Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2014.02.06. 14:02

Jerry írta:
osiati írta:Jó estét srácok,

Mai napon ismét megállt a kocsim/30D/. Hatótávnak még írt 100-kmt mutató sem feküdt még ki teljesen,bár a sárga lámpa égett.
Titkos menüben megállás előtt még írt 7,8 liter 6,2/1,6 osztásban.Már az utolsó 3 indítás sem történt "pöcre",3x annyit kellett indítózni mint általában.
Tank ac 3 hónapja cserélve gyárira.Üzemanyagszint jelző tuti nem mutat rendesen mert teli tanknál is csak 55 liter mutat.
De 650km-t mentem volna 1 tele tankal? Az elég karcsú azt hiszem.
Valakinek valami ötlet?

köszi előre is

Azért nem ördögtől való, ha Budapesten 10 körül fogyaszt egy 3000 köbcentis dízel. Ha automata, akkor meg még hálás is lehetsz az égieknek, hogy ilyen jó kocsid van! :mrgreen:

Szia Jerry,

Szót nem szólnék ha ez csakis kizárólag budapesti használat mellett lett volna,De ennek nagy része városon kívüli használat,ahol 100km/h felett nem igen mentem,így már mindjárt el kellene menjen egy 1000-t.Pláne hogy a titkos menü 7,5L-t ír.
Na de akkor se álljon már meg ha még 100km-t ír hatótávnak.
Tuti a szintjeladó szívat...

2014.02.08. 12:32

Gondjaimra kérnék tanácsot:

1.
A motorháztetőn a vesék körül a kavicsfelverődésnek köszönhetően kb 0,5 - 1 mm (megmértem, átlagoltam :facepalm: ) nagyságú festékhibák láthatóak. Van valami módszer arra, hogy ezt eltüntessem anélkül, hogy az egész motorháztetőt át kellene fényeztetnem? Gondolok pl. gyári kód alapján hibajavító festék, aztán polír...?

2.
Az első ködlámpáim be vannak párásodva. Az egész kuka, vagy csak tömítést kellene cserélni? Továbbá ki tudom venni anélkül, hogy az első lököst le kellene vennem?
Ő az:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=15

Köszi a választ!

2014.02.08. 15:05

Zo78 írta:Gondjaimra kérnék tanácsot:

1.
A motorháztetőn a vesék körül a kavicsfelverődésnek köszönhetően kb 0,5 - 1 mm (megmértem, átlagoltam :facepalm: ) nagyságú festékhibák láthatóak. Van valami módszer arra, hogy ezt eltüntessem anélkül, hogy az egész motorháztetőt át kellene fényeztetnem? Gondolok pl. gyári kód alapján hibajavító festék, aztán polír...?

2.
Az első ködlámpáim be vannak párásodva. Az egész kuka, vagy csak tömítést kellene cserélni? Továbbá ki tudom venni anélkül, hogy az első lököst le kellene vennem?
Ő az:

Köszi a választ!

Emlékeim szerint lökös nélkül is cserélhető.
Az u.gy. új 7-8e Ft.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Zo78
Értékelés: 4.76%

2014.02.08. 15:32

1.

2.
Ő az:

Köszi a választ!

1.: fel lehet tolteni gittel vagy lehet hibajavitozni, de nem lesz tokeletes. Ha jol is fog kinezni, az is csak ideig-oraig lesz szep. Akkor lesz a legszebb, ha telibe fujod a motorhaztetot ( sajnos ) .

Ezt a hozzászólást a szerzőnek leslie az itt látható tagok köszönték meg: Zo78

2014.02.08. 18:28

Imco írta:

1.

2.
Ő az:

Köszi a választ!

Emlékeim szerint lökös nélkül is cserélhető.
Az u.gy. új 7-8e Ft.

Ezek szerint kuka...

2014.02.08. 19:28

osiati írta:
Jerry írta:
osiati írta:Jó estét srácok,

Mai napon ismét megállt a kocsim/30D/. Hatótávnak még írt 100-kmt mutató sem feküdt még ki teljesen,bár a sárga lámpa égett.
Titkos menüben megállás előtt még írt 7,8 liter 6,2/1,6 osztásban.Már az utolsó 3 indítás sem történt "pöcre",3x annyit kellett indítózni mint általában.
Tank ac 3 hónapja cserélve gyárira.Üzemanyagszint jelző tuti nem mutat rendesen mert teli tanknál is csak 55 liter mutat.
De 650km-t mentem volna 1 tele tankal? Az elég karcsú azt hiszem.
Valakinek valami ötlet?

köszi előre is

Azért nem ördögtől való, ha Budapesten 10 körül fogyaszt egy 3000 köbcentis dízel. Ha automata, akkor meg még hálás is lehetsz az égieknek, hogy ilyen jó kocsid van! :mrgreen:

Szia Jerry,

Szót nem szólnék ha ez csakis kizárólag budapesti használat mellett lett volna,De ennek nagy része városon kívüli használat,ahol 100km/h felett nem igen mentem,így már mindjárt el kellene menjen egy 1000-t.Pláne hogy a titkos menü 7,5L-t ír.
Na de akkor se álljon már meg ha még 100km-t ír hatótávnak.
Tuti a szintjeladó szívat...

Hali

Nekem 7,2 volt az átlagom nyáron, de amióta bejött a hideg idő azóta az elmúlt 5 tankot visszaszámolva 9,8.10,0 volt a fogyasztásom meg volt egy amikor a háromnegyedét városon kívül mentem akkor volt 9,2 úgyhogy az a 650km az pont az, hogy ha nem raktad teljesen tele akkor kifogyott az üzemanyag belőle. Mondjuk én is addig szoktam vele menni amíg el nem kezd sípolni is, ha megyek valahova akkor előre látó vagyok de városban nem zavar annyira ha kevés van benne. A mutatóra kitérve nekem tavaly óta csinálja azt, hogy nem mér 70-et sosem vagy csak kis ideig, mert a hidegben állítólag meggörbül benne valami műanyag rész de ezt a többiek jobban tudják. Lehet nekid is ez van csak neked amikor kifogy akkor is azt mutatja, hogy van benne közben meg már csak habot fújt előre :facepalm:

2014.02.08. 21:31

Sziasztok! Egy hete vettem egy 525dA-t és eszembe jutott, hogy jobban szemügyre veszem a nyári kerekeit ( 275/35/18 ) és a hátsó kerekek belső felét ez is megeszi! Előtte Tds-em volt ismerős a dolog, kicseréltem hátul a felső lengőkarokat + alul az L-alakú nagy szilentet vagy mi a szart, de a probléma mégis megmaradt... Mi lehet akkor a dőlés oka??? Természetesen a cserét követően, futóműállítás megvolt! Volt valakinek már ilyen problémája??? Mert oké, hogy bármi lóghat, de ha igazából mindent kicseréltem akkor miért terpeszt. Egy gumi 60-70.000 nem akarok minden nyáron kettőt venni...

2014.02.09. 04:03

Dzsongov írta:Sziasztok! Egy hete vettem egy 525dA-t és eszembe jutott, hogy jobban szemügyre veszem a nyári kerekeit ( 275/35/18 ) és a hátsó kerekek belső felét ez is megeszi! Előtte Tds-em volt ismerős a dolog, kicseréltem hátul a felső lengőkarokat + alul az L-alakú nagy szilentet vagy mi a szart, de a probléma mégis megmaradt... Mi lehet akkor a dőlés oka??? Természetesen a cserét követően, futóműállítás megvolt! Vo

Alt valakinek már ilyen problémája??? Mert oké, hogy bármi lóghat, de ha igazából mindent kicseréltem akkor miért terpeszt. Egy gumi 60-70.000 nem akarok minden nyáron kettőt venni...

A muszaki reszet a szakik majd megmondjak... de termeszetes, hogy kopika hatso gumi: gondolj bele, milyen erot visz at... aztan kanyarban...nagyob temponal...stb., stb.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek leslie az itt látható tagok köszönték meg: Dzsongov

2014.02.09. 06:58

Nem is ezzel van a gond, hanem a rendellenes kopással! A külső fele min. 3 nyarat elmegy a belseje meg jó ha egyet! Csak nem akarok megint úgy járni, hogy megveszek mindent és továbbra is rossz.

2014.02.09. 10:35

Madtomi írta:Hali

Nekem 7,2 volt az átlagom nyáron, de amióta bejött a hideg idő azóta az elmúlt 5 tankot visszaszámolva 9,8.10,0 volt a fogyasztásom meg volt egy amikor a háromnegyedét városon kívül mentem akkor volt 9,2 úgyhogy az a 650km az pont az, hogy ha nem raktad teljesen tele akkor kifogyott az üzemanyag belőle. Mondjuk én is addig szoktam vele menni amíg el nem kezd sípolni is, ha megyek valahova akkor előre látó vagyok de városban nem zavar annyira ha kevés van benne. A mutatóra kitérve nekem tavaly óta csinálja azt, hogy nem mér 70-et sosem vagy csak kis ideig, mert a hidegben állítólag meggörbül benne valami műanyag rész de ezt a többiek jobban tudják. Lehet nekid is ez van csak neked amikor kifogy akkor is azt mutatja, hogy van benne közben meg már csak habot fújt előre :facepalm:

Köszi a hozzászólást Madtomi.

2014.02.11. 21:06

Helló

Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet kicserélni az ablaktörlőn lévő levegő terelő műanyagot. Próbáltam a forgó pontjánál összenyomni de nem mertem nagyon feszegetni nehogy eltörjem. Hátha valaki cserélt már ilyet.
Köszi!
Üdv Tamás

2014.02.12. 09:44

Minap jártam egy parkolóban aminek kicsit magasabb padkája volt a megszokottnál (hogy miért kell ezeket ilyen magasra csinálni sosem értem meg), és természetesen amikor álltam volna kifelé beleakadt a lökhárító jobb oldala meg a szemetes lapát. Le is kapta a lökös jobb elejét. Le is tört a műanyag amivel a helyén tartja, plusz a szemetes lapát is össze vissza tört. Hogy lehetne a legjobban ezt javítani? Természetesen a "szemetes lapátot" cserélni kell (Van valakinek esetleg hibátlan bontott eladó?), de a lököst csak lehet javítani?! (mondjuk műanyag hegesztő) Szerencsére kívülről nem sérült, így fényezni nem kell. Debrecenben tudtok valakit ajánlani aki ezzel foglalkozik?

Köszönöm előre is!

2014.02.12. 12:39

SZiasztok FUNok!
Épp alakítódik át az E39 tds touringom automatáról manuálisra. Az után érdeklődnék hogy fellelhető-e valahol egy step by step átakalítási leirás, mert sajnos csak maunál-> automatát találtam...
Köszönöm a segítséget!!!

Péter

2014.02.12. 13:01

bigspider írta:SZiasztok FUNok!
Épp alakítódik át az E39 tds touringom automatáról manuálisra. Az után érdeklődnék hogy fellelhető-e valahol egy step by step átakalítási leirás, mert sajnos csak maunál-> automatát találtam...
Köszönöm a segítséget!!!

Péter

Hát kell,kardán,váltó+plusz a többi,munkahengerek,pedálsor.Vezérlő csere,vagy maunálosítani,mert nem fog indulni.Ha csak nem zárod rövidre a fokozatváltó csatiját,hogy mindig P-t érzékeljen,de akkor meg nem lesz tempomatod..(ha van persze). Ha van akkor még lehet kell egy kuplung kapcsoló is be kell tégy,de asszem az áthidalható. Tuti van még sok apróság,ami közben derül ki.

2014.02.13. 08:52

Sziasztok!
Olyan problémával kereslek titeket,hogy hiba kódnak üzemagyag ellátást vezérlő szelepet ír be a gép a kocsin.525 tds-ről van szó,mit nézek meg ilyenkor?AC jó,turbó nyomás rendben,légtömegmérő vagy egyéb?Nem is megy,nincs füst,néha semi gond megy ahogy,de ha ugy érzi akkor mintha szívó dizel lenne,nem mindig reagál a gázra csak töbszöri nyomkodásra és kívillan az izzitó lámpa is ilyenkor.Várom a segítséget.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hutfer 2014.02.13. 14:05-kor.

2014.02.13. 13:37

Ha a MID egyes gombjai nem működnek, de látszólag mechanikailag minden OK velük, akkor mire gyanakodjak. Olyan is van, aminek ha az egyik felét nyomom csinál valamit, ha a másikat akkor nem. Van valami szalagkábel ami ilyen tüneteket okozhat? Sajnos az időt sem tudok így beállítani, csak a percet léptetni felfelé... :(

2014.02.13. 13:51

bfoto írta:Ha a MID egyes gombjai nem működnek, de látszólag mechanikailag minden OK velük, akkor mire gyanakodjak. Olyan is van, aminek ha az egyik felét nyomom csinál valamit, ha a másikat akkor nem. Van valami szalagkábel ami ilyen tüneteket okozhat? Sajnos az időt sem tudok így beállítani, csak a percet léptetni felfelé... :(

van rejtett menüje a MID-nek ami úgy jön elő hogy:

NINCS gyújtáson a kocsi
1 és 12 gombot nyomva tartva rá kell adni a gyújtást (12db vonal gombról van szó)

után feljön több menü ott van olyan amivel minden gombot megnyomással tudsz tesztelni úgy hogy a kijelzőn vissza jelez.

amúgy pixel teszt is :wink:

gombok tök egyszerű lemezes "szarok" max szét lett nyomkodva... MID-et szétszedni nem álom...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek MChris az itt látható tagok köszönték meg: bfoto

2014.02.13. 20:14

MChris írta:
bfoto írta:Ha a MID egyes gombjai nem működnek, de látszólag mechanikailag minden OK velük, akkor mire gyanakodjak. Olyan is van, aminek ha az egyik felét nyomom csinál valamit, ha a másikat akkor nem. Van valami szalagkábel ami ilyen tüneteket okozhat? Sajnos az időt sem tudok így beállítani, csak a percet léptetni felfelé... :(

van rejtett menüje a MID-nek ami úgy jön elő hogy:

NINCS gyújtáson a kocsi
1 és 12 gombot nyomva tartva rá kell adni a gyújtást (12db vonal gombról van szó)

után feljön több menü ott van olyan amivel minden gombot megnyomással tudsz tesztelni úgy hogy a kijelzőn vissza jelez.

amúgy pixel teszt is :wink:

gombok tök egyszerű lemezes "szarok" max szét lett nyomkodva... MID-et szétszedni nem álom...

Ezzel csak az a gond, hogy a KEYS felirat alatt lévő gombok egyike sem működik, így nem tudom elindítani a tesztet.:doglotlo:
Jó hír viszont, hogy pixelhiba nincs és a ledek is szépen villognak.:facepalm:

Szerk.: Szétszedtem, megnézegedtem, mostani tudásom szerint nem látok semmit, minden a helyén van, 4-9-ig mégsem működnek a gombok (ezek nem kopottabbak mint a többi).

2014.02.14. 22:34

Hello Mindenki!

Beázás a diagnózis, s mivel szabadban áll a jármű, s a telünk se tél, a hátsó lábtér úszik. Hol a jobb, hol a bal, attól függően, hogy jobb vagy bal oldalával állok a padkára. Nem sikerült rájönnöm, hol kerül be a víz.
Ötlet, tapasztalat, gyámolítás? :help2

2014.02.15. 01:19

schadi írta:Hello Mindenki!

Beázás a diagnózis, s mivel szabadban áll a jármű, s a telünk se tél, a hátsó lábtér úszik. Hol a jobb, hol a bal, attól függően, hogy jobb vagy bal oldalával állok a padkára. Nem sikerült rájönnöm, hol kerül be a víz.
Ötlet, tapasztalat, gyámolítás? :help2

A víz elég hülye helyeken is be tud jönni, nekem legutóbb az a gumi repedt meg, ami az ajtóból kibújó vezetékeket vette körül és az esővíz így szépen befolyt a szőnyeg alá. Igaz ez nem E39 volt, hanem egy majdcsak 30 éves E28, de ahogy elnézem ezen hamarabb fáradnak a gumik és a műanyagok, mint a két generációval ezelőtti modellen. Én azzal szoktam magam vígasztalni, hogy igaz sok a hiba és sokat kell rá költeni, de legalább olyan autóval foglalkozom, amit szeretek és így elnézek neki sok hülyeséget (más ilyen korú autóval is lennének hasonlók, csak ahhoz még nem is kötődnék és még jobban kiakasztanának a gondok).
Hozzászólás küldése

VigLink badge