![]() |
2013.05.22. 23:02
lekabt írta:Olyan problémám lenne, hogy egy 540i-be bele építettünk elektromos ülést. Azóta a műszerfal nem jelez vissza, tehát nem tér ki egy mutató sem, nyugvó helyzetben marad, nincs visszajelzés az indexről és a reflektorról, viszont működnek. A külső hőmérséklet jelző sem megy. A bc gombra nem reagál semmit. Hibaüzenetet sem ír, és az időt sem. Háttérfénye viszont van. A biztosítékokat megnéztük, kivéve az anyós ülés alattiakat, eddig mindegyik jó. Valakinek valami ötlete esetleg? Lehet, hogy valami vezérlő ment el? Vagy inkább az ülés alatti biztosítékok közül egy ?
előre is köszi
2013.05.22. 23:29
onitds írta:Az Opel omega c 2.5 tds légtömegmérőt be lehet rakni az e39 525 tds-be jól fog vele működni felfogatási pontjai ugyanott vannak?Ha valaki tud segítsen.
2013.05.23. 01:17
kanyobence írta:lekabt írta:Olyan problémám lenne, hogy egy 540i-be bele építettünk elektromos ülést. Azóta a műszerfal nem jelez vissza, tehát nem tér ki egy mutató sem, nyugvó helyzetben marad, nincs visszajelzés az indexről és a reflektorról, viszont működnek. A külső hőmérséklet jelző sem megy. A bc gombra nem reagál semmit. Hibaüzenetet sem ír, és az időt sem. Háttérfénye viszont van. A biztosítékokat megnéztük, kivéve az anyós ülés alattiakat, eddig mindegyik jó. Valakinek valami ötlete esetleg? Lehet, hogy valami vezérlő ment el? Vagy inkább az ülés alatti biztosítékok közül egy ?
előre is köszi
Amennyire én tudom, bár lehet ezzel bődületes hülyeséget írok.![]()
Jó pár modult cserélni és/vagy felprogramozni kell a megfelelő működéshez, lehet kihagytatok pár dolgot.
2013.05.23. 11:05
hamoriarpi írta:kanyobence írta:lekabt írta:Olyan problémám lenne, hogy egy 540i-be bele építettünk elektromos ülést. Azóta a műszerfal nem jelez vissza, tehát nem tér ki egy mutató sem, nyugvó helyzetben marad, nincs visszajelzés az indexről és a reflektorról, viszont működnek. A külső hőmérséklet jelző sem megy. A bc gombra nem reagál semmit. Hibaüzenetet sem ír, és az időt sem. Háttérfénye viszont van. A biztosítékokat megnéztük, kivéve az anyós ülés alattiakat, eddig mindegyik jó. Valakinek valami ötlete esetleg? Lehet, hogy valami vezérlő ment el? Vagy inkább az ülés alatti biztosítékok közül egy ?
előre is köszi
Jó pár modult cserélni és/vagy felprogramozni kell a megfelelő működéshez, lehet kihagytatok pár dolgot.
Ott valami el lett szúrva , de rendesen. Én is kötöttem már elektromos ülést ds kocsijába. Minden klappolt elsőre.
2013.05.23. 17:09
2013.05.23. 17:11
spider2 írta:A változatosság kedvéért most meg valószínű a fékkel van valami. Mentünk és egyik pillanatról a másikra a jobb első keréknél fémes csörgés kattogás recsegés ahogy megmozdul a kerék. Vajon mi lehet ez? Gyorsan hazagurultam, mi a teendő? Fékbetét esetleg?
2013.05.23. 17:13
Jerry írta:hamoriarpi írta:kanyobence írta:lekabt írta:Olyan problémám lenne, hogy egy 540i-be bele építettünk elektromos ülést. Azóta a műszerfal nem jelez vissza, tehát nem tér ki egy mutató sem, nyugvó helyzetben marad, nincs visszajelzés az indexről és a reflektorról, viszont működnek. A külső hőmérséklet jelző sem megy. A bc gombra nem reagál semmit. Hibaüzenetet sem ír, és az időt sem. Háttérfénye viszont van. A biztosítékokat megnéztük, kivéve az anyós ülés alattiakat, eddig mindegyik jó. Valakinek valami ötlete esetleg? Lehet, hogy valami vezérlő ment el? Vagy inkább az ülés alatti biztosítékok közül egy ?
előre is köszi
Ott valami el lett szúrva , de rendesen. Én is kötöttem már elektromos ülést ds kocsijába. Minden klappolt elsőre.
Bizony, rendesen el lett akkor szúrva.
Az elektromos ülésnek nem sok köze van az óracsoporthoz.
Honnan vettétek a tápot és hova testeltétek le a ülést? Gyanítom, hogy nem a gyári helyére.
Úgy tűnik megsütöttétek a műszerfalat.
2013.05.23. 17:24
lekabt írta:A test már ki volt építve, a pozitív szál nem volt, az lett bevezetve a neki megfelelő helyen biztosítékkal együtt a jobb ülés alatti elosztóból lekötve.
Újabb érdekes jelenségre lettem figyelmes használat közben, nem megy a tolatóradar és a tolatólámpa sem (gondolom ezeket is a műszerfal irányítja (gondolom én))
2013.05.23. 17:40
Jerry írta:lekabt írta:A test már ki volt építve, a pozitív szál nem volt, az lett bevezetve a neki megfelelő helyen biztosítékkal együtt a jobb ülés alatti elosztóból lekötve.
Újabb érdekes jelenségre lettem figyelmes használat közben, nem megy a tolatóradar és a tolatólámpa sem (gondolom ezeket is a műszerfal irányítja (gondolom én))
Honnan volt test kábeled, ha pozitív nem? A test kábel is 4 mm2-es keresztmetszetű volt?
Az akksi feletti biztiket is átnézted?
Rádugnám egy diagra és megnézném, hogy melyik vezérlőt nem éri el.
2013.05.23. 17:47
Jerry írta:spider2 írta:A változatosság kedvéért most meg valószínű a fékkel van valami. Mentünk és egyik pillanatról a másikra a jobb első keréknél fémes csörgés kattogás recsegés ahogy megmozdul a kerék. Vajon mi lehet ez? Gyorsan hazagurultam, mi a teendő? Fékbetét esetleg?
Vagy kavics szorult a porvédő és a tárcsa közé, vagy fékbetét.
Kezd a nyomozást a kevésbé költségessel.
2013.05.23. 17:52
lekabt írta:Jerry írta:hamoriarpi írta:kanyobence írta:lekabt írta:Olyan problémám lenne, hogy egy 540i-be bele építettünk elektromos ülést. Azóta a műszerfal nem jelez vissza, tehát nem tér ki egy mutató sem, nyugvó helyzetben marad, nincs visszajelzés az indexről és a reflektorról, viszont működnek. A külső hőmérséklet jelző sem megy. A bc gombra nem reagál semmit. Hibaüzenetet sem ír, és az időt sem. Háttérfénye viszont van. A biztosítékokat megnéztük, kivéve az anyós ülés alattiakat, eddig mindegyik jó. Valakinek valami ötlete esetleg? Lehet, hogy valami vezérlő ment el? Vagy inkább az ülés alatti biztosítékok közül egy ?
előre is köszi
Bizony, rendesen el lett akkor szúrva.
Az elektromos ülésnek nem sok köze van az óracsoporthoz.
Honnan vettétek a tápot és hova testeltétek le a ülést? Gyanítom, hogy nem a gyári helyére.
Úgy tűnik megsütöttétek a műszerfalat.
A test már ki volt építve, a pozitív szál nem volt, az lett bevezetve a neki megfelelő helyen biztosítékkal együtt a jobb ülés alatti elosztóból lekötve.
2013.05.23. 17:55
morv írta:Ha mar itt tartunk, valaki megmondana milyen specifikacioju vezetekekkel ajanlott kiepiteni a kabelezest az elektromos ulesekhez? Most mar ra kene szannom magam a dologra.
Ja, es a wds nekem kinai! Koszi!
2013.05.23. 17:58
morv írta:Jerry írta:lekabt írta:A test már ki volt építve, a pozitív szál nem volt, az lett bevezetve a neki megfelelő helyen biztosítékkal együtt a jobb ülés alatti elosztóból lekötve.
Honnan volt test kábeled, ha pozitív nem? A test kábel is 4 mm2-es keresztmetszetű volt?
Az akksi feletti biztiket is átnézted?
Rádugnám egy diagra és megnézném, hogy melyik vezérlőt nem éri el.
Ha mar itt tartunk, valaki megmondana milyen specifikacioju vezetekekkel ajanlott kiepiteni a kabelezest az elektromos ulesekhez? Most mar ra kene szannom magam a dologra.
Ja, es a wds nekem kinai! Koszi!
2013.05.23. 18:04
Gallaca írta:A testkábel ott van, csak az a bökkenő, hogy az egy 1.5-ös madzag az ülésfűtésnek szerintem. Ha minden motor megy, leginkább merülőforralóhoz fog hasonlítani, és beleég a szőnyegbe.![]()
K72 relé is be lett téve?
2013.05.23. 18:14
spider2 írta:Jerry írta:spider2 írta:A változatosság kedvéért most meg valószínű a fékkel van valami. Mentünk és egyik pillanatról a másikra a jobb első keréknél fémes csörgés kattogás recsegés ahogy megmozdul a kerék. Vajon mi lehet ez? Gyorsan hazagurultam, mi a teendő? Fékbetét esetleg?
Levettem a kereket és ahogy forgatom olyan mintha a féktárcsa a mögötte lévő fém lemezzel akadna össze. Akkor lehet hogy van közte valami nem oda való? Le tudom én azt szedni valahogy?
2013.05.23. 18:20
Jerry írta:Gallaca írta:A testkábel ott van, csak az a bökkenő, hogy az egy 1.5-ös madzag az ülésfűtésnek szerintem. Ha minden motor megy, leginkább merülőforralóhoz fog hasonlítani, és beleég a szőnyegbe.![]()
K72 relé is be lett téve?
Na ez az!
2013.05.23. 18:24
spider2 írta:spider2 írta:Jerry írta:spider2 írta:A változatosság kedvéért most meg valószínű a fékkel van valami. Mentünk és egyik pillanatról a másikra a jobb első keréknél fémes csörgés kattogás recsegés ahogy megmozdul a kerék. Vajon mi lehet ez? Gyorsan hazagurultam, mi a teendő? Fékbetét esetleg?
Levettem a kereket és ahogy forgatom olyan mintha a féktárcsa a mögötte lévő fém lemezzel akadna össze. Akkor lehet hogy van közte valami nem oda való? Le tudom én azt szedni valahogy?
Csináltam róla egy videót: http://youtu.be/q1Erjn16yhU
2013.05.23. 19:12
spider2 írta:spider2 írta:Jerry írta:spider2 írta:A változatosság kedvéért most meg valószínű a fékkel van valami. Mentünk és egyik pillanatról a másikra a jobb első keréknél fémes csörgés kattogás recsegés ahogy megmozdul a kerék. Vajon mi lehet ez? Gyorsan hazagurultam, mi a teendő? Fékbetét esetleg?
2013.05.23. 19:33
Jerry írta:spider2 írta:spider2 írta:Jerry írta:spider2 írta:A változatosság kedvéért most meg valószínű a fékkel van valami. Mentünk és egyik pillanatról a másikra a jobb első keréknél fémes csörgés kattogás recsegés ahogy megmozdul a kerék. Vajon mi lehet ez? Gyorsan hazagurultam, mi a teendő? Fékbetét esetleg?
Csavarhúzóval, vagy kézzel a porvédő tárcsa megfeszeget és akkor ki fog esni az a fránya kavics.
Vagy ha más nincs, akkor ahogy Gallaca javasolja, tárcsa le.
2013.05.23. 20:24