Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Gumik

2012.01.11. 21:41

Zsolt írta:Sziasztok,

Mi lehet az optimális guminyomás E39-en az alábbi méreteknél?
elöl 235/40ZR18
hátul 265/35ZR18
Az adattábla és a gépkönyv csak 17"-ig adja meg...

Köszi, Zsolt

Helo
Gondolom a méretekből hogy nyári gumikról van szó
A 2,5 bár nyomás tökéletes ebben a méretben, elől-hátúl egyformán

2012.01.11. 22:03

lepke írta:

elöl 235/40ZR18
hátul 265/35ZR18

Köszi, Zsolt

Helo

Természetesen nyári. Köszönöm az infót! (Nem értem, miért ad meg a gyár hátul minden méretnél/terhelésnél magasabb értéket, mint az első tengelyen...)

2012.01.12. 12:56

Zsolt írta:
lepke írta:

elöl 235/40ZR18
hátul 265/35ZR18

Köszi, Zsolt

Helo

Természetesen nyári. Köszönöm az infót! (Nem értem, miért ad meg a gyár hátul minden méretnél/terhelésnél magasabb értéket, mint az első tengelyen...)

Talán azért mert ha beül hátra 3-om ember plusz telepakolod a csomagtartót..... a többit gondolom sejted.

2012.01.12. 18:29

Gabii írta:
Zsolt írta:
lepke írta:

elöl 235/40ZR18
hátul 265/35ZR18

Köszi, Zsolt

Helo

Talán azért mert ha beül hátra 3-om ember plusz telepakolod a csomagtartót..... a többit gondolom sejted.

Igen, de külön megadják a nyomásértékeket max 3fő-ig, és 5fő + csomagok esetén is. Mindkét verzióban az első tengelyre írnak kisebb nyomást, és közel 0,5bar a különbség. Ha egyedül használod, akkor pl. előre 2,2bar kell, hátra pedig 2,6bar. Én ezt nem értem (ha az oszlopon található adattáblát nézem), hogy hátra minek nagyobb nyomás? Ha minden igaz, elöl van a motor... :D

2012.02.04. 19:47

Kedves klubtársak,

kérdésem az felétek, hogy nektek hogy viselkedik a kocsi téli gumival? Régebben Pirelli volt, de kopottas és csúszott...Most vettem vadi új BARUM POLARIS 3 gumit, de így is csúszkál a kocsi, konkrétan a hegyen ahol lakom nem tudok közlekedni vele, ott ahol azért lehet jönni-menni?
Mi lehet a gond? 525d automata, lehet ott kellene trükközni a váltóval és kézibe menni?Vagy kikapcsolni a kipörgésgátlót? Eccerűen nem értem, pedig öttel megyek...

Köszönöm
András

2012.02.04. 19:54

harobikes75 írta:Kedves klubtársak,

kérdésem az felétek, hogy nektek hogy viselkedik a kocsi téli gumival? Régebben Pirelli volt, de kopottas és csúszott...Most vettem vadi új BARUM POLARIS 3 gumit, de így is csúszkál a kocsi, konkrétan a hegyen ahol lakom nem tudok közlekedni vele, ott ahol azért lehet jönni-menni?
Mi lehet a gond? 525d automata, lehet ott kellene trükközni a váltóval és kézibe menni?Vagy kikapcsolni a kipörgésgátlót? Eccerűen nem értem, pedig öttel megyek...

Köszönöm
András

DSC Off :wink:

2012.02.04. 20:00

Köszönöm
András

Helo
Milyen méretű az abroncs :?:

2012.02.04. 20:24

Köszönöm
András

Talán ha nem 5-tel mennél akkor lenne egy kis lendület is,DSC OFF.
Attól meg nem kell megijedni hogy kicsit csúszkál,olyankor még több gázt kell adni,lapon fogni,és utána vakolni.. :mrgreen:
RWD :roker:

2012.02.04. 20:46

helló
gumiméret a gyári 225/55R16

mondjuk ha DSC kikapcs megy is nem csattog a fék hátul:-)
Az öttel megyek képletesen volt értve:-))

2012.02.04. 20:56

harobikes75 írta:helló

Helo
A 225 szélesség nem egy E39-es BMW-re való, legközelebb keskenyebb gumikat kell majd beszerezni példáúl 205-ös méretben
Másik dolog...... nem akarlak megsérteni de a BARUM POLARIS nem egy Minőségi abroncs

2012.02.04. 20:59

lehet igazad van, bár előtte 205/55 R16 Pirelli volt és az is szarakodott, gondoltam egy új(mellesleg5-ből 4 csillagot kapott) gumival jól járok. A gumitáblázatban jelzi ezt a méretet M+S, guminyomás is a helyén, szóval.....
Nem, nem sértettél meg....most ez van, de legalább 8mm:-)

2012.02.06. 14:42

lepke írta:
harobikes75 írta:helló

Helo
A 225 szélesség nem egy E39-es BMW-re való, legközelebb keskenyebb gumikat kell majd beszerezni példáúl 205-ös méretben
Másik dolog...... nem akarlak megsérteni de a BARUM POLARIS nem egy Minőségi abroncs

Bocsi főnők,

de a 225/55R16 a gyári specifikáció az én kocsimra is pontosan a másik választható méret a 235/45R17 mellett. Még hóláncot is csak ehhez a mérethez pakolhatok fel. Jó nem kell vele kanyarsebességeket döngetni de azért gyári specifikáció. Még kedvelem is jobban mivel nem annyira zötyög vele a magasabb fal magasság miatt (235/45=105,75mm 225/55=123,75mm).

A Barum jogos amúgy tényleg nem E39-re való. Vagy inkább bármilyen BMW-re sem.

Jackson, aki pont ilyennel jár

2012.02.06. 20:26

Köszi Jacko,

de amúgy most, hogy kikapcsolt DSC-vel tolom és kezdek ráérezni felmentem a hegyre simán:-)Meg mindenhová, riszál-dobálja kicsit a seggét, de tök kircsi. Még egy kérdés: az automataváltóban van téli mód? Mert mintha másképp váltana?!

2012.02.06. 20:57

harobikes75 írta:Köszi Jacko,

de amúgy most, hogy kikapcsolt DSC-vel tolom és kezdek ráérezni felmentem a hegyre simán:-)Meg mindenhová, riszál-dobálja kicsit a seggét, de tök kircsi. Még egy kérdés: az automataváltóban van téli mód? Mert mintha másképp váltana?!

Aha, látja a radar, hogy fehér a kocsi körül minden, átállítja! 8)

2012.02.06. 21:09

hehe,
ez vicces volt, de tényleg, mintha azt hallottam volna, hogy van winter mode..na de mindegy ...

2012.02.06. 21:22

harobikes75 írta:hehe,
ez vicces volt, de tényleg, mintha azt hallottam volna, hogy van winter mode..na de mindegy ...

Nem tudom, nekem ilyenem nincs.
Bocs. :wink:

2012.02.06. 21:23

E34 automatáján volt.Meg a merciken.A steptronic már elég intelligens.

2012.02.06. 21:55

Padre540 írta:

E34 automatáján volt.Meg a merciken.A steptronic már elég intelligens.

E34-eken van egy tologatós kis kapcsoló, azzal lehet a sport és a téli fokozatot aktiválni.

2012.02.06. 22:03

akkor jó:-)
köszi

2012.02.09. 08:22

harobikes75 írta:akkor jó:-)
köszi

Igen E39 steptronic a kerekek eltérő sebességéből észre veszi tél van és átkapcsol téli üzemmódba.

Jackson, aki olvasta a gyári doksiban
Hozzászólás küldése

VigLink badge