Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2014.02.19. 12:18

morv írta:
szaszko írta:Sziasztok egy 2000 528i-m van a service engin soon lampam kigyulladt ezert rakotottem az OBD kiolvasot es ezt a hibakodot kaptam: P1189 Fuel Control(Bank2 Sensor1) tudnatok segiteni, hogy melyik alkatreszt kell cserelnem es hol talalhato. Esetleg az alkatreszrol egy kep vagy gyari szam sokat segitene a beazonositasban. Elore is koszonom.

Erre mar egy masik topikban (duagnosztika kodok) valaszoltam. A hibakodod az o2/lambda szenzor hibajara utal.
Kép
Haminda belinkelte a videot neked, remelem igy mar megtalalod. 2 db van belole a katalizator elott. Cikkszamot reszletesebb adatok nelkul eleg nehez lenne adni, van par fele belole. Keresd jlaci74 vagy mas alkatreszes klubtarsat ha jo aru cuccot szeretnel kapni.

Szerintem neki 4 van....dupla vanos. 2 a kipufogócsonkba, 2 a katalizátornál

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Schnitzer az itt látható tagok köszönték meg: szaszko
Értékelés: 4.76%

2014.02.19. 14:40

Schnitzer írta:
morv írta:
szaszko írta:Sziasztok egy 2000 528i-m van a service engin soon lampam kigyulladt ezert rakotottem az OBD kiolvasot es ezt a hibakodot kaptam: P1189 Fuel Control(Bank2 Sensor1) tudnatok segiteni, hogy melyik alkatreszt kell cserelnem es hol talalhato. Esetleg az alkatreszrol egy kep vagy gyari szam sokat segitene a beazonositasban. Elore is koszonom.

Erre mar egy masik topikban (duagnosztika kodok) valaszoltam. A hibakodod az o2/lambda szenzor hibajara utal.
Kép
Haminda belinkelte a videot neked, remelem igy mar megtalalod. 2 db van belole a katalizator elott. Cikkszamot reszletesebb adatok nelkul eleg nehez lenne adni, van par fele belole. Keresd jlaci74 vagy mas alkatreszes klubtarsat ha jo aru cuccot szeretnel kapni.

Szerintem neki 4 van....dupla vanos. 2 a kipufogócsonkba, 2 a katalizátornál

A hibakos a katalizator elottit jelzi neki, en arra irtam, hogy ketto van belole.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: szaszko

2014.02.19. 20:22

Sztiasztok, a mai nap egy jeladó cserét követően nem indul az autó. Kiolvastam INPA-val ,a jeladó probléma megszünt, helyette kaptam egy másik hibaüzenetet: 209 manipulation protection EWS ..... :facepalm: Tudtok segíteni, hogy ez egyáltalán micsoda, vagy mit tudok tenni ezzel? Azt sejtem, hogy immobiliser baj van, de most nem tudom mit tegyek..

2014.02.19. 20:27

Próbáld meg másik kulccsal esetleg.

Tapatalk-kal küldve az én LT26i-el

2014.02.19. 20:28

Haminda írta:Próbáld meg másik kulccsal esetleg.

Megvolt. De nem sikerült. Próbáltam akku resetet, de az sem segített.

2014.02.19. 20:36

Doncso írta:

Ne legyen igazam, de szerintem kuka az Ews modulod. Csere újra, vagy használtra + programozás

2014.02.19. 20:43

Haminda írta:
Doncso írta:

Ne legyen igazam, de szerintem kuka az Ews modulod. Csere újra, vagy használtra + programozás

Azért minden mindegy alapon még a vásárlás előtt megpróbálnám a régit is recodolni.

2014.02.19. 21:07

Inpa-val ki lehet nyírni az EWS-t? mert délután míg vártam a jeladót nézegette mik vannak a programban, és beléptem az EWS3 menübe, de nem állítgattam, meg semmi, de ezzel nem hiszem , hogy kárt okozhattam volna. Bár valamit kiirt , hogy error script, és hogy continue aniway, de kiléptem belőle, nem piszkáltam. Segítsetek légyszives mit tegyek konkrétan.

2014.02.19. 21:37

Doncso írta:Inpa-val ki lehet nyírni az EWS-t? mert délután míg vártam a jeladót nézegette mik vannak a programban, és beléptem az EWS3 menübe, de nem állítgattam, meg semmi, de ezzel nem hiszem , hogy kárt okozhattam volna. Bár valamit kiirt , hogy error script, és hogy continue aniway, de kiléptem belőle, nem piszkáltam. Segítsetek légyszives mit tegyek konkrétan.

Kinyírni nem, de ha resetelted, akkor össze kell tanítani újra a motorvezérlővel. Ezt nem tudom hogy inpával lehet-e, de dissel biztosan.

Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: Doncso

2014.02.19. 22:32

barbrady írta:
Doncso írta:Inpa-val ki lehet nyírni az EWS-t? mert délután míg vártam a jeladót nézegette mik vannak a programban, és beléptem az EWS3 menübe, de nem állítgattam, meg semmi, de ezzel nem hiszem , hogy kárt okozhattam volna. Bár valamit kiirt , hogy error script, és hogy continue aniway, de kiléptem belőle, nem piszkáltam. Segítsetek légyszives mit tegyek konkrétan.

Kinyírni nem, de ha resetelted, akkor össze kell tanítani újra a motorvezérlővel. Ezt nem tudom hogy inpával lehet-e, de dissel biztosan.

Tapatalk

Meglett a baj. GALLACA fórumtárs javaslatára csináltam egy szinkronizációt, de egyszerűen nem akarta az igazságot, hiba hiba hátán, na aztán túrtam külföldi oldalakat, ahol azt olvastam, hogy csak körcsatiról kommunikál az EWS az inpa-val, nos így engedte, beszinkronizálta, hibát kitöröltem és láss csodát pöcröff indult a vas. Na azért egy cseppet becsurgott most a pisi.... Köszi mindenkinek, megint tanultam valamit.

2014.02.20. 06:11

morv írta:

Kép

Koszonom igy mar siman menni fog :franko:

2014.02.20. 08:26

Hihetetlen. Tegnap beépítettem a szívó oldali jeladót, ma reggel mondom kipróbálom, hát, vegyes érzelmek, jó jó, de nem tudom....gondoltam kiolvasom....na most meg a kipufogó oldali is rossz.....

2014.02.20. 09:34

Doncso írta:Hihetetlen. Tegnap beépítettem a szívó oldali jeladót, ma reggel mondom kipróbálom, hát, vegyes érzelmek, jó jó, de nem tudom....gondoltam kiolvasom....na most meg a kipufogó oldali is rossz.....

A diag olyan mint hipochonder kezében az orvosi könyv. :D
Csak akkor diagolok ha baj van, vagy új szoftver, vagy új kábel, vagy ha tesztelünk valamit.... :facepalm: :lol:

Vezérmű tengely jeladóról van szó?

Mikor elkezdtünk diagolni nálam a kipufogó oldalit írta hibára minden indításnál.
3 db-ot próbáltunk bele, a kábelt átnéztük-kimértük, és mégis rossz.
Egyébként az autó jó, nincs baja.
Lehet hogy a szívóoldalitól, vagy máshonnan kap valami helyettesített értéket.

Azóta belenyugodtam, nem akarom javítani. :)
Lehet hogy nem üzemszerű, de semmi hiba sincs.

2014.02.20. 10:33

Üdv!

Kerestem az ETK-ban, de nem találtam meg a cikkszámát (2003-as 525D touring) annak a műanyag darabnak ami (szemetes lapátnak is hívják?!) sárvédő a keréknél és lelóg a lökhárító mögött. Már másodjára törte össze a hülye padka amiatt mert lelóg egy kicsit és így beleakad. :(
Most ráadásul a lökhárító tartója is letört, így vehetjük le azt is javításra...

2014.02.20. 10:51

spider2 írta:Üdv!

Kerestem az ETK-ban, de nem találtam meg a cikkszámát (2003-as 525D touring) annak a műanyag darabnak ami (szemetes lapátnak is hívják?!) sárvédő a keréknél és lelóg a lökhárító mögött. Már másodjára törte össze a hülye padka amiatt mert lelóg egy kicsit és így beleakad. :(
Most ráadásul a lökhárító tartója is letört, így vehetjük le azt is javításra...

Nagyjából oldal közepe:
viewtopic.php?f=9&t=48&start=3080

2014.02.20. 10:52

A lelógó részt leszokták vágni! Sok buszuságtól megkimél :)

Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el

2014.02.20. 11:56

Imco írta:
Doncso írta:Hihetetlen. Tegnap beépítettem a szívó oldali jeladót, ma reggel mondom kipróbálom, hát, vegyes érzelmek, jó jó, de nem tudom....gondoltam kiolvasom....na most meg a kipufogó oldali is rossz.....

A diag olyan mint hipochonder kezében az orvosi könyv. :D
Csak akkor diagolok ha baj van, vagy új szoftver, vagy új kábel, vagy ha tesztelünk valamit.... :facepalm: :lol:

Vezérmű tengely jeladóról van szó?

Mikor elkezdtünk diagolni nálam a kipufogó oldalit írta hibára minden indításnál.
3 db-ot próbáltunk bele, a kábelt átnéztük-kimértük, és mégis rossz.
Egyébként az autó jó, nincs baja.
Lehet hogy a szívóoldalitól, vagy máshonnan kap valami helyettesített értéket.

Azóta belenyugodtam, nem akarom javítani. :)
Lehet hogy nem üzemszerű, de semmi hiba sincs.

A történet a következő. Autó nem megy kis fordulaton, csak ha pörgetve van, a motor egyáltalán nem fickós, inkább lusta disznó. Kiolvasást követően a szívó oldali főtengely jeladót írta. Gondoltam lehúzom a kipufogó oldalit is, de akkor is a szívó oldalit írta. Lehúztam mind a kettőt, de ekkor is csak a szívó oldalit írta. Na mondom ez érdekes. Természetesen minden indítás előtt tároló töröl. Sorrend: Törlés, indítás olvasás. Egy szenzor le, majd törlés, indítás olvasás, stb stb. Na arra jutottam, hogy a szívó oldali biztos, hogy rossz, a kipu oldalit meg nem tudom. Majd kiderül ha kicserélem a szívó oldalit. Természetesen a vanosok nem mozogtak az élő adatok figyelése közben semmit. referencia értékek 120 és 105 a kiolvasott pedig 120 és 102.
Na ezek után megjött az új szívó oldali veztengely jeladó. Direkt nem az olcsót kértem, ez 15 pénz volt. Beépítem. A kocsi sokkal fickósabb lett, alacsony fordulaton érezhetően jobb, fürgébb, álló helyzetben nagy gázfröccs után alapjáratra visszaesve már nem áll le, és melegen is pöccre indult, előtte kellett neki 2-3másodperc. Na mondom probléma pipálva. De gondoltam kiolvasom megint. Most beírja a kipu oldalit. A szívó oldali eltűnt. Vagyis egyszer visszaírta, de nem foglalkoztam vele, gondoltam a rossz kipu oldalitól kap hülyeséget, meg most jól megy az autó, így nem érdekes. Kitörlöm a tárolót, de minden indítás után azonnal visszaírja a kipu oldalit. Szerintem az is rossz. Nem néha, nem véletlenszerűen, hanem határozottan, minden beindítás után rögtön beírja, csakúgy mint előtte a szívó oldalit. Jelen állás szerint megrendeltem azt is, délután itt van, kicserélem. Nem érzem úgy, hogy találomra írogatna be hülyeségeket, értem mire gondolsz, de szerintem ez rossz. Nem nehéz elképzelni, mert még a gyári van benne. Amit tegnap kivettem, még a csavar rögzítő kék cucc rajta volt, a dátum 99' 06 , ez még a gyári jeladó benne. Biztos, hogy nem cserélték benne, ha ez így van, akkor 14 éves, megérett az a cserére. Gallaca javaslatára szereztem egy DIS-t , azt javasolta inkább azt használjam ,mint az INPA-t, mert az nem hazudik annyit, majd délután felépítem a laptopra. Hozzáteszem a vanos még mindig nem forog élő adatoknál. Legalábbis inpa nem írja, viszont annyi változás történt, hogy a jeladó csere óta, most a kipufogó oldali is referencia értéken van tehát szívó 120-120 kipufogó 105-105 . Szumma szummárum, megjön a jeladó, beteszem, és okosabb leszek, szerintem eltünnek a hibák, úgy érzem.

2014.02.20. 12:04

Doncso írta:Szumma szummárum, megjön a jeladó, beteszem, és okosabb leszek, szerintem eltünnek a hibák, úgy érzem.

Reméljük a legjobbakat! :franko:

szívó oldali főtengely jeladót

Gondolom ez vezérműtengely akart lenni.

2014.02.20. 12:11

Imco írta:
Doncso írta:Szumma szummárum, megjön a jeladó, beteszem, és okosabb leszek, szerintem eltünnek a hibák, úgy érzem.

Reméljük a legjobbakat! :franko:

szívó oldali főtengely jeladót

Gondolom ez vezérműtengely akart lenni.

:facepalm: szóval igen, vagyis persze, hogy persze :)

2014.02.20. 12:45

admin írta:

A lelógó részt leszokták vágni! Sok buszuságtól megkimél :)

Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el

Az lesz le fogom vágni, már a másodikat veszem hozzá. :)
Hozzászólás küldése

VigLink badge