Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Futómű

2015.03.22. 11:38

SvidronyA írta:
SvidronyA írta:
Rolly írta:
Zo78 írta:
Rolly írta:Valakinek hasonló???

Elvittem futóműveshez? :roll:

Volt futóművesnél, semmi rendelleneset nem talált... :S

Szilentek szemrevételezéses ellenőrzése megtörtént :?:

Netán toronycsapágy?
Én amúgy a helyedben elvinném egy olyan -hozzáértő- szakihoz aki vizsgáztat is, s a rázópadon talán könnyebben kiderül, honnan jön a hang. Vagy egyszerűen csak keress egy E39-ben tapasztalt szakit, aki lehet, hogy első blikkre/hallásra behatárolja a hibát. És ez esetben talán nem kell megvárnod, míg az eredeti hibaok visz magával mást is.

Hát minden bizonnyal ez lesz. Számomra nagyon fura mert csak kisebb kátyúknál csinálja....

2015.03.22. 11:50

Rolly írta:

Hát minden bizonnyal ez lesz. Számomra nagyon fura mert csak kisebb kátyúknál csinálja....

Stabpálca.
Felemelve, lógó futóműnél nézték?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74
Értékelés: 4.76%

2015.03.22. 11:54

SvidronyA írta:
Rolly írta:
Zo78 írta:
Rolly írta:Valakinek hasonló???

Elvittem futóműveshez? :roll:

Volt futóművesnél, semmi rendelleneset nem talált... :S

Szilentek szemrevételezéses ellenőrzése megtörtént :?:

1 Szilenteket szemrevételezéssel nem lehet ellenőrizni .
2 ha a futóműves felemelve, lógó kerekkel vizsgálta akkor az szintén nem ér egy hatost ...

Be kell szúrni a hosszú spajszert mindehova , aknáról , lerakott állapotban ,
vagy rázópad ...

2015.03.22. 12:03

"Hát minden bizonnyal ez lesz. Számomra nagyon fura mert csak kisebb kátyúknál csinálja...."

A piroshetes is CSAK ultiban visz mindent :mrgreen:

2015.03.22. 12:08

SvidronyA írta:"Hát minden bizonnyal ez lesz. Számomra nagyon fura mert csak kisebb kátyúknál csinálja...."

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: 2 hamoriarpi, SvidronyA
Értékelés: 9.52%

2015.03.22. 12:14

jlaci74 írta:
SvidronyA írta:"Hát minden bizonnyal ez lesz. Számomra nagyon fura mert csak kisebb kátyúknál csinálja...."

Kép

Na tessék, egyből rekontra :mrgreen:
Azt ugye tudod, hogy ha ilyen beszúrások miatt pszichiáterhez kell mennem, annak költségét Neked kell majd állni :doglotlo:
Gyönyörű :taps:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74

2015.03.22. 13:38

hamoriarpi írta:
Rolly írta:

Stabpálca.
Felemelve, lógó futóműnél nézték?

Stabrúd? Állítólag nem lógnak...

2015.03.29. 14:57

Szevasztok !

Tudom ez már sok helyen volt tárgyalva de azért rákérdezek (kíváncsiságból) mielőtt szerelőhöz viszem . Mi okozhatja azt a problémát ,hogy ha majdnem teljesen ,vagy teljesen alászedem a kormányt olyan súrlódó, ropogó hangja van mintha a kerék elérne valamit. Egyenes úton lazán kanyarodva semmi. Ez a dolog összefüggésben lehet azzal is hogy múltkor Pécsett rengeteget mászkáltunk a városba rosszabb utakon is és ott nagyon nekiállt valami nyekeregni parkolóba be meg kiálláskor kormánytekerésnél és rosszabb úton valami kicsit kotyogó hangot is adott. Érdekes hogy amíg ezen a "rosszabb" utakon mászkáltunk produkálta ezt a jelenséget fordulásnál parkolásnál, viszont később jobb úton közlekedve majd megállva kormánytekerésnél nem csinálja ezt. Tudom elég érdekes de ez van. Olyan mintha rosszabb úton valami túl kimozogná magát és akkor hallani hogy baja van, aztán később eltűnik a probléma. Profi futóművesnél még nem voltam ,de a szerelőm korábban azt mondta ,hogy jó a futómű csak kutyacsontot cseréltünk.
Kérdésem ,hogy ez lehet futómű probléma, vagy inkább lehet hogy lóg nekem is a kormányművem kicsit?
Amúgy engem is elért a fékrázási probléma ,elég erőteljesen, zimmermann (nem sport) 10.000 km után. Amúgy nem tudom lehet e összefüggés ,de lehet hogy a fék azóta ráz mióta ez a másik jelenség is jobban előjött .

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.
Rengeteg dologban segítettetek más, amivel mint hozzánemértő sokat spóroltam. Ezer hála !

2015.03.29. 16:00

rytsye írta:Szevasztok !

Tudom ez már sok helyen volt tárgyalva de azért rákérdezek (kíváncsiságból) mielőtt szerelőhöz viszem . Mi okozhatja azt a problémát ,hogy ha majdnem teljesen ,vagy teljesen alászedem a kormányt olyan súrlódó, ropogó hangja van mintha a kerék elérne valamit. Egyenes úton lazán kanyarodva semmi. Ez a dolog összefüggésben lehet azzal is hogy múltkor Pécsett rengeteget mászkáltunk a városba rosszabb utakon is és ott nagyon nekiállt valami nyekeregni parkolóba be meg kiálláskor kormánytekerésnél és rosszabb úton valami kicsit kotyogó hangot is adott. Érdekes hogy amíg ezen a "rosszabb" utakon mászkáltunk produkálta ezt a jelenséget fordulásnál parkolásnál, viszont később jobb úton közlekedve majd megállva kormánytekerésnél nem csinálja ezt. Tudom elég érdekes de ez van. Olyan mintha rosszabb úton valami túl kimozogná magát és akkor hallani hogy baja van, aztán később eltűnik a probléma. Profi futóművesnél még nem voltam ,de a szerelőm korábban azt mondta ,hogy jó a futómű csak kutyacsontot cseréltünk.
Kérdésem ,hogy ez lehet futómű probléma, vagy inkább lehet hogy lóg nekem is a kormányművem kicsit?
Amúgy engem is elért a fékrázási probléma ,elég erőteljesen, zimmermann (nem sport) 10.000 km után. Amúgy nem tudom lehet e összefüggés ,de lehet hogy a fék azóta ráz mióta ez a másik jelenség is jobban előjött .

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.
Rengeteg dologban segítettetek más, amivel mint hozzánemértő sokat spóroltam. Ezer hála !

Szia!Vidd el rázópadra.Ropogó hangot adhat a toronycsapágy (is).Ha a fékezésnél is a jelenség óta ráz,akkor a tárcsádnak valószínű nincs semmi baja még.Ha nem a toronycsapágy ropog,akkor valamelyik gömbfej.Át kell nézni.

2015.03.29. 18:44

Kellene vennem két első stabszilentet. Milyet érdemes?

2015.03.30. 00:20

csiatt írta:Kellene vennem két első stabszilentet. Milyet érdemes?

Jlaci-féléből a puhát pl.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: 2 csiatt, jlaci74
Értékelés: 9.52%

2015.03.30. 09:09

hamoriarpi írta:
csiatt írta:Kellene vennem két első stabszilentet. Milyet érdemes?

Jlaci-féléből a puhát pl.

...

2015.03.30. 12:35

Üdv. Hamár stabszilent. Én is most cseréltem. De észre vettem hogy ahol a szilent van a stabrúdon nagyon el van vékonyodva a rúd. És hát így még az új szilent sem olyan frankó passzos. Létezne hogy elkopott azon a részen? Olyan mintha rozsdás lenne, és érdes a szilent alatti rész.
Üdv Attila

2015.03.30. 12:48

atesz25 írta:Üdv. Hamár stabszilent. Én is most cseréltem. De észre vettem hogy ahol a szilent van a stabrúdon nagyon el van vékonyodva a rúd. És hát így még az új szilent sem olyan frankó passzos. Létezne hogy elkopott azon a részen? Olyan mintha rozsdás lenne, és érdes a szilent alatti rész.
Üdv Attila

Igen, létezik. Sőt. Gyakori.

2015.03.30. 13:34

atesz25 írta:Üdv. Hamár stabszilent. Én is most cseréltem. De észre vettem hogy ahol a szilent van a stabrúdon nagyon el van vékonyodva a rúd. És hát így még az új szilent sem olyan frankó passzos. Létezne hogy elkopott azon a részen? Olyan mintha rozsdás lenne, és érdes a szilent alatti rész.
Üdv Attila

Több méretben is tudok adni poliuretánból, szerencsés esetben mínuszos mérettel korrigálható a rúd kopása,
de ha nem takarítod le a rúd felületét akkor a rozsda ki fogja koptatni a szilentet , legyen az bármiből is...

2015.03.30. 15:48

jlaci74 írta:
Üdv Attila

Több méretben is tudok adni poliuretánból, szerencsés esetben mínuszos mérettel korrigálható a rúd kopása,
de ha nem takarítod le a rúd felületét akkor a rozsda ki fogja koptatni a szilentet , legyen az bármiből is...

Itt most egyébként konkrétan melyik alkatrészről van szó?
A hosszú vékony stabpálcákról? Abban - ha jól rémlik - mindkettő végén gömbfej van és nem szilent.
Vagy a kígyó alakú nagy lengőkarról, ami a kormányrázással is összefüggésbe hozható? Mert abban van egy nagy - cserélhető szilent is.

2015.03.30. 16:23

kovessyroli írta:
jlaci74 írta:
Üdv Attila

A hosszú vékony stabpálcákról? Abban - ha jól rémlik - mindkettő végén gömbfej van és nem szilent.
Vagy a kígyó alakú nagy lengőkarról, ami a kormányrázással is összefüggésbe hozható? Mert abban van egy nagy - cserélhető szilent is.

Egyik sem ...
A keresztstabilizátor rúd felfogató szilentjéről firkálunk ... ( szerintem... :) )

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: kovessyroli

2015.03.30. 17:20

jlaci74 írta:
kovessyroli írta:
jlaci74 írta:
Üdv Attila

Egyik sem ...
A keresztstabilizátor rúd felfogató szilentjéről firkálunk ... ( szerintem... :) )

Kép

Na én pont ezt készülök megvenni holnap amit ide kiraktál Laci.
Mi a vélemény? (lemförder nincs)

2015.03.30. 19:34

jlaci74 írta:
Üdv Attila

Nos én arra gondoltam veszek egy jó állapotú bontottat. Ez a dolog amit te írsz ez hogy is néz ki? Értem ez alatt ár? A gyári mérete ha jól rémlik 23mm a rúdnak. Namost ha raknánk bele a te fajtádból akkor annak a szilentnek a belső átmérőjének 21-22mm kellene legyen igaz? Mivel kopott sz.r a rúd. Egyébként a rudat ki lehet venni különösebb bontás nélkül.

2015.03.30. 19:41

atesz25 írta:
jlaci74 írta:
Üdv Attila

Nos én arra gondoltam veszek egy jó állapotú bontottat. Ez a dolog amit te írsz ez hogy is néz ki? Értem ez alatt ár? A gyári mérete ha jól rémlik 23mm a rúdnak. Namost ha raknánk bele a te fajtádból akkor annak a szilentnek a belső átmérőjének 21-22mm kellene legyen igaz? Mivel kopott sz.r a rúd. Egyébként a rudat ki lehet venni különösebb bontás nélkül.

12500 a pár , rendelésre kb. 2 hét , van többek között 21 ,22 ,23 mm-es is ...
Hozzászólás küldése

VigLink badge