![]() |
2016.08.19. 11:59
waresz írta:Nekem inditáskor, inkább hidegben csinálja, hogy hosszan elnyújtott -a száraz ajtózsanérhoz hasonló- kb 2-3masodperc alatt magasodó frekvenciával végbenenő nyöszörgést. Szóval ha valaki tud szerezni gyári újat, akkor arra én is vevő lennék. hátha csökkenne az olajzabálás.
Tapatalkkal küldve az én SM-J500FN eszközömről
2016.08.19. 13:33
2016.08.19. 15:14
atti523i írta:kovessyroli írta:atti523i írta:szevasztok! vaico olajszeparátor került a gépbe.nem mentem vele 3000km-ert,és ritmikusan kb 2 másodpercenként "szuszogó
"hangot ad.elég hangos,még az utastérben is hallani,ami zavaró.az olajbeöntő sapkát levéve nem változik az alapjárat,szerintem megadta magát.mi a véleményetek?akitől vettem azt mondja nem szokott gond lenni a vaico-val.úgy látszik csak én szopok mindig az utángyártott cuccokkal320e km van az autóban,a gyárival elötte nem volt gond,de mint lelkismeretes tulaj gondoltam kicserélem.jobb lett volna nem hozzányúlni
Csak a szeparátort cserélted , vagy a csöveket is?
Mert 4 vagy 5 db csövet is illik ilyenkor cserélni, ami a kartergáz elvezetéséért felelős.
Van egy, ami lemegy a blokkhoz, abban nekem például olyan világosbarnás olajtrutyi volt, hogy ott nem jött át egy gramm gáz sem.
Én Febi lecsapatót vettem, és nekem azóta hibátlan az alapjárat, nem fullad, nem köhög, hibátlan.
Alapjárati motort és fojtószelepet szépen kimostuk spray-vel, minden cseréltünk, és no problemo.
nekem a régi fajta van,97-es a gép.alapjáratit+fojtót én is kipucoltam,a felső cső cserélve.igaz azt se kellett volna,minimális lerakódás van benne.alsót nem cseréltem,repedést nem láttam rajta,megnyomkodva nem éreztem lerakódást.milyen gumicsövet érdemes venni?-gondolom olajálló legyen.
2016.08.19. 21:08
kovessyroli írta:atti523i írta:kovessyroli írta:atti523i írta:szevasztok! vaico olajszeparátor került a gépbe.nem mentem vele 3000km-ert,és ritmikusan kb 2 másodpercenként "szuszogó
"hangot ad.elég hangos,még az utastérben is hallani,ami zavaró.az olajbeöntő sapkát levéve nem változik az alapjárat,szerintem megadta magát.mi a véleményetek?akitől vettem azt mondja nem szokott gond lenni a vaico-val.úgy látszik csak én szopok mindig az utángyártott cuccokkal320e km van az autóban,a gyárival elötte nem volt gond,de mint lelkismeretes tulaj gondoltam kicserélem.jobb lett volna nem hozzányúlni
Csak a szeparátort cserélted , vagy a csöveket is?
Mert 4 vagy 5 db csövet is illik ilyenkor cserélni, ami a kartergáz elvezetéséért felelős.
Van egy, ami lemegy a blokkhoz, abban nekem például olyan világosbarnás olajtrutyi volt, hogy ott nem jött át egy gramm gáz sem.
Én Febi lecsapatót vettem, és nekem azóta hibátlan az alapjárat, nem fullad, nem köhög, hibátlan.
Alapjárati motort és fojtószelepet szépen kimostuk spray-vel, minden cseréltünk, és no problemo.
nekem a régi fajta van,97-es a gép.alapjáratit+fojtót én is kipucoltam,a felső cső cserélve.igaz azt se kellett volna,minimális lerakódás van benne.alsót nem cseréltem,repedést nem láttam rajta,megnyomkodva nem éreztem lerakódást.milyen gumicsövet érdemes venni?-gondolom olajálló legyen.
Én ezekről beszélek:
+ vettem még egy kis gumi könyököt az alapjárati motorhoz (szürke gumiból van)
2016.08.20. 12:50
2017.07.01. 11:22
atti523i írta:szevasztok! vaico olajszeparátor került a gépbe.nem mentem vele 3000km-ert,és ritmikusan kb 2 másodpercenként "szuszogó
2017.07.03. 22:39
atti523i írta:atti523i írta:szevasztok! vaico olajszeparátor került a gépbe.nem mentem vele 3000km-ert,és ritmikusan kb 2 másodpercenként "szuszogó
kivettem az olajszeparátort.mindkét csövön ha fújom,ha szívom jön a levegő.jó ez így?a felső kör alakú résznél lévő kijáratnál,ahol az a gumigyűrü van,ott is érezni a levegő mozgását,és egy kis olajgőz is van benne.ott nem kellene zártnak lennie?