Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2014.02.20. 20:37

Sziasztok. A ma esti találós kérdésem a következő. Ki lett immáron cserélve mindkét vezérmű tengely jeladó. Új, minőségi darab van benn. Hibatároló kitörölve. Kocsi rendesen indul de azért ahogy lenni szokott a dolog nem ennyire egyszerű. Az új jeladókkal végre működik a vanos, ez eddig nem ment, élő adatoknál egyszerűen be voltak állva referencia értékre. Most látom élő adatoknál, ahogy gázadásra változik a referencia értékhez képest a vezérlés. Nade. És itt van amit nem értek. Ha 4000-es fordulat alatt pörgetem, minden ok. Ahogy felpörgetem 5000 környékére, a vanos eléri a referencia értéket, és kiakad, majd beírja hibának a szívó oldali jeladót. Leállítom, kitörlöm a hibát, újra beindítom , működik, nincs hiba semmi, minden ok. Próbáltam menet közbe. Nagyon jó lett a kocsi, alacsony fordulaton az eddigiekhez képest nagyon jó nyomatéka van kis fordulaton, 3-4000 között forgatva egyszerűen tökéletes, nincs hibakód, nincs semmi. Ha elrúgom egyszer is, akkor érezhetően kisebb lesz a nyomaték kis fordulaton, a vanos működése kiakad, és beírja hibának a szívó oldali jeladót. Leállítom, majd újra beindítom, ismét tökéletesen megy. Erre van ötlet esetleg? Nem bírja a fordulatot az új jeladó? Vagy ez mi lehet?

2014.02.20. 22:53

morv írta:
szaszko írta:Sziasztok egy 2000 528i-m van a service engin soon lampam kigyulladt ezert rakotottem az OBD kiolvasot es ezt a hibakodot kaptam: P1189 Fuel Control(Bank2 Sensor1) tudnatok segiteni, hogy melyik alkatreszt kell cserelnem es hol talalhato. Esetleg az alkatreszrol egy kep vagy gyari szam sokat segitene a beazonositasban. Elore is koszonom.

Erre mar egy masik topikban (duagnosztika kodok) valaszoltam. A hibakodod az o2/lambda szenzor hibajara utal.
Kép
Haminda belinkelte a videot neked, remelem igy mar megtalalod. 2 db van belole a katalizator elott. Cikkszamot reszletesebb adatok nelkul eleg nehez lenne adni, van par fele belole. Keresd jlaci74 vagy mas alkatreszes klubtarsat ha jo aru cuccot szeretnel kapni.

Ohh, Jlaci már az Usában is ott van? :shock:

2014.02.20. 23:32

kzolee írta:
morv írta:
szaszko írta:Sziasztok egy 2000 528i-m van a service engin soon lampam kigyulladt ezert rakotottem az OBD kiolvasot es ezt a hibakodot kaptam: P1189 Fuel Control(Bank2 Sensor1) tudnatok segiteni, hogy melyik alkatreszt kell cserelnem es hol talalhato. Esetleg az alkatreszrol egy kep vagy gyari szam sokat segitene a beazonositasban. Elore is koszonom.

Erre mar egy masik topikban (duagnosztika kodok) valaszoltam. A hibakodod az o2/lambda szenzor hibajara utal.
Kép
Haminda belinkelte a videot neked, remelem igy mar megtalalod. 2 db van belole a katalizator elott. Cikkszamot reszletesebb adatok nelkul eleg nehez lenne adni, van par fele belole. Keresd jlaci74 vagy mas alkatreszes klubtarsat ha jo aru cuccot szeretnel kapni.

Ohh, Jlaci már az Usában is ott van? :shock:

Azt nem figyeltem, hogy az egyesult allamik amerikajabol van az erdeklodes, de ettol fuggetlenul jo aru cuccokert keresheti ot max a postakoltseg dob egy kicsit a vegeredmenyen :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2014.02.21. 13:36

Sziasztok,

Ha a vízhőfok mutató az EGR és a sima termosztát cseréje után sem áll pont középen akkor az mi lehet?

köszi előre is

2014.02.21. 13:46

osiati írta:Sziasztok,

Ha a vízhőfok mutató az EGR és a sima termosztát cseréje után sem áll pont középen akkor az mi lehet?

köszi előre is

Titkos menüben hány fokot mutat?

2014.02.21. 14:13

Padre540 írta:

köszi előre is

Szia,

Ha fűtök akkor van hogy 80 körülre lemegy,ha nem fűtök 98 körül.

2014.02.21. 14:17

osiati írta:
Padre540 írta:

köszi előre is

Szia,

Akkor lehet hogy behalt a műszer.Ki kellene próbálni egy másik óracsoporttal.
A 98-at egy kicsit soknak találom,valószinüleg nem ártana a hűtő (K!) lamelláinak egy kis gőzborotva.

2014.02.21. 14:27

Gőzborotva nem annyira jó megoldás, viszont ha kiveszed a hűtőt a helyéről és óvatosan átmosod slaggal, akkor nem fognak elgörbülni a lamellák sem :D

2014.02.21. 15:15

osiati írta:
Padre540 írta:

köszi előre is

Szia,

Ez még mindíg termosztát hibára utal. Fűtés bekapcsra nem szabadna 80-ra beessen.
Ki van légtelenítve rendesen?

2014.02.21. 15:30

hamoriarpi írta:
osiati írta:
Padre540 írta:

köszi előre is

Szia,

Ez még mindíg termosztát hibára utal. Fűtés bekapcsra nem szabadna 80-ra beessen.

Termosztát csere után,lecseréltem a hűtőfolyadékot is/barnás színe volt/,az EGR-n légtelenítve,után töltve jó a szint a kiegyenlítőben és a kis visszafolyón folyamatosan jött a vízsugár. :?

2014.02.21. 15:33

osiati írta:
hamoriarpi írta:
osiati írta:
Padre540 írta:

köszi előre is

Szia,

Termosztát csere után,lecseréltem a hűtőfolyadékot is/barnás színe volt/,az EGR-n légtelenítve,után töltve jó a szint a kiegyenlítőben és a kis visszafolyón folyamatosan jött a vízsugár. :?

Fel volt tolva koppig a fűtés mindkét oldalon? Benzinesen 2 légtelenítő van. Dízelen csak 1?

2014.02.21. 15:46

Szia Árpi,

Igen maxon ment a fűtés és mind 2 légtelenítő ki volt tekerve.

2014.02.21. 16:00

osiati írta:Szia Árpi,

Termosztátok milyen gyártmányúak?

2014.02.21. 16:02

hamoriarpi írta:

Az EGR gyári,a sima Gates.

2014.02.21. 16:07

osiati írta:
hamoriarpi írta:

Ne legyen igazam, de a fő termosztátban lesz a hiba. Gyárit vagy Behr-t szabad venni belőle.
Hátha más is megerősíti.
Nagyon nagy a hőingásod. Ha a hűtőfelület szennyezettségével lenne gond, akkor sem szabadna a termosztátnak egy fűtéscsap-nyitásra 80-ra beejteni a hőt.
Szerintem.

2014.02.21. 16:19

hamoriarpi írta:
osiati írta:
hamoriarpi írta:

Ne legyen igazam, de a fő termosztátban lesz a hiba. Gyárit vagy Behr-t szabad venni belőle.
Hátha más is megerősíti.
Nagyon nagy a hőingásod. Ha a hűtőfelület szennyezettségével lenne gond, akkor sem szabadna a termosztátnak egy fűtéscsap-nyitásra 80-ra beejteni a hőt.
Szerintem.

Más is megerősíti ...

2014.02.21. 16:32

jlaci74 írta:
hamoriarpi írta:
osiati írta:
hamoriarpi írta:

Hátha más is megerősíti.
Szerintem.

Más is megerősíti ...

Gyári volt benne és ugyanezt produkálta. Másik óracsoportra van értelme rápróbálni?

2014.02.21. 16:33

osiati írta:
jlaci74 írta:
hamoriarpi írta:
osiati írta:
hamoriarpi írta:[quote="osiati"]Szia Árpi,

Hátha más is megerősíti.
Szerintem.

Más is megerősíti ...

Gyári volt benne és ugyanezt produkálta. Másik óracsoportra van értelme rápróbálni?[/quote]

Én előbb INPA élő adatait nézném meg. Addig nem bontanék.
A rossz gyárival produkálhatja közel ugyanezt. Csak a nyitott EGR miatt nem fog 98-ra felszökni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hamoriarpi 2014.02.21. 16:44-kor.

2014.02.21. 16:42

Csak szólok, hogy nekem is Gates termosztátom van, és semmi baja még, és a dízelen 3 légtelenítő van! :D Harmadik, legfelső pont, a bal pollenszűrő alatt, a kályha gumicsövén van!

2014.02.21. 17:27

Friss teszt adatok:
Külső hőmérséklet: +8
közel 40 perc alapjárati üzem alatt 92 fokig ment föl fűtés nélkül a vízhőfok,ha maxoltam a fűtést akko 84-ig esett vissza. :neutral:
Hozzászólás küldése

VigLink badge