![]() |
2007.12.25. 21:20
rolandbmw írta:Nem sok mindenhez, de ehhez elég hülye vagyok:)
Hátul????
ponotsan hol és mit kellene próbálnom???
2007.12.25. 21:33
2007.12.26. 15:08
2007.12.27. 02:49
2007.12.27. 09:47
PMiki írta:Telefonosítanám a gépjárműt, de a középkonzolt nem akarom kicserélni csak beraknám a modult és a kormányról ill. a MID-ről vezérelném. (tudom, hogy kékfog lenne az ideélis de az túl drága)
Elképzemésem szerint autós kártyával használnám de a fent leirtak szerint csak olyan megoldás jöhet szóba amikor a kártya nem a középkonzolban van.
Jelenleg két delikvenst találtam az ebay-on:
Motorola V50
és
Siemens S10
Ha van valakinek ilyen kérem írja le, hogy milyen és hogy kell használni, hova kell rakni a kártyát.
Ki melyiket ajánlaná?
PMiki
2007.12.27. 13:18
fodilaci írta:
Szia PMiki!
Nekem az a tapasztalatom az autós kártyával, hogy tök jól működik meg fasza, de iszonyatosan macerás beleírogatni az összes telefonszámot, ami a mobilban van.
Elég sokszor vissza szoktam hívni ismerősöket, mert nekem "olcsóbb" ( ingyé), és amikor csörögnek, és nincs elmentve a számuk, akkor felveszem hiába, arról nem is beszélve, hogy amikor hívni akarok valakit, akkor tuti, hogy az Ő száma nem lesz benne.
Ilyenkor kikapcs, és mobil elővesz.
A másik dolog, hogy még ha át is akarnám írni a számokat, nem férne el a SIM kártyán, a telefonba meg nem akarom írni, mert ha véletlenül bennemaradnak a számok, és eladom az autót, akkor ne hívogassa az ismerőseimet senki.
A harmadik dolog, hogy szerintem nagyon macerás a számokat kézzel beleírni, olyan idétlen a menüje, de ez csak az én véleményem.
Remélem segítettem valamit.
Üdv,
Laca
2007.12.27. 13:38
PMiki írta:fodilaci írta:
Szia PMiki!
Nekem az a tapasztalatom az autós kártyával, hogy tök jól működik meg fasza, de iszonyatosan macerás beleírogatni az összes telefonszámot, ami a mobilban van.
Elég sokszor vissza szoktam hívni ismerősöket, mert nekem "olcsóbb" ( ingyé), és amikor csörögnek, és nincs elmentve a számuk, akkor felveszem hiába, arról nem is beszélve, hogy amikor hívni akarok valakit, akkor tuti, hogy az Ő száma nem lesz benne.
Ilyenkor kikapcs, és mobil elővesz.
A másik dolog, hogy még ha át is akarnám írni a számokat, nem férne el a SIM kártyán, a telefonba meg nem akarom írni, mert ha véletlenül bennemaradnak a számok, és eladom az autót, akkor ne hívogassa az ismerőseimet senki.
A harmadik dolog, hogy szerintem nagyon macerás a számokat kézzel beleírni, olyan idétlen a menüje, de ez csak az én véleményem.
Remélem segítettem valamit.
Üdv,
Laca
Neked milyen van? Hol lehet kártyát rakni bele? Van-e leírásod hozzá?
A "barátságos" tárcsázós menüről raknál fel képet.
Hogy nem férnek be a tel számok a SIM-be már van 200-nál több férőhelyes is a fontos számoknál csak nincs több.
PMiki
2007.12.27. 14:14
2007.12.27. 15:27
ViSoR írta:Mit kell ezt ennyit bonyolítani, fogsz egy 250-es simet, bedugod a telefonodba, a telefonod memoriából rávágod a 250 legfontosabb számot, azt bedugot az autóba és kakukk. A Ratyi Siemens carphone még az SMS-t is gyönyörűen kiirja nekem. Bár a kagylója döglött és csak régi SIM-ekkel megy ez a fajta, úgyhogy ezt kerülném a helyedben. Amúgy meg, az hogy 250 szám nem elég az baromság. ~1500 szám volt egy régi telómban, mert mindig tudni akartam, hogy ki hív és minden bejövő számot lementettem, amikor beszart. És azt mondtam, hogy na most elég. Azóta 160-180 számba mindenki belefér érdekes módon... Outlook leszinkronizálja úgyis néha és ott megvan mindeki aki valójában felesleges.
2007.12.27. 15:48
2007.12.27. 15:53
ViSoR írta:Nokia 7110-be, egy nappal sem régebben, mint tíz éve
2007.12.27. 23:14
ViSoR írta:Nokia 7110-be, egy nappal sem régebben, mint tíz éve
2007.12.28. 01:25
ViSoR írta:Mit kell ezt ennyit bonyolítani, fogsz egy 250-es simet, bedugod a telefonodba, a telefonod memoriából rávágod a 250 legfontosabb számot, azt bedugot az autóba és kakukk. A Ratyi Siemens carphone még az SMS-t is gyönyörűen kiirja nekem. Bár a kagylója döglött és csak régi SIM-ekkel megy ez a fajta, úgyhogy ezt kerülném a helyedben. Amúgy meg, az hogy 250 szám nem elég az baromság. ~1500 szám volt egy régi telómban, mert mindig tudni akartam, hogy ki hív és minden bejövő számot lementettem, amikor beszart. És azt mondtam, hogy na most elég. Azóta 160-180 számba mindenki belefér érdekes módon... Outlook leszinkronizálja úgyis néha és ott megvan mindeki aki valójában felesleges.
2007.12.28. 01:28
2007.12.28. 01:40
fodilaci írta:Apropó, hamár itt tartunk. A fent említett okok miatt más megoldás felé kacsingatok, így szétnéztem a kékfogpiacon, hogy mi a helyzet kihangosítóügyileg.
2 említésre méltót találtam:
Sony Ericsson HCB-300 18.000 Ft-ért: http://www.gigatel.hu/modules.php?name= ... cikk=07600
Nokia CK-7W 31200Ft: http://www.gigatel.hu/modules.php?name= ... cikk=07122
A kettő között a legjobban szembetűnőbb különbség, az az ár.
Szerintem a Nokia aránytalanul drágán adja a kihangosítót, lehet, hogy itt csak a márkát kell megfizetni (mellesleg az Ericsson többet is tud...).
Használt már valaki Nokiát? Én használtam az Ericsson-t, azzal annyi bajom volt, hogy néha, se szó se beszéd lecsatlakozott a telefonom. Az okra nem jöttem rá, de ez elég is volt, hogy elbizonytalanítson.
Van valakinek tapasztalata a Nokiáról?
Üdv,
Laca
2007.12.28. 02:31
2007.12.28. 08:46
ViSoR írta:A ck-7w egy szar, ellenben az elődje a CK-15W csak 23eFt és iszonyat jó. Kiirja az érkezett sms-t saját kijelzőn, majdhogynem le is pippant! Stabil és gyors.
http://www.argep.hu/product_425367.html
Ezeket nem lehet (egyszerű humanoidnak) a gyári rendszerbe integrálni.
2007.12.28. 12:08
2007.12.28. 15:08
fodilaci írta:Apropó, hamár itt tartunk. A fent említett okok miatt más megoldás felé kacsingatok, így szétnéztem a kékfogpiacon, hogy mi a helyzet kihangosítóügyileg.
2 említésre méltót találtam:
Sony Ericsson HCB-300 18.000 Ft-ért: http://www.gigatel.hu/modules.php?name= ... cikk=07600
Nokia CK-7W 31200Ft: http://www.gigatel.hu/modules.php?name= ... cikk=07122
A kettő között a legjobban szembetűnőbb különbség, az az ár.
Szerintem a Nokia aránytalanul drágán adja a kihangosítót, lehet, hogy itt csak a márkát kell megfizetni (mellesleg az Ericsson többet is tud...).
Használt már valaki Nokiát? Én használtam az Ericsson-t, azzal annyi bajom volt, hogy néha, se szó se beszéd lecsatlakozott a telefonom. Az okra nem jöttem rá, de ez elég is volt, hogy elbizonytalanítson.
Van valakinek tapasztalata a Nokiáról?
Üdv,
Laca
2007.12.28. 19:55
Mejik gyárira vagy kiváncsi mert van egy pár!Amugy az EBA-ba benne van mind.fodilaci írta:ViSoR írta:A ck-7w egy szar, ellenben az elődje a CK-15W csak 23eFt és iszonyat jó. Kiirja az érkezett sms-t saját kijelzőn, majdhogynem le is pippant! Stabil és gyors.
http://www.argep.hu/product_425367.html
Ezeket nem lehet (egyszerű humanoidnak) a gyári rendszerbe integrálni.
Azt jó lenne tudni, hogy hogyan van a gyári bekötve, mert ha jól tudom, akkor a gyárinak nincs külön hangszórója, hanem rá van kötve a hangszórók erősítőjére. Ha így van, akkor csak ki kell cserélni a bluetooth hangszóró kimenetére a kábelt. A rádiónak az egyik lábát meg földre rakja a kihangosító, ha hívás van, ekkor a rádió lehalkul.
Kb ennyit tudok a kihangosítókról, meg azt, hogy a kihangosító kiad magából 0dB jelet valahol, legalább is illő lenne, az pedig egy sima audió jel hangszintje...
Nincs valakinek gyár telefonról valami rajz vagy bekötés?
Üdv,
Laca