Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2013.08.07. 21:06

spider2 írta:
Imco írta:
spider2 írta:Eszközölnék az autón egy kis bontást, de a venti levételnél megakadtam. Elvileg balos menet, de az istennek nem akar lelazulni az óra járásával egy irányban. Fordul vele a vékonyabb anya is. Mi a megoldás?

Köszönöm.

A viszko venti az jobb menetes, azaz ellentétes a megszokotthoz képest, ha jól emléxem.
Várj meg még valakit aki többet szereli le-fel. :)

A jobb menet a normál menet. Tehát jobbra huzzúk rá, de ez elvileg balos és azért jobbra lazul le. Csak olyan erősen van összekontrázva a másik anyával hogy nem akarja az igazságot.

A visco anyájára kell egy kulcsot tenni, és egy félkilós kalapáccsal a kulcs végét néhányszor határozottan megkínálni. Ez szokott lenni a recept. Amennyit a szíj ellentart, annyi elég szokott lenni.

2013.08.07. 22:15

No. Tegyünk itt egy kis rendet.

Minden motor jobbra forog. ( persze mindig van kivétel, p.l. a fiat 850 cupé , de ez most nem szempont, és azon nincs visco.)

A motor forgási irányát mindig a szíjtárcsa felől nézzük, így tehát az óra járásával egyező irányba.

( nem összekeverendő a hengerek számozásával! P.l. a franciák a lendkeréktől számozzák a hengereket )

MINDEN Visco balmenetes, alfától-omegáig. Ez így van kitalálva, hogy a motor járásával ráhúzza a pumpa tengelyére.

A jobb menet a normális menet, a balmenet a "fordított"

Tehát: a BMW visco-kat szemből , fentről, jobbra lazítjuk. 32-es kulccsal, jó nagy kokival.

A dieseleknél egyszerűbb a helyzet, mert ott ellen lehet tartani a szíjtárcsánál, a benzinesnél, célszerszám kell, ha idiótán húzták meg.

2013.08.07. 22:21

muhaati írta:No. Tegyünk itt egy kis rendet.

Minden motor jobbra forog. ( persze mindig van kivétel, p.l. a fiat 850 cupé , de ez most nem szempont, és azon nincs visco.)

A motor forgási irányát mindig a szíjtárcsa felől nézzük, így tehát az óra járásával egyező irányba.

( nem összekeverendő a hengerek számozásával! P.l. a franciák a lendkeréktől számozzák a hengereket )

MINDEN Visco balmenetes, alfától-omegáig. Ez így van kitalálva, hogy a motor járásával ráhúzza a pumpa tengelyére.

A jobb menet a normális menet, a balmenet a "fordított"

Tehát: a BMW visco-kat szemből , fentről, jobbra lazítjuk. 32-es kulccsal, jó nagy kokival.

A dieseleknél egyszerűbb a helyzet, mert ott ellen lehet tartani a szíjtárcsánál, a benzinesnél, célszerszám kell, ha idiótán húzták meg.

bmwonlinedr II. :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%

2013.08.07. 22:35

Gallaca írta:
spider2 írta:
Imco írta:
spider2 írta:Eszközölnék az autón egy kis bontást, de a venti levételnél megakadtam. Elvileg balos menet, de az istennek nem akar lelazulni az óra járásával egy irányban. Fordul vele a vékonyabb anya is. Mi a megoldás?

Köszönöm.

A viszko venti az jobb menetes, azaz ellentétes a megszokotthoz képest, ha jól emléxem.
Várj meg még valakit aki többet szereli le-fel. :)

A jobb menet a normál menet. Tehát jobbra huzzúk rá, de ez elvileg balos és azért jobbra lazul le. Csak olyan erősen van összekontrázva a másik anyával hogy nem akarja az igazságot.

A visco anyájára kell egy kulcsot tenni, és egy félkilós kalapáccsal a kulcs végét néhányszor határozottan megkínálni. Ez szokott lenni a recept. Amennyit a szíj ellentart, annyi elég szokott lenni.

Vagy ket kulcs ohne kalapacs:
Kép

2013.08.07. 22:44

muhaati írta:, a benzinesnél, célszerszám kell, ha idiótán húzták meg.

:taps:

Nekem eddig 4 (saját) benzinesből 3-nál idiótán húzták meg... :facepalm:

2013.08.07. 22:47

kzolee írta:
muhaati írta:, a benzinesnél, célszerszám kell, ha idiótán húzták meg.

:taps:

Nekem eddig 4 (saját) benzinesből 3-nál idiótán húzták meg... :facepalm:

Szerintem barmelyikre rendesen ra tud gyogyulni, ha nem huzzak meg elegge, es hagyjak, hogy a motor huzza ra.

2013.08.08. 00:57

Csibe írta:
Haminda írta:
Csibe írta:Hali,

gyors help kellene, e39 sedannak a csomagtarto fedelet(MÜANYAG) ami a zarat takarja hogyan tudom levenni? A ket kis stift megvan. Nem zar a csomagtarto. Köszi

így

Köszönöm!

közben sikerült szetszedni, eltört a zarban a rugo. Atmenetileg javitva, de azt ma nem merem leirni mivel potoltam a rugot... :lol:

Mar csak rugot kell szereznem, de addig is zarhato a csomagtarto. :roker:

Hajtogass ki egy új karikát a rugóbol és jó is :)

2013.08.08. 06:37

morv írta:Vagy ket kulcs ohne kalapacs:
Kép

A jobb oldali kulcsot hol tudok szerezni, gondolom az vékonyabb mint a normál villás?! Az lenne nekem a megoldás! ;)

2013.08.08. 09:29

Én leköszörültem egy használt villásat vékonyra azt jó is.

2013.08.08. 10:03

steveboy21 írta:Sziasztok!

Mitől lehet az a hibajelenség hogy 2000 km után nívó felett lett a motorolaj kb 4-5 mm-el? E39 530da A 2000km folyamatos autópálya 130-170-es tempó. Mikor elindultam a nívó maxon volt, mire visszaértem megemelte a szintet.

Beszéltem egy Bmw szerelővel, kapásból azt mondta hogy a nagynyomású pumpa ereszti át a gázolajat. Megnéztük az olajat nem lehet rajta érezni a gázolaj szagot. Ö azt mondta hogy nem is fogjuk. Szerintetek? Vélemény?

2013.08.08. 17:28

Sziasztok!

E39 520D Touring-ról szeretnék kérdezni!

Amikor megvásároltam,pár napra rá derült ki,hogy automata szintszabályzós a járgány!

Elég sűrűn leengedi az egyik oldalát,beindítás után vissza áll az eredeti helyzetébe!

Most már feltöltésnél hallatszik is,hogy miközben tölt,mint ha,mellette valahol kifújna!

Szerintetek légrugó csere?

Mennyibe kerülhet a légrugó,és mennyire bonyolult a cseréje?

Előre is,köszönöm a segítséget!

Üdv!

2013.08.08. 20:18

spider2 írta:A jobb oldali kulcsot hol tudok szerezni, gondolom az vékonyabb mint a normál villás?! Az lenne nekem a megoldás! ;)

Pedig a kalapácsos megoldást még a mesterek is használják. A mester tippje alapján mostmár én is így veszem le könnyedén.

2013.08.08. 20:20

Endi írta:
Csibe írta:Köszönöm!

közben sikerült szetszedni, eltört a zarban a rugo. Atmenetileg javitva, de azt ma nem merem leirni mivel potoltam a rugot... :lol:

Mar csak rugot kell szereznem, de addig is zarhato a csomagtarto. :roker:

Hajtogass ki egy új karikát a rugóbol és jó is :)

Bizony, nemrég pont ezt csináltam én is. Új karika hajtogatása a rugóból és egy újabb, gondtalan, boldog 100e KM. :)

2013.08.09. 06:42

spider2 írta:
Kép

A jobb oldali kulcsot hol tudok szerezni, gondolom az vékonyabb mint a normál villás?! Az lenne nekem a megoldás! ;)

Nem tudom itthon hol lehet venni, kint minden autosboltbsn van. Igen vekonyabb plusz a vege a villa elott hajtva van.

2013.08.09. 06:50

spider2 írta:

Pl: LINK

2013.08.09. 13:55

Önként jelentkező pesti vagányt keresek, aki E39-ben kicseréli nekem a légzsák vezérlő modult. Majd a dolog végeztével kimossuk a hibakódot, és gyönyörködünk a végeredményben.

Hiba @ a modul azt érezte, hogy baleset / ütközés van, és random elkezdi a blinkert villogtatni. Szerencsére nagyon ritkán, és 1 nyomással abba tudom hagyatni vele, de a hiba most nem törölhető, mert rögtön visszaírja az összes létező hibafajtát ami elérhető a kocsiban és légzsák related.

Nem kérem ingyen természetesen. 8)

2013.08.09. 14:43

Nekiálltam kivenni a klímaventit, illetve megtörölgetni a projektorokat, és mikor lekaptam a lököst az alábbi látvány várt:

Kép

Kép

Mitől lehet? :S

2013.08.09. 14:55

Haminda írta:Nekiálltam kivenni a klímaventit, illetve megtörölgetni a projektorokat, és mikor lekaptam a lököst az alábbi látvány várt:

Kép

Kép

Az olaj akar lenni? Mert ha igen, ilyennel már én is találkoztam...
a szervótartályon lévö csö volt a ludas. Kicsit elengedett a bilincs és szivárgott a szervóolaj..

2013.08.09. 15:14

zizziii írta:
Haminda írta:Nekiálltam kivenni a klímaventit, illetve megtörölgetni a projektorokat, és mikor lekaptam a lököst az alábbi látvány várt:
http://kepfeltoltes.hu/130809/WP_000119 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130809/WP_000118 ... es.hu_.jpg

a szervótartályon lévö csö volt a ludas. Kicsit elengedett a bilincs és szivárgott a szervóolaj..

Olaj ám... De a szervótartályból hogy jut el odaáig :O
A képen az 5-öst kellene ellenőrizni?

Kép

2013.08.09. 15:38

zizziii írta:

Kép

Kép

Nekem az intercooler volt lyukas, ott nyomta ki az olajat, de azert nem ennyire.
Hozzászólás küldése

VigLink badge