04.14. 18:56

petya1 írta:Sziasztok!

Van valami baja az autómnak:eleinte 120-nál ha gázt adtam, rázást éreztem, majd később ezt kopogás is kísérte. Szerelő mondta kardán felfüggesztés. Ki lett cserélve. Azóta 30-tól 50-ig ráz, 120-tól 130-ig, a kopogás elmúlt. Nincs tipp hogy mi lehet.
Ha valaki tud valami segítséget, vagy kiindulási alapot nyújtani, legyen szíves küldjön üzenetet.

Köszönöm!!!!!!

Hardyk ellenőrzése megvolt? Nem lett alulról megütve a kardán?
Lehet banális is: kerekek kiegyensúlyozatlansága.

2012.04.14. 19:26

hamoriarpi írta:

Köszönöm!!!!!!

Hardyk?!?!?!?!
A szerelő azt mondta csak egy van. Nem lett sztem megütve a kardán, nem kerültem semmi durva helyzetbe. A kerekeket leellenőriztem, semmi bajuk.

2012.04.14. 19:28

petya1 írta:
hamoriarpi írta:

Köszönöm!!!!!!

Hardyk?!?!?!?!
A szerelő azt mondta csak egy van. Nem lett sztem megütve a kardán, nem kerültem semmi durva helyzetbe. A kerekeket leellenőriztem, semmi bajuk.

Én ütöttem el, elnézést :!:
Ha kardán, kerék, hardy ok, akkor passzolom.
Hozzászólás küldése

VigLink badge