Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2013.02.18. 19:00

Alurion írta:Sziasztok!

Elég sok hirdetést végignéztem mostanában. Láttam sok 530D és néhány 530DA modellt. Mi a különbség a kettő között?

Köszi

530dA automata. "A" jelöli.

2013.02.18. 19:02

Alurion írta:Sziasztok!

Elég sok hirdetést végignéztem mostanában. Láttam sok 530D és néhány 530DA modellt. Mi a különbség a kettő között?

Köszi

A DA automata váltós.

ST25i tapatalk

2013.02.18. 19:09

528black írta:Sziasztok!

Légyszi segítsetek!

Meg állt a klímaventim,forog ha forgatom,3 vezetékes(2 vastag,1 vékony) az elején a ventillátor mellet egy csatlakozóban(remélem az a csatija),a 2 vastagra rámérek 12v-van fixen.

Ezen állandó táp lenne,s a vékonnyal csinálja a szabályzást,indítást?
Ez után van még egy szabályzó elektronika(esetleg a vent-ben)?
Lehet,hogy csak szénkefés lett?

Előre is köszönöm.

Z

Igen állandó táp van rajta, vékonyon megy a vezérlés. Van benne elektronika, motorvezérlő vezérli. Keresd nagysparcot Ő ismeri ezeket, javítja is.

2013.02.18. 19:10

528black írta:Sziasztok!

Légyszi segítsetek!

Meg állt a klímaventim,forog ha forgatom,3 vezetékes(2 vastag,1 vékony) az elején a ventillátor mellet egy csatlakozóban(remélem az a csatija),a 2 vastagra rámérek 12v-van fixen.

Ezen állandó táp lenne,s a vékonnyal csinálja a szabályzást,indítást?
Ez után van még egy szabályzó elektronika(esetleg a vent-ben)?
Lehet,hogy csak szénkefés lett?

Előre is köszönöm.

Z

Legalább plusz 16 foknak kell lenni a működéshez én így tudom.

2013.02.18. 19:29

Főleg az lenne a kérdésem,hogy tudom kipróbálni a ventillátort
2 vastagra 12v(jó polaritással)és a vékonyra?

Köszi

2013.02.18. 19:38

"Legalább plusz 16 foknak kell lenni a működéshez én így tudom."

Az kircsi. lehet nincs is gondja :D

De teljes üzemmelegen klímával se kapcsol be,igaz pár másodpercre kapcsoltam csak be.

Mert az a helyzet most tért elösször függőleges-től ki a vízhő mutató eddíg nem csinálta.
Olvastam azt is lehet hűtő koszolódás,de egyik napról a másikra?

(Lehet a viszkó szarakodik,és minden más ok)
(megnézem a biztiket relét stb)

Ahogy ráadom a fűtést mindjárt visszaáll középre a mutató,ja és csak kergetve megy följebb.

2013.02.18. 19:40

528black írta:"Legalább plusz 16 foknak kell lenni a működéshez én így tudom."

Az kircsi. lehet nincs is gondja :D

De teljes üzemmelegen klímával se kapcsol be,igaz pár másodpercre kapcsoltam csak be.

Mert az a helyzet most tért elösször függőleges-től ki a vízhő mutató eddíg nem csinálta.
Olvastam azt is lehet hűtő koszolódás,de egyik napról a másikra?

(Lehet a viszkó szarakodik,és minden más ok)
(megnézem a biztiket relét stb)

Ahogy ráadom a fűtést mindjárt visszaáll középre a mutató,ja és csak kergetve megy följebb.

Diaggal lehet indítani.

ST25i tapatalk

2013.02.18. 19:42

Most jut eszembe a mikor kergetve van (mecseken hóba drift)télen is ment a minusz10-ben. :shock:

2013.02.18. 19:44

528black írta:Most jut eszembe a mikor kergetve van (mecseken hóba drift)télen is ment a minusz10-ben. :shock:

A külső hőmérőd jó?

2013.02.18. 20:06

Utána nézegettem,:

Szerintem viszkó OK,

a klíma ventillátornak rá kell segítenie mindíg ,hidegben is ,ha oda van lépve, nincs nagy sebesség,meg ha klímázunk.
nekem ez nem megy.(eddíg így ment)

Ha valaki meg tudná mondani,hogy a 3 vezetékes(2vastag 1 vékony) stekkert,hogy kell bekötni,hogy forogjon a vent.
az nagyon jó lenne.
meg hogy a 2 vastag kábelén fix 12v természetes-e (leállítás után kb 10 percel is) :help:

Köszönöm segítségetek

2013.02.18. 20:07

Az jó

2013.02.18. 22:52

528black írta:Utána nézegettem,:

Szerintem viszkó OK,

a klíma ventillátornak rá kell segítenie mindíg ,hidegben is ,ha oda van lépve, nincs nagy sebesség,meg ha klímázunk.
nekem ez nem megy.(eddíg így ment)

Ha valaki meg tudná mondani,hogy a 3 vezetékes(2vastag 1 vékony) stekkert,hogy kell bekötni,hogy forogjon a vent.
az nagyon jó lenne.
meg hogy a 2 vastag kábelén fix 12v természetes-e (leállítás után kb 10 percel is) :help:

Köszönöm segítségetek

Fix 12V az természetes, Te nem tudod indítani, hacsak nincs egy négyszögjelgenerátorod, szkópod vagy ilyesmi. Úgy tudom PVM-es vezérlésű. Addig csak füstöltetni tudod, aztán másikat venni. Ez is füsttel megy, ha kiszáll belőle, akkor annyi. Köss rá inkább egy diagot, és aktiváld azzal.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74
Értékelés: 4.76%

2013.02.19. 07:31

Ok, köszi szépen !

2013.02.19. 13:29

Imco írta:
morv írta:Sziasztok!

Az eredeti termosztatnak mennyi az elettartama? Lehetseges, hogy a masfel eve cserelt termosztatom kezdi megadni magat?

SII Tapatalk 2

Költőinek tűnik a kérdés.
Függhet a tt. típustól, a beszerelés módjától, a hűtőfolyadék típusától, a futott km-től.
+ még amiről nem tudok. :)

Összességében minden lehetséges, de nem tartom valószínűnek átlagos feltételek mellett.

Igazad volt, meg mukodik csak valoszinuleg tul rovid utakat mentem es nem volt ideje a vizhofoknak felmaszni, meg eleg hideg volt ahhoz, hogy alapjaraton szepen elkezdjen visszahulni. A hetvegi par szaz kilometetes turan szepen tartotta 87-88 fok kornyeken, plusz-minusz 2-3 fok.

SII Tapatalk 2

2013.02.20. 17:51

Hello Urak!

Egy olyan kérdéssel borzolnám a kedélyeket, hogy a 30dA-mat szeretném manuálosítani. A mechanikus része tán nem oly bonyolult, inkább az elektronikai vonaltol tartok. Minden jó tanács, vélemény,tapasztalat érdekel. Ádám

2013.02.20. 18:05

schadi írta:Hello Urak!

Egy olyan kérdéssel borzolnám a kedélyeket, hogy a 30dA-mat szeretném manuálosítani. A mechanikus része tán nem oly bonyolult, inkább az elektronikai vonaltol tartok. Minden jó tanács, vélemény,tapasztalat érdekel. Ádám

Huh, ez tényleg jó nagy szamárság!
De hát nagy az Isten állatkertje. :mrgreen:
IDE kattintva megtalálod Hámori Árpi fordított verzióját. Ha átolvastad és még van kérdés, akkor csak bátran!

2013.02.20. 18:42

Hali,

a legzsaklampanak van vezerlo releje vagy a legzsak modul kapcsolgatja onalloan? Ha van, akkor hol talalhato, mik az ismertetojelei?

Koszi!

SII Tapatalk 2

2013.02.20. 18:47

Jerry írta:

IDE kattintva megtalálod Hámori Árpi fordított verzióját. Ha átolvastad és még van kérdés, akkor csak bátran!

Még csak gondolkodom, semmi sem biztos. Ezt már olvastam, köszi. Az elektronikus részhez, viszont mindenképp kell majd segítség. Ezzel kihez lehet fordulni?

2013.02.20. 19:00

schadi írta:
Jerry írta:

Még csak gondolkodom, semmi sem biztos. Ezt már olvastam, köszi. Az elektronikus részhez, viszont mindenképp kell majd segítség. Ezzel kihez lehet fordulni?

Visszafelé egyszerű, mint az egykarú emelő. Csak a tolatógombát kell felvezetékelni. 1 szál. A felesleges 107 tyúkbél maradhat a kocsiban. Elfér.

2013.02.20. 19:13

morv írta:Hali,

a legzsaklampanak van vezerlo releje vagy a legzsak modul kapcsolgatja onalloan? Ha van, akkor hol talalhato, mik az ismertetojelei?

Koszi!

SII Tapatalk 2

A modul vezérli.

ST25i tapatalk
Hozzászólás küldése

VigLink badge