![]() |
2013.08.07. 21:06
spider2 írta:Imco írta:spider2 írta:Eszközölnék az autón egy kis bontást, de a venti levételnél megakadtam. Elvileg balos menet, de az istennek nem akar lelazulni az óra járásával egy irányban. Fordul vele a vékonyabb anya is. Mi a megoldás?
Köszönöm.
A viszko venti az jobb menetes, azaz ellentétes a megszokotthoz képest, ha jól emléxem.
Várj meg még valakit aki többet szereli le-fel.
A jobb menet a normál menet. Tehát jobbra huzzúk rá, de ez elvileg balos és azért jobbra lazul le. Csak olyan erősen van összekontrázva a másik anyával hogy nem akarja az igazságot.
2013.08.07. 22:15
2013.08.07. 22:21
muhaati írta:No. Tegyünk itt egy kis rendet.
Minden motor jobbra forog. ( persze mindig van kivétel, p.l. a fiat 850 cupé , de ez most nem szempont, és azon nincs visco.)
A motor forgási irányát mindig a szíjtárcsa felől nézzük, így tehát az óra járásával egyező irányba.
( nem összekeverendő a hengerek számozásával! P.l. a franciák a lendkeréktől számozzák a hengereket )
MINDEN Visco balmenetes, alfától-omegáig. Ez így van kitalálva, hogy a motor járásával ráhúzza a pumpa tengelyére.
A jobb menet a normális menet, a balmenet a "fordított"
Tehát: a BMW visco-kat szemből , fentről, jobbra lazítjuk. 32-es kulccsal, jó nagy kokival.
A dieseleknél egyszerűbb a helyzet, mert ott ellen lehet tartani a szíjtárcsánál, a benzinesnél, célszerszám kell, ha idiótán húzták meg.
2013.08.07. 22:35
Gallaca írta:spider2 írta:Imco írta:spider2 írta:Eszközölnék az autón egy kis bontást, de a venti levételnél megakadtam. Elvileg balos menet, de az istennek nem akar lelazulni az óra járásával egy irányban. Fordul vele a vékonyabb anya is. Mi a megoldás?
Köszönöm.
A viszko venti az jobb menetes, azaz ellentétes a megszokotthoz képest, ha jól emléxem.
Várj meg még valakit aki többet szereli le-fel.
A jobb menet a normál menet. Tehát jobbra huzzúk rá, de ez elvileg balos és azért jobbra lazul le. Csak olyan erősen van összekontrázva a másik anyával hogy nem akarja az igazságot.
A visco anyájára kell egy kulcsot tenni, és egy félkilós kalapáccsal a kulcs végét néhányszor határozottan megkínálni. Ez szokott lenni a recept. Amennyit a szíj ellentart, annyi elég szokott lenni.
2013.08.07. 22:44
muhaati írta:, a benzinesnél, célszerszám kell, ha idiótán húzták meg.
2013.08.07. 22:47
kzolee írta:muhaati írta:, a benzinesnél, célszerszám kell, ha idiótán húzták meg.
![]()
Nekem eddig 4 (saját) benzinesből 3-nál idiótán húzták meg...
2013.08.08. 00:57
Csibe írta:Haminda írta:Csibe írta:Hali,
gyors help kellene, e39 sedannak a csomagtarto fedelet(MÜANYAG) ami a zarat takarja hogyan tudom levenni? A ket kis stift megvan. Nem zar a csomagtarto. Köszi
így
Köszönöm!
közben sikerült szetszedni, eltört a zarban a rugo. Atmenetileg javitva, de azt ma nem merem leirni mivel potoltam a rugot...![]()
Mar csak rugot kell szereznem, de addig is zarhato a csomagtarto.
2013.08.08. 06:37
morv írta:Vagy ket kulcs ohne kalapacs:
2013.08.08. 09:29
2013.08.08. 10:03
steveboy21 írta:Sziasztok!
Mitől lehet az a hibajelenség hogy 2000 km után nívó felett lett a motorolaj kb 4-5 mm-el? E39 530da A 2000km folyamatos autópálya 130-170-es tempó. Mikor elindultam a nívó maxon volt, mire visszaértem megemelte a szintet.
2013.08.08. 17:28
2013.08.08. 20:18
spider2 írta:A jobb oldali kulcsot hol tudok szerezni, gondolom az vékonyabb mint a normál villás?! Az lenne nekem a megoldás!
2013.08.08. 20:20
Endi írta:Csibe írta:Köszönöm!
közben sikerült szetszedni, eltört a zarban a rugo. Atmenetileg javitva, de azt ma nem merem leirni mivel potoltam a rugot...![]()
Mar csak rugot kell szereznem, de addig is zarhato a csomagtarto.
Hajtogass ki egy új karikát a rugóbol és jó is
2013.08.09. 06:42
spider2 írta:morv írta:Vagy ket kulcs ohne kalapacs:
A jobb oldali kulcsot hol tudok szerezni, gondolom az vékonyabb mint a normál villás?! Az lenne nekem a megoldás!
2013.08.09. 06:50
spider2 írta:morv írta:Vagy ket kulcs ohne kalapacs:
A jobb oldali kulcsot hol tudok szerezni, gondolom az vékonyabb mint a normál villás?! Az lenne nekem a megoldás!
2013.08.09. 13:55
2013.08.09. 14:43

2013.08.09. 14:55
Haminda írta:Nekiálltam kivenni a klímaventit, illetve megtörölgetni a projektorokat, és mikor lekaptam a lököst az alábbi látvány várt:
Mitől lehet? :S
2013.08.09. 15:14
zizziii írta:Haminda írta:Nekiálltam kivenni a klímaventit, illetve megtörölgetni a projektorokat, és mikor lekaptam a lököst az alábbi látvány várt:
http://kepfeltoltes.hu/130809/WP_000119 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130809/WP_000118 ... es.hu_.jpg
Az olaj akar lenni? Mert ha igen, ilyennel már én is találkoztam...
a szervótartályon lévö csö volt a ludas. Kicsit elengedett a bilincs és szivárgott a szervóolaj..
2013.08.09. 15:38
zizziii írta:Haminda írta:Nekiálltam kivenni a klímaventit, illetve megtörölgetni a projektorokat, és mikor lekaptam a lököst az alábbi látvány várt:
Az olaj akar lenni? Mert ha igen, ilyennel már én is találkoztam...
a szervótartályon lévö csö volt a ludas. Kicsit elengedett a bilincs és szivárgott a szervóolaj..