![]() |
2013.07.25. 21:11
Pako írta:Sziasztok
olyan kérdésel bajal, panasszal fordulok hozzátok hogy van egy 530asom 193 lóerős! a jelenség hogy a kocsi be be ringat alapjáraton menetközbe is! először kiirta hogy az 5-s porlasztó a szar csere történt, utána a ketest irta hibának, majd fogtam és ki lett az öszes cserélve! a kocsi jó is volt 30km-ig amikor folyamatosan rángatni kezdett, kiirta hogy Einspritzlage /vagy valami hasonlót/ és leált nem indult be! 2 óra elteltével beindul nagyon szépen ketyeg megy is de mikor bemelegszik a motor üzemi hőmérsékletre, megint rángat leál és be sem indul! Ki lett cserélve a gázolaj szürő teteljén lévő jeladó, a középső pumpa is! nagyon meleg a gázolaj ill. a szürő is kapott egy alapos gázolaj hütő takaritást, tiszta por mocsok és falevél volt :S Azt hittük hogy ez a hiba túlzottan meleg a gázolaj mikor bemelegszik és nebirja ugy benyomni a porlasztókhoz :S De sajnos nem ez a gond a hiba kétszeri padló gáz után üzemi höömérsékleten megál és nem akar ujra indulni! De hidegen tökéletesen szépen megy minden padló gázra is megindul mint a szemét stb, de ha bemelegszik vége... Most a motortérbe lévő pumpa hátulján a jeladót ki cseréljük lehet az a hiba, holnap kiderül :S
Valakinek esetleg valami ötlet? hiába dugom fel gépre teljes diagnosztikára akár mire az auto hiba mentes! Teljesen tanácstalan vok
Ja és kapott egy alapos tank tisztitást is és a hátsó pumpa szürő is ki lett takaritva, de nem volt koszos amugy!
Előre is köszönöm a válaszokat
2013.07.25. 21:55
Gallaca írta:Pako írta:Sziasztok
olyan kérdésel bajal, panasszal fordulok hozzátok hogy van egy 530asom 193 lóerős! a jelenség hogy a kocsi be be ringat alapjáraton menetközbe is! először kiirta hogy az 5-s porlasztó a szar csere történt, utána a ketest irta hibának, majd fogtam és ki lett az öszes cserélve! a kocsi jó is volt 30km-ig amikor folyamatosan rángatni kezdett, kiirta hogy Einspritzlage /vagy valami hasonlót/ és leált nem indult be! 2 óra elteltével beindul nagyon szépen ketyeg megy is de mikor bemelegszik a motor üzemi hőmérsékletre, megint rángat leál és be sem indul! Ki lett cserélve a gázolaj szürő teteljén lévő jeladó, a középső pumpa is! nagyon meleg a gázolaj ill. a szürő is kapott egy alapos gázolaj hütő takaritást, tiszta por mocsok és falevél volt :S Azt hittük hogy ez a hiba túlzottan meleg a gázolaj mikor bemelegszik és nebirja ugy benyomni a porlasztókhoz :S De sajnos nem ez a gond a hiba kétszeri padló gáz után üzemi höömérsékleten megál és nem akar ujra indulni! De hidegen tökéletesen szépen megy minden padló gázra is megindul mint a szemét stb, de ha bemelegszik vége... Most a motortérbe lévő pumpa hátulján a jeladót ki cseréljük lehet az a hiba, holnap kiderül :S
Valakinek esetleg valami ötlet? hiába dugom fel gépre teljes diagnosztikára akár mire az auto hiba mentes! Teljesen tanácstalan vok
Ja és kapott egy alapos tank tisztitást is és a hátsó pumpa szürő is ki lett takaritva, de nem volt koszos amugy!
Pedig a leírt jelenség kísértetiesen hasonlít egy főtengely/vezérműtengelyjeladó hibára, ami melegen kontakthibás lesz. Nekem volt ilyenben részem! (10km-ről, 3 óra alatt értem haza, mikor lehűlt hibátlan volt) Nehezen tudom elképzelni, hogy nincs beírva semmi hiba.
Csereporlasztók fel lettek tanítva??? A nagynyomású pumpa hátulján a nagynyomású szabályzószelep van, nem jeladó. A jeladó, a közös nyomócső hátulján van becsavarva. Amikor jár a motor az üzemanyagnyomások megfelelő értéken vannak? Milyen diag géppel nézitek?
2013.07.25. 22:06
2013.07.25. 22:23
cartman írta:Jó estét kedves klubtársak!
Egy apróságban szeretném kérni a segítségeteket: javítható a tükörbehajtás?
Ha megnyomom a kapcsolót csak kattan egyet és hali, nem csinál semmit. Nem életbevágó, de a mániám, hogy minden működjön...![]()
Előre is köszi!
2013.07.25. 22:27
Gallaca írta:cartman írta:Jó estét kedves klubtársak!
Egy apróságban szeretném kérni a segítségeteket: javítható a tükörbehajtás?
Ha megnyomom a kapcsolót csak kattan egyet és hali, nem csinál semmit. Nem életbevágó, de a mániám, hogy minden működjön...![]()
Előre is köszi!
Nekem sikerült megcsinálni egyet múlt héten. Sajnos összerohad. Erőszakkal előrehajtod félig, akkor egy kicsit laza lötyögős lesz, a forgópontba fújsz "egy kis" zsír/olajspray-t. (WD40 kevés) Mivel motorozom, így van lánczsírom, így azt fújtam bele. Egy pár ki-be hajtás után vígan motorozik. Bár én csaltam egy kicsit, mert nekem le volt szerelve, és először teli fújtam csavarlazítóval. Ameddig fújtam, addig jött a rozsdalé belőle. De ez csak leszerelve tanácsos.
2013.07.25. 22:57
Pako írta:Pedig semmi nincs beirva hogy lenne hibanyomások rendbe, porlasztók ujra lettek tanitva stb de köszönöm az ötletet kicseréljük azt a jeladót is a főtengelynél! Ja és mielőtt leálna ugye nyomom a gázt hogy ne áljon le rángat mint barom eléggé érdekes hangot is ad csatog mint állat... vicc ez a kocsi
Gallaca írta:Pako írta:Sziasztok
Pedig a leírt jelenség kísértetiesen hasonlít egy főtengely/vezérműtengelyjeladó hibára, ami melegen kontakthibás lesz. Nekem volt ilyenben részem! (10km-ről, 3 óra alatt értem haza, mikor lehűlt hibátlan volt) Nehezen tudom elképzelni, hogy nincs beírva semmi hiba.
Csereporlasztók fel lettek tanítva??? A nagynyomású pumpa hátulján a nagynyomású szabályzószelep van, nem jeladó. A jeladó, a közös nyomócső hátulján van becsavarva. Amikor jár a motor az üzemanyagnyomások megfelelő értéken vannak? Milyen diag géppel nézitek?
2013.07.25. 23:09
steve_wonder írta:Sziasztok.
Ma egyik pillanatról a másikra megmakacsolta magát a masina. Hazaért vele az asszonyság hiba nélkül, rá 2órára álltam volna be az udvarba egy kis kozmetikára és nem indult el csak tekert az önindító. Hibaüzenet: getriebenotprogramm Egy kis köszörülés után elindult, elég nagyot rántva sebességberakáskor. Utána beriaszt warten és hiba eltűnt, kocsik ok.
Látott már valaki ilyet?
Köszi előre is a segítséget.
2013.07.25. 23:18
Gallaca írta:steve_wonder írta:Sziasztok.
Ma egyik pillanatról a másikra megmakacsolta magát a masina. Hazaért vele az asszonyság hiba nélkül, rá 2órára álltam volna be az udvarba egy kis kozmetikára és nem indult el csak tekert az önindító. Hibaüzenet: getriebenotprogramm Egy kis köszörülés után elindult, elég nagyot rántva sebességberakáskor. Utána beriaszt warten és hiba eltűnt, kocsik ok.
Látott már valaki ilyet?
Köszi előre is a segítséget.
Én láttam! Ha lehúzod a főtengelyjeladóról a csatit, pont ilyen hibát produkál. Váltó azonnal vészprogramba áll, plusz nem indul/leáll. Meg kellene diagolni, mit írt be hibának.![]()
Aztán volt még egy hasonló, ott egy bizti ment ki, az okozta. Nem tudom melyik volt.
2013.07.26. 08:23
2013.07.26. 08:30
PeeT írta:Sziasztok,
A behajtható tükröm nekem se szeret normálisan működni.
A bal oldali nem akar behajlani. A jobb működik szépen de a bal elindul és pár mm-el beljebb megakad és nem hajlik tovább. Nem akarom erőltetni nehogy a motor leégjen vagy bármi. Mit lehet csinálni vele? Szét lehet ezt szedni?
Köszi,
PeeT
2013.07.26. 08:47
A bal oldali nem akar behajlani. A jobb működik szépen de a bal elindul és pár mm-el beljebb megakad és nem hajlik tovább. Nem akarom erőltetni nehogy a motor leégjen vagy bármi. Mit lehet csinálni vele? Szét lehet ezt szedni?
Köszi,
PeeT
2013.07.26. 20:22
Jerry írta:colti82 írta:Hy!
Ha vkitudna segiteni igy kepek alapjan, hogy mik hianyoznak az automrol, megkoszonnem.
Ezeket meg azert kuldom, hogy esetleg ki tudod e venni beloluk, hogy mi kellene meg.A hutot is ami alulrol tartotta, ott eltort vmi mert log a bal oldala (szembol nezve):
Szerintem azért lóg a bal oldala, mert nincs a helyén. Legalábbis a kép szerint.
A hűtő mindkét oldalán van egy-egy gumitappancs, amivel felül a zárhídra. Felül pedig az a fekete karom kellene, hogy belekapaszkodjon abba a kis gumi téglalapba. Alul pedig pár műanyag tartóba ül bele.
2013.07.27. 00:12
colti82 írta:Igen, hat visszaraktam en abba a gumiba de kijott megint azert mert a bal oldalon vmi le van torve....de a cikkszamat nem lattam annak a muyanyag vminek az alkatresz rajzon meg nem latom h lenne ilyen egyaltalan.
2013.07.27. 08:26
hamoriarpi írta:PeeT írta:Sziasztok,
Köszi,
PeeT
KETTŐ sorral fentebb Gallaca megírta a javítást, én pedig a megelőzést:!:
2013.07.27. 15:19
2013.07.27. 15:58
2013.07.27. 16:15
... Az rendeltetés szerű, hogy a bal oldali kevésbé hajlik be mint a jobb?
Köszi,
PeeT
2013.07.27. 21:14
Naggyon jó, kanyarban,és fallal körbevett részen,családdal gyerekkel.Soha nem akartam autópályán a leálló sávban meg állni ezután sem vágyom rá jobban,amikor a falak között 130-200 km/ó-val húznak el melletted az autók!2013.07.27. 21:35
Tomi.i írta:Ma délután M3-as autópályán 100 km-rel a cél előtt megadta magát a technika(523iA)!Rántott 2-3-at gázra nem reagált és leállt és nem indul be egy röffenésre sem!Naggyon jó, kanyarban,és fallal körbevett részen,családdal gyerekkel.Soha nem akartam autópályán a leálló sávban meg állni ezután sem vágyom rá jobban,amikor a falak között 130-200 km/ó-val húznak el melletted az autók!
Azt vettem észre mikor a gyújtást ráadom nem zúg az AC a tankban!Ez egyértelműen szivattyú hiba vagy okozhatja más is?Nem régen vettem az autót és az előző gazdija talán nincs 1 éve hogy cserélt benne AC-t.Erőteljesen zúgott én csodálkoztam is rajta de azt mondta a szerelő hogy új kora óta ilyen hangos!Pedig nem a legolcsóbbat rakta bele!Ötlet?
2013.07.28. 12:19