Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2014.01.30. 21:44

Imco írta:
Kinga 525tds írta:Sziasztok!
Tegnap volt hibakód kiolvasáson az autóm. Az automatával volt gond, már remélhetőleg nincs. ( e39 525TDS A) motorcserés volt még az előző tulajnál és nagy mókányolás van benne, többek között 525d alkatrészekkel.
Ezeket írta ki (legalábbis a szerelő ezt írta a papírra):

-EGR
-Befecskendezés kezdet szabályzás
szabályzási eltérés

036
008
002
042

525d E39
2000-2003 256D1

Előre is köszönöm! :)

A felesleges információkért és, ha már megint nem jó helyre írtam elnézést kérek!!!!!!

Tényleg van még, ilyen hogy elmész egy szerelőhöz és egy ilyen szám listát ad a kezedbe?
Anélkül hogy részletesen, vagy legalább kb., de hitelesen elmagyarázná, hogy mi a gond?
:facepalm:
Félre ne értsd, ezt nem a Te szégyened ha így van.

Gondolom, hogy egy nonek meg sem probalta elmagyarazni, hogy mi-merre !!!!
Ha egyaltalan ki tudta olvasni a szerelo, hogy mit jelentenek a hibakodok....

2014.01.30. 22:32

leslie írta:
Imco írta:
Tegnap volt hibakód kiolvasáson az autóm. Az automatával volt gond, már remélhetőleg nincs. ( e39 525TDS A) motorcserés volt még az előző tulajnál és nagy mókányolás van benne, többek között 525d alkatrészekkel.

-EGR
szabályzási eltérés

036
008
002
042

525d E39
2000-2003 256D1

A felesleges információkért és, ha már megint nem jó helyre írtam elnézést kérek!!!!!!

Tényleg van még, ilyen hogy elmész egy szerelőhöz és egy ilyen szám listát ad a kezedbe?
Anélkül hogy részletesen, vagy legalább kb., de hitelesen elmagyarázná, hogy mi a gond?
:facepalm:
Félre ne értsd, ezt nem a Te szégyened ha így van.

Gondolom, hogy egy nonek meg sem probalta elmagyarazni, hogy mi-merre !!!!
Ha egyaltalan ki tudta olvasni a szerelo, hogy mit jelentenek a hibakodok....

Áú, ez kicsit durva... attól hogy nőből van, még megértheti a hallottakat.
Ugyanakkor valóban más kérdés, hogy a szerelő rendelkezik-e azon verbális-logikai készséggel, amelynek alkalmazásával laikus nőnemű embertársa részére képes megvilágítani némely műszaki kérdést...

2014.01.30. 23:00

Zo78 írta:
Áú, ez kicsit durva... attól hogy nőből van, még megértheti a hallottakat.
Ugyanakkor valóban más kérdés, hogy a szerelő rendelkezik-e azon verbális-logikai készséggel, amelynek alkalmazásával laikus nőnemű embertársa részére képes megvilágítani némely műszaki kérdést...

Onnantól, hogy fizetsz ez a minimum.
A kódokból inkább arra következtetek, hogy valami akciós OBD scanere van ami a kódokon kívül mást nem tud.
Diagon láttam már olyan hölgyet, aki szépen, szótagolva lediktálva, leírt mindent, hogy megfelelően át tudja adni.
Magam is csináltam olyat, hogy felvettem telefonnal, hogy hiánytalanul el tudjam mondani az embernek.

Tehát a hiteles tájékoztatás hiányára nincs elfogadható magyarázat. :)

2014.01.31. 12:31

-EGR
szabályzási eltérés

036
008
002
042

525d E39
2000-2003 256D1

Csak én nekem nem világos,hogy mik a 25d alkatrészek? Vagy 25d motorra cserélték a TDS-t? :roll: :oops:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Hauzer az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2014.02.01. 22:56

Sziasztok!
Ma autópályán egyszer csak elfogyott a szufla az autómból. Terhelésnél lefullad, kisebb terhelésnél még csak-csak, de kínlódás az egész, emelkedőn 40-60 km/óra a maximum óvatos gázpedál kezeléssel. Aztán egyszerre minden rendbe jön, majd ismét küszködés. Szerintetek mi lehet a gond?
Üdv: Zoli

2014.02.02. 00:58

VZoltan írta:Sziasztok!
Ma autópályán egyszer csak elfogyott a szufla az autómból. Terhelésnél lefullad, kisebb terhelésnél még csak-csak, de kínlódás az egész, emelkedőn 40-60 km/óra a maximum óvatos gázpedál kezeléssel. Aztán egyszerre minden rendbe jön, majd ismét küszködés. Szerintetek mi lehet a gond?

Szerintem pillangószelep szorulhat esetleg. Fujj be neki egy doboz pillangószelep tisztitót s nezd meg! Hatha!

Tapatalk 2-vel küldve az én UMI X2-ről

2014.02.02. 17:43

Sziasztok. Kiolvastuk a tárolót, írt néhány hibát, 02 szenzor heat circuit, és veztengely jeladó hibát. Töröltük, majd első indítás után ujra visszaírta a vezérmű tengelyről valamit. A kód P0340 a szöveg pedig : Camshaft Position 'A' Circuit Bank 1 or Single Sensor.

Mit gondoltok, ez mit jelent konkrétan?

2014.02.02. 17:56

denklo91 írta:
VZoltan írta:Sziasztok!

Szerintem pillangószelep szorulhat esetleg. Fujj be neki egy doboz pillangószelep tisztitót s nezd meg! Hatha!

Tapatalk 2-vel küldve az én UMI X2-ről

Üzemanyag ellátás probléma?

2014.02.02. 18:12

Doncso írta:Sziasztok. Kiolvastuk a tárolót, írt néhány hibát, 02 szenzor heat circuit, és veztengely jeladó hibát. Töröltük, majd első indítás után ujra visszaírta a vezérmű tengelyről valamit. A kód P0340 a szöveg pedig : Camshaft Position 'A' Circuit Bank 1 or Single Sensor.
Mit gondoltok, ez mit jelent konkrétan?

Azt hogy cseréld ki a vezérműtengely jeladót.Vagy esetleg lehet hogy csak kontakthiba.
Az O2 szenzor pedig lambdaszonda hiba.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Johny540 az itt látható tagok köszönték meg: Zo78

2014.02.03. 10:04

Hiba: éreztem pici motorszagot az autóban.
Megoldás: az egyik pollenszűrőt az előző tulaj/szervíz fordítva rakta be és fals levegőt szívott :facepalm: Kapott új aktív szenes Boschokat, azóta olyan mint a virágos mező. :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rimarp az itt látható tagok köszönték meg: Jerry

2014.02.03. 18:31

Sziasztok!

525D-m a következőt csinálja: Gyújtás ráad, kulcs elfordít és csak egy kattanás. Semmit nem forgat.

Mi lehet a hiba? (akksi új)

2014.02.03. 18:35

mobala írta:Sziasztok!

525D-m a következőt csinálja: Gyújtás ráad, kulcs elfordít és csak egy kattanás. Semmit nem forgat.

Önindító. :?:

2014.02.03. 18:37

kopasz30 írta:

Hogy férek hozzá? Jól gondolom, hogy csak aknából és a müa. burkolat bontásával lehet hozzáférni?
Egy kis kocogtatás gondolom elég lenne neki.

2014.02.03. 18:47

mobala írta:
kopasz30 írta:

Hogy férek hozzá? Jól gondolom, hogy csak aknából és a müa. burkolat bontásával lehet hozzáférni?

Azt, hogy hogy lehet hozzáférni nem tudom, nem vagyok BMW szaki.Majd jönnek a nálam okosabbak és biztosan megmondják a tutit.

2014.02.04. 00:34

kopasz30 írta:
mobala írta:
kopasz30 írta:

Azt, hogy hogy lehet hozzáférni nem tudom, nem vagyok BMW szaki.Majd jönnek a nálam okosabbak és biztosan megmondják a tutit.

Aknából nem tudod levenni, csak felülről! Leveszed a pollenszűrőt, könyököt bal oldalt, és látod. Két csavar fogja a váltó felől csavarozva, és 3 vezeték+ 1 stift. Ha már kocogtatni kell, régen rossz. Ott fog hagyni, ha nem cseréled, javítod, javíttatod meg záros határidőn belül.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: mobala

2014.02.04. 15:11

Gallaca írta:
kopasz30 írta:
mobala írta:
kopasz30 írta:

Aknából nem tudod levenni, csak felülről! Leveszed a pollenszűrőt, könyököt bal oldalt, és látod. Két csavar fogja a váltó felől csavarozva, és 3 vezeték+ 1 stift. Ha már kocogtatni kell, régen rossz. Ott fog hagyni, ha nem cseréled, javítod, javíttatod meg záros határidőn belül.

A probléma megoldódott.
Ugyebár egy a hátsó sarum elpukkant és nem indított. Áthidalva ment, de most valahogy úgy sem akart.
Kicseréltem a csatlakozó véget és láss csodát működik. :)

2014.02.04. 18:14

kzolee írta:
Kinga 525tds írta:Ezeket írta ki (legalábbis a szerelő ezt írta a papírra):
036
008
002
042

A válasz 42.

Kösz...

2014.02.04. 18:27

Sziasztok!
Mondjuk, ha olvastátok, hogy az itteni szakik alapból mit műveltek az automatámmal, akkor gondolhatjátok, hogy ez már csak hab a tortán! Nálunk, ha nem lóg valami a lábad között hozzád se szólnak...Mindegy, hogy az enyém az autó, mindig a mellettem álló férfi családtagnak magyaráznak, mintha ott sem lennék, de ez már nem bosszant...Biztos én vagyok az egyetlen nő aki szerelőhöz hordja a kocsiját és még érdekli is, hogy mit csináltak vele, nem csak fizet. Kinézetre sem gondolnám, hogy egy agyonszolizott, plázacica, baszózsáknak néznék ki, és, ha a szakszavak miatt nem is elsőre, de megértem, amit mondanak...
És igen, az előző tulajnál melegedett a motor, ami 90%, hogy 525d volt, erre beleraktak egy tdst, de persze a motoron kívül semmit nem cseréltek, többit hozzámókolták....
Köszi! :)

2014.02.04. 18:32

Mondjuk, ha olvastátok, hogy az itteni szakik alapból mit műveltek az automatámmal, akkor gondolhatjátok, hogy ez már csak hab a tortán! Nálunk, ha nem lóg valami a lábad között hozzád se szólnak...Mindegy, hogy az enyém az autó, mindig a mellettem álló férfi családtagnak magyaráznak, mintha ott sem lennék, de ez már nem bosszant...Biztos én vagyok az egyetlen nő aki szerelőhöz hordja a kocsiját és még érdekli is, hogy mit csináltak vele, nem csak fizet. Kinézetre sem gondolnám, hogy egy agyonszolizott, plázacica, baszózsáknak néznék ki, és, ha a szakszavak miatt nem is elsőre, de megértem, amit mondanak...
És igen, az előző tulajnál melegedett a motor, ami 90%, hogy 525d volt, erre beleraktak egy tdst, de persze a motoron kívül semmit nem cseréltek, többit hozzámókolták....
Köszi! :)

Itt valami nem kerek,vagy nem figyelek eléggé.
Tehát (az adatlapod szerint) van egy 97-es TDS-ed,amiben valamikor kicserélték a motort 25d-re,átkábelezték,kicserélték a fél autót hogy a 25d működjön,aztán vissza az egész 25TDS-re?
Ezt nem tudom elhinni.

2014.02.04. 18:53

Padre540 írta:Itt valami nem kerek,vagy nem figyelek eléggé.
Tehát (az adatlapod szerint) van egy 97-es TDS-ed,amiben valamikor kicserélték a motort 25d-re,átkábelezték,kicserélték a fél autót hogy a 25d működjön,aztán vissza az egész 25TDS-re?
Ezt nem tudom elhinni.

Most Tds van benne,de a motoron, váltón kívül a motortérben szinte minden d alkatrész, (sőt vannak olyan kábelek, amik csak úgy lógnak, de az egy következő project) legalábbis a szaki ezt mondta... Azt tudtam, hogy cserélték a motort, de hogy 525d volt az előző azt csak most mondták....Aztán lehet, hogy nem igaz, csak azért mondják, hogy több pénzt húzhassanak, majd le rólam....
Hozzászólás küldése

VigLink badge