![]() |
2013.08.09. 15:55
2013.08.09. 16:21
Haminda írta:zizziii írta:Haminda írta:Nekiálltam kivenni a klímaventit, illetve megtörölgetni a projektorokat, és mikor lekaptam a lököst az alábbi látvány várt:
http://kepfeltoltes.hu/130809/WP_000119 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130809/WP_000118 ... es.hu_.jpg
Mitől lehet? :S
Az olaj akar lenni? Mert ha igen, ilyennel már én is találkoztam...
a szervótartályon lévö csö volt a ludas. Kicsit elengedett a bilincs és szivárgott a szervóolaj..
Olaj ám... De a szervótartályból hogy jut el odaáig :O
A képen az 5-öst kellene ellenőrizni?
2013.08.09. 16:25
Haminda írta:A hűtőt érdemes lemosni, vagy maradhat így?
2013.08.09. 16:36
zizziii írta:Haminda írta:zizziii írta:Haminda írta:Nekiálltam kivenni a klímaventit, illetve megtörölgetni a projektorokat, és mikor lekaptam a lököst az alábbi látvány várt:
http://kepfeltoltes.hu/130809/WP_000119 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130809/WP_000118 ... es.hu_.jpg
Mitől lehet? :S
Az olaj akar lenni? Mert ha igen, ilyennel már én is találkoztam...
a szervótartályon lévö csö volt a ludas. Kicsit elengedett a bilincs és szivárgott a szervóolaj..
Olaj ám... De a szervótartályból hogy jut el odaáig :O
A képen az 5-öst kellene ellenőrizni?
Nekem az 5-ös meg a 9-es szivárgott, de egy laza csuklómozdulattal meg egy fogóval orvosolva lett
2013.08.09. 17:20
muhaati írta:8-as cső csere. Elrohad az alumínium "hűtőcső".
2013.08.09. 17:37
Haminda írta:muhaati írta:8-as cső csere. Elrohad az alumínium "hűtőcső".
Köszönöm Uram, elbarkóbáztam volna egy ideig...
Leugorhatok vele így ma a Balcsira, vagy ne kockáztassak?
2013.08.09. 17:58
muhaati írta:Haminda írta:muhaati írta:8-as cső csere. Elrohad az alumínium "hűtőcső".
Köszönöm Uram, elbarkóbáztam volna egy ideig...
Leugorhatok vele így ma a Balcsira, vagy ne kockáztassak?
Ha még "csak" olajpárás, akkor még bírja, de azért legyen a csomiban ATF, pótlásra. DE: mihamarabb csere!!!!!!!
2013.08.09. 18:09
2013.08.10. 16:50
2013.08.10. 16:58
peterzsombor írta:sziasztok!
ABS kontroll lámpa világít,pedig diagnosztikán,nem jelzett hibát!
mi lehet az oka,hogy világít,mit érdemes megnézni még?
köszönöm!
2013.08.10. 17:11
2013.08.10. 17:25
peterzsombor írta:Sziasztok!
következő kérdésem lenne,hogy a szélvédő takaró gumi cseréje megoldható-e,az üveg kiszedése nélkül,mert elég csúnyácska sajnos!
köszönöm!
2013.08.10. 17:42
2013.08.10. 21:25
peterzsombor írta:üdv!
E39 Touring-nál, bal hátsó légrugót kell cserélnem,tud valaki esetleg videót a művelet végrehajtásáról?
láttam pár képet a cseréről,de az nem mutatja az összes műveletet!
köszönöm!
2013.08.11. 09:00
Pako írta:Pedig semmi nincs beirva hogy lenne hibanyomások rendbe, porlasztók ujra lettek tanitva stb de köszönöm az ötletet kicseréljük azt a jeladót is a főtengelynél! Ja és mielőtt leálna ugye nyomom a gázt hogy ne áljon le rángat mint barom eléggé érdekes hangot is ad csatog mint állat... vicc ez a kocsi
Gallaca írta:Pako írta:Sziasztok
olyan kérdésel bajal, panasszal fordulok hozzátok hogy van egy 530asom 193 lóerős! a jelenség hogy a kocsi be be ringat alapjáraton menetközbe is! először kiirta hogy az 5-s porlasztó a szar csere történt, utána a ketest irta hibának, majd fogtam és ki lett az öszes cserélve! a kocsi jó is volt 30km-ig amikor folyamatosan rángatni kezdett, kiirta hogy Einspritzlage /vagy valami hasonlót/ és leált nem indult be! 2 óra elteltével beindul nagyon szépen ketyeg megy is de mikor bemelegszik a motor üzemi hőmérsékletre, megint rángat leál és be sem indul! Ki lett cserélve a gázolaj szürő teteljén lévő jeladó, a középső pumpa is! nagyon meleg a gázolaj ill. a szürő is kapott egy alapos gázolaj hütő takaritást, tiszta por mocsok és falevél volt :S Azt hittük hogy ez a hiba túlzottan meleg a gázolaj mikor bemelegszik és nebirja ugy benyomni a porlasztókhoz :S De sajnos nem ez a gond a hiba kétszeri padló gáz után üzemi höömérsékleten megál és nem akar ujra indulni! De hidegen tökéletesen szépen megy minden padló gázra is megindul mint a szemét stb, de ha bemelegszik vége... Most a motortérbe lévő pumpa hátulján a jeladót ki cseréljük lehet az a hiba, holnap kiderül :S
Valakinek esetleg valami ötlet? hiába dugom fel gépre teljes diagnosztikára akár mire az auto hiba mentes! Teljesen tanácstalan vok
Ja és kapott egy alapos tank tisztitást is és a hátsó pumpa szürő is ki lett takaritva, de nem volt koszos amugy!
Előre is köszönöm a válaszokat
Pedig a leírt jelenség kísértetiesen hasonlít egy főtengely/vezérműtengelyjeladó hibára, ami melegen kontakthibás lesz. Nekem volt ilyenben részem! (10km-ről, 3 óra alatt értem haza, mikor lehűlt hibátlan volt) Nehezen tudom elképzelni, hogy nincs beírva semmi hiba.
Csereporlasztók fel lettek tanítva??? A nagynyomású pumpa hátulján a nagynyomású szabályzószelep van, nem jeladó. A jeladó, a közös nyomócső hátulján van becsavarva. Amikor jár a motor az üzemanyagnyomások megfelelő értéken vannak? Milyen diag géppel nézitek?
2013.08.11. 10:52
stini000 írta:Pako írta:Pedig semmi nincs beirva hogy lenne hibanyomások rendbe, porlasztók ujra lettek tanitva stb de köszönöm az ötletet kicseréljük azt a jeladót is a főtengelynél! Ja és mielőtt leálna ugye nyomom a gázt hogy ne áljon le rángat mint barom eléggé érdekes hangot is ad csatog mint állat... vicc ez a kocsi
olyan kérdésel bajal, panasszal fordulok hozzátok hogy van egy 530asom 193 lóerős! a jelenség hogy a kocsi be be ringat alapjáraton menetközbe is! először kiirta hogy az 5-s porlasztó a szar csere történt, utána a ketest irta hibának, majd fogtam és ki lett az öszes cserélve! a kocsi jó is volt 30km-ig amikor folyamatosan rángatni kezdett, kiirta hogy Einspritzlage /vagy valami hasonlót/ és leált nem indult be! 2 óra elteltével beindul nagyon szépen ketyeg megy is de mikor bemelegszik a motor üzemi hőmérsékletre, megint rángat leál és be sem indul! Ki lett cserélve a gázolaj szürő teteljén lévő jeladó, a középső pumpa is! nagyon meleg a gázolaj ill. a szürő is kapott egy alapos gázolaj hütő takaritást, tiszta por mocsok és falevél volt :S Azt hittük hogy ez a hiba túlzottan meleg a gázolaj mikor bemelegszik és nebirja ugy benyomni a porlasztókhoz :S De sajnos nem ez a gond a hiba kétszeri padló gáz után üzemi höömérsékleten megál és nem akar ujra indulni! De hidegen tökéletesen szépen megy minden padló gázra is megindul mint a szemét stb, de ha bemelegszik vége... Most a motortérbe lévő pumpa hátulján a jeladót ki cseréljük lehet az a hiba, holnap kiderül :S
Valakinek esetleg valami ötlet? hiába dugom fel gépre teljes diagnosztikára akár mire az auto hiba mentes! Teljesen tanácstalan vok
Ja és kapott egy alapos tank tisztitást is és a hátsó pumpa szürő is ki lett takaritva, de nem volt koszos amugy!
Pedig a leírt jelenség kísértetiesen hasonlít egy főtengely/vezérműtengelyjeladó hibára, ami melegen kontakthibás lesz. Nekem volt ilyenben részem! (10km-ről, 3 óra alatt értem haza, mikor lehűlt hibátlan volt) Nehezen tudom elképzelni, hogy nincs beírva semmi hiba.
Csereporlasztók fel lettek tanítva??? A nagynyomású pumpa hátulján a nagynyomású szabályzószelep van, nem jeladó. A jeladó, a közös nyomócső hátulján van becsavarva. Amikor jár a motor az üzemanyagnyomások megfelelő értéken vannak? Milyen diag géppel nézitek?
Szeva. Nekem hasonló a probléma. Annyi hogy nekem nem rángat meg ha meg áll el is indul. Nekem Csak ha be melegszik a motor s nyomok nekei egy kövérebbet gondol egyet és meg áll a motor. Voltam
Vele szervízbe és semmi hiba nem volt az autóban ami a megállást okozhatná. Én is tanácstalan vagyok mert nem tudom mi is okozhatja a problémát. Ha nem nyomom neki nagyon akkor megállás nékül több száz km-et is megy. De ha hirtelen előzni kellene akkor volt rá péda. Hogy megáll előzés közbe a motor. Erre ha van valakinek valami tippe az jó jön. Mert hiba nincs a kocsiban . Köszi. Helló
2013.08.11. 13:10
hamoriarpi írta:stini000 írta:Pako írta:Pedig semmi nincs beirva hogy lenne hibanyomások rendbe, porlasztók ujra lettek tanitva stb de köszönöm az ötletet kicseréljük azt a jeladót is a főtengelynél! Ja és mielőtt leálna ugye nyomom a gázt hogy ne áljon le rángat mint barom eléggé érdekes hangot is ad csatog mint állat... vicc ez a kocsi
Szeva. Nekem hasonló a probléma. Annyi hogy nekem nem rángat meg ha meg áll el is indul. Nekem Csak ha be melegszik a motor s nyomok nekei egy kövérebbet gondol egyet és meg áll a motor. Voltam
Vele szervízbe és semmi hiba nem volt az autóban ami a megállást okozhatná. Én is tanácstalan vagyok mert nem tudom mi is okozhatja a problémát. Ha nem nyomom neki nagyon akkor megállás nékül több száz km-et is megy. De ha hirtelen előzni kellene akkor volt rá péda. Hogy megáll előzés közbe a motor. Erre ha van valakinek valami tippe az jó jön. Mert hiba nincs a kocsiban . Köszi. Helló
Üzemanyag nyomásának monitorozása élő adatokból előzés közben, padlógázzal. Ha egyértelműen csak melegen csinálja, akkor résolaj.
2013.08.11. 13:34
2013.08.11. 14:07
stini000 írta:Aha értem .Igen csak akkor csinálja ha meleg és el van neki taposva.Megindul és le áll, Mi az a résolaj ??
2013.08.11. 17:02
Gallaca írta:stini000 írta:Aha értem .Igen csak akkor csinálja ha meleg és el van neki taposva.Megindul és le áll, Mi az a résolaj ??
Itt olvashatsz róla KATT!