Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2013.07.20. 09:28

Nemrég írtam, hogy melegen nehezen indul a TDS, a diagnózis adagoló nyomóelem kopás volt.
Szerelő barátom beszerzett a napokban egy E34 525TDS-t bontásra, az autó motorikusan amúgy jó, hidegen és melegen is pöccre indul. Ugye a motor ugyanaz, az adagoló számai is megegyeztek, viszont a HDK-s fej az viszont kicsit más. Átszereltük az adagolót, nem indult, a motorvezérlőben 21-es hibát találtunk, ami az adagoló fej hibájára utal. Áttettük a kiszerelt adagolómról a fejet, de így sem jó. Hibát nem hoz, de a nagynyomású csöveken nem jön gázolaj egyáltalán. Az adagolót gázolajjal feltöltve raktuk fel, az üzemanyag-szivattyú nyom rendesen.
Nem értem mi lehet, még ha nincs is beállítva az adagoló mérőórával,akkor is valamennyit nyomnia kellene szerintem, legfeljebb nem indul az autó.

2013.07.20. 10:31

kgandras írta:Nemrég írtam, hogy melegen nehezen indul a TDS, a diagnózis adagoló nyomóelem kopás volt.
Szerelő barátom beszerzett a napokban egy E34 525TDS-t bontásra, az autó motorikusan amúgy jó, hidegen és melegen is pöccre indul. Ugye a motor ugyanaz, az adagoló számai is megegyeztek, viszont a HDK-s fej az viszont kicsit más. Átszereltük az adagolót, nem indult, a motorvezérlőben 21-es hibát találtunk, ami az adagoló fej hibájára utal. Áttettük a kiszerelt adagolómról a fejet, de így sem jó. Hibát nem hoz, de a nagynyomású csöveken nem jön gázolaj egyáltalán. Az adagolót gázolajjal feltöltve raktuk fel, az üzemanyag-szivattyú nyom rendesen.
Nem értem mi lehet, még ha nincs is beállítva az adagoló mérőórával,akkor is valamennyit nyomnia kellene szerintem, legfeljebb nem indul az autó.

Cikkszám 994-es végű?

2013.07.20. 12:50

PapaBoss írta:
kgandras írta:Nemrég írtam, hogy melegen nehezen indul a TDS, a diagnózis adagoló nyomóelem kopás volt.

Cikkszám 994-es végű?

Nem, az enyémen és a donoron is 993-as volt. Mindkét adagoló oldalába bele van gravírozva jópár számsor, mind egyezik.

2013.07.20. 18:55

roky20 írta:sziasztok!

Ma két szerelő is megerősítette Hamoriarpi véleményét a csattogásról. Az egyiknek a rugó volt eltörve és nem zárt rendesen a szelep, ezt magyarázza hogy nagyon barna, vastag kirakódás van a porlasztón. A másik szerelőnek a szeleptányér egyik retesze tört el és a szeleptányér félrement.

Holnap szedjük szét. a zárt szelep állásba forgatjuk a motort, akkor a himbán keresztül ha megnyomjuk érezni kéne vagy látni kéne különbséget? hogy könnyen megy vagy lötyög, félrecsuszott tányér az meg szerintem egyértelmű?

Kíváncsian várom a diagnózist! Csak megeszek egy adag halat ha szelep baja van. Pedig az már valami!

Ha bármi baj van bármelyik szeleppel (nem zár) azonnal sántán jár a motor. Rugótörés, ék, tányér........

Bár nem tudom tesztelni "élőben", de a videón ez nem történik meg, tehát a szelepeknek zárniuk kell.

Azt írtad, hogy változik a hang: hidegen-, melegen . között. Ennek köze sincs a szelepekhez.

Ráadásul h.fej felújítás után van a paripa.

Hidegen a dugattyú kopog jobban, melegen halkul. A csapágy mindig csúnyán kopog, de melegen rosszabb.

A dugattyúcsapszeg tud még szopatós hangot adni, ha megroppan a persely a hajtókarban.

Ezt a hibát viszont neten keresztül diagnosztizálni.................... Nagyon nehéz.

DE: A chat.-en leírt jelenségeknek semmi közük a szeleprugókhoz, szelepgörbüléshez, kábelköteghez.

2013.07.21. 19:35

muhaati írta:
roky20 írta:sziasztok!

Ma két szerelő is megerősítette Hamoriarpi véleményét a csattogásról. Az egyiknek a rugó volt eltörve és nem zárt rendesen a szelep, ezt magyarázza hogy nagyon barna, vastag kirakódás van a porlasztón. A másik szerelőnek a szeleptányér egyik retesze tört el és a szeleptányér félrement.

Holnap szedjük szét. a zárt szelep állásba forgatjuk a motort, akkor a himbán keresztül ha megnyomjuk érezni kéne vagy látni kéne különbséget? hogy könnyen megy vagy lötyög, félrecsuszott tányér az meg szerintem egyértelmű?

Kíváncsian várom a diagnózist! Csak megeszek egy adag halat ha szelep baja van. Pedig az már valami!

Ha bármi baj van bármelyik szeleppel (nem zár) azonnal sántán jár a motor. Rugótörés, ék, tányér........

Bár nem tudom tesztelni "élőben", de a videón ez nem történik meg, tehát a szelepeknek zárniuk kell.

Azt írtad, hogy változik a hang: hidegen-, melegen . között. Ennek köze sincs a szelepekhez.

Ráadásul h.fej felújítás után van a paripa.

Hidegen a dugattyú kopog jobban, melegen halkul. A csapágy mindig csúnyán kopog, de melegen rosszabb.

A dugattyúcsapszeg tud még szopatós hangot adni, ha megroppan a persely a hajtókarban.

Ezt a hibát viszont neten keresztül diagnosztizálni.................... Nagyon nehéz.

DE: A chat.-en leírt jelenségeknek semmi közük a szeleprugókhoz, szelepgörbüléshez, kábelköteghez.

Köszönöm az infót!
Leszedtük a szelepfeldelet és nem láttunk semmi szelep hibát. mind a hat henger szelepeit megnéztük. nincs törés, szelephimbák jók.ami érdekes hogy a hettes, hármas és hatos hengerben a hidrotőke kompletten felcsúcszik amikor megnyomjuk a szelepet. de ez nem csattoghat, hisz a dugattyú a tőkében felfelé nyomja himbát és saját magát meg lefele.
az biztos hogy két porlasztó tiszta kátrányos volt, de nem a hármas. ma reggel hidegen semmi csattogás, 200méter a csattog.
Szóval felül semmi gond nincs. holnap rakjuk össze. gyári tűzkarikát rendeltem hozzá, még pénteken.
Ahogy alakul valahova a dolog jelzem felétek.

2013.07.22. 09:21

Sziasztok, tegnap elment a töltésem világgá és utol sem értem.
Kigyulladt a töltés jelzőm, majd világított egy ideig, aztán elaludt.
Majd 10 perc múlva ismét, akkor úgy is maradt.
Amikor pörgettem neki 3500 felett (diesel) akkor hol volt hol nem, de inkább nem.
Utána néha visszajött mikor pl alapjáraton volt a fordulat, de ma már teljesen mindegy mit csinálok, mert folyamatosan világít, sőt le is merült az akksim.
Gondolom generátor lehet.
Kint vagyok külföldön és itt nincs szerelő ismerős.
Ha veszek bontóban egy másik generátort és kicseréljük, az megoldás lehet a problémámra igaz?
Melyik típusé jó még az enyémbe?
2000. 05 évjáratú 520D.

Köszi srácok!

2013.07.22. 09:34

Pitbull írta:Sziasztok, tegnap elment a töltésem világgá és utol sem értem.
Amikor pörgettem neki 3500 felett (diesel) akkor hol volt hol nem, de inkább nem.
Utána néha visszajött mikor pl alapjáraton volt a fordulat, de ma már teljesen mindegy mit csinálok, mert folyamatosan világít, sőt le is merült az akksim.
Ha veszek bontóban egy másik generátort és kicseréljük, az megoldás lehet a problémámra igaz?
2000. 05 évjáratú 520D.

Köszi srácok!

Szia!
120 vagy 150 A-es Valeo van benne. Meg kell pontosan nézni. Én inkább újat vennék és Valeo irányból közelíteném meg a dolgot, nem BMW-n keresztül.

2013.07.22. 09:59

hamoriarpi írta:
2000. 05 évjáratú 520D.

Köszi srácok!

Szia!
120 vagy 150 A-es Valeo van benne. Meg kell pontosan nézni. Én inkább újat vennék és Valeo irányból közelíteném meg a dolgot, nem BMW-n keresztül.

Sajnos az új most szóba se jöhet, mindenképp használt bontottba kell gondolkodjak.
Azt esetleg tudod e, melyik E39 típusa paszolhat az 520D-hez?

2013.07.22. 10:06

Pitbull írta:
hamoriarpi írta:
2000. 05 évjáratú 520D.

Köszi srácok!

Szia!

Sajnos az új most szóba se jöhet, mindenképp használt bontottba kell gondolkodjak.

25d és 30d felszereltségtől függően. Tudni kell, hogy 120 vagy 150A.

2013.07.22. 10:38

hamoriarpi írta:
Pitbull írta:
hamoriarpi írta:
2000. 05 évjáratú 520D.

Köszi srácok!

Szia!

Látom két végéről melegíted a vasat. :shock:
A fészen megírtam minden tudnivalót. Hidd el, más sem fog mást írni.

2013.07.22. 10:40

muhaati írta:
hamoriarpi írta:
Pitbull írta:
hamoriarpi írta:
2000. 05 évjáratú 520D.

Köszi srácok!

Szia!

Látom két végéről melegíted a vasat. :shock:
A fészen megírtam minden tudnivalót. Hidd el, más sem fog mást írni.

nem melegítem mert nem indul, feltettem ide is, de valóban már megírtad, köszönöm :)

2013.07.22. 21:02

Sziasztok!

Igazából nem tudom,hogy hol kell megkérdeznem,de nekem 528-ashoz kellene ékszíjfeszítő görgőbe csapágy ,ami 7 cm átmérőjű a műanyag valamivel együtt,ami körülötte van. Tudnátok segíteni,hogy mennyibe kerül a gyári és hol lehet beszerezni?

Köszönettel!

2013.07.22. 21:15

novi68 írta:Sziasztok!

Igazából nem tudom,hogy hol kell megkérdeznem,de nekem 528-ashoz kellene ékszíjfeszítő görgőbe csapágy ,ami 7 cm átmérőjű a műanyag valamivel együtt,ami körülötte van. Tudnátok segíteni,hogy mennyibe kerül a gyári és hol lehet beszerezni?

Köszönettel!

Szia!
ITT kikeresed. Ha megvan a part number, akkor írsz Jlaci74-nek, AtiTDI-nek, MuhaAttinak, MüllerBélának. Biztos, ami biztos leírod a kocsid VIN számát is nekik és ők beszerzik számodra a szükséges cuccot. Muha mester még be is építi helyetted. :)

2013.07.22. 21:30

Jerry írta:
novi68 írta:Sziasztok!

Köszönettel!

Szia!
ITT kikeresed. Ha megvan a part number, akkor írsz Jlaci74-nek, AtiTDI-nek, MuhaAttinak, MüllerBélának. Biztos, ami biztos leírod a kocsid VIN számát is nekik és ők beszerzik számodra a szükséges cuccot. Muha mester még be is építi helyetted. :)

Köszönöm!

Talán ez a termék lehet,ami nekem kell: 11281748131

VIN: BR18609

Üdv!

2013.07.23. 16:50

Üdv

Kis segítséget szeretnék kérni.
Az autóm fogyasztási érték beállításához kellene egy kis adat. 98 évejárat 523i autómata.
A itkos menü 20-as pontján elvileg 1000 érték van megadva (869 volt beírva nekem de azzal 25-26L jelzett) 1000-re állítva ez 39.5 -36L re változott. Valaki akinek ilyen autója van meg tudná nézni neki mi van beírva ???? Kiszámolnám pontosan de valójában mi is az a pontosan ? Mert most nem viszem iskolába a gyerkőcöt-nem állok a dugóba stb... Azaz NEM a valós értéket mutatná.

10-13 L között számoltam eddig de nagyon függ attól ,hogy hol használom az autót.

2013.07.23. 21:55

dontoti írta:Üdv

Az autóm fogyasztási érték beállításához kellene egy kis adat. 98 évejárat 523i autómata.
A itkos menü 20-as pontján elvileg 1000 érték van megadva (869 volt beírva nekem de azzal 25-26L jelzett) 1000-re állítva ez 39.5 -36L re változott. Valaki akinek ilyen autója van meg tudná nézni neki mi van beírva ???? Kiszámolnám pontosan de valójában mi is az a pontosan ? Mert most nem viszem iskolába a gyerkőcöt-nem állok a dugóba stb... Azaz NEM a valós értéket mutatná.

10-13 L között számoltam eddig de nagyon függ attól ,hogy hol használom az autót.

Az egy szorzó. Korrekciós érték mellyel meg szorozza az általa számolt fogyasztást.

e39.hu írta:A korrekciós tényező kiszámításának formulája:
A kiszámolt valódi fogyasztás / A BC által kijelzett fogyasztás = Korrekciós tényező (Bazzi ennek reciprokát adta meg, de kiderült, hogy ez a helyes)

2013.07.23. 21:57

Imco írta:
dontoti írta:Üdv

Az egy szorzó. Korrekciós érték mellyel meg szorozza az általa számolt fogyasztást.

e39.hu írta:A korrekciós tényező kiszámításának formulája:
A kiszámolt valódi fogyasztás / A BC által kijelzett fogyasztás = Korrekciós tényező (Bazzi ennek reciprokát adta meg, de kiderült, hogy ez a helyes)

Ha jok az emlekeim akkor a titkos menu hibakodok topikban nemreg valaki leirta a beallitas menetet.

2013.07.23. 22:02

morv írta:Ha jok az emlekeim akkor a titkos menu hibakodok topikban nemreg valaki leirta a beallitas menetet.

Én meg itt! :lol:

2013.07.23. 22:53

Imco írta:
morv írta:Ha jok az emlekeim akkor a titkos menu hibakodok topikban nemreg valaki leirta a beallitas menetet.

Én meg itt! :lol:

Neki igazából egy más által használt korrekciós értékre lenne szüksége átmenetileg, tesztelés céljából. Amint "rendesen" használni fogja az autót be lesz állítva normálisan a korrekciós mezője is. Ami érdekes, hogy nekem is 1000-re van állítva, tehát nem korrigál, viszont pontosat mutat.
És hogy kérdés is legyen, at 5.0-ás menüben szereplő adatot (A hatótávolság számításának alapjául szolgáló átlagfogyasztás Liter/100km), hogyan lehet nullázni, vagy újra feltanítani? Ha jól emlékszem neki itt 13,9L/100Km van. Ezt egy picit sokallom egy 523-tól.

2013.07.23. 23:39

Így van !
Köszi a segítséget :)
Hozzászólás küldése

VigLink badge