![]() |
2014.02.06. 14:02
Jerry írta:osiati írta:Jó estét srácok,
Mai napon ismét megállt a kocsim/30D/. Hatótávnak még írt 100-kmt mutató sem feküdt még ki teljesen,bár a sárga lámpa égett.
Titkos menüben megállás előtt még írt 7,8 liter 6,2/1,6 osztásban.Már az utolsó 3 indítás sem történt "pöcre",3x annyit kellett indítózni mint általában.
Tank ac 3 hónapja cserélve gyárira.Üzemanyagszint jelző tuti nem mutat rendesen mert teli tanknál is csak 55 liter mutat.
De 650km-t mentem volna 1 tele tankal? Az elég karcsú azt hiszem.
Valakinek valami ötlet?
köszi előre is
Azért nem ördögtől való, ha Budapesten 10 körül fogyaszt egy 3000 köbcentis dízel. Ha automata, akkor meg még hálás is lehetsz az égieknek, hogy ilyen jó kocsid van!
2014.02.08. 12:32
) nagyságú festékhibák láthatóak. Van valami módszer arra, hogy ezt eltüntessem anélkül, hogy az egész motorháztetőt át kellene fényeztetnem? Gondolok pl. gyári kód alapján hibajavító festék, aztán polír...?2014.02.08. 15:05
Zo78 írta:Gondjaimra kérnék tanácsot:
1.
A motorháztetőn a vesék körül a kavicsfelverődésnek köszönhetően kb 0,5 - 1 mm (megmértem, átlagoltam) nagyságú festékhibák láthatóak. Van valami módszer arra, hogy ezt eltüntessem anélkül, hogy az egész motorháztetőt át kellene fényeztetnem? Gondolok pl. gyári kód alapján hibajavító festék, aztán polír...?
2.
Az első ködlámpáim be vannak párásodva. Az egész kuka, vagy csak tömítést kellene cserélni? Továbbá ki tudom venni anélkül, hogy az első lököst le kellene vennem?
Ő az:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=15
Köszi a választ!
2014.02.08. 15:32
Zo78 írta:Gondjaimra kérnék tanácsot:
1.
A motorháztetőn a vesék körül a kavicsfelverődésnek köszönhetően kb 0,5 - 1 mm (megmértem, átlagoltam) nagyságú festékhibák láthatóak. Van valami módszer arra, hogy ezt eltüntessem anélkül, hogy az egész motorháztetőt át kellene fényeztetnem? Gondolok pl. gyári kód alapján hibajavító festék, aztán polír...?
2.
Az első ködlámpáim be vannak párásodva. Az egész kuka, vagy csak tömítést kellene cserélni? Továbbá ki tudom venni anélkül, hogy az első lököst le kellene vennem?
Ő az:
Köszi a választ!
2014.02.08. 18:28
Imco írta:Zo78 írta:Gondjaimra kérnék tanácsot:
1.
2.
Ő az:
Köszi a választ!
Emlékeim szerint lökös nélkül is cserélhető.
Az u.gy. új 7-8e Ft.
2014.02.08. 19:28
osiati írta:Jerry írta:osiati írta:Jó estét srácok,
Mai napon ismét megállt a kocsim/30D/. Hatótávnak még írt 100-kmt mutató sem feküdt még ki teljesen,bár a sárga lámpa égett.
Titkos menüben megállás előtt még írt 7,8 liter 6,2/1,6 osztásban.Már az utolsó 3 indítás sem történt "pöcre",3x annyit kellett indítózni mint általában.
Tank ac 3 hónapja cserélve gyárira.Üzemanyagszint jelző tuti nem mutat rendesen mert teli tanknál is csak 55 liter mutat.
De 650km-t mentem volna 1 tele tankal? Az elég karcsú azt hiszem.
Valakinek valami ötlet?
köszi előre is
Azért nem ördögtől való, ha Budapesten 10 körül fogyaszt egy 3000 köbcentis dízel. Ha automata, akkor meg még hálás is lehetsz az égieknek, hogy ilyen jó kocsid van!
Szia Jerry,
Szót nem szólnék ha ez csakis kizárólag budapesti használat mellett lett volna,De ennek nagy része városon kívüli használat,ahol 100km/h felett nem igen mentem,így már mindjárt el kellene menjen egy 1000-t.Pláne hogy a titkos menü 7,5L-t ír.
Na de akkor se álljon már meg ha még 100km-t ír hatótávnak.
Tuti a szintjeladó szívat...
2014.02.08. 21:31
2014.02.09. 04:03
Dzsongov írta:Sziasztok! Egy hete vettem egy 525dA-t és eszembe jutott, hogy jobban szemügyre veszem a nyári kerekeit ( 275/35/18 ) és a hátsó kerekek belső felét ez is megeszi! Előtte Tds-em volt ismerős a dolog, kicseréltem hátul a felső lengőkarokat + alul az L-alakú nagy szilentet vagy mi a szart, de a probléma mégis megmaradt... Mi lehet akkor a dőlés oka??? Természetesen a cserét követően, futóműállítás megvolt! Vo
Alt valakinek már ilyen problémája??? Mert oké, hogy bármi lóghat, de ha igazából mindent kicseréltem akkor miért terpeszt. Egy gumi 60-70.000 nem akarok minden nyáron kettőt venni...
2014.02.09. 06:58
2014.02.09. 10:35
Madtomi írta:Hali
Nekem 7,2 volt az átlagom nyáron, de amióta bejött a hideg idő azóta az elmúlt 5 tankot visszaszámolva 9,8.10,0 volt a fogyasztásom meg volt egy amikor a háromnegyedét városon kívül mentem akkor volt 9,2 úgyhogy az a 650km az pont az, hogy ha nem raktad teljesen tele akkor kifogyott az üzemanyag belőle. Mondjuk én is addig szoktam vele menni amíg el nem kezd sípolni is, ha megyek valahova akkor előre látó vagyok de városban nem zavar annyira ha kevés van benne. A mutatóra kitérve nekem tavaly óta csinálja azt, hogy nem mér 70-et sosem vagy csak kis ideig, mert a hidegben állítólag meggörbül benne valami műanyag rész de ezt a többiek jobban tudják. Lehet nekid is ez van csak neked amikor kifogy akkor is azt mutatja, hogy van benne közben meg már csak habot fújt előre
2014.02.11. 21:06
2014.02.12. 09:44
2014.02.12. 12:39
2014.02.12. 13:01
bigspider írta:SZiasztok FUNok!
Épp alakítódik át az E39 tds touringom automatáról manuálisra. Az után érdeklődnék hogy fellelhető-e valahol egy step by step átakalítási leirás, mert sajnos csak maunál-> automatát találtam...
Köszönöm a segítséget!!!
Péter
2014.02.13. 08:52
2014.02.13. 13:37
2014.02.13. 13:51
bfoto írta:Ha a MID egyes gombjai nem működnek, de látszólag mechanikailag minden OK velük, akkor mire gyanakodjak. Olyan is van, aminek ha az egyik felét nyomom csinál valamit, ha a másikat akkor nem. Van valami szalagkábel ami ilyen tüneteket okozhat? Sajnos az időt sem tudok így beállítani, csak a percet léptetni felfelé...
2014.02.13. 20:14
MChris írta:bfoto írta:Ha a MID egyes gombjai nem működnek, de látszólag mechanikailag minden OK velük, akkor mire gyanakodjak. Olyan is van, aminek ha az egyik felét nyomom csinál valamit, ha a másikat akkor nem. Van valami szalagkábel ami ilyen tüneteket okozhat? Sajnos az időt sem tudok így beállítani, csak a percet léptetni felfelé...
van rejtett menüje a MID-nek ami úgy jön elő hogy:
NINCS gyújtáson a kocsi
1 és 12 gombot nyomva tartva rá kell adni a gyújtást (12db vonal gombról van szó)
után feljön több menü ott van olyan amivel minden gombot megnyomással tudsz tesztelni úgy hogy a kijelzőn vissza jelez.
amúgy pixel teszt is![]()
gombok tök egyszerű lemezes "szarok" max szét lett nyomkodva... MID-et szétszedni nem álom...

2014.02.14. 22:34
2014.02.15. 01:19
schadi írta:Hello Mindenki!
Beázás a diagnózis, s mivel szabadban áll a jármű, s a telünk se tél, a hátsó lábtér úszik. Hol a jobb, hol a bal, attól függően, hogy jobb vagy bal oldalával állok a padkára. Nem sikerült rájönnöm, hol kerül be a víz.
Ötlet, tapasztalat, gyámolítás?