![]() |
2012.04.10. 18:41
kzolee írta:kovessyroli írta:kisteri írta:Hallo klubtársak,
Én azt szeretném kérdezni hogy volna e valami tuning ötlete valakinek 2001-es 530DA-m van.Teljesen gyári, a chip tuningtól kicsit tartok mert azt olvastam a GM-es váltó alul van méretezve és nem bírná a nyomaték növekedést ti hogyan vélekedtek erről és van e valami ötlete valakinek(meg lehet oldani normális chipel vagy nagyobb porlasztóval stb stb???)
Köszönöm a válaszokat
Zsolti
Hát, igen, először is a faceliftes 193le-s 30d-nek automatával is úgy kell mennie, mint a baromnak.
Persze, ha minden o.k. a motoron.
Menetteljesítményre kb. azt tudja, mint egy 28i, de ÉRZÉSRE sokkal - sokkal erősebb.Ha a tiéden nem érzel komoly erőt - ugye a nyomaték miatt - akkor nem tuningolnod kell, hanem kideríteni, hogy mitől van a teljesítményvesztés a kocsidon
Vagy venni kell egy E60 35dezsőt.
2012.04.10. 19:38
kisteri írta:kzolee írta:kovessyroli írta:kisteri írta:Hallo klubtársak,
Én azt szeretném kérdezni hogy volna e valami tuning ötlete valakinek 2001-es 530DA-m van.Teljesen gyári, a chip tuningtól kicsit tartok mert azt olvastam a GM-es váltó alul van méretezve és nem bírná a nyomaték növekedést ti hogyan vélekedtek erről és van e valami ötlete valakinek(meg lehet oldani normális chipel vagy nagyobb porlasztóval stb stb???)
Köszönöm a válaszokat
Zsolti
Hát, igen, először is a faceliftes 193le-s 30d-nek automatával is úgy kell mennie, mint a baromnak.
Persze, ha minden o.k. a motoron.
Menetteljesítményre kb. azt tudja, mint egy 28i, de ÉRZÉSRE sokkal - sokkal erősebb.Ha a tiéden nem érzel komoly erőt - ugye a nyomaték miatt - akkor nem tuningolnod kell, hanem kideríteni, hogy mitől van a teljesítményvesztés a kocsidon
Vagy venni kell egy E60 35dezsőt.
Sziasztok,
Erősnek erős csak hát nincs viszonyítási alapom mert nincs az ismeretségi körben ilyen,bár nemrég vezettem a barátom E60 525d-jét(2008-as)szintén automata és azt erősebbnek éreztem.A légtömeg mérő szerintem jó mert húz már alacsonyról bár 2006-ban cseréltem azóta mentem100.000km-et.Mit lenne érdemes átnézni kitisztítani (légtömeg mérő,vákum csövek,EGR stb...???
Köszönettel
2012.04.10. 19:42
2012.04.10. 19:51
party írta:muhaati írta:party írta:Hello klub társak,kérdésem lenne...cserélt már valaki hátsó futóműben az alsólengőkarban külső szilenteket? Arra lennék kíváncsi ,hogy kicserélhető otthon, vagy csak préssel,és szervízben?
Lehet otthon is, de szopni fogsz! ( ki-be húzó alapfelszerelés! ) Nem püfölni a ball-joint-ot!
Köszi erre voltam kiváncsi...egész alsó lengőkar le,és crova fej satuba nyomás felejtős? ki-be húzó felszerelésem ennyi...
2012.04.10. 19:55
leslie írta:Elszakadt a motorhazteto nyito bowdenem es azt szeretnem megtudni, hogy mikent lehet kinyitni a motorhaztetot roncsolasmentesen....
2012.04.10. 19:58
Labi írta:leslie írta:Elszakadt a motorhazteto nyito bowdenem es azt szeretnem megtudni, hogy mikent lehet kinyitni a motorhaztetot roncsolasmentesen....
szia! a keresőt használd, volt már probléma. meg fogod találni.
2012.04.11. 11:13
2012.04.11. 11:39
greeen54 írta:Sziasztok! Milyenek ezek az 5HP19-es step váltók, bírják a gyűrődést? Gondolkozom, hogy lecseréljem-e a sima automatát ilyenre. Tapasztalatok akinek az van??
2012.04.11. 19:47
2012.04.11. 22:38
leslie írta:Labi írta:leslie írta:Elszakadt a motorhazteto nyito bowdenem es azt szeretnem megtudni, hogy mikent lehet kinyitni a motorhaztetot roncsolasmentesen....
szia! a keresőt használd, volt már probléma. meg fogod találni.
Hello!
Remlik, hog nehany honapja ez team volt, csak nem tudtam, Hol keressem, melyik topicban. A kereso nem ugrott be. Koszi
2012.04.12. 01:04
vaszarig írta:Meg tudja nézni nekem valaki, hogy ez az ajtókábel köteg Hifis vagy esetleg DSP-s kocsié volt-e? Az online ETK nem ismeri fel, a sima meg sajna nem megy az asztali gépemen!
Ez a száma: 6 910 159
2012.04.12. 15:32
2literes.apenta írta:greeen54 írta:Sziasztok! Milyenek ezek az 5HP19-es step váltók, bírják a gyűrődést? Gondolkozom, hogy lecseréljem-e a sima automatát ilyenre. Tapasztalatok akinek az van??
Érdemes azt kipróbálni vele, hogy hátramenetben felmegy -e emelkedőn, (Nem nagy emelkedőre gondolni, hanem pl. garázsfeljáró meg ilyesmik, mert típushibája a D/G kuplung törés és ilyenkor az a jelenség, hogy sík terepen hátrafelé szépen megy, emelkedőre meg csak lendületből tud felmenni.
Amúgy telkesen jól működik.
De van egy jó hír 350eFt-ért javítják.
Amikor vettem a kocsit alaposan utánajártam a váltónak, szerencsére az enyém tökéletesen működik.
2012.04.12. 17:21
Schnitzer írta:2literes.apenta írta:greeen54 írta:Sziasztok! Milyenek ezek az 5HP19-es step váltók, bírják a gyűrődést? Gondolkozom, hogy lecseréljem-e a sima automatát ilyenre. Tapasztalatok akinek az van??
Érdemes azt kipróbálni vele, hogy hátramenetben felmegy -e emelkedőn, (Nem nagy emelkedőre gondolni, hanem pl. garázsfeljáró meg ilyesmik, mert típushibája a D/G kuplung törés és ilyenkor az a jelenség, hogy sík terepen hátrafelé szépen megy, emelkedőre meg csak lendületből tud felmenni.
Amikor vettem a kocsit alaposan utánajártam a váltónak, szerencsére az enyém tökéletesen működik.
A tiédbe akkor 5hp-18 kellene majd.A 19-es 98-szept utáni dupla vanososokban van.
2012.04.13. 13:59
greeen54 írta:Schnitzer írta:2literes.apenta írta:greeen54 írta:Sziasztok! Milyenek ezek az 5HP19-es step váltók, bírják a gyűrődést? Gondolkozom, hogy lecseréljem-e a sima automatát ilyenre. Tapasztalatok akinek az van??
A tiédbe akkor 5hp-18 kellene majd.A 19-es 98-szept utáni dupla vanososokban van.
És akkor az 5Hp19-et nem is lehet felrakni rá??
2012.04.13. 14:25
Schnitzer írta:Mindent lehet utólag,egy páran már tudnának mesélni ezekről"...
2012.04.13. 23:53
Schnitzer írta:greeen54 írta:Schnitzer írta:2literes.apenta írta:greeen54 írta:Sziasztok! Milyenek ezek az 5HP19-es step váltók, bírják a gyűrődést? Gondolkozom, hogy lecseréljem-e a sima automatát ilyenre. Tapasztalatok akinek az van??
És akkor az 5Hp19-et nem is lehet felrakni rá??
Hát elviekben 98szept utániakban csak 19-es való,előttiekbe meg 18-as gyárilag.De biztos bele lehet tenni valahogy.Mindent lehet utólag,egy páran már tudnának mesélni ezekről"De miért ragaszkodsz a 5hp-19-hez.Miért nem jó a 18-stepes váló?????
2012.04.14. 18:43
2012.04.14. 18:56
petya1 írta:Sziasztok!
Van valami baja az autómnak:eleinte 120-nál ha gázt adtam, rázást éreztem, majd később ezt kopogás is kísérte. Szerelő mondta kardán felfüggesztés. Ki lett cserélve. Azóta 30-tól 50-ig ráz, 120-tól 130-ig, a kopogás elmúlt. Nincs tipp hogy mi lehet.
Ha valaki tud valami segítséget, vagy kiindulási alapot nyújtani, legyen szíves küldjön üzenetet.
Köszönöm!!!!!!
2012.04.14. 19:26
hamoriarpi írta:petya1 írta:Sziasztok!
Van valami baja az autómnak:eleinte 120-nál ha gázt adtam, rázást éreztem, majd később ezt kopogás is kísérte. Szerelő mondta kardán felfüggesztés. Ki lett cserélve. Azóta 30-tól 50-ig ráz, 120-tól 130-ig, a kopogás elmúlt. Nincs tipp hogy mi lehet.
Ha valaki tud valami segítséget, vagy kiindulási alapot nyújtani, legyen szíves küldjön üzenetet.
Köszönöm!!!!!!
Hardyk ellenőrzése megvolt? Nem lett alulról megütve a kardán?
Lehet banális is: kerekek kiegyensúlyozatlansága.
2012.04.14. 19:28
petya1 írta:hamoriarpi írta:petya1 írta:Sziasztok!
Köszönöm!!!!!!
Hardyk ellenőrzése megvolt? Nem lett alulról megütve a kardán?
Lehet banális is: kerekek kiegyensúlyozatlansága.
Hardyk?!?!?!?!
A szerelő azt mondta csak egy van. Nem lett sztem megütve a kardán, nem kerültem semmi durva helyzetbe. A kerekeket leellenőriztem, semmi bajuk.