Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2014.03.02. 00:11

Sziasztok,

Az alábbi hibaüzeneteket hogy lehet orvosolni?

"vertical headlight control potentiometer wire open"

"seat occupied recognition 1 (SBE1)"
"MRSA front right"

2014.03.02. 05:14

PeeT írta:Sziasztok,

Az alábbi hibaüzeneteket hogy lehet orvosolni?

"vertical headlight control potentiometer wire open" A jobb első keréknél levő lámpamagasságállító jeladót, és a vezetékét leellenőrzöd, mert szakadtnak érzékeli az áramkört.

"seat occupied recognition 1 (SBE1)" kicseréled az anyósülés foglaltságérzékelőjét, illetve megtakarítod az ülés csatijait hátha segít, de nem szokott. Törlöd a hibát.
"MRSA front right"Leellenőrzöd az anyóslégzsákot, és a csatiját. Megtisztítod, törlöd a hibát, ha visszajön, cseréled a zsákot. Ha esetleg pukkant volt az anyószsák, és csere után nem enged hibát törölni, cseréled az indítót is.

2014.03.02. 22:05

lion523ia írta:Sziasztok !

Olvasgattam itt forumon, hogy a szelepfedélből jövő ütemes kattogás , ami az utastérbe is behallatszik, a meyle vez.tengely jeladója is okozhatja , ill. , hogy a gyári jeladóval ez a probléma megszűnik.
Ez a tényállás még tartja magát ? :)
Nekem is meyle van bent, már kb 1 éve ( 20.000km) és néha amikor megálltam a lámpánál, akkor hallatszott vmi finom kattogás, ha a motorháztetőt felnyitottam, akkor is de nem vészesen, mostmár zavaróan az utastérbe is behallatszik , de csak ha áll az autó, menet közbe, és ha szól a zene ,akkor nem lehet hallani, vagy csak minimálisan de ha megállok ,akkor igen.
Én hidrotőkére gyanakodtam , de ezt hidegen melegen is csinálja .
Esetleg akinek ilyen problémája volt ,és megoldódott gyári jeladó cseréjével , és Budapest 11. 12. 22.
kerületében lakik vagy ahhoz közel , megtudná e hallgatnia problémámat, hogy hasonló okú kattogással állok e szemben ? :D

Erre ?n is kiv?ncsi lennék. Nálam is megvan az ütemes kattogás de még nem vészes. Szerencsére az utastérbe nem szűrődik be a zaj.

2014.03.02. 22:53

Krisz320i írta:Sziasztok.

Cseréltem balos övfeszítőt, mert rossz volt, és világított a légzsák lámpa.
Most meg azt írja, hogy-Akkumulátor pozitív saru szigetelés 1; ellenállás túl alacsony-. :doglotlo:
És persze emiatt világít a lámpa.
Köszi.

Hello. Valaki tud segíteni?

2014.03.02. 23:52

Krisz320i írta:

Most meg azt írja, hogy-Akkumulátor pozitív saru szigetelés 1; ellenállás túl alacsony-. :doglotlo:
Köszi.

Nem értem a kérdést. Nem hangzott el sem kérdés, sem kérés, mit vársz miben segítsünk? :roll: Kertet nem ások! Esetleg bevásárolni elmegyek.:mrgreen:
Cseréld le a pozitív, lerobbanós akkusarudat egy jóra.

2014.03.03. 06:21

Gallaca írta:
Krisz320i írta:

Köszi.

Nem értem a kérdést. Nem hangzott el sem kérdés, sem kérés, mit vársz miben segítsünk? :roll: Kertet nem ások! Esetleg bevásárolni elmegyek.:mrgreen:

Köszönöm a felajánlást, de pont egy Spar mellett lakunk. :wink:
Legközelebb figyelek a kérdőjelre. :D
Az akkusarum jónak tűnik. Vagy ez tud ilyet, hogy lerobban? :shock: Mindenesetre ellenőrzöm,cserélem. Köszi.

2014.03.03. 14:10

Sziasztok. Igen furcsa dolog történt és segítségre van szükségem. Egyik napról a másikra semmi nem működött az autóban ami a zenével kapcsolatos. A rádió szól egy csatornán csupán halkítani és hangosítani tudom, viszont se sávot váltani (1-2-3...) se állítani (kis nyilakkal) se a basszus állítás (nem folytatom) semmi. Kormányról se. Csupán a hangerő. A gombok működnek mert ha átkapcsolom akkor az időzítés, óraállítás illetve a (BC gombbal) mennyit fogyaszt stb minden működik. Tehát a gombok fizikálisan működnek. Kikapcsolni sem engedi a midet. Bocs ha szájbarágós senkit nem gondolok hülyének, én viszont kezdő BMW-s vagyok ezért próbáltam egyértelműen leírni. :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dávid105 2014.03.03. 16:53-kor.

2014.03.03. 15:56

Krisz320i írta:
Gallaca írta:
Krisz320i írta:

Köszi.

Az akkusarum jónak tűnik. Vagy ez tud ilyet, hogy lerobban? :shock: Mindenesetre ellenőrzöm,cserélem. Köszi.
Ha még eredeti a sarud, akkor igen, esetleges balesetnél lerobbantja az indítókábelt. Ha jobban megnézed megy bele 2 vékony vezeték. Ennek a patronját érzi hibásnak a vezérlő.

Küldve az én iPhone-ről Tapatalk használatával

2014.03.03. 16:08

Gallaca írta:
Krisz320i írta:
Gallaca írta:
Krisz320i írta:

Köszi.

Ha még eredeti a sarud, akkor igen, esetleges balesetnél lerobbantja az indítókábelt. Ha jobban megnézed megy bele 2 vékony vezeték. Ennek a patronját érzi hibásnak a vezérlő.

Küldve az én iPhone-ről Tapatalk használatával

Igen, még eredeti. Viszont biztos nem durrant el, mert az autó működik. Gondolom külön nem lehet ezt cserélni. :?
Nemrég vettem új akkut.Lehetséges, hogy a cserénél lett vele valami? Mert elég sz@r az akkut berakni a helyére.

2014.03.03. 23:22

Krisz320i írta:Igen, még eredeti. Viszont biztos nem durrant el, mert az autó működik. Gondolom külön nem lehet ezt cserélni.
Nemrég vettem új akkut.Lehetséges, hogy a cserénél lett vele valami? Mert elég sz@r az akkut berakni a helyére.

Lehet, nézd meg nem csípődött-e be, vagy lett esetleg zárlatos.

2014.03.04. 17:31

Gallaca írta:
Krisz320i írta:Igen, még eredeti. Viszont biztos nem durrant el, mert az autó működik. Gondolom külön nem lehet ezt cserélni.

Lehet, nézd meg nem csípődött-e be, vagy lett esetleg zárlatos.

Köszi, utánajárok a dolognak. :franko:

2014.03.05. 02:23

Sziasztok!

Szeretném segítségeteket kérni. A probléma a következő: hidegen (külső hőmérséklet 8 fok alatt) az autó rángat. indítás után kb 15-20 mp ig tökéletes utána erősen ingadozni kezd az alapjárat(majdnem lefullad, szabályoz, magas, vissza, és így tovább). Ha a külső hőmérséklet fagypont vagy hidegebb még a 1-2 henger is kihagy, illetve folyamatosan eláll. Amint bemelegszik eltűnik minden bizonytalanság, húz ahogy kell. ha elindulok egyből akkor kevésbé drasztikus de ilyenkor is érezhetően darabos a járása.

Egy 1999 es 520i (150le) az alany.

Hétvégén cseréltem gyertyákat, olajat, olaj és benzinszűrőt, szívócsövön találtam repedést amit javítottam de továbbra is fennáll a probléma.

előre is köszönöm.

2014.03.05. 08:45

HooliganHTB írta:Sziasztok!

Szeretném segítségeteket kérni. A probléma a következő: hidegen (külső hőmérséklet 8 fok alatt) az autó rángat. indítás után kb 15-20 mp ig tökéletes utána erősen ingadozni kezd az alapjárat(majdnem lefullad, szabályoz, magas, vissza, és így tovább). Ha a külső hőmérséklet fagypont vagy hidegebb még a 1-2 henger is kihagy, illetve folyamatosan eláll. Amint bemelegszik eltűnik minden bizonytalanság, húz ahogy kell. ha elindulok egyből akkor kevésbé drasztikus de ilyenkor is érezhetően darabos a járása.

Hétvégén cseréltem gyertyákat, olajat, olaj és benzinszűrőt, szívócsövön találtam repedést amit javítottam de továbbra is fennáll a probléma.

előre is köszönöm.

Rengeteg minden lehet.
Legegyszerűbben így úszod meg: :diag

2014.03.05. 20:07

Sziasztok! Volt-e valakinek ilyen" hibálya?", (525d e39) gázadáskor mintha tücsök ciripelne ! Csak kívülről hallatszik! -Esetleg ötlet?

2014.03.05. 20:11

lacci írta:Sziasztok! Volt-e valakinek ilyen" hibálya?", (525d e39) gázadáskor mintha tücsök ciripelne ! Csak kívülről hallatszik! -Esetleg ötlet?

Kipuff sortömítés, leömlő?

2014.03.05. 22:18

Imco írta:

előre is köszönöm.

Rengeteg minden lehet.

:D

A következő beírása ez lesz:

Sziasztok! Voltam diagon. Ezek a hibák mit jelentenek? ZXVC528905, ABZU675494, KLPG5625?

A szerelőm szerint ki kéne cserélni a motorvezérlőt és a főtengelycsapágyakat, de lehet ez attól, hogy csak 8 deci olajat eszik 1000 km-enként?

És elöl a futóműben is kopog valami. Ez mitől lehet?

Lécci ne gyertek azzal, hogy csak gyári alkatrész jó, hatszázért vettem, nem költenék rá sokat, már a Suzukit is drága volt fenntartani.

Használt 18-as gumi valakinek 3-4mm-es mintával nincs? Most láttam jó E60 M5 replika felniket, és ha lenne rá gumi megvenném.

Bocsi mindenkitől, ez most kijött. :oops:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: 5 Bummer, Haminda, hamoriarpi, muhaati, PeterE39
Értékelés: 23.81%

2014.03.06. 09:09

kzolee írta:
Imco írta:

előre is köszönöm.

Rengeteg minden lehet.

:D

A következő beírása ez lesz:

Sziasztok! Voltam diagon. Ezek a hibák mit jelentenek? ZXVC528905, ABZU675494, KLPG5625?

A szerelőm szerint ki kéne cserélni a motorvezérlőt és a főtengelycsapágyakat, de lehet ez attól, hogy csak 8 deci olajat eszik 1000 km-enként?

És elöl a futóműben is kopog valami. Ez mitől lehet?

Lécci ne gyertek azzal, hogy csak gyári alkatrész jó, hatszázért vettem, nem költenék rá sokat, már a Suzukit is drága volt fenntartani.

Használt 18-as gumi valakinek 3-4mm-es mintával nincs? Most láttam jó E60 M5 replika felniket, és ha lenne rá gumi megvenném.

Bocsi mindenkitől, ez most kijött. :oops:

Gonosz :facepalm:

2014.03.06. 09:55

Sziasztok Urak!

97-es 520-as benzines nem indul.
Benzin van legalább is az injektoron lévő teszt szelepen spriccol a benya.
Vezérműtengely jeladót kicseréltük, mert míg ment az autó 70%-ban azokat a hibákat produkálta mely a jeladó hibájára utalt. (Mikor bemelegedett volt, hogy elment az ereje mintha nem menne egy henger volt, hogy egyszer csak lefulladt, vagy menetközben megtorpant vagy épp semmi baja nem volt s ment rendesen.)
Most már csak forog az önindító s egy pici robbanás sincs.
Segítsetek lécci mi lehet még a hiba.

Előre is köszi.

2014.03.06. 10:07

rolomen írta:Sziasztok Urak!

97-es 520-as benzines nem indul.
Benzin van legalább is az injektoron lévő teszt szelepen spriccol a benya.
Vezérműtengely jeladót kicseréltük, mert míg ment az autó 70%-ban azokat a hibákat produkálta mely a jeladó hibájára utalt. (Mikor bemelegedett volt, hogy elment az ereje mintha nem menne egy henger volt, hogy egyszer csak lefulladt, vagy menetközben megtorpant vagy épp semmi baja nem volt s ment rendesen.)
Most már csak forog az önindító s egy pici robbanás sincs.
Segítsetek lécci mi lehet még a hiba.

Előre is köszi.

Alapvetően a motor két rendszer együttes működése esetén dolgozik rendesen. Ez az üzemanyagellátás (látom ezt már körüljártátok) és az elektromosság. Lehet most ez utóbbit kellene megnéznetek. Van szikra?

2014.03.07. 08:43

Sziasztok!Probléma merűlt fejl az e39 touringban,az eső szenzor valamiért nem műkszik,eddig jó volt mi lehet az oka szerintetek?eddig ha egyes fokozatba kapcsoltam az ablaktörlő kart esőben jó volt,most meg csak simán lassú járatban tőről!!valakinek valami ötlet?
Hozzászólás küldése

VigLink badge