Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2013.12.25. 17:49

Ha a külső hőmérséklet jeladó elkezd szarakodni akkor annak az az első jele, hogy fals értéket mutat? Ma mentem vele és 37 fokot irt ki... Közben meg volt vagy 5...

Sent from my iPhone using Tapatalk

2013.12.25. 17:53

PeeT írta:Ha a külső hőmérséklet jeladó elkezd szarakodni akkor annak az az első jele, hogy fals értéket mutat? Ma mentem vele és 37 fokot irt ki... Közben meg volt vagy 5...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meghalt a szenzor, vagy csak a csatival van gond.

2013.12.26. 02:08

Sziasztok!

Valaki tud valami okosat arra a jelenségre, ha időnként nem működik a távirányító? Aztán egyszer csak megint jó.
Elem új, összes kulccsal csinálja

köszönöm

2013.12.26. 09:53

Kispali írta:Sziasztok!

Valaki tud valami okosat arra a jelenségre, ha időnként nem működik a távirányító? Aztán egyszer csak megint jó.
Elem új, összes kulccsal csinálja

köszönöm

Ugye nem valami gagyi kínai az új elem?

Tapatalk 4

2013.12.26. 12:31

Hello

Nekem van egy sedan 528i-m , automata, eddig tökéletesen ment minden jo volt vele majd kb az egyik reggelre nem akart beindulni. Csak ugy indult be ha vagy 2-3 percig önindítóztam és ilyen dadogósan beindult majd 1-2 perc járatás után a tökéletes kisimult hangja visszaállt és jol ment.Innentől kezdve ujból jól indult annyit vettem észre hogy talán a korábbi induláshoz képest egy minimálisan többet önindítozok de nem az a feltünően sokat.
Pár hét használat után , észrevettem hogy egyre nehezebben indul és amikor beindul szinte mindig dadog egy kicsit az indulás pillanatába de utánna kisimul.
Már voltam pár szerelőnél nem igazán tudtak segíteni.
Most ,reggel (hidegen) mindig pöccre indul , bemelegedés után elég nehezen , sokat kell önindítózni és sokszor dadogós az indítás pillanatába!
És egyszer csinált ilyet hogy beindulás után leállt, nagynehezen beindult és rágatva ment de nem állt le és menet közbe ujra kisimult..

Tud nekem segíteni hogy mi lehet a hiba ? benzinpumpa, üzemanyag szüröket mondták de igazából csak tippek voltak lehet valóban az???

Előre is köszönöm

Esetleg szeged környéki szerelő is érdekel :D

2013.12.26. 12:53

lakxi1 írta:Hello

Nekem van egy sedan 528i-m , automata, eddig tökéletesen ment minden jo volt vele majd kb az egyik reggelre nem akart beindulni. Csak ugy indult be ha vagy 2-3 percig önindítóztam és ilyen dadogósan beindult majd 1-2 perc járatás után a tökéletes kisimult hangja visszaállt és jol ment.Innentől kezdve ujból jól indult annyit vettem észre hogy talán a korábbi induláshoz képest egy minimálisan többet önindítozok de nem az a feltünően sokat.
Pár hét használat után , észrevettem hogy egyre nehezebben indul és amikor beindul szinte mindig dadog egy kicsit az indulás pillanatába de utánna kisimul.
Most ,reggel (hidegen) mindig pöccre indul , bemelegedés után elég nehezen , sokat kell önindítózni és sokszor dadogós az indítás pillanatába!
És egyszer csinált ilyet hogy beindulás után leállt, nagynehezen beindult és rágatva ment de nem állt le és menet közbe ujra kisimult..

Tud nekem segíteni hogy mi lehet a hiba ? benzinpumpa, üzemanyag szüröket mondták de igazából csak tippek voltak lehet valóban az???

Előre is köszönöm

Diagot neki, első tippem inkább főtengely-jeladó lenne, nem a szűrő és a pumpa.

2013.12.26. 12:57

Előre is köszönöm

Valami hasonlót csinál az enyém is mostanában.
Hosszabb állás után, de nem mindig.
1 indításra hosszan teker, másodikra pöcc-röff.
Ezért nem gyilkolom, az elsőt egyből elengedem és a másodikkal kezdem! :)
Nálam simán jár, nincs más tünet.

Diag szerint hibátlan.
Minden jó, semmi új hiba.

Esetleg a jeladóidat ellenőriztetheted.

2013.12.26. 13:37

Előre is köszönöm

Legelőször is diag. Ha sem főtengely sem vezérműtengely jeladó hiba nincs a tárolóban, akkor tüzelőanyag ellátó rendszer hibája. Visszaáramlás-gátló, nyomástartó szelep nem zár vissza? Benzincső-csatlakozásoknál valahol tömítetlenség? (Visszalevegősödik, nyomás elmegy...)
Szűrőre nem gondolok. Ilyen hiba esetén a max. átáramlással lenne gond, vagyis csúcsra forgatva lenne teljesítményhiányod.
Szivattyú: Ezt is ki lehet diagolni. INPA élő adatok, nyomásértékek.
A szűrőnél a kis gumicsövet és a bilincseket nézném meg. Szivárgás után kutatnék.
Benzinszagod nincs indítás után?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: lakxi1
Értékelés: 4.76%

2013.12.26. 15:07

Előre is köszönöm

Diag, diag, diag...
Nekem nyaron adott hasonlo tunetet es fotengyely jelado volt, de lehet vezermutengely is...
Ha ez halott CSAK GYARIT!

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el

2013.12.26. 16:19

Sziasztok. Nemrég eldurrant a hűtőm, először kicsit repedt és szivárgott, majd amikor megfogtam a vízcsövet, akkor a csonk a kezembe maradt. A hűtő műanyag rész el lett távolítva így lefotóztam érdekesség képen milyen repedések találhatóak a hűtő belső falán, ami kívülről egyáltalán nem látszik. A csonk környékén, körbe mindenhol el van repedezve az anyag. Olyan mint a szén, szinte porlad. Érdekesség képen mutatom.
http://www.kepfeltoltes.hu/view/131226/ ... es.hu_.jpg és http://www.kepfeltoltes.hu/view/131226/ ... es.hu_.jpg

2013.12.26. 17:30

Doncso írta:Sziasztok. Nemrég eldurrant a hűtőm, először kicsit repedt és szivárgott, majd amikor megfogtam a vízcsövet, akkor a csonk a kezembe maradt. A hűtő műanyag rész el lett távolítva így lefotóztam érdekesség képen milyen repedések találhatóak a hűtő belső falán, ami kívülről egyáltalán nem látszik. A csonk környékén, körbe mindenhol el van repedezve az anyag. Olyan mint a szén, szinte porlad. Érdekesség képen mutatom.
http://www.kepfeltoltes.hu/view/131226/ ... es.hu_.jpg és http://www.kepfeltoltes.hu/view/131226/ ... es.hu_.jpg

Csak én látom úgy,hogy ezt már ragasztották egyszer?

2013.12.26. 17:33

Jól látod. Kaptam egy két komponenses epoxi ragasztót, gyenge próbálkozás volt a megragasztásra, persze ezt én se gondoltam komolyan.....85C-nál megolvadt az epoxi.

2013.12.26. 21:50

Doncso írta:Jól látod. Kaptam egy két komponenses epoxi ragasztót, gyenge próbálkozás volt a megragasztásra, persze ezt én se gondoltam komolyan.....85C-nál megolvadt az epoxi.

Mondjuk, ha tudnánk hol laksz...................

Átporolsz, és adok egy hűtőt.........

Ragasztani a bejglit kell karácsonykor, ha szétreped.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: 2 Bummer, Doncso
Értékelés: 9.52%

2013.12.27. 12:19

hamoriarpi írta:

Előre is köszönöm

Legelőször is diag. Ha sem főtengely sem vezérműtengely jeladó hiba nincs a tárolóban, akkor tüzelőanyag ellátó rendszer hibája. Visszaáramlás-gátló, nyomástartó szelep nem zár vissza? Benzincső-csatlakozásoknál valahol tömítetlenség? (Visszalevegősödik, nyomás elmegy...)
Szűrőre nem gondolok. Ilyen hiba esetén a max. átáramlással lenne gond, vagyis csúcsra forgatva lenne teljesítményhiányod.
Szivattyú: Ezt is ki lehet diagolni. INPA élő adatok, nyomásértékek.
A szűrőnél a kis gumicsövet és a bilincseket nézném meg. Szivárgás után kutatnék.
Benzinszagod nincs indítás után?
Tudnátok esetleg még abba segíteni hogy Csongrád megyébe de leginkább Szeged környékén kihez,hova lenne érdemes vinni ezzel a hibával???

Köszönöm

2013.12.27. 14:08

Doncso írta:Jól látod. Kaptam egy két komponenses epoxi ragasztót, gyenge próbálkozás volt a megragasztásra, persze ezt én se gondoltam komolyan.....85C-nál megolvadt az epoxi.

ne, haragudj, meg de az írsaid alapján az jön le,hogy vettél egy karambolos autót ,amit szerinted szépen javitottak,de azért a fényszoró mosót már nem szerelték vissza(fasza lehet xenon-al mosó nélkül járni...),plusz szartak kicserélni a sérült hűtöt(tipikus magyar kereskedö...JÓLESZAZ MAJD SZÍVJON VELE A PARASZT...) lerí hogy az autó szervizt nem mostanába látott, valamint drágán is vetted jobb lett volna előbb körbenézni itt a fórumon eladó autó ügyben mintsem a rossz autó hibáival megérkezni ide..sajnos azt tudomásul kell venni, hogy ha repedt a hűtö, az egyenlő új hűtő ,ha szar a gyertya akkor veszünk bele 6 db újat,nem használtal monyázunk, világit az inspekcio ja igen 7 liter olaj plusz szűrők stb meg kell venni ,,,, és majd ezek után érdekelne hogy fogy e az olajad még mindig , avagy megoldódott..

Ezt a hozzászólást a szerzőnek adam001 az itt látható tagok köszönték meg: 2literes.apenta

2013.12.27. 18:03

adam001 írta:

ne, haragudj, meg de az írsaid alapján az jön le,hogy vettél egy karambolos autót ,amit szerinted szépen javitottak,de azért a fényszoró mosót már nem szerelték vissza(fasza lehet xenon-al mosó nélkül járni...),plusz szartak kicserélni a sérült hűtöt(tipikus magyar kereskedö...JÓLESZAZ MAJD SZÍVJON VELE A PARASZT...) lerí hogy az autó szervizt nem mostanába látott, valamint drágán is vetted jobb lett volna előbb körbenézni itt a fórumon eladó autó ügyben mintsem a rossz autó hibáival megérkezni ide..sajnos azt tudomásul kell venni, hogy ha repedt a hűtö, az egyenlő új hűtő ,ha szar a gyertya akkor veszünk bele 6 db újat,nem használtal monyázunk, világit az inspekcio ja igen 7 liter olaj plusz szűrők stb meg kell venni ,,,, és majd ezek után érdekelne hogy fogy e az olajad még mindig , avagy megoldódott..

Jól látod, teljesen igazad van. Nem is fogok vele többet kendácsolni. Épp most jövök egy kedves fórumtárstól, kaptam bele egy tökéletes hűtőt, beszereltem, felfagyállóztam, abból is inkább drágább, minőségibbet vettem, és ennyi. Probléma megoldva. Olajjal ugyanezt fogom tenni, gyertyákkal mindennel. Az árat és, hogy miért ezt vettem meg, nem firtatom, egyrész nem olyan egyszerű mint ahogy te azt gondolod, másrészt ez nem tartozik senkire. Az autót nem ismered, ettől még lehet jó a gép. A kendácsba igazad van. De olyan autót én még nem láttam, amibe előbb vagy utóbb ne kellene belenyúlni, mint tudjuk, semmi sem örök, bármennyire megvigyázod. Összességében, nincs ezzel semmi baj, a hűtő repedt volt, ez előfordult már más emberekkel is, egyébként néztem sok kocsit 8-900 ért, volt ami jobban széjjel volt rohadva mint a 20 éves FIAT-om, na ott is hagytam. Ennek az autónak nem véres a torka, volt 1-2 probléma vele, meg lett oldva szerencsére.

2013.12.28. 11:21

Urak, egy kérdésem volna. Hidegen a fagyálló szint jelző koppanásig leesik, ha bemelegszik, akkor meg teljesen kitotja ha leveszem a kupakot, én a hűtőn lévő ábrát nézve nem vagyok benne biztos, hogy akkora intevallumban kellene mozogni a szintjelzőnek, vagy igen?

2013.12.28. 11:30

Doncso írta:Urak, egy kérdésem volna. Hidegen a fagyálló szint jelző koppanásig leesik, ha bemelegszik, akkor meg teljesen kitotja ha leveszem a kupakot, én a hűtőn lévő ábrát nézve nem vagyok benne biztos, hogy akkora intevallumban kellene mozogni a szintjelzőnek, vagy igen?

Hidegen felső szintre önteni, melegen nem levenni a hűtősapkát!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: Doncso

2013.12.28. 11:36

muhaati írta:
Doncso írta:Urak, egy kérdésem volna. Hidegen a fagyálló szint jelző koppanásig leesik, ha bemelegszik, akkor meg teljesen kitotja ha leveszem a kupakot, én a hűtőn lévő ábrát nézve nem vagyok benne biztos, hogy akkora intevallumban kellene mozogni a szintjelzőnek, vagy igen?

Hidegen felső szintre önteni, melegen nem levenni a hűtősapkát!

Akkor megvárom míg lehül és felöntöm mégegyszer, majd légtelenítek megint. Köszönöm.

2014.01.01. 18:51

Üdv!boldog új évet kivánok mindenkinek , az uj év alkalmával sajnos be kell mutatnom az utóbbi időben kialakult problémát a csatolt videoval , melyet nem én készítettem, de az én autóm is detto ugyanezt produkálja és még ráadásul ugyanazon körülmények közt mint a video készitőjének ,tehát a hiba a következő:hideg motornál! ez a jellegzetes zörgő daráló idegesítő hang jelenik meg a motortérböl 1700-2400 as fordulatszám között(a videóban 0:26 -tól lehet jol hallani) üresbe pörgetve és menet közbe is!!!! majd a motor ahogyan melegszik a hang is el tűnik ,de marhára idegesít és meg szeretném szüntetni bármi áron! remélem valaki találkozott mar ezzel es tudja a valaszt, a motor hibakodmentes..az olaj zsír uj.... üdv

Hozzászólás küldése

VigLink badge