![]() |
2014.02.19. 12:18
morv írta:szaszko írta:Sziasztok egy 2000 528i-m van a service engin soon lampam kigyulladt ezert rakotottem az OBD kiolvasot es ezt a hibakodot kaptam: P1189 Fuel Control(Bank2 Sensor1) tudnatok segiteni, hogy melyik alkatreszt kell cserelnem es hol talalhato. Esetleg az alkatreszrol egy kep vagy gyari szam sokat segitene a beazonositasban. Elore is koszonom.
Erre mar egy masik topikban (duagnosztika kodok) valaszoltam. A hibakodod az o2/lambda szenzor hibajara utal.
Haminda belinkelte a videot neked, remelem igy mar megtalalod. 2 db van belole a katalizator elott. Cikkszamot reszletesebb adatok nelkul eleg nehez lenne adni, van par fele belole. Keresd jlaci74 vagy mas alkatreszes klubtarsat ha jo aru cuccot szeretnel kapni.
2014.02.19. 14:40
Schnitzer írta:morv írta:szaszko írta:Sziasztok egy 2000 528i-m van a service engin soon lampam kigyulladt ezert rakotottem az OBD kiolvasot es ezt a hibakodot kaptam: P1189 Fuel Control(Bank2 Sensor1) tudnatok segiteni, hogy melyik alkatreszt kell cserelnem es hol talalhato. Esetleg az alkatreszrol egy kep vagy gyari szam sokat segitene a beazonositasban. Elore is koszonom.
Erre mar egy masik topikban (duagnosztika kodok) valaszoltam. A hibakodod az o2/lambda szenzor hibajara utal.
Haminda belinkelte a videot neked, remelem igy mar megtalalod. 2 db van belole a katalizator elott. Cikkszamot reszletesebb adatok nelkul eleg nehez lenne adni, van par fele belole. Keresd jlaci74 vagy mas alkatreszes klubtarsat ha jo aru cuccot szeretnel kapni.
Szerintem neki 4 van....dupla vanos. 2 a kipufogócsonkba, 2 a katalizátornál
2014.02.19. 20:22
Tudtok segíteni, hogy ez egyáltalán micsoda, vagy mit tudok tenni ezzel? Azt sejtem, hogy immobiliser baj van, de most nem tudom mit tegyek..
2014.02.19. 20:27
2014.02.19. 20:28
Haminda írta:Próbáld meg másik kulccsal esetleg.
Tapatalk-kal küldve az én LT26i-el
2014.02.19. 20:36
Doncso írta:Haminda írta:Próbáld meg másik kulccsal esetleg.
Megvolt. De nem sikerült. Próbáltam akku resetet, de az sem segített.
2014.02.19. 20:43
Haminda írta:Doncso írta:Haminda írta:Próbáld meg másik kulccsal esetleg.
Megvolt. De nem sikerült. Próbáltam akku resetet, de az sem segített.
Ne legyen igazam, de szerintem kuka az Ews modulod. Csere újra, vagy használtra + programozás
2014.02.19. 21:07
2014.02.19. 21:37
Doncso írta:Inpa-val ki lehet nyírni az EWS-t? mert délután míg vártam a jeladót nézegette mik vannak a programban, és beléptem az EWS3 menübe, de nem állítgattam, meg semmi, de ezzel nem hiszem , hogy kárt okozhattam volna. Bár valamit kiirt , hogy error script, és hogy continue aniway, de kiléptem belőle, nem piszkáltam. Segítsetek légyszives mit tegyek konkrétan.
2014.02.19. 22:32
barbrady írta:Doncso írta:Inpa-val ki lehet nyírni az EWS-t? mert délután míg vártam a jeladót nézegette mik vannak a programban, és beléptem az EWS3 menübe, de nem állítgattam, meg semmi, de ezzel nem hiszem , hogy kárt okozhattam volna. Bár valamit kiirt , hogy error script, és hogy continue aniway, de kiléptem belőle, nem piszkáltam. Segítsetek légyszives mit tegyek konkrétan.
Kinyírni nem, de ha resetelted, akkor össze kell tanítani újra a motorvezérlővel. Ezt nem tudom hogy inpával lehet-e, de dissel biztosan.
Tapatalk
2014.02.20. 06:11
morv írta:szaszko írta:Sziasztok egy 2000 528i-m van a service engin soon lampam kigyulladt ezert rakotottem az OBD kiolvasot es ezt a hibakodot kaptam: P1189 Fuel Control(Bank2 Sensor1) tudnatok segiteni, hogy melyik alkatreszt kell cserelnem es hol talalhato. Esetleg az alkatreszrol egy kep vagy gyari szam sokat segitene a beazonositasban. Elore is koszonom.
2014.02.20. 08:26
2014.02.20. 09:34
Doncso írta:Hihetetlen. Tegnap beépítettem a szívó oldali jeladót, ma reggel mondom kipróbálom, hát, vegyes érzelmek, jó jó, de nem tudom....gondoltam kiolvasom....na most meg a kipufogó oldali is rossz.....
2014.02.20. 10:33
2014.02.20. 10:51
spider2 írta:Üdv!
Kerestem az ETK-ban, de nem találtam meg a cikkszámát (2003-as 525D touring) annak a műanyag darabnak ami (szemetes lapátnak is hívják?!) sárvédő a keréknél és lelóg a lökhárító mögött. Már másodjára törte össze a hülye padka amiatt mert lelóg egy kicsit és így beleakad.![]()
Most ráadásul a lökhárító tartója is letört, így vehetjük le azt is javításra...
2014.02.20. 10:52
spider2 írta:Üdv!
Kerestem az ETK-ban, de nem találtam meg a cikkszámát (2003-as 525D touring) annak a műanyag darabnak ami (szemetes lapátnak is hívják?!) sárvédő a keréknél és lelóg a lökhárító mögött. Már másodjára törte össze a hülye padka amiatt mert lelóg egy kicsit és így beleakad.![]()
Most ráadásul a lökhárító tartója is letört, így vehetjük le azt is javításra...
2014.02.20. 11:56
Imco írta:Doncso írta:Hihetetlen. Tegnap beépítettem a szívó oldali jeladót, ma reggel mondom kipróbálom, hát, vegyes érzelmek, jó jó, de nem tudom....gondoltam kiolvasom....na most meg a kipufogó oldali is rossz.....
A diag olyan mint hipochonder kezében az orvosi könyv.
Csak akkor diagolok ha baj van, vagy új szoftver, vagy új kábel, vagy ha tesztelünk valamit....![]()
![]()
Vezérmű tengely jeladóról van szó?
Mikor elkezdtünk diagolni nálam a kipufogó oldalit írta hibára minden indításnál.
3 db-ot próbáltunk bele, a kábelt átnéztük-kimértük, és mégis rossz.
Egyébként az autó jó, nincs baja.
Lehet hogy a szívóoldalitól, vagy máshonnan kap valami helyettesített értéket.
Azóta belenyugodtam, nem akarom javítani.
Lehet hogy nem üzemszerű, de semmi hiba sincs.
2014.02.20. 12:04
Doncso írta:Szumma szummárum, megjön a jeladó, beteszem, és okosabb leszek, szerintem eltünnek a hibák, úgy érzem.
szívó oldali főtengely jeladót
2014.02.20. 12:11
Imco írta:Doncso írta:Szumma szummárum, megjön a jeladó, beteszem, és okosabb leszek, szerintem eltünnek a hibák, úgy érzem.
Reméljük a legjobbakat!
szívó oldali főtengely jeladót
Gondolom ez vezérműtengely akart lenni.
szóval igen, vagyis persze, hogy persze 2014.02.20. 12:45
admin írta:spider2 írta:Üdv!
A lelógó részt leszokták vágni! Sok buszuságtól megkimél
Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el