Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2012.12.03. 10:55

Labi írta:
Gallaca írta:
PapaBoss írta:Lámpánál kiteszitek üresbe az automatát? Vagy csak álltok a féken..?
Kíváncsi vagyok. Mert én üresbe, meg P-be csak otthon, és .. újra otthon húzom :D

Állok a féken! Meg már a manuál cégesben is megszokásból... :facepalm:

én meg a manuál miatt üresbe és kézifék. :facepalm: gusztus dolga :mrgreen:

Én pl állok a féken, mert úgy gondolom, hogy így jobban észreveszi a sok mama-papa és egyéb vezetni nem tudó autós társ, hogy még véletlenül sem akarok gyorsítani! :facepalm:
De valóban ízlés dolga az egész.

2012.12.03. 11:09

Milyen néven futnak az alátétek amik a porlasztóknál vannak? Nekem csak "tűzkarika" jut eszembe, de így nem találok rá semmit.
25TDS, még nem bontottuk meg, de mintha egyszer használatos dolog lenne, és cserélni szeretném a porlasztókkal együtt.

2012.12.03. 14:06

PapaBoss írta:Milyen néven futnak az alátétek amik a porlasztóknál vannak? Nekem csak "tűzkarika" jut eszembe, de így nem találok rá semmit.
25TDS, még nem bontottuk meg, de mintha egyszer használatos dolog lenne, és cserélni szeretném a porlasztókkal együtt.

Közben megnéztem online adatbázisban, és a TDS-nél nincs külön tűzkarika (réz karika).. viszont a porlasztó itt van a kezemben, azon mintha anyagában ott figyelnének rajta. Én arra jutottam, hogy ez nem cserés. Legalábbis TDS-en.

2012.12.03. 15:01

PapaBoss írta:
PapaBoss írta:Milyen néven futnak az alátétek amik a porlasztóknál vannak? Nekem csak "tűzkarika" jut eszembe, de így nem találok rá semmit.

Közben megnéztem online adatbázisban, és a TDS-nél nincs külön tűzkarika (réz karika).. viszont a porlasztó itt van a kezemben, azon mintha anyagában ott figyelnének rajta. Én arra jutottam, hogy ez nem cserés. Legalábbis TDS-en.

Én mostanában egy párszor kivettem az injektorokat, de nem cseréltem ki az alátéteket, és semmi gond vele. Persze azért összerakás előtt, megfelelően kilágyítom őket!!!

2012.12.04. 20:47

Sziasztok! Hogyan tudom törés mentesen levenni váltógombról (automata) a ,,díszlécet"?
Miért megy 2db vezeték az ablak spricnikre, ,,spricni fűtés"? :)

2012.12.04. 23:58

greeen54 írta:Sziasztok! Hogyan tudom törés mentesen levenni váltógombról (automata) a ,,díszlécet"?

1: Váltógomb leszed (felfelé lehúz). Tükörre vigyázz :!: :!: :!: :mrgreen: Nyomógomb kiszed, majd díszléc felfelé lehúz.
2: Igen, fűtés.

2012.12.05. 08:48

greeen54 írta:Sziasztok! Hogyan tudom törés mentesen levenni váltógombról (automata) a ,,díszlécet"?

itt egy videó is hátha nehezen jön le:
http://www.youtube.com/watch?v=WlmWuOg5fac

2012.12.05. 09:21

Úgy emlékszem, mintha valaki már kérdezte volna, de nem találtam, ezért én is megkérdezném, hogy mitől lehet az, hogy jobb elöl a küszöbnél, az ajtó és a küszöbborításnál ha esik az eső, csordogál be a víz! :( Múltkor már volt egy ilyen esetem, de akkor véletlen résnyire lent maradt az ablak. Akkor azt hittem, hogy csak az volt a gond. Tegnap viszont észrevettem, hogy megint szépen vizes lett a szőnyeg egy tenyérnyi helyen! :( Mitől lehet? Esetleg az ajtókárpit alatti szivacs nem tömít rendesen? Vagy?

2012.12.05. 09:58

vaszarig írta:Úgy emlékszem, mintha valaki már kérdezte volna, de nem találtam, ezért én is megkérdezném, hogy mitől lehet az, hogy jobb elöl a küszöbnél, az ajtó és a küszöbborításnál ha esik az eső, csordogál be a víz! :( Múltkor már volt egy ilyen esetem, de akkor véletlen résnyire lent maradt az ablak. Akkor azt hittem, hogy csak az volt a gond. Tegnap viszont észrevettem, hogy megint szépen vizes lett a szőnyeg egy tenyérnyi helyen! :( Mitől lehet? Esetleg az ajtókárpit alatti szivacs nem tömít rendesen? Vagy?

Nekem off Hondánál a motortérben a vízelvezető csatornák (szélvédő előtt) voltak eltömődve falevelekkel, és akkor produkált ilyet.

2012.12.05. 10:22

vaszarig írta:Úgy emlékszem, mintha valaki már kérdezte volna, de nem találtam, ezért én is megkérdezném, hogy mitől lehet az, hogy jobb elöl a küszöbnél, az ajtó és a küszöbborításnál ha esik az eső, csordogál be a víz! :( Múltkor már volt egy ilyen esetem, de akkor véletlen résnyire lent maradt az ablak. Akkor azt hittem, hogy csak az volt a gond. Tegnap viszont észrevettem, hogy megint szépen vizes lett a szőnyeg egy tenyérnyi helyen! :( Mitől lehet? Esetleg az ajtókárpit alatti szivacs nem tömít rendesen? Vagy?

Ajtóban lévő vízelvezető(k) dugulásos elzáródása ha jól tévedek.

2012.12.05. 10:36

Sziasztok.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a motortérben lévő bikázási ponton keresztül lehet,vagy esetleg szabad az aksit tölteni. E39 525tds 98-as. Válaszokat előre is köszönöm.

2012.12.05. 10:41

bmwgabi írta:Sziasztok.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a motortérben lévő bikázási ponton keresztül lehet,vagy esetleg szabad az aksit tölteni. E39 525tds 98-as. Válaszokat előre is köszönöm.

Nyugodtan töltheted!

2012.12.05. 10:44

Padre540 írta:
bmwgabi írta:Sziasztok.

Nyugodtan töltheted!

Rendben.
Így bátran rámerem rakni a töltőt. Köszönöm!!!!

2012.12.05. 10:57

Szivacsot felragasztod, a kifolyókat kipucolod, és ez már csak ízlés kérdése, de én pluszban azt is megcsináltam, hogy van 2 db műanyag dugó az ajtók alján, és én az egyiket eltávolítottam, így 100%-re nem folyik be a víz.
Az a ragacs, ami a szivacsot felfogja, kapható a a bmw márkaszervízekben. Elég tuti anyag, ha fölragasztod az ajtóra, és rányomod a szivacsot, akkor tuti lesz.
Ha esetlen a vízlehúzód elöregedett, sérült, akkor is nagy mennyiségű eső juthat be az ajtóba, de azt kívülről is lehet látni.

2012.12.05. 11:48

kovessyroli írta:

Szivacsot felragasztod, a kifolyókat kipucolod, és ez már csak ízlés kérdése, de én pluszban azt is megcsináltam, hogy van 2 db műanyag dugó az ajtók alján, és én az egyiket eltávolítottam, így 100%-re nem folyik be a víz.
Az a ragacs, ami a szivacsot felfogja, kapható a a bmw márkaszervízekben. Elég tuti anyag, ha fölragasztod az ajtóra, és rányomod a szivacsot, akkor tuti lesz.
Ha esetlen a vízlehúzód elöregedett, sérült, akkor is nagy mennyiségű eső juthat be az ajtóba, de azt kívülről is lehet látni.

Én is erre gondoltam, mert mikor csináltam a DSP-t, akkor ugye le kellett vennem sajna a kábel bekötése miatt! :( Lehet, hogy én nem tettem jól vissza! Amúgy arra gondoltam, hogy sziluplasztal körbekenem, az nem lenne jó? Csak mert sajna nekem nincs nagyon a közelembe BMW szervíz! :( Az meg nem gond, ha a dugót kiveszem az ajtóból?

2012.12.05. 12:46

vaszarig írta:Én is erre gondoltam, mert mikor csináltam a DSP-t, akkor ugye le kellett vennem sajna a kábel bekötése miatt! :( Lehet, hogy én nem tettem jól vissza! Amúgy arra gondoltam, hogy sziluplasztal körbekenem, az nem lenne jó? Csak mert sajna nekem nincs nagyon a közelembe BMW szervíz! :( Az meg nem gond, ha a dugót kiveszem az ajtóból?

Én már próbáltam mindennel ragasztani, a kinyomós FBS-től a Palmatexig, de ezekekkel az a baj, hogy nem erre a célra valók, és nem tudod rendesen fölragasztani. Egyrészt.
Másrészt, ha le kell venni, akkor nem ragad vissza.
A speckó ragacs viszont pont erre van kitalálva.
Hívd fel az Angyalosi BMW szervízt, és rendelj tőlük fél métert (olyan gurigában van, amin egymás mellett asszem 4 vagy 5 csík megy), szerintem postán is elküldik.
Vagy jó fényező -karosszériás műhelybe látogassál el, és biztosan lesz nekik.
Én eddig mindegyiken kivettem 1 dugót, és semmi hátrányát nem láttam.

2012.12.05. 14:14

kovessyroli írta: Én már próbáltam mindennel ragasztani, a kinyomós FBS-től a Palmatexig, de ezekekkel az a baj, hogy nem erre a célra valók, és nem tudod rendesen fölragasztani. Egyrészt.
Hívd fel az Angyalosi BMW szervízt, és rendelj tőlük fél métert (olyan gurigában van, amin egymás mellett asszem 4 vagy 5 csík megy), szerintem postán is elküldik.

Ok, köszi szépen, akkor délután első lépésben én is kiveszem a dugókat! Nem szeretném, ha teljesen elázna a kocsi, hogy aztán cserélhessem a nagy biztis táblát is! :(

2012.12.05. 14:18

vaszarig írta:
kovessyroli írta: Én már próbáltam mindennel ragasztani, a kinyomós FBS-től a Palmatexig, de ezekekkel az a baj, hogy nem erre a célra valók, és nem tudod rendesen fölragasztani. Egyrészt.

Ok, köszi szépen, akkor délután első lépésben én is kiveszem a dugókat! Nem szeretném, ha teljesen elázna a kocsi, hogy aztán cserélhessem a nagy biztis táblát is! :(

dugókon kívül van egy gumi csík is az ajtón alul bent,azok mögött is vannak kifolyók!

2012.12.05. 19:37

MChris írta:
vaszarig írta:

dugókon kívül van egy gumi csík is az ajtón alul bent,azok mögött is vannak kifolyók!

Akkor lehet azok vannak eldugulva! Nem tudom! De rendesen elszomorított! :( Nagyon pöpec a gép, minden ok vele, de az ilyenek el tudnak keseríteni! Amúgy sajna ez nem volt igazán garázsban, vagy legalábbis az utóbbi időben, mielőtt elhoztam! :cry:

2012.12.05. 20:08

Sziasztok,

Az elmúlt pár alkalommal olyan jelenségre lettem figyelmes, hogy indításkor egy rövid ideig tartó (1 pillanat az egész gyakorlatilag) bugás szerű hangot hallok, mintha vmit megpörgettek volna. Valakinek mond ez valamit vagy az én fülemmel van baj vagy ez valaminek az előjele.Előre is köszi.
Hozzászólás küldése

VigLink badge