Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2014.02.24. 17:50

Sziasztok.

Nálam is légzsák hiba. Cseréltem balos övfeszítőt, mert rossz volt, és világított a légzsák lámpa.
Most meg azt írja, hogy-Akkumulátor pozitív saru szigetelés 1; ellenállás túl alacsony-. :doglotlo:
És persze emiatt világít a lámpa.
Köszi.

2014.02.25. 03:59

hamoriarpi írta:
Desire írta:Sziasztok!

Tegnap kigyulladt a légzsák visszajelző lámpa, diagon ezt dobta fel hibának: 5 ignition circuit1--driver belt stronger
Tudnátok segíteni, hogy ezt mi okozhatja?
Előre is köszönöm!

Belt stronger helyett nem belt tensionert írt? Mert az az övfeszítő. Ott van egy sárga csati. Vagy kontakthiba, vagy elhalálozott a feszítő.

Nem, ez driver belt stronger-t ír hibának. Este mikor leállítottam még minden jó volt, a reggeli indításkor dobta be. :help:

2014.02.25. 10:48

Desire írta:
hamoriarpi írta:

Tegnap kigyulladt a légzsák visszajelző lámpa, diagon ezt dobta fel hibának: 5 ignition circuit1--driver belt stronger
Előre is köszönöm!

Belt stronger helyett nem belt tensionert írt? Mert az az övfeszítő. Ott van egy sárga csati. Vagy kontakthiba, vagy elhalálozott a feszítő.

Nem, ez driver belt stronger-t ír hibának. Este mikor leállítottam még minden jó volt, a reggeli indításkor dobta be. :help:

Gondolom neked is hasonlót dobott ki.
Kép

A szakmai fórumok szerint ez fordítási hiba (lásd INPA fájlok). Valójában, ahogy Árpi írja, belt tensioner, vagyis övfeszítő hiba! Csati leszed, WD40-nel megkínál, visszadug, hibakód töröl és örül. Vagy övfeszítő csere. Azt meg akár én, akár Schnitzer Szabi tud adni bontottban.

2014.02.25. 12:34

Jerry írta:
Desire írta:
hamoriarpi írta:

Előre is köszönöm!

Kép

A szakmai fórumok szerint ez fordítási hiba (lásd INPA fájlok). Valójában, ahogy Árpi írja, belt tensioner, vagyis övfeszítő hiba! Csati leszed, WD40-nel megkínál, visszadug, hibakód töröl és örül. Vagy övfeszítő csere. Azt meg akár én, akár Schnitzer Szabi tud adni bontottban.

Köszönöm! Hétvégén megpróbálom, ha nem jön be, kereslek.

2014.02.25. 12:40

Jerry írta:
Desire írta:
hamoriarpi írta:

Előre is köszönöm!

Kép

?gy van, ahogy a konkurenciám mondja, van övfesz?tőm ha kell majd esetleg.....de szetintem csak kontakt hiba
Milyet bontasz most Jerry????? :wink: :nyelves:

2014.02.25. 12:46

Schnitzer írta:Milyet bontasz most Jerry????? :wink: :nyelves:

:hehe

2014.02.25. 12:59

hamoriarpi írta:

Ha tudnád mi minden van a garázsomban már! Lassan ideje lesz egy MAXIMÁL áras garázskisöprést tartanom. Vagy ez oximoron? ;)

2014.02.25. 14:41

Jerry írta:
hamoriarpi írta:

Ha tudnád mi minden van a garázsomban már! Lassan ideje lesz egy MAXIMÁL áras garázskisöprést tartanom. Vagy ez oximoron? ;)

Szerintem inkább lassan össze kéne raknod a másik E39-ed is! :mrgreen: :mrgreen:
Ha kell, nekem is van hozzá pár motyóm! :lol:

2014.02.25. 23:18

Nem tudja valaki, hogy pontosan 100%-ra, hogy melyik lambdára adja a hibát.

Kéthavonta bedobja a hibakódot.

Kép

2014.02.26. 00:00

2literes.apenta írta:Nem tudja valaki, hogy pontosan 100%-ra, hogy melyik lambdára adja a hibát.

Ez nem lambda.Gyenge a katalizátor hatásfoka a bank2 oldalon,tehát a "hátsó" 3 henger leömlőjében lévő a ludas.
Van rá teszt a nem tudom milyen programban mert már nem tudom követni Qwertit. :facepalm:
Keresd Őt,leteszteli.

2014.02.26. 00:38

Padre540 írta:Van rá teszt a nem tudom milyen programban mert már nem tudom követni Qwertit. :facepalm:

2014.02.26. 01:43

Padre540 írta:
2literes.apenta írta:Nem tudja valaki, hogy pontosan 100%-ra, hogy melyik lambdára adja a hibát.

Ez nem lambda.Gyenge a katalizátor hatásfoka a bank2 oldalon,tehát a "hátsó" 3 henger leömlőjében lévő a ludas.
Van rá teszt a nem tudom milyen programban mert már nem tudom követni Qwertit. :facepalm:
Keresd Őt,leteszteli.

Köszi.

A hibaüzenetet azt tudom, hogy mit jelent, csak azt nem tudtam, hogy melyik szondára írja.
lehet a szonda haldoklik vagy kh-s a csati, mert csak nem állandóan van a hiba.

Elvileg ha a katalizátor lenne rossz akkor egyfolytában írná a hibát nem?

Amikor inpában nézem az élő adatokat, akkor semmi nincs a tűrésen belül, mindkét oldal értékei egyformák.

Fűtése is jó a szondának, a fogyasztás nem lett nagyobb, az autó ugyanolyan jól megy mint régen.

2014.02.26. 18:49

Sziasztok! Nekem 520i m van és a problémám a következő: hátsó helyzetjelző működik viszont a bord visszajelez, hogy nem jó. Tudom nem nagy hiba de engem bosszant. Valaki tudna tanácsot vagy konkrét megoldást?
Köszi! :help:

2014.02.26. 19:04

Dávid520i írta:Sziasztok! Nekem 520i m van és a problémám a következő: hátsó helyzetjelző működik viszont a bord visszajelez, hogy nem jó. Tudom nem nagy hiba de engem bosszant. Valaki tudna tanácsot vagy konkrét megoldást?
Köszi! :help:

Csere és/vagy kontakt spray és/vagy tisztítás.
Fordított sorrendben.

2014.02.26. 20:42

Sziasztok!

Az a problémám lenne, hogy egy 530D-m van, automata-triptonic váltóval, csak 3.-ig vált fel, a motor menne, de a váltó nem vált tovább. Mi lehet a hiba? Előre is köszönöm! :)

2014.02.26. 20:47

m.ferenc70 írta:Sziasztok!

Az a problémám lenne, hogy egy 530D-m van, automata-triptonic váltóval, csak 3.-ig vált fel, a motor menne, de a váltó nem vált tovább. Mi lehet a hiba? Előre is köszönöm! :)

Biztos hogy tRiptronic? :shock:

2014.02.26. 20:50

Johny540 írta:

Biztos hogy tRiptronic? :shock:

Ráadásul tRipTONIC!!! :roker:

2014.02.26. 21:06

Steptroniccal manuálban fel tudod rakni 5-be?

2014.02.27. 12:49

Sziasztok !

Olvasgattam itt forumon, hogy a szelepfedélből jövő ütemes kattogás , ami az utastérbe is behallatszik, a meyle vez.tengely jeladója is okozhatja , ill. , hogy a gyári jeladóval ez a probléma megszűnik.
Ez a tényállás még tartja magát ? :)
Nekem is meyle van bent, már kb 1 éve ( 20.000km) és néha amikor megálltam a lámpánál, akkor hallatszott vmi finom kattogás, ha a motorháztetőt felnyitottam, akkor is de nem vészesen, mostmár zavaróan az utastérbe is behallatszik , de csak ha áll az autó, menet közbe, és ha szól a zene ,akkor nem lehet hallani, vagy csak minimálisan de ha megállok ,akkor igen.
Én hidrotőkére gyanakodtam , de ezt hidegen melegen is csinálja .
Esetleg akinek ilyen problémája volt ,és megoldódott gyári jeladó cseréjével , és Budapest 11. 12. 22.
kerületében lakik vagy ahhoz közel , megtudná e hallgatnia problémámat, hogy hasonló okú kattogással állok e szemben ? :D

2014.03.01. 23:41

Üdv Urak!

A problémám , hogy ac-pumpa csere után a pillanatnyi üzemanyag fogyasztásmérő irreálisan sokat mutat, valamint a megtehető távolság irreálisan alacsonyat, de az autó nem eszik többet mint előtte. Mi lehet a probléma? (1996 528i) Előre is köszönöm.
Hozzászólás küldése

VigLink badge