![]() |
2014.03.19. 20:45
asztigaby írta:Sziasztok!
525 tds generátor elvileg nem tölt semmit , mert az akku lemerül kétnaponta.
Ellenben az a fura hogy a töltéslámpa meg elalszik ahogy a nagy könyvben meg van írva. Semmi hiba a műszerfalon.
Rámértünk a generátorra és úgy tűnik tényleg nem tölt, de akkor miért nem ég a töltés lámpa?,
Ha esetleg valaki találkozott már ilyesmivel akkor megköszönöm a segítségét!
Asztigaby
2014.03.19. 21:58
Imco írta:asztigaby írta:Sziasztok!
525 tds generátor elvileg nem tölt semmit , mert az akku lemerül kétnaponta.
Ellenben az a fura hogy a töltéslámpa meg elalszik ahogy a nagy könyvben meg van írva. Semmi hiba a műszerfalon.
Rámértünk a generátorra és úgy tűnik tényleg nem tölt, de akkor miért nem ég a töltés lámpa?,
Ha esetleg valaki találkozott már ilyesmivel akkor megköszönöm a segítségét!
Asztigaby
Off autón úgy jelezte a forgó rész szál szakadást, hogy már gyújtáson sem égett.
Rutinosan ignoráltam azt a 0,5 másodpercet. Ki nézegeti gyújtáson a műszerfalat!
A villanyost nem fogod megúszni!
2014.04.23. 16:03
BMWMuller írta:
Ilyen hibákkal az találkozik legtöbbet, aki sok BMW-t javít és általában meg is tudja oldani a problémákat, sokszor fél perc alatt. Érdekes eset, ma voltam egy BMW szervizes barátomnál (nem márkaszerviz) és hoztak hozzá egy X3 3.0d-t. Már nem is tudja hányszor vitte márkaszervizbe az utóbbi héten a kocsiját, mindenki csak csóválta fejét, aztán azt találták, hogy vigye ki Ausztriába, hátha ott okosabbak. Aztán valaki ajánlotta a barátomat, le is jött a kocsi saját lábán, csak a fék volt nagyon életveszélyes. Míg beállt vele a műhelybe - kb. 10 másodperc - azt mondta 20 perces munka, csak a 100e forintos vákuumszivattyúból Ő sem tart raktáron, főleg mivel van néhány változata. Mi ebből a tanulság? Jó szakemberen nem szabad spórolni, mert rengeteget lehet vele szívni,vagy csinálsz magadnak többszázezres vagy akár milliós kárt is. Robbant fel már E39 540i egy O-gyűrű hibája miatt. Neveket szándékosan nem írtam.
2014.04.23. 17:10
hamoriarpi írta:BMWMuller írta:
Ilyen hibákkal az találkozik legtöbbet, aki sok BMW-t javít és általában meg is tudja oldani a problémákat, sokszor fél perc alatt. Érdekes eset, ma voltam egy BMW szervizes barátomnál (nem márkaszerviz) és hoztak hozzá egy X3 3.0d-t. Már nem is tudja hányszor vitte márkaszervizbe az utóbbi héten a kocsiját, mindenki csak csóválta fejét, aztán azt találták, hogy vigye ki Ausztriába, hátha ott okosabbak. Aztán valaki ajánlotta a barátomat, le is jött a kocsi saját lábán, csak a fék volt nagyon életveszélyes. Míg beállt vele a műhelybe - kb. 10 másodperc - azt mondta 20 perces munka, csak a 100e forintos vákuumszivattyúból Ő sem tart raktáron, főleg mivel van néhány változata. Mi ebből a tanulság? Jó szakemberen nem szabad spórolni, mert rengeteget lehet vele szívni,vagy csinálsz magadnak többszázezres vagy akár milliós kárt is. Robbant fel már E39 540i egy O-gyűrű hibája miatt. Neveket szándékosan nem írtam.
Az 540i a vákuumszivattyú O-ring miatt robbant fel? Vagy az más téma?
akos51 írta:Árpi, nem szoktál ennyit értetlenkedni ....
2014.05.11. 16:44
2014.05.11. 16:58
greeen54 írta:Sziasztok! Nem ismerős valakinek a hibajelenség? Két napja mentem az autóval, leállítottam kb 1 órára. Indítást követően világít a légzsák és a töltés visszajelző. Mentem vele pár km-t, leállítottam majd indítottam. Második indítás után nem világított már hazáig (kb 5km). Ma reggel sem világított (ez is kb 5km-es út volt) Hazafelé ismét felvillantak a visszajelzők. (légzsák-töltés egyszerre). Kimértem, töltés sincsen. Érdekessége a dolognak, hogy menet közben kb 2200-2300-as fordulattól elalszik, illetve, ha ugyanezen a fordulatszámon gázt adok-majd visszaveszem, ,,játszom" a gázzal, akkor a lámpák úgy villanak fel illetve alszanak el! Ha valakinek volt már hasonló tapasztalata az ossza meg velem legyen szíves, vagy bárki aki tud segíteni... köszönöm.
2014.05.11. 17:02
kzolee írta:greeen54 írta:Sziasztok! Nem ismerős valakinek a hibajelenség? Két napja mentem az autóval, leállítottam kb 1 órára. Indítást követően világít a légzsák és a töltés visszajelző. Mentem vele pár km-t, leállítottam majd indítottam. Második indítás után nem világított már hazáig (kb 5km). Ma reggel sem világított (ez is kb 5km-es út volt) Hazafelé ismét felvillantak a visszajelzők. (légzsák-töltés egyszerre). Kimértem, töltés sincsen. Érdekessége a dolognak, hogy menet közben kb 2200-2300-as fordulattól elalszik, illetve, ha ugyanezen a fordulatszámon gázt adok-majd visszaveszem, ,,játszom" a gázzal, akkor a lámpák úgy villanak fel illetve alszanak el! Ha valakinek volt már hasonló tapasztalata az ossza meg velem legyen szíves, vagy bárki aki tud segíteni... köszönöm.
Nekem off járműnél generátorfelújítás lett a vége, egy hónapig próbálgattunk mindent, mire végleg behalt a generátor. Érdemes járó motornál alapjáraton megmérni a generátor töltőfeszültséget.
2014.05.11. 21:15
greeen54 írta:kzolee írta:greeen54 írta:Sziasztok! Nem ismerős valakinek a hibajelenség? Két napja mentem az autóval, leállítottam kb 1 órára. Indítást követően világít a légzsák és a töltés visszajelző. Mentem vele pár km-t, leállítottam majd indítottam. Második indítás után nem világított már hazáig (kb 5km). Ma reggel sem világított (ez is kb 5km-es út volt) Hazafelé ismét felvillantak a visszajelzők. (légzsák-töltés egyszerre). Kimértem, töltés sincsen. Érdekessége a dolognak, hogy menet közben kb 2200-2300-as fordulattól elalszik, illetve, ha ugyanezen a fordulatszámon gázt adok-majd visszaveszem, ,,játszom" a gázzal, akkor a lámpák úgy villanak fel illetve alszanak el! Ha valakinek volt már hasonló tapasztalata az ossza meg velem legyen szíves, vagy bárki aki tud segíteni... köszönöm.
Nekem off járműnél generátorfelújítás lett a vége, egy hónapig próbálgattunk mindent, mire végleg behalt a generátor. Érdemes járó motornál alapjáraton megmérni a generátor töltőfeszültséget.
Ma mértem: Leállítva 12,31V, járó motornál, világító visszajelzőkkel pedig 12,1V Nem lehet, hogy csak a fesszabályzó vagy szénkefe?
2014.05.11. 22:09
kzolee írta:greeen54 írta:kzolee írta:greeen54 írta:Sziasztok! Nem ismerős valakinek a hibajelenség? Két napja mentem az autóval, leállítottam kb 1 órára. Indítást követően világít a légzsák és a töltés visszajelző. Mentem vele pár km-t, leállítottam majd indítottam. Második indítás után nem világított már hazáig (kb 5km). Ma reggel sem világított (ez is kb 5km-es út volt) Hazafelé ismét felvillantak a visszajelzők. (légzsák-töltés egyszerre). Kimértem, töltés sincsen. Érdekessége a dolognak, hogy menet közben kb 2200-2300-as fordulattól elalszik, illetve, ha ugyanezen a fordulatszámon gázt adok-majd visszaveszem, ,,játszom" a gázzal, akkor a lámpák úgy villanak fel illetve alszanak el! Ha valakinek volt már hasonló tapasztalata az ossza meg velem legyen szíves, vagy bárki aki tud segíteni... köszönöm.
Ma mértem: Leállítva 12,31V, járó motornál, világító visszajelzőkkel pedig 12,1V Nem lehet, hogy csak a fesszabályzó vagy szénkefe?
Szerintem az kevés, a szénkefe pedig ugye a generátorban van.Lehet az is, de ha már szétkapod, a csapágyakat is érdemes lehet cserélni.
2014.05.11. 22:11
Gallaca írta:kzolee írta:greeen54 írta:kzolee írta:greeen54 írta:Sziasztok! Nem ismerős valakinek a hibajelenség? Két napja mentem az autóval, leállítottam kb 1 órára. Indítást követően világít a légzsák és a töltés visszajelző. Mentem vele pár km-t, leállítottam majd indítottam. Második indítás után nem világított már hazáig (kb 5km). Ma reggel sem világított (ez is kb 5km-es út volt) Hazafelé ismét felvillantak a visszajelzők. (légzsák-töltés egyszerre). Kimértem, töltés sincsen. Érdekessége a dolognak, hogy menet közben kb 2200-2300-as fordulattól elalszik, illetve, ha ugyanezen a fordulatszámon gázt adok-majd visszaveszem, ,,játszom" a gázzal, akkor a lámpák úgy villanak fel illetve alszanak el! Ha valakinek volt már hasonló tapasztalata az ossza meg velem legyen szíves, vagy bárki aki tud segíteni... köszönöm.
Szerintem az kevés, a szénkefe pedig ugye a generátorban van.Lehet az is, de ha már szétkapod, a csapágyakat is érdemes lehet cserélni.
Csak megerősíteni tudom. 13.8-14.1 körül kellene lennie a töltésnek. Meghalt a generátor.
2014.05.11. 22:43
greeen54 írta:Azt tudom, hogy nincs töltés, de 6000,-ft hozzá a fesszabályzó szénkefével. Ha az lenne a baj, kicserélném benne inkább.
2014.05.14. 10:28
Gallaca írta:greeen54 írta:Azt tudom, hogy nincs töltés, de 6000,-ft hozzá a fesszabályzó szénkefével. Ha az lenne a baj, kicserélném benne inkább.
Vedd ki a fesszabályzót, és nézd meg benne elég hosszúak-e a szénkefék. De annyiféle baja lehet, hogy innen a gép elől senki nem tud biztosat mondani. Lehet hibás egy fázistekercs, vagy annak a diódája is. Csak mérve derül ki. Vagy veszel egy fesszabályzó egységet, belepróbálod, reszkírozva, hogy esetleg más a baj. De akkor az esetleges bontott, vagy a felújított saját generátorodba egyből beleteheted.
2014.05.14. 10:55
greeen54 írta:Gallaca írta:greeen54 írta:Azt tudom, hogy nincs töltés, de 6000,-ft hozzá a fesszabályzó szénkefével. Ha az lenne a baj, kicserélném benne inkább.
Vedd ki a fesszabályzót, és nézd meg benne elég hosszúak-e a szénkefék. De annyiféle baja lehet, hogy innen a gép elől senki nem tud biztosat mondani. Lehet hibás egy fázistekercs, vagy annak a diódája is. Csak mérve derül ki. Vagy veszel egy fesszabályzó egységet, belepróbálod, reszkírozva, hogy esetleg más a baj. De akkor az esetleges bontott, vagy a felújított saját generátorodba egyből beleteheted.
Koszonom! Es mi van akkor ha a 140 helyett 120A-os generatort teszek bele?
2014.05.19. 22:59
2014.05.25. 21:38
vitaminmacko írta:Sziasztok!
Jönnek a gondok, remélem nem sokáig.
Nem tölt a generátorom (2001 530d). Felújítást szeretnék, de a kiszereléshez kellene egy kis segítség. Aki csinált, látott ilyet kérem írja meg hogyan. Ahhoz hogy a szíjat le tudjam venni gondolom szükséges a ventilátor leszerelése. Ehhez kellene tipp és jelzés, hogy fogok-e belefutni spéci szerszámigénybe.
Előre is húdenagyon köszi.
2014.05.26. 08:04
vitaminmacko írta:vitaminmacko írta:Sziasztok!
Nem tölt a generátorom (2001 530d). Felújítást szeretnék, de a kiszereléshez kellene egy kis segítség. Aki csinált, látott ilyet kérem írja meg hogyan. Ahhoz hogy a szíjat le tudjam venni gondolom szükséges a ventilátor leszerelése. Ehhez kellene tipp és jelzés, hogy fogok-e belefutni spéci szerszámigénybe.
Mivel senki nem írt nekivágtunk a melónak. Két 32-es kulccsal a ventilátort le kellett venni. Aztán 13, 17-es dugókulccsal és imbusszal mindent lehet oldani. A generátor csak lefelé fért ki ezért az alsó borítást is le kellett szedni. 1-1,5 óra a leszedés és ennyi a felrakás is.
2014.05.27. 20:20
morv írta:vitaminmacko írta:vitaminmacko írta:Sziasztok!
Mivel senki nem írt nekivágtunk a melónak. Két 32-es kulccsal a ventilátort le kellett venni. Aztán 13, 17-es dugókulccsal és imbusszal mindent lehet oldani. A generátor csak lefelé fért ki ezért az alsó borítást is le kellett szedni. 1-1,5 óra a leszedés és ennyi a felrakás is.
Ha megnezted volna az uzeneteidet, akkot nem irnal ilyeneket. Siman kijon felfele is.
2014.05.28. 15:51
2014.06.04. 12:49
whitehorse írta:Üdv,
Nem tudja valaki egész pontosan, hogy egy 1997-es e39 (528iA) gépkocsi generátorához milyen csapágyak kellenek?
Méret, típusszám, stb...
Előre is köszönet érte.
2014.06.04. 13:34
whitehorse írta:
Idő közben megoldódott a fenti probléma.
Most már csak olyan "mester"-t keresek, aki ki tud SZAKSZERŰEN cserélni 2db csapágyat, valamint a szénkeféket is.
...és ugyebár képes a generátor leszerelésére, illetve vissza szerelésére is.
Lehetőség szerint pedig Budapest XI. kerületében valahol.