Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: generátor

2012.03.12. 19:34

Imco írta:

A lényeg nem is a lámpa, hanem, hogy nem kell túl komplikálni! :lol:

Miért? Szerinted van rá jó esély, hogy a titkos menüben 14.2.-őt fogsz látni, ha világít a töltéslámpa, és a második akksi merül le? :facepalm:

Persze próbálkozni lehet, de minek???? :?:

2012.03.12. 19:42

admin írta:
Padre540 írta:
Imco írta:
Richmond írta:
Végül sikerült megnéznem a töltést, s elkeserítő az eredmény 11,93 V. Miután nem fértem hozzá a generátorhoz, így az akkumulátornál néztem meg. Ebből lehet következtetnem, hogy tényleg a generátor?

Teljesen egyértelmű volt a válasz!

muhaati írta:
Ha világít a töltésjelződ akkor bizonyosan nincs is töltés, felesleges túlkomplikálni.

Szombat este leállítottam az autót és tegnap délután 5 körül MÁR MEGINT nem indult.Pedig a héten 4-szer voltam Vecsésen,az M0-n mentem úgyhogy elvileg teljesen fel volt töltve az akksi.Ami 2 hónapos kb.Nem maradt rajta semmilyen fogyasztó,már a múltkori térképolvasó dologban sem vagyok biztos,hogy az volt a ludas.Ma megmérem hogy valami szívja-e,de úgy tűnik hogy ha gondol egyet valami akkor jön elő ez a probléma.

Süni :!: Csak az ilyen alattomos.

Ki lehet mérni valahogy?

2012.03.12. 20:13

Padre540 írta:
Ki lehet mérni valahogy?

Lakatfogóval lehet kimérni, de ahogy Admin is írta, kis mocsok a süni, mert a leg váratlanabb időben szívja az aksit.

2012.03.12. 22:30

muhaati írta:
Imco írta:

Miért? Szerinted van rá jó esély, hogy a titkos menüben 14.2.-őt fogsz látni, ha világít a töltéslámpa, és a második akksi merül le? :facepalm:

Persze próbálkozni lehet, de minek???? :?:

Pont arról szól a hsz, hogy ha egyszer már leírtad, hogy "hogy nem kell túl komplikálni" ha ég a lámpa, akkor miért kérdezi meg még egyszer.
Erre válaszoltam.

2012.03.12. 22:38

Padre540 írta:Ki lehet mérni valahogy?

Neked is azt javaslom mint Qwertynek, játsz egy kicsit, tesztelj.
Vagy vegyél egyet egyből és akkor nem kell szórakozni. ~15e. pénz kb.

A süniben az a rossz, hogy ötletszerűen xaraxik.
Az egyértelmű jel az az volt nálam, mikor 40 fokban nem ment a klíma!
Admin megmanuálta, de még mindig nem ment.
Majd hazafele gondolt egyet és elindult.
Mivel 2. alkalom volt ezért csere lett.

2012.06.15. 16:02

Sziasztok! 1 hónapja cseréltem hosszbordás szíjat,és 2 hete elkezdett picit nyiszogni valami a motortérben,gyanakodtam valamelyik görgőre,mondom várok vele...pár nap múlva a nyiszogás megszűnt,viszont most már morog,ropog vagy nem is tudom,ha bent ülök a kocsiba és állok a lámpánál pl. csendben,akkor bent is hallatszik hogy motyorékol valami.Pár napja egyre erősebben.Nagy eséllyel generátor csapágy lesz?Ebbe lehet cserélni vagy generátorcsere?(E39 540i)Köszönöm a segítséget!

2012.06.15. 21:00

Johny540 írta:Sziasztok! 1 hónapja cseréltem hosszbordás szíjat,és 2 hete elkezdett picit nyiszogni valami a motortérben,gyanakodtam valamelyik görgőre,mondom várok vele...pár nap múlva a nyiszogás megszűnt,viszont most már morog,ropog vagy nem is tudom,ha bent ülök a kocsiba és állok a lámpánál pl. csendben,akkor bent is hallatszik hogy motyorékol valami.Pár napja egyre erősebben.Nagy eséllyel generátor csapágy lesz?Ebbe lehet cserélni vagy generátorcsere?(E39 540i)Köszönöm a segítséget!

Lehet csapágy. -is. Illetve biztos, hogy cserélhető, bár a tied vízhűtéses, ha jól tudom.

2012.06.29. 16:26

Imco írta:

Lehet csapágy. -is. Illetve biztos, hogy cserélhető, bár a tied vízhűtéses, ha jól tudom.

Bocsi,azóta nem volt időm semmire.Köszönöm a választ!Igen vízhűtéses.Viszont úgy néz ki csak az egyik görgő viccelt meg,holnap cserélem ki.A generátor teljesen jó.Ha netán még mindig lenne hangja,akkor arra gyanakszom hogy a szervószivattyú recseg.De az az egy görgő biztos hogy rossz,kezdem azzal.Üdv

2012.07.14. 11:19

Tekergesd meg a szíjtárcsákat,meghallod ha valamelyik hangoskodik.

2012.07.14. 17:52

Sziasztok!Valamelyik nap vizsgálgattam,és nem vízhűtéses a generátorom.Létezik ez?Mert eddig bárkivel beszéltem tutira állította hogy ebbe vízhűtéses.

2012.07.14. 18:04

Johny540 írta:Sziasztok!Valamelyik nap vizsgálgattam,és nem vízhűtéses a generátorom.Létezik ez?Mert eddig bárkivel beszéltem tutira állította hogy ebbe vízhűtéses.

Lehet felszereltségfüggő. EZ CSAK TIPP!

2012.07.14. 21:47

Az csak jó ha nem vízhűtéses,könnyebb levenni és olcsóbb javítani!

2012.07.14. 22:14

hamoriarpi írta:
Johny540 írta:Sziasztok!Valamelyik nap vizsgálgattam,és nem vízhűtéses a generátorom.Létezik ez?Mert eddig bárkivel beszéltem tutira állította hogy ebbe vízhűtéses.

Lehet felszereltségfüggő. EZ CSAK TIPP!

Mindenesetre nem nagy baj.Közben 740i-t láttam ugyanígy nem vízhűtésessel.

Petyus!Épp emiatt nem bánom én sem.

2013.11.19. 01:52

Eddig bírta.....

2013.11.19. 08:34

Johny540 írta:Eddig bírta.....

Olyan mintha a klíma venti menne. :shock:

2013.11.19. 14:00

Padre540 írta:
Johny540 írta:Eddig bírta.....

Olyan mintha a klíma venti menne. :shock:

Nem tudom.Most fogok ránézni.Tegnap este hazafelé az utolsó 5-6Km-en elkezdte ezt.Vagyis volt egy megállásom,beindítottam,elkezdett morogni aztán ilyen mély fémes súrlódásszerű hang.Nem 100%-ig adja át a videó.2000 fölé nem forgattam amíg haza nem értem.Itthon 1-2 3000-es fröccs és már kezdett meg is ragadni szerintem,mert már visított a szíj is,és égett gumiszag volt.Már kész vagyok,ahogy jön be a hidegebb levegő,jönnek a gondok egymás után.Mindig így járok.

2013.11.19. 22:48

Nem sok időm volt foglalkozni most vele,de a géptető felnyitása után 3másodperccel meg is lett a bűnös.Tévedtem.A szervószivattyúm tört le,de most már végleg.(régebben írtam,hogy csak az alsó felfogatási pont ép már,és időnként fellazult,de stabilan állt teljesen,eddig...)Ahogy kiálltam vele a garázsból egy koppanás,és se töltés se szervó,ekkor már sejtettem hogy csak nem a generátor.Úgyhogy szervószivattyút keresek V8-hoz.Eddig nem találtam sehol (bontottan) :(

2014.01.12. 11:16

Helló mindenkinek! Nem tudja vki,hogy ilyen terméket hol tudok venni?
Bosch BRF 14-M0 F00M 225 202

Ez egy vízhűtéses 150a generátor feszültség szabályzója!

http://www.bardiauto.hu/webshop/autoalk ... -alkatresz
Ez a 3ik oszlopban lévő jó lenne bele? ? A cikkszám majdnem ugyan az..csak hiányzik egy 2es a végéről....az mi lehet? :S Mondjuk nem írják sehol,hogy hány amperos...-.-

2014.01.12. 12:37

supreme írta:Helló mindenkinek! Nem tudja vki,hogy ilyen terméket hol tudok venni?

Ez a 3ik oszlopban lévő jó lenne bele? ? A cikkszám majdnem ugyan az..csak hiányzik egy 2es a végéről....az mi lehet? :S Mondjuk nem írják sehol,hogy hány amperos...-.-

Szerintem vidd el oda felújíttatni amit belinkeltem és jó esetben kedden vagy szerdán már kocsikázhatsz.Most szét van borítva,kicseréled a fesz. szabályzót, 1 hét múlva meg ha meg kell tekercselni akkor magadhoz nyúlsz és tépni fogod a hajad. :franko:

2014.01.12. 12:50

Padre540 írta:
supreme írta:Helló mindenkinek! Nem tudja vki,hogy ilyen terméket hol tudok venni?

Szerintem vidd el oda felújíttatni amit belinkeltem és jó esetben kedden vagy szerdán már kocsikázhatsz.Most szét van borítva,kicseréled a fesz. szabályzót, 1 hét múlva meg ha meg kell tekercselni akkor magadhoz nyúlsz és tépni fogod a hajad. :franko:

Az a baj haver,hogy már elvittem karcagra és ott van egy faszinál aki ért is hozzá...mert itt a környéken (szolnok,törökszentmiklós,abádszalók,kunhegyes Bosch szervízz(!!) ) mind azt mondták,hogy ők ilyet még nem láttak...elég szomorú,de igaz...ez a pali meg egész életében ilyen elektromos forgó eszközöket szerelt és egyből tudta is ,hogy hová kell nyúlni..kimérte,hogy a feszültség szabályzó a szar és mondta,hogy rendeljem meg hozzá az újat és már mehetünk is a generátorért...CSAK az a baj,hogy pont ugyan ilyet nem találok! Van egy db ami hasonlít rá...ez van a bárdinál és a cikkszám az utolsó szám kivételével stimmel (az eredetinél 202 a vége a bárdinál ami meg van csak 20),de ezek meg nem írják oda,hogy hány amperos generátorba való...VISZONT a "mihez jó?" ablakra ha rá kattintok ott van a motorkódom...szóval ez valószínűleg egy utángyártott fesz szabályzó..és jó is lenne a generátorba..csak vki mondja már azt,hogy igen jó! :D :mrgreen:
Hozzászólás küldése

VigLink badge