![]() |
2013.08.14. 14:29
2013.08.14. 15:33
kokemenyspiler írta:Üdv srácok!
Tanácsot kérnék tőletek.
Tegnapi nap reggel akarom indítózni a 320d-m (e46), és a nagy büdös semmi történik. Gyújtás van, de önindító nem forgat. Még az aksi lemerülésnél hallható kattogás sem hallatszott. Délután már agához tért, pöccre indult. Az autó napi használatban van, és baromi kínos lenne valahol leragadni vele. Tegnap éjjel letettem a garázsba, mire ma megint úgy döntött, nem indul. Fogadni merek, hogy 2-3 ora után megint indulni fog...
Felhívtam a szerelőm, mondott néhány bajt, ami előfordulhat, többek közt, hogy vagy az önindító rossz, vagy egy test, ami a motorérbe van rögzítve korrodálódott, és nem tudja ellátni a feladatát. (plusz saru, de azzal nincs baj, megnéztem)
Noss, ezt a test korrodálós dolog lehetséges? Ha igen, hol a fenébe van ez a motortérben?!
Előre is kösz, de ha esetleg valakinek más ötlete van, ne tartsa magában!
2013.08.14. 17:44
PapaBoss írta:kokemenyspiler írta:Üdv srácok!
Tanácsot kérnék tőletek.
Tegnapi nap reggel akarom indítózni a 320d-m (e46), és a nagy büdös semmi történik. Gyújtás van, de önindító nem forgat. Még az aksi lemerülésnél hallható kattogás sem hallatszott. Délután már agához tért, pöccre indult. Az autó napi használatban van, és baromi kínos lenne valahol leragadni vele. Tegnap éjjel letettem a garázsba, mire ma megint úgy döntött, nem indul. Fogadni merek, hogy 2-3 ora után megint indulni fog...
Felhívtam a szerelőm, mondott néhány bajt, ami előfordulhat, többek közt, hogy vagy az önindító rossz, vagy egy test, ami a motorérbe van rögzítve korrodálódott, és nem tudja ellátni a feladatát. (plusz saru, de azzal nincs baj, megnéztem)
Noss, ezt a test korrodálós dolog lehetséges? Ha igen, hol a fenébe van ez a motortérben?!
Előre is kösz, de ha esetleg valakinek más ötlete van, ne tartsa magában!
Lehet immó, vagy egyéb elektromos szarság is. Diag látott valamit?
Ha még kattanni se kattan, akkor gyanúsan letilt valami valamit valahol
2013.08.15. 09:52
peterzsombor írta:üdv!
E39 Touring-nál, bal hátsó légrugót kell cserélnem,tud valaki esetleg videót a művelet végrehajtásáról?
láttam pár képet a cseréről,de az nem mutatja az összes műveletet!
köszönöm!
2013.08.15. 12:14
Haminda írta:peterzsombor írta:üdv!
E39 Touring-nál, bal hátsó légrugót kell cserélnem,tud valaki esetleg videót a művelet végrehajtásáról?
láttam pár képet a cseréről,de az nem mutatja az összes műveletet!
köszönöm!
Videót nem hiszem hogy készítettek.
Ami viszont van az a TIS és a Bimmerforums. Az utóbbi képeit csak regisztrálva éred el.
2013.08.15. 14:26
stini000 írta:Gallaca írta:stini000 írta:Aha értem .Igen csak akkor csinálja ha meleg és el van neki taposva.Megindul és le áll, Mi az a résolaj ??
Itt olvashatsz róla KATT!
Rendben köszönöm. Hát akkor megnézetem őket. Mert lehet hogy ez lesz a baja.
2013.08.15. 15:00
2013.08.15. 15:10
zoli75 írta:Sziasztok!3 hónapja vettem egy 525d-t.Olyan gondom van,hogy a tankban még van 15-20l üzemanyag,de ekkor leáll.Szivattyú cserélve lett,az sem változtatott semmit.Ha v.ki tudja,mi lehet a hiba,irja meg!Köszi!
2013.08.15. 15:41
peterzsombor írta:sziasztok!
ABS kontroll lámpa világít,pedig diagnosztikán,nem jelzett hibát!
mi lehet az oka,hogy világít,mit érdemes megnézni még?
köszönöm!
2013.08.15. 17:12
2013.08.15. 17:57
zoli75 írta:Sziasztok!3 hónapja vettem egy 525d-t.Olyan gondom van,hogy a tankban még van 15-20l üzemanyag,de ekkor leáll.Szivattyú cserélve lett,az sem változtatott semmit.Ha v.ki tudja,mi lehet a hiba,irja meg!Köszi!
2013.08.15. 21:46
steve_wonder írta:stini000 írta:Gallaca írta:stini000 írta:Aha értem .Igen csak akkor csinálja ha meleg és el van neki taposva.Megindul és le áll, Mi az a résolaj ??
Itt olvashatsz róla KATT!
Rendben köszönöm. Hát akkor megnézetem őket. Mert lehet hogy ez lesz a baja.
Ha újak benne az injektorok, akkor nem hinném, hogy résolaj lesz.... Nekem volt résolajjal gondom és kísértetiesen hasonlított a fent leírtakra, azzal a különbséggel, hogy nem állt meg, ha nyomtam neki, viszont melegen ez sem indult, hidegen meg dadogott, mert a nyomás elszökött a résolajcsövön. 270-300bar között ugrált amíg meleg nem lett. 3-as injektor csere házi diag után, és minden ok. De még egyszer mondom, ha újak vannak benne, sztem kizárt, hogy az a gond(az új nem bontott...).
Ennek fényében sztem is inkább főtengely jeladó lehet.
Üzemanyagnyomás ok? Railnyomás ok?
2013.08.15. 22:09
steve_wonder írta:Na még jó, hogy beírtam egy órája, hogy minden ok a vassal....
Jelenség a következő: melegen egyszerűen nem akar elindulni csak teker, várok vele 10percet-1órát és megint ok. Reggel semmi gond nincs vele. Most, miután elindult mérgemben kicsit megkergettem az arcát, de nem éreztem, hogy húú, de jó formában lenne. Lehet, hogy csak az idegesség miatt éreztem így, de fura volt. Rángatni nem rángat, dadogni nem dadog.
Résolajveszteség mérésnél egy nem gyári műszernél a kis ceruza vastagságú csöveknek meddig szabadna feltelni kb 5mp. után? Lehet, hogy még mindig szar vmelyik injektorom?
Esetleg más tipp valakitől? Sok mindent nem tudok itthon megnézni, mert csak autocom van a laposon, úgyhogy távdiagnosztikát kérnék![]()
Köszi előre is.
2013.08.16. 09:14
Gallaca írta:steve_wonder írta:Na még jó, hogy beírtam egy órája, hogy minden ok a vassal....
Jelenség a következő: melegen egyszerűen nem akar elindulni csak teker, várok vele 10percet-1órát és megint ok. Reggel semmi gond nincs vele. Most, miután elindult mérgemben kicsit megkergettem az arcát, de nem éreztem, hogy húú, de jó formában lenne. Lehet, hogy csak az idegesség miatt éreztem így, de fura volt. Rángatni nem rángat, dadogni nem dadog.
Résolajveszteség mérésnél egy nem gyári műszernél a kis ceruza vastagságú csöveknek meddig szabadna feltelni kb 5mp. után? Lehet, hogy még mindig szar vmelyik injektorom?
Esetleg más tipp valakitől? Sok mindent nem tudok itthon megnézni, mert csak autocom van a laposon, úgyhogy távdiagnosztikát kérnék![]()
Köszi előre is.
Railnyomás ok? Üzemanyagnyomás ok?![]()
Diag nélkül nehéz lesz, de én ránéznék a nyomásszabályzó szelepre is. Az is lehet, hogy az injektorcserével kicsit javítottál a helyzeten, de igazából nem az volt az igazi ok. Az igazából hibás alkatrész tovább romlott, és most érte el a kritikus szintet, azt, ahol injektorcsere előtt állt. De nyomásmérések nélkül ezt nem fogod tudni megoldani szerintem.
2013.08.16. 10:21
steve_wonder írta:Gallaca írta:steve_wonder írta:Na még jó, hogy beírtam egy órája, hogy minden ok a vassal....
Köszi előre is.
Diag nélkül nehéz lesz, de én ránéznék a nyomásszabályzó szelepre is. Az is lehet, hogy az injektorcserével kicsit javítottál a helyzeten, de igazából nem az volt az igazi ok. Az igazából hibás alkatrész tovább romlott, és most érte el a kritikus szintet, azt, ahol injektorcsere előtt állt. De nyomásmérések nélkül ezt nem fogod tudni megoldani szerintem.
A legszarabbat kicseréltük. Még kettő van ami kb 20%-al volt jobb ennél. Kettő egész jó, egy meg kifogástalan. Igaz ez csak manuális mérések alapján lett megállapítva. Kis csöveket az injektorok tetejére, 5mp tekerés, utána leolvastuk a skálákat. Railnyomásom addig volt csak szar amíg dadogott. Utána 300bar. Üzemanyagnyomást nem tudunk mérni, de nyomnak az ac-k, mert szűrőcsere után pikkpakk lelégtelenedett a rendszer.
Akksi nem lehet? Esetleg az tudom még elképzelni, hogy keveset teker...
Mindenesetre megvárom amíg megint nem indul, ráteszem a gépet és megnézem a főtengelyjeladót. Más most nem jut eszembe.
2013.08.16. 15:59
Gallaca írta:steve_wonder írta:Gallaca írta:steve_wonder írta:Na még jó, hogy beírtam egy órája, hogy minden ok a vassal....
Köszi előre is.
A legszarabbat kicseréltük. Még kettő van ami kb 20%-al volt jobb ennél. Kettő egész jó, egy meg kifogástalan. Igaz ez csak manuális mérések alapján lett megállapítva. Kis csöveket az injektorok tetejére, 5mp tekerés, utána leolvastuk a skálákat. Railnyomásom addig volt csak szar amíg dadogott. Utána 300bar. Üzemanyagnyomást nem tudunk mérni, de nyomnak az ac-k, mert szűrőcsere után pikkpakk lelégtelenedett a rendszer.
Mindenesetre megvárom amíg megint nem indul, ráteszem a gépet és megnézem a főtengelyjeladót. Más most nem jut eszembe.
Railnyomást indítózás közben mérj! Nekem az volt szar, mikor nem indult. 20bar volt. Ha féktisztítóval elindítottuk, utána 280 folyamatosan alapjáraton. A railszelep teljesen nyitott állapotban, pl mikor leállítod, akkor is 100 bar nyomást tart alapból. Ajánlatos e felett lennie.
Főtengelyjeladó hibája esetén, menet közben megállna mikor felmelegszik. Esetleg még az is lehet, hogy lassan forgat az önindító, de az inkább az indítómotor hibája mint az akksié. Nekem kehes volt, lassan forgatott, aztán le is feküdt. Előző tulaj szétindítózta mikor nem indult, és kiszórta az ónt a kommutátorból. Nem érintkezett már minden tekercs benne. Csere után teker mint állat, kb 1.5x gyorsabban.
2013.08.16. 16:01
steve_wonder írta:Gallaca írta:steve_wonder írta:Gallaca írta:steve_wonder írta:Na még jó, hogy beírtam egy órája, hogy minden ok a vassal....
Köszi előre is.
Railnyomást indítózás közben mérj! Nekem az volt szar, mikor nem indult. 20bar volt. Ha féktisztítóval elindítottuk, utána 280 folyamatosan alapjáraton. A railszelep teljesen nyitott állapotban, pl mikor leállítod, akkor is 100 bar nyomást tart alapból. Ajánlatos e felett lennie.
Főtengelyjeladó hibája esetén, menet közben megállna mikor felmelegszik. Esetleg még az is lehet, hogy lassan forgat az önindító, de az inkább az indítómotor hibája mint az akksié. Nekem kehes volt, lassan forgatott, aztán le is feküdt. Előző tulaj szétindítózta mikor nem indult, és kiszórta az ónt a kommutátorból. Nem érintkezett már minden tekercs benne. Csere után teker mint állat, kb 1.5x gyorsabban.
Értem. Önindító az tuti nem lehet, mert tavasszal lett felújítva mindene. Akksit is kizárom akkor. Alapjáraton 298bar a nyomás. Amikor bedadogott, akkor esett vissza 280-ra, de injektor csere után ez megszűnt. Azt hittem a melegindítási gond is megszűnt vele....
Neked ezek szerint a nyomástartó-mennyiségszabályzó szelep szart be nem a pumpa?
2013.08.18. 20:14
2013.08.18. 20:34
Dzsongov írta:Helló mindenki! Lenne egy nagy problémám, van egy 525 tds-em, kb 10.000km ezelőtt lett kuplung - kettőstömegűvel cserélve, remegős és kemény volt a pedál, ezt alsó munkahenger cserével megszüntettem. Viszont az alapvető probléma megmaradt, hogy a kuplung kint fog a nyakamban! Fékolajatat is cseréltünk, lelégtelenítettük és továbbra is fenn áll a probléma. Van valami ötletetek, hogy mi lehet vele a baj??? Esetleg kinyomóvilla?
2013.08.18. 21:30
hamoriarpi írta:Dzsongov írta:Helló mindenki! Lenne egy nagy problémám, van egy 525 tds-em, kb 10.000km ezelőtt lett kuplung - kettőstömegűvel cserélve, remegős és kemény volt a pedál, ezt alsó munkahenger cserével megszüntettem. Viszont az alapvető probléma megmaradt, hogy a kuplung kint fog a nyakamban! Fékolajatat is cseréltünk, lelégtelenítettük és továbbra is fenn áll a probléma. Van valami ötletetek, hogy mi lehet vele a baj??? Esetleg kinyomóvilla?
Az automatika lett resetelve? Automata állítós ernyős volt?