![]() |
2012.12.01. 13:27
ogtrai írta:kanyobence írta:Sziasztok
Cserélni kell az ablaktörlő lapátokat, így tél előtt nem árt, sőt elég szar is.
Amit kérdezni szeretnék, hogy milyen lapát jó?
Több féle van?
nem cseréltem még. (3 hónapja van nálam a kocsi)
vagy speciálisan csak egy fajta van ehez a típushoz? mert nem úgy néz ki, mint az "univerzális".
bocs, ha hülyeséget kérdezek![]()
Ha gyári a lapátod,akkor tudsz benne csak gumit is cserélni és úgy azért sokkal jobban jössz ki.
2012.12.01. 13:36
2012.12.01. 13:50
kanyobence írta:ogtrai írta:kanyobence írta:Sziasztok
Több féle van?
vagy speciálisan csak egy fajta van ehez a típushoz? mert nem úgy néz ki, mint az "univerzális".
Ha gyári a lapátod,akkor tudsz benne csak gumit is cserélni és úgy azért sokkal jobban jössz ki.
Ez lenne, akkor azt az alső gumicsíkot lehet cserélni?
Tudnál méretet mondani? mert ránézésre nem egyforma a 2
2012.12.01. 14:02
Gallaca írta:kanyobence írta:ogtrai írta:kanyobence írta:Sziasztok
Több féle van?
Én pont most cseréltem! Gumit! 65cm, vezető oldali 55cm utasoldal. Gyári gumit néztem, kb 3500 volt oldalanként. Vettem 990-ért egy pár 71cm-es gumit, méretre szabtam, és tökéletes a gyári lapátban. De azért figyelni kell, mert a BOSCH-ban a merevítő fémpálca bele van dugva a gumiba, és úgy belehúzva a lapátba,(amit linkeltél képet, abban pont látszik a lyuk a gumiban) utángyártott gumi pedig, kétoldalt fémpálcás. Ilyen pálcákkal rendelkezni kell a problémamentes cseréhez. Nekem már cserélve volt utángyártottra, és ezért volt benne ilyen pálca. Vagy még láttam olyan gumit is aminek műanyag profil a hátulja, lehet az is jó.
2012.12.01. 14:22
kanyobence írta:Gallaca írta:kanyobence írta:ogtrai írta:kanyobence írta:Sziasztok
Több féle van?
Én pont most cseréltem! Gumit! 65cm, vezető oldali 55cm utasoldal. Gyári gumit néztem, kb 3500 volt oldalanként. Vettem 990-ért egy pár 71cm-es gumit, méretre szabtam, és tökéletes a gyári lapátban. De azért figyelni kell, mert a BOSCH-ban a merevítő fémpálca bele van dugva a gumiba, és úgy belehúzva a lapátba,(amit linkeltél képet, abban pont látszik a lyuk a gumiban) utángyártott gumi pedig, kétoldalt fémpálcás. Ilyen pálcákkal rendelkezni kell a problémamentes cseréhez. Nekem már cserélve volt utángyártottra, és ezért volt benne ilyen pálca. Vagy még láttam olyan gumit is aminek műanyag profil a hátulja, lehet az is jó.
Ahogy látni nincs benne semmi merevítő pálca, nemtudom honnan lehetne szerezni. de keresek műanyagosat amit modtál, háthaKösz a méretet
![]()
![]()
2012.12.01. 15:16
2012.12.01. 18:17
2012.12.01. 18:53
jlaci74 írta:Szerintem a bence lapátja ( a képen ) nem gyári, mert a gyáriban van acélpálca, ezért is cserélhető benne csak a gumi.
Egyébként van olyan utángyártott gumi amiben nincs pálca ( persze hogy van, hiszen ilyen van a képen is ... ), vagyis műanyag sínes, a Láng Kft.-nél tudod megvenni tgumi100 ( 61cm ) és tgumi003 ( 71 cm ) cikkszámon tudjátok megvenni, a kettő együtt 2500 ft. mínusz kedvezmény ( kinek mennyi van ). Ez jó minőség, ( nem taiwani ), méretre vágható és jár hozzá kis zárósapka, hogy ne csússzon ki a sínből a gumi. Ha igénylitek lefényképezem mert pont van nálam egy pár...
2012.12.01. 18:55
kanyobence írta:jlaci74 írta:Szerintem a bence lapátja ( a képen ) nem gyári, mert a gyáriban van acélpálca, ezért is cserélhető benne csak a gumi.
Egyébként van olyan utángyártott gumi amiben nincs pálca ( persze hogy van, hiszen ilyen van a képen is ... ), vagyis műanyag sínes, a Láng Kft.-nél tudod megvenni tgumi100 ( 61cm ) és tgumi003 ( 71 cm ) cikkszámon tudjátok megvenni, a kettő együtt 2500 ft. mínusz kedvezmény ( kinek mennyi van ). Ez jó minőség, ( nem taiwani ), méretre vágható és jár hozzá kis zárósapka, hogy ne csússzon ki a sínből a gumi. Ha igénylitek lefényképezem mert pont van nálam egy pár...
Érdekelne
2012.12.01. 20:17
jlaci74 írta:kanyobence írta:jlaci74 írta:Szerintem a bence lapátja ( a képen ) nem gyári, mert a gyáriban van acélpálca, ezért is cserélhető benne csak a gumi.
Érdekelne
Hamarosan ( kb. 1 óra ) ...
2012.12.01. 22:41
2012.12.01. 22:43
Péter 1976 írta:Sziasztok!Ablaktörlő lapátot szeretnék cserélni,de nem ilyen fém vázasat mint a gyári hanem full gumit mert az halkabb sokkal.
Miként tudnám ezt kivitelezni mert úgy nézem,hogy a szemétládák úgy tervezték,hogy csak gyári régimódi Bosch fémvázas megy rá.Ismerős Passat-ján kicseréltük és ég és föld a kettő.
2012.12.01. 22:45
jlaci74 írta:Péter 1976 írta:Sziasztok!Ablaktörlő lapátot szeretnék cserélni,de nem ilyen fém vázasat mint a gyári hanem full gumit mert az halkabb sokkal.
Miként tudnám ezt kivitelezni mert úgy nézem,hogy a szemétládák úgy tervezték,hogy csak gyári régimódi Bosch fémvázas megy rá.Ismerős Passat-ján kicseréltük és ég és föld a kettő.
Tudomásom szerint az e39-re nem lehet ilyet felrakni, legalább is plug&play nem...
2012.12.01. 22:59
jlaci74 írta:... úgy látszik a passat-ot nem szemétládák tervezték...
2012.12.02. 00:16
jlaci74 írta:
Tudomásom szerint az e39-re nem lehet ilyet felrakni, legalább is plug&play nem...
2012.12.02. 11:45
Péter 1976 írta:Sziasztok!Ablaktörlő lapátot szeretnék cserélni,de nem ilyen fém vázasat mint a gyári hanem full gumit mert az halkabb sokkal.
2012.12.02. 12:47
tibi666 írta:Péter 1976 írta:Sziasztok!Ablaktörlő lapátot szeretnék cserélni,de nem ilyen fém vázasat mint a gyári hanem full gumit mert az halkabb sokkal.
Van Bosch Aerotwin, ami rámegy, ki kell keresni a katalógusból a cikkszámát.
2012.12.02. 23:11
2012.12.02. 23:38
PapaBoss írta:Lámpánál kiteszitek üresbe az automatát? Vagy csak álltok a féken..?
Kíváncsi vagyok. Mert én üresbe, meg P-be csak otthon, és .. újra otthon húzom
2012.12.03. 08:52
Gallaca írta:PapaBoss írta:Lámpánál kiteszitek üresbe az automatát? Vagy csak álltok a féken..?
Kíváncsi vagyok. Mert én üresbe, meg P-be csak otthon, és .. újra otthon húzom
Állok a féken! Meg már a manuál cégesben is megszokásból...
gusztus dolga