![]() |
2011.08.14. 14:04
leslie írta:
Hihetetlen, hogy mit ki nem találnak manapság
2011.08.22. 12:40
2011.08.22. 18:44
leslie írta:Valakinek van esetleg gumis ismerőse Budapesten? ( 4 db. gumit szeretnék átszerelteteni az új felnijeimre és a múltkor 4000.-et fizettem csak azért, hogy 4 db. gumit lekapjanak a felnikről és ezt kicsit sokallom. Tudom, hogy ennyibe kerül a munka, csak gondoltam, hogy valakinek van ismerőse és valami kedvezmény kihozható )
köszönöm
2011.08.23. 11:56
Fazer írta:leslie írta:Valakinek van esetleg gumis ismerőse Budapesten? ( 4 db. gumit szeretnék átszerelteteni az új felnijeimre és a múltkor 4000.-et fizettem csak azért, hogy 4 db. gumit lekapjanak a felnikről és ezt kicsit sokallom. Tudom, hogy ennyibe kerül a munka, csak gondoltam, hogy valakinek van ismerőse és valami kedvezmény kihozható )
köszönöm
Nekem van. M3 budapesti kivezető szakasz OMV kut környéke a 15 kerben. Nagyon normális rendes és jó áron dolgozó emberek. A srác ezer éves motoros társam. Hivatkozhatsz rám is ( Kubes Atti)
Tel: csikós jani 06209279604
2011.08.23. 13:39
leslie írta:Fazer írta:leslie írta:Valakinek van esetleg gumis ismerőse Budapesten? ( 4 db. gumit szeretnék átszerelteteni az új felnijeimre és a múltkor 4000.-et fizettem csak azért, hogy 4 db. gumit lekapjanak a felnikről és ezt kicsit sokallom. Tudom, hogy ennyibe kerül a munka, csak gondoltam, hogy valakinek van ismerőse és valami kedvezmény kihozható )
köszönöm
Nekem van. M3 budapesti kivezető szakasz OMV kut környéke a 15 kerben. Nagyon normális rendes és jó áron dolgozó emberek. A srác ezer éves motoros társam. Hivatkozhatsz rám is ( Kubes Atti)
Tel: csikós jani 06209279604
Már hívtam is, holnap megyek hozzá. A telefonbeszélgetés alapján szimpatikus a figura. Nagyon köszönöm.
A többieknek : olyan 30%-al olcsóbb, mint a többi gumis.
2011.09.08. 07:24
jackson írta:MChris írta:
eddig tudtákl élni nélküle,nézz rá havonta és akkor tudod mennyi az annyi![]()
400FT
kép helye
Szia!
Mivel beszéltem veled telefonon inkább a többieknek válaszolok rá.
A poén, hogy mint kiderült erősített oldal falú a gumim és amúgy is említette a gumis bácsi, hogy a mai kocsikon kvázi nem lehet észre vetti a defektet mert nem megy ki a gumi oldala.
Ha bele gondolok ő is csak akkor vette észre a csavart amikor már leszedte a kereket. ha lapos lett volna akkor egyből mossa a fejemet amikor már a kerék mellé letérdel.
No ezek miatt lenne hasznos dolog a RDC. Amúgy már Rhantos-al is beszéltem cirka 30-50eFt-ra saccolta a meló költséget kb 1-2 nap.
Még az anyag költségeket kéne össze számoni, meg valahogy találni kábelezést ami a leghúzósabb része.
Jackson, aki nyomoz
2011.09.08. 23:00
jackson írta:jackson írta:MChris írta:
eddig tudtákl élni nélküle,nézz rá havonta és akkor tudod mennyi az annyi![]()
400FT
kép helye
Szia!
Mivel beszéltem veled telefonon inkább a többieknek válaszolok rá.
A poén, hogy mint kiderült erősített oldal falú a gumim és amúgy is említette a gumis bácsi, hogy a mai kocsikon kvázi nem lehet észre vetti a defektet mert nem megy ki a gumi oldala.
Ha bele gondolok ő is csak akkor vette észre a csavart amikor már leszedte a kereket. ha lapos lett volna akkor egyből mossa a fejemet amikor már a kerék mellé letérdel.
No ezek miatt lenne hasznos dolog a RDC. Amúgy már Rhantos-al is beszéltem cirka 30-50eFt-ra saccolta a meló költséget kb 1-2 nap.
Még az anyag költségeket kéne össze számoni, meg valahogy találni kábelezést ami a leghúzósabb része.
Jackson, aki nyomoz
A folytatás:
Jelenlegi állas. A gumit befoltozta a BAHUBA. Állitólag többet bir a folt mint a gumi többi része. Csak egy bajom van csak az életem árán tudom kipróbálni. És valahogy nem füllik a fogam a teszteléséhez 2 gyerekkel a hátam mögött.
Az asszony is szekált ne vegyek már kettő nyárigumi 1-2 hónapra hátra, mert mindjárt itt a téli ahol négyet kel vennem és saccra is 250eft-be benne lesz.
Végülis alább adtam az igényeimet és beállitottam a limit-ert 155-re és felpakoltam a hátulra a stoppolt gumit. Ez nálam azt jelenti tényleg nem megyek többel a csipogásnál. ha átlépte lassit vissza. Sebaj kibirom azt a kis időt majd tavasszal veszek másik nyárit. A 8-as csavar miatt ezt megszivtam cirka 72eFt-os csavar volt. Elraktam talin megtudod mutatni.
RDC ügy: nagyon nyavajás a rendszer. Eddig csak olyat hallottam milyen bajai vannak és jót még senki nem mutatott. Szereztem 4 szenzort de azok már régiek és sejtésem szerint már lemerült az eleme.
Maszikánál próbálkozok majd (ha lesz végre időm, meg neki is) hogy a DSC-m átokosítható-e a kerék sebesség méréses rendszerre. Erre nem panaszkodtak.
Jackson, aki most limited
mikor megláttam az első gumikat HOGY kikandikál a drót és így járkáltam vele 2011.09.15. 13:46
2011.09.15. 20:38
Becherovka írta:Kérdés - 523i Touring-hoz elegendő télre a 195/65/R15 -ös abroncs?
A gyári leírás alapján 205 vagy 225/60/R15-ös ami felmenne rá.
Köszi a válaszokat.
2011.09.15. 21:27
lepke írta:Becherovka írta:Kérdés - 523i Touring-hoz elegendő télre a 195/65/R15 -ös abroncs?
Köszi a válaszokat.
Helo
Én úgy gondolom hogy a gyári gumiméretet megfelelő tesztek alapján találták ki a mérnökök
Csak egy példa 100 km/ó tempóról fékezve ( NULLÁRA ) a két gumi méret között Több mint 4-méter a különbség
2011.09.16. 15:15
szekeres írta:lepke írta:Becherovka írta:Kérdés - 523i Touring-hoz elegendő télre a 195/65/R15 -ös abroncs?
Köszi a válaszokat.
Helo
Én úgy gondolom hogy a gyári gumiméretet megfelelő tesztek alapján találták ki a mérnökök
Csak egy példa 100 km/ó tempóról fékezve ( NULLÁRA ) a két gumi méret között Több mint 4-méter a különbség
205 ös mindenképpen kell szerintem. Ezen nem éri meg spórolni, mint ahogyan Lepke is megjegyezte. Az a 4 m kegyetlen lehet akkor ha kell!
2011.09.16. 16:41
Becherovka írta:szekeres írta:lepke írta:Becherovka írta:Kérdés - 523i Touring-hoz elegendő télre a 195/65/R15 -ös abroncs?
Köszi a válaszokat.
Helo
205 ös mindenképpen kell szerintem. Ezen nem éri meg spórolni, mint ahogyan Lepke is megjegyezte. Az a 4 m kegyetlen lehet akkor ha kell!
Nem a "spóroláson" lenne hangsúly, hanem hogy a jelenlegi téli szetten amit szereztem 195-ös gumik vannak. Amiből 2 db gumi nagyon jó állapotú, 2db pedig kuka. Ez által gumi keresésében vagyok. Ugyebár, télre érdemesebb kicsit keskenyebb kerekekkel közlekedni, emiatt volt a kérdés.
2011.09.16. 18:05
Becherovka írta:szekeres írta:lepke írta:Becherovka írta:Kérdés - 523i Touring-hoz elegendő télre a 195/65/R15 -ös abroncs?
Köszi a válaszokat.
Helo
Nem a "spóroláson" lenne hangsúly, hanem hogy a jelenlegi téli szetten amit szereztem 195-ös gumik vannak. Amiből 2 db gumi nagyon jó állapotú, 2db pedig kuka. Ez által gumi keresésében vagyok. Ugyebár, télre érdemesebb kicsit keskenyebb kerekekkel közlekedni, emiatt volt a kérdés.
2011.09.16. 18:11
jackson írta:Becherovka írta:szekeres írta:lepke írta:Becherovka írta:Kérdés - 523i Touring-hoz elegendő télre a 195/65/R15 -ös abroncs?
Köszi a válaszokat.
Helo
Akkor mind a négy kuka, sajna értsd meg ez nehezebb kocsi nem lehet 3-as gumit rakni rá. Nem szórakozásból mondják a többiek csak az életed múlik rajta.
Jackson, aki tapadás párti
2011.09.16. 20:18
2011.09.17. 08:51
Orsika írta:Jackson jól mondja, ezt a pénzt rá kell szánni. Gondolj bele: - te sérülsz - kocsi sérül - melletted ülő sérül . Ezen nem szabad spórolni. Nem olcsó 4 téli gumi ( én is most fogom megvenni ), de ez kell.
205/55R16 Jóóóó? Mert ilyen van a pincében!
2011.09.17. 09:07
MChris írta:Orsika írta:Jackson jól mondja, ezt a pénzt rá kell szánni. Gondolj bele: - te sérülsz - kocsi sérül - melletted ülő sérül . Ezen nem szabad spórolni. Nem olcsó 4 téli gumi ( én is most fogom megvenni ), de ez kell.
205/55R16 Jóóóó? Mert ilyen van a pincében!
nekem jó télre
2011.09.17. 23:29
Becherovka írta:Kérdés - 523i Touring-hoz elegendő télre a 195/65/R15 -ös abroncs?
Köszi a válaszokat.
2011.09.18. 14:44
2011.09.18. 15:03
afcajax írta:A nyári-téli gumi cseréknél ti szoktatok valami speciális védelmet biztosítani a levett nyári gumiknak ill. felniknek vagy csak egy kis mosás, zacskóba be és raktár. Ja és csak h tisztán lássak, az elrakott nyári gumik tekintetében a főbb kívánalmak a naptól elzárt egyenletes nem túl hideg környezet?A páratartalom mennyire fontos szempont?(mondjuk nem a kádban akarom tartani őket). Lehet mennek le a borok mellé a pincébe.