![]() |
2014.03.02. 00:11
2014.03.02. 05:14
PeeT írta:Sziasztok,
Az alábbi hibaüzeneteket hogy lehet orvosolni?
"vertical headlight control potentiometer wire open" A jobb első keréknél levő lámpamagasságállító jeladót, és a vezetékét leellenőrzöd, mert szakadtnak érzékeli az áramkört.
"seat occupied recognition 1 (SBE1)" kicseréled az anyósülés foglaltságérzékelőjét, illetve megtakarítod az ülés csatijait hátha segít, de nem szokott. Törlöd a hibát.
"MRSA front right"Leellenőrzöd az anyóslégzsákot, és a csatiját. Megtisztítod, törlöd a hibát, ha visszajön, cseréled a zsákot. Ha esetleg pukkant volt az anyószsák, és csere után nem enged hibát törölni, cseréled az indítót is.
2014.03.02. 22:05
lion523ia írta:Sziasztok !
Olvasgattam itt forumon, hogy a szelepfedélből jövő ütemes kattogás , ami az utastérbe is behallatszik, a meyle vez.tengely jeladója is okozhatja , ill. , hogy a gyári jeladóval ez a probléma megszűnik.
Ez a tényállás még tartja magát ?
Nekem is meyle van bent, már kb 1 éve ( 20.000km) és néha amikor megálltam a lámpánál, akkor hallatszott vmi finom kattogás, ha a motorháztetőt felnyitottam, akkor is de nem vészesen, mostmár zavaróan az utastérbe is behallatszik , de csak ha áll az autó, menet közbe, és ha szól a zene ,akkor nem lehet hallani, vagy csak minimálisan de ha megállok ,akkor igen.
Én hidrotőkére gyanakodtam , de ezt hidegen melegen is csinálja .
Esetleg akinek ilyen problémája volt ,és megoldódott gyári jeladó cseréjével , és Budapest 11. 12. 22.
kerületében lakik vagy ahhoz közel , megtudná e hallgatnia problémámat, hogy hasonló okú kattogással állok e szemben ?
2014.03.02. 22:53
Krisz320i írta:Sziasztok.
Cseréltem balos övfeszítőt, mert rossz volt, és világított a légzsák lámpa.
Most meg azt írja, hogy-Akkumulátor pozitív saru szigetelés 1; ellenállás túl alacsony-.![]()
És persze emiatt világít a lámpa.
Köszi.
2014.03.02. 23:52
Krisz320i írta:Krisz320i írta:Sziasztok.
Most meg azt írja, hogy-Akkumulátor pozitív saru szigetelés 1; ellenállás túl alacsony-.![]()
Köszi.
Hello. Valaki tud segíteni?
2014.03.03. 06:21
Gallaca írta:Krisz320i írta:Krisz320i írta:Sziasztok.
Köszi.
Nem értem a kérdést. Nem hangzott el sem kérdés, sem kérés, mit vársz miben segítsünk?Kertet nem ások! Esetleg bevásárolni elmegyek.
![]()
Cseréld le a pozitív, lerobbanós akkusarudat egy jóra.
2014.03.03. 14:10
2014.03.03. 15:56
Ha még eredeti a sarud, akkor igen, esetleges balesetnél lerobbantja az indítókábelt. Ha jobban megnézed megy bele 2 vékony vezeték. Ennek a patronját érzi hibásnak a vezérlő.Krisz320i írta:Gallaca írta:Krisz320i írta:Krisz320i írta:Sziasztok.
Köszi.
Nem értem a kérdést. Nem hangzott el sem kérdés, sem kérés, mit vársz miben segítsünk?Kertet nem ások! Esetleg bevásárolni elmegyek.
![]()
Köszönöm a felajánlást, de pont egy Spar mellett lakunk.![]()
Legközelebb figyelek a kérdőjelre.![]()
Az akkusarum jónak tűnik. Vagy ez tud ilyet, hogy lerobban?Mindenesetre ellenőrzöm,cserélem. Köszi.
2014.03.03. 16:08
Gallaca írta:Ha még eredeti a sarud, akkor igen, esetleges balesetnél lerobbantja az indítókábelt. Ha jobban megnézed megy bele 2 vékony vezeték. Ennek a patronját érzi hibásnak a vezérlő.Krisz320i írta:Gallaca írta:Krisz320i írta:Krisz320i írta:Sziasztok.
Köszi.
![]()
Köszönöm a felajánlást, de pont egy Spar mellett lakunk.![]()
Legközelebb figyelek a kérdőjelre.![]()
Az akkusarum jónak tűnik. Vagy ez tud ilyet, hogy lerobban?Mindenesetre ellenőrzöm,cserélem. Köszi.
Küldve az én iPhone-ről Tapatalk használatával
2014.03.03. 23:22
Krisz320i írta:Igen, még eredeti. Viszont biztos nem durrant el, mert az autó működik. Gondolom külön nem lehet ezt cserélni.
Nemrég vettem új akkut.Lehetséges, hogy a cserénél lett vele valami? Mert elég sz@r az akkut berakni a helyére.
2014.03.04. 17:31
Gallaca írta:Krisz320i írta:Igen, még eredeti. Viszont biztos nem durrant el, mert az autó működik. Gondolom külön nem lehet ezt cserélni.
Nemrég vettem új akkut.Lehetséges, hogy a cserénél lett vele valami? Mert elég sz@r az akkut berakni a helyére.
Lehet, nézd meg nem csípődött-e be, vagy lett esetleg zárlatos.
2014.03.05. 02:23
2014.03.05. 08:45
HooliganHTB írta:Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni. A probléma a következő: hidegen (külső hőmérséklet 8 fok alatt) az autó rángat. indítás után kb 15-20 mp ig tökéletes utána erősen ingadozni kezd az alapjárat(majdnem lefullad, szabályoz, magas, vissza, és így tovább). Ha a külső hőmérséklet fagypont vagy hidegebb még a 1-2 henger is kihagy, illetve folyamatosan eláll. Amint bemelegszik eltűnik minden bizonytalanság, húz ahogy kell. ha elindulok egyből akkor kevésbé drasztikus de ilyenkor is érezhetően darabos a járása.
Egy 1999 es 520i (150le) az alany.
Hétvégén cseréltem gyertyákat, olajat, olaj és benzinszűrőt, szívócsövön találtam repedést amit javítottam de továbbra is fennáll a probléma.
előre is köszönöm.
2014.03.05. 20:07
2014.03.05. 20:11
lacci írta:Sziasztok! Volt-e valakinek ilyen" hibálya?", (525d e39) gázadáskor mintha tücsök ciripelne ! Csak kívülről hallatszik! -Esetleg ötlet?
2014.03.05. 22:18
Imco írta:HooliganHTB írta:Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni. A probléma a következő: hidegen (külső hőmérséklet 8 fok alatt) az autó rángat. indítás után kb 15-20 mp ig tökéletes utána erősen ingadozni kezd az alapjárat(majdnem lefullad, szabályoz, magas, vissza, és így tovább). Ha a külső hőmérséklet fagypont vagy hidegebb még a 1-2 henger is kihagy, illetve folyamatosan eláll. Amint bemelegszik eltűnik minden bizonytalanság, húz ahogy kell. ha elindulok egyből akkor kevésbé drasztikus de ilyenkor is érezhetően darabos a járása.
Hétvégén cseréltem gyertyákat, olajat, olaj és benzinszűrőt, szívócsövön találtam repedést amit javítottam de továbbra is fennáll a probléma.
előre is köszönöm.
Rengeteg minden lehet.
Legegyszerűbben így úszod meg:
2014.03.06. 09:09
kzolee írta:Imco írta:HooliganHTB írta:Sziasztok!
előre is köszönöm.
Rengeteg minden lehet.
Legegyszerűbben így úszod meg:
![]()
A következő beírása ez lesz:
Sziasztok! Voltam diagon. Ezek a hibák mit jelentenek? ZXVC528905, ABZU675494, KLPG5625?
A szerelőm szerint ki kéne cserélni a motorvezérlőt és a főtengelycsapágyakat, de lehet ez attól, hogy csak 8 deci olajat eszik 1000 km-enként?
És elöl a futóműben is kopog valami. Ez mitől lehet?
Lécci ne gyertek azzal, hogy csak gyári alkatrész jó, hatszázért vettem, nem költenék rá sokat, már a Suzukit is drága volt fenntartani.
Használt 18-as gumi valakinek 3-4mm-es mintával nincs? Most láttam jó E60 M5 replika felniket, és ha lenne rá gumi megvenném.
Bocsi mindenkitől, ez most kijött.
2014.03.06. 09:55
2014.03.06. 10:07
rolomen írta:Sziasztok Urak!
97-es 520-as benzines nem indul.
Benzin van legalább is az injektoron lévő teszt szelepen spriccol a benya.
Vezérműtengely jeladót kicseréltük, mert míg ment az autó 70%-ban azokat a hibákat produkálta mely a jeladó hibájára utalt. (Mikor bemelegedett volt, hogy elment az ereje mintha nem menne egy henger volt, hogy egyszer csak lefulladt, vagy menetközben megtorpant vagy épp semmi baja nem volt s ment rendesen.)
Most már csak forog az önindító s egy pici robbanás sincs.
Segítsetek lécci mi lehet még a hiba.
Előre is köszi.
2014.03.07. 08:43