Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2013.08.09. 15:55

A hűtőt érdemes lemosni, vagy maradhat így?
Kép

2013.08.09. 16:21

Haminda írta:
zizziii írta:
Haminda írta:Nekiálltam kivenni a klímaventit, illetve megtörölgetni a projektorokat, és mikor lekaptam a lököst az alábbi látvány várt:
http://kepfeltoltes.hu/130809/WP_000119 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130809/WP_000118 ... es.hu_.jpg
Mitől lehet? :S

Az olaj akar lenni? Mert ha igen, ilyennel már én is találkoztam...
a szervótartályon lévö csö volt a ludas. Kicsit elengedett a bilincs és szivárgott a szervóolaj..

Olaj ám... De a szervótartályból hogy jut el odaáig :O
A képen az 5-öst kellene ellenőrizni?

Kép

Nekem az 5-ös meg a 9-es szivárgott, de egy laza csuklómozdulattal meg egy fogóval orvosolva lett 8)

2013.08.09. 16:25

Haminda írta:A hűtőt érdemes lemosni, vagy maradhat így?
Kép

Ezt a képet nézve... valahonnan középtájról indulhat az olaj.. lehet hogy a szervóolajhütő környékéröl és a venti átnyomja? :roll:

2013.08.09. 16:36

zizziii írta:
Haminda írta:
zizziii írta:
Haminda írta:Nekiálltam kivenni a klímaventit, illetve megtörölgetni a projektorokat, és mikor lekaptam a lököst az alábbi látvány várt:
http://kepfeltoltes.hu/130809/WP_000119 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130809/WP_000118 ... es.hu_.jpg
Mitől lehet? :S

Az olaj akar lenni? Mert ha igen, ilyennel már én is találkoztam...
a szervótartályon lévö csö volt a ludas. Kicsit elengedett a bilincs és szivárgott a szervóolaj..

Olaj ám... De a szervótartályból hogy jut el odaáig :O
A képen az 5-öst kellene ellenőrizni?

Kép

Nekem az 5-ös meg a 9-es szivárgott, de egy laza csuklómozdulattal meg egy fogóval orvosolva lett 8)

8-as cső csere. Elrohad az alumínium "hűtőcső".

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: Haminda
Értékelés: 4.76%

2013.08.09. 17:20

muhaati írta:8-as cső csere. Elrohad az alumínium "hűtőcső".

Köszönöm Uram, elbarkóbáztam volna egy ideig...
Leugorhatok vele így ma a Balcsira, vagy ne kockáztassak?

2013.08.09. 17:37

Haminda írta:

Ha még "csak" olajpárás, akkor még bírja, de azért legyen a csomiban ATF, pótlásra. DE: mihamarabb csere!!!!!!!

2013.08.09. 17:58

muhaati írta:
Haminda írta:

Ha még "csak" olajpárás, akkor még bírja, de azért legyen a csomiban ATF, pótlásra. DE: mihamarabb csere!!!!!!!

Értem, akkor nem spammelek tovább, megkereslek Püben, illetve majd személyesen.
Ezer köszönet! :franko:

2013.08.09. 18:09

Sziasztok. lenne nekem egy e39 525 TDS. problémám a következő, hidegen/melegen nehezen indul. (adagoló már lett cserélve és még mindig.) nemrég elkezdett olyat csinálni hogy beindítom, és elkezd ingadozni az alapjárat (csak hidegen) utánna leáll, 2. indításnál már jó az alapjárat, és nem áll le. tegnap viszont már menet közbe is megállt 2* is szerencsére nem messze a lakásomtól. senki sem tud rá mondani semmit, porlasztó, izzító gyertyák jók. az én elképzelésem az lenne hogy az AC pumpa kezdi magát megadni, elképzelhető ?

2013.08.10. 16:50

sziasztok!

ABS kontroll lámpa világít,pedig diagnosztikán,nem jelzett hibát!
mi lehet az oka,hogy világít,mit érdemes megnézni még?

köszönöm!

2013.08.10. 16:58

peterzsombor írta:sziasztok!

ABS kontroll lámpa világít,pedig diagnosztikán,nem jelzett hibát!
mi lehet az oka,hogy világít,mit érdemes megnézni még?

köszönöm!

Akkor szar volt a diag!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: 3 hamoriarpi, muhaati, peterzsombor
Értékelés: 14.29%

2013.08.10. 17:11

Sziasztok!

következő kérdésem lenne,hogy a szélvédő takaró gumi cseréje megoldható-e,az üveg kiszedése nélkül,mert elég csúnyácska sajnos!

köszönöm!

2013.08.10. 17:25

peterzsombor írta:Sziasztok!

következő kérdésem lenne,hogy a szélvédő takaró gumi cseréje megoldható-e,az üveg kiszedése nélkül,mert elég csúnyácska sajnos!

köszönöm!

Nem.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: peterzsombor

2013.08.10. 17:42

üdv!

E39 Touring-nál, bal hátsó légrugót kell cserélnem,tud valaki esetleg videót a művelet végrehajtásáról?
láttam pár képet a cseréről,de az nem mutatja az összes műveletet!

köszönöm!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Üdv!

Közben,megoldódott a dolog!
Elvittem szervizbe,és kb 15-20 perc volt a cseréje!
Annyira egyszerű a cseréje,hogy akár otthon is elvégezhető!
Mindössze 4E Huf munkadíjat kértek a szervizben!
Utángyártott Légrugót vettem a Schmiedmann BMW alkatrész forgalmazóktól,ami 45E Huf-ba került!
A gyári,65E Huf környékén lett volna!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára peterzsombor 2013.08.20. 11:46-kor.

2013.08.10. 21:25

peterzsombor írta:üdv!

E39 Touring-nál, bal hátsó légrugót kell cserélnem,tud valaki esetleg videót a művelet végrehajtásáról?
láttam pár képet a cseréről,de az nem mutatja az összes műveletet!

köszönöm!

Az én "mesterem " azt mondta arra a cserére hogy sz@pás.., meg valami speckó szerszám kell hozzá...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek zizziii az itt látható tagok köszönték meg: peterzsombor

2013.08.11. 09:00

Pako írta:Pedig semmi nincs beirva hogy lenne hiba :( nyomások rendbe, porlasztók ujra lettek tanitva stb de köszönöm az ötletet kicseréljük azt a jeladót is a főtengelynél! Ja és mielőtt leálna ugye nyomom a gázt hogy ne áljon le rángat mint barom eléggé érdekes hangot is ad csatog mint állat... vicc ez a kocsi :(

Gallaca írta:
Pako írta:Sziasztok
olyan kérdésel bajal, panasszal fordulok hozzátok hogy van egy 530asom 193 lóerős! a jelenség hogy a kocsi be be ringat alapjáraton menetközbe is! először kiirta hogy az 5-s porlasztó a szar csere történt, utána a ketest irta hibának, majd fogtam és ki lett az öszes cserélve! a kocsi jó is volt 30km-ig amikor folyamatosan rángatni kezdett, kiirta hogy Einspritzlage /vagy valami hasonlót/ és leált nem indult be! 2 óra elteltével beindul nagyon szépen ketyeg megy is de mikor bemelegszik a motor üzemi hőmérsékletre, megint rángat leál és be sem indul! Ki lett cserélve a gázolaj szürő teteljén lévő jeladó, a középső pumpa is! nagyon meleg a gázolaj ill. a szürő is kapott egy alapos gázolaj hütő takaritást, tiszta por mocsok és falevél volt :S Azt hittük hogy ez a hiba túlzottan meleg a gázolaj mikor bemelegszik és nebirja ugy benyomni a porlasztókhoz :S De sajnos nem ez a gond a hiba kétszeri padló gáz után üzemi höömérsékleten megál és nem akar ujra indulni! De hidegen tökéletesen szépen megy minden padló gázra is megindul mint a szemét stb, de ha bemelegszik vége... Most a motortérbe lévő pumpa hátulján a jeladót ki cseréljük lehet az a hiba, holnap kiderül :S
Valakinek esetleg valami ötlet? hiába dugom fel gépre teljes diagnosztikára akár mire az auto hiba mentes! Teljesen tanácstalan vok :(
Ja és kapott egy alapos tank tisztitást is és a hátsó pumpa szürő is ki lett takaritva, de nem volt koszos amugy!
Előre is köszönöm a válaszokat :)

Pedig a leírt jelenség kísértetiesen hasonlít egy főtengely/vezérműtengelyjeladó hibára, ami melegen kontakthibás lesz. Nekem volt ilyenben részem! (10km-ről, 3 óra alatt értem haza, mikor lehűlt hibátlan volt) Nehezen tudom elképzelni, hogy nincs beírva semmi hiba.
Csereporlasztók fel lettek tanítva??? A nagynyomású pumpa hátulján a nagynyomású szabályzószelep van, nem jeladó. A jeladó, a közös nyomócső hátulján van becsavarva. Amikor jár a motor az üzemanyagnyomások megfelelő értéken vannak? Milyen diag géppel nézitek?

Szeva. Nekem hasonló a probléma. Annyi hogy nekem nem rángat meg ha meg áll el is indul. Nekem Csak ha be melegszik a motor s nyomok nekei egy kövérebbet gondol egyet és meg áll a motor. Voltam
Vele szervízbe és semmi hiba nem volt az autóban ami a megállást okozhatná. Én is tanácstalan vagyok mert nem tudom mi is okozhatja a problémát. Ha nem nyomom neki nagyon akkor megállás nékül több száz km-et is megy. De ha hirtelen előzni kellene akkor volt rá péda. Hogy megáll előzés közbe a motor. Erre ha van valakinek valami tippe az jó jön. Mert hiba nincs a kocsiban . Köszi. Helló

Ezt a hozzászólást a szerzőnek stini000 az itt látható tagok köszönték meg: morv

2013.08.11. 10:52

stini000 írta:
Pako írta:Pedig semmi nincs beirva hogy lenne hiba :( nyomások rendbe, porlasztók ujra lettek tanitva stb de köszönöm az ötletet kicseréljük azt a jeladót is a főtengelynél! Ja és mielőtt leálna ugye nyomom a gázt hogy ne áljon le rángat mint barom eléggé érdekes hangot is ad csatog mint állat... vicc ez a kocsi :(

Gallaca írta:
olyan kérdésel bajal, panasszal fordulok hozzátok hogy van egy 530asom 193 lóerős! a jelenség hogy a kocsi be be ringat alapjáraton menetközbe is! először kiirta hogy az 5-s porlasztó a szar csere történt, utána a ketest irta hibának, majd fogtam és ki lett az öszes cserélve! a kocsi jó is volt 30km-ig amikor folyamatosan rángatni kezdett, kiirta hogy Einspritzlage /vagy valami hasonlót/ és leált nem indult be! 2 óra elteltével beindul nagyon szépen ketyeg megy is de mikor bemelegszik a motor üzemi hőmérsékletre, megint rángat leál és be sem indul! Ki lett cserélve a gázolaj szürő teteljén lévő jeladó, a középső pumpa is! nagyon meleg a gázolaj ill. a szürő is kapott egy alapos gázolaj hütő takaritást, tiszta por mocsok és falevél volt :S Azt hittük hogy ez a hiba túlzottan meleg a gázolaj mikor bemelegszik és nebirja ugy benyomni a porlasztókhoz :S De sajnos nem ez a gond a hiba kétszeri padló gáz után üzemi höömérsékleten megál és nem akar ujra indulni! De hidegen tökéletesen szépen megy minden padló gázra is megindul mint a szemét stb, de ha bemelegszik vége... Most a motortérbe lévő pumpa hátulján a jeladót ki cseréljük lehet az a hiba, holnap kiderül :S
Valakinek esetleg valami ötlet? hiába dugom fel gépre teljes diagnosztikára akár mire az auto hiba mentes! Teljesen tanácstalan vok :(
Ja és kapott egy alapos tank tisztitást is és a hátsó pumpa szürő is ki lett takaritva, de nem volt koszos amugy!

Pedig a leírt jelenség kísértetiesen hasonlít egy főtengely/vezérműtengelyjeladó hibára, ami melegen kontakthibás lesz. Nekem volt ilyenben részem! (10km-ről, 3 óra alatt értem haza, mikor lehűlt hibátlan volt) Nehezen tudom elképzelni, hogy nincs beírva semmi hiba.
Csereporlasztók fel lettek tanítva??? A nagynyomású pumpa hátulján a nagynyomású szabályzószelep van, nem jeladó. A jeladó, a közös nyomócső hátulján van becsavarva. Amikor jár a motor az üzemanyagnyomások megfelelő értéken vannak? Milyen diag géppel nézitek?

Szeva. Nekem hasonló a probléma. Annyi hogy nekem nem rángat meg ha meg áll el is indul. Nekem Csak ha be melegszik a motor s nyomok nekei egy kövérebbet gondol egyet és meg áll a motor. Voltam
Vele szervízbe és semmi hiba nem volt az autóban ami a megállást okozhatná. Én is tanácstalan vagyok mert nem tudom mi is okozhatja a problémát. Ha nem nyomom neki nagyon akkor megállás nékül több száz km-et is megy. De ha hirtelen előzni kellene akkor volt rá péda. Hogy megáll előzés közbe a motor. Erre ha van valakinek valami tippe az jó jön. Mert hiba nincs a kocsiban . Köszi. Helló

Üzemanyag nyomásának monitorozása élő adatokból előzés közben, padlógázzal. Ha egyértelműen csak melegen csinálja, akkor résolaj.

2013.08.11. 13:10

hamoriarpi írta:
stini000 írta:

Gallaca írta:

Üzemanyag nyomásának monitorozása élő adatokból előzés közben, padlógázzal. Ha egyértelműen csak melegen csinálja, akkor résolaj.

Aha értem .Igen csak akkor csinálja ha meleg és el van neki taposva.Megindul és le áll, Mi az a résolaj ??

2013.08.11. 13:34

Sziasztok!
A 4. szerelonel van a kocsim s senki nem tudja megmondanj biztosra, hogy mi a gond. Mindenki azt mondja, hogh valoszinuleg a katalizator utani lambda szonda a gond. A jelenseg a koveykezo? A fogyasztasom a 3szorosara nott! Megyek a kocsival s egyszer csak akar uresben gurulva is 40-re ugrik a fogyasztas s huzamosabb ideig ugy marad! Hiaba adok gazfroccsot, akarmi... es olukor szaggat is az auto. De a hiba nem mindig jelentkezik, ezert a diag sem irja ki. Viszont menek kozben, mikor a hiba jelentkezett, a 2. lambda szonda erteke 2-vel magasabb volt, mint a katalizator elottie. A kovetkezo hibat irja a diag mindig: lambda szezonvezerlesi hatarertek, hengersor 2 es -1 hengersor uzemanyag adagolasa, megengedett mennyiseg tullepve.
Szeretnek otleteket kerni. Illetve erdemes hasznaltan lambda szondat venni? Nem merem ujjan, nehpgy a gond ne az legyen. Levmennyiseg mero teljesrn jo, pillangoszelep tisztitva, duznik is s gyertyak cserelve. A fogyasztas egyebkent utolso 100 km-n 27 l lett! Tehat ne ajanlja senki, hogy menjek muhaati mesterhez. En is azt tennem. De Szerbiaban vagyok. :(Varom a valaszokat.
Elore is koszonom!
Udv.

Tapatalk 2-vel küldve az én ZTE V970-ről

2013.08.11. 14:07

stini000 írta:Aha értem .Igen csak akkor csinálja ha meleg és el van neki taposva.Megindul és le áll, Mi az a résolaj ??

Itt olvashatsz róla KATT!

2013.08.11. 17:02

Gallaca írta:
stini000 írta:Aha értem .Igen csak akkor csinálja ha meleg és el van neki taposva.Megindul és le áll, Mi az a résolaj ??

Itt olvashatsz róla KATT!

Rendben köszönöm. Hát akkor megnézetem őket. Mert lehet hogy ez lesz a baja.
Hozzászólás küldése

VigLink badge