![]() |
2015.11.20. 12:19
hamoriarpi írta:Zo78 írta:atti523i írta:milyen lengéscsillapítókat raktál bele?sport vagy normál?
normál, Bilstein b4
Próbáltam zsír új B4-et Haverom 39-ében. Akkor volt az enyémben új a Sachs garnitúra. Én a B4-et lágyabbnak éreztem a Sachsnál.
2015.11.20. 12:46
Zo78 írta:hamoriarpi írta:Zo78 írta:atti523i írta:milyen lengéscsillapítókat raktál bele?sport vagy normál?
normál, Bilstein b4
Próbáltam zsír új B4-et Haverom 39-ében. Akkor volt az enyémben új a Sachs garnitúra. Én a B4-et lágyabbnak éreztem a Sachsnál.
A képet bonyolítandó, úgy tudom, hogy a Sachs is kétféle kapható, az egyikben van egy plusz (nem tudom normálisan lefordítani: rebound
buffer spring), ami keményebbé teszi, de ennek köszönhetően kiegyensúlyozottabb teljesítményt is nyújt.
2015.11.20. 12:58
hamoriarpi írta:Zo78 írta:atti523i írta:milyen lengéscsillapítókat raktál bele?sport vagy normál?
normál, Bilstein b4
2015.11.20. 13:01
atti523i írta:hamoriarpi írta:Zo78 írta:atti523i írta:milyen lengéscsillapítókat raktál bele?sport vagy normál?
normál, Bilstein b4
mindkettőben a normál futóműhöz való rugó volt?még egy szösszenet.párszor már volt téma és te is azon a véleményen voltál,hogy normál rugó+normál teló---sportrugó+sportteló.most már én is.
2015.11.30. 11:24
2015.11.30. 11:50
zsoltinak82 írta:Sziasztok!
kérdésem lenne:
E39 2000-es évjárat 530d, szedán 2 elsö alsó teherhordó lengökarokat kellene kicserélnem.
Az a kérdés h igényel e valamilyen célszerszámot? ill szerintetek 2 darab emelö ill bakok segitségével megoldható e otthon egy garázsban...
köszi
2015.11.30. 11:51
zsoltinak82 írta:Sziasztok!
kérdésem lenne:
E39 2000-es évjárat 530d, szedán 2 elsö alsó teherhordó lengökarokat kellene kicserélnem.
Az a kérdés h igényel e valamilyen célszerszámot? ill szerintetek 2 darab emelö ill bakok segitségével megoldható e otthon egy garázsban...
köszi
2015.11.30. 13:11
Gallaca írta:zsoltinak82 írta:Sziasztok!
kérdésem lenne:
köszi
Egy kb 53 mm-es gömbfejkinyomó ajánlott, ha nem akarod szétverni az alu csonkállványt.
2015.12.04. 14:42
2015.12.04. 14:47
Tormagergo írta:Sziasztok! 2001 es 530D hátsó futómünél nyekergés nyikorgás hallatszik le fel mozgásnál! Hátsó felnik nagyon terpesztenek, eszi a gumi belsejét és idegesítő a nyikorgás is, olyan mint egy szekér! Szilentkopás? meik lehet, hogyan lehet cserélni?!
2015.12.04. 14:51
Tormagergo írta:Sziasztok! 2001 es 530D hátsó futómünél nyekergés nyikorgás hallatszik le fel mozgásnál! Hátsó felnik nagyon terpesztenek, eszi a gumi belsejét és idegesítő a nyikorgás is, olyan mint egy szekér! Szilentkopás? meik lehet, hogyan lehet cserélni?!
2015.12.04. 17:43
muhaati írta:Tormagergo írta:Sziasztok! 2001 es 530D hátsó futómünél nyekergés nyikorgás hallatszik le fel mozgásnál! Hátsó felnik nagyon terpesztenek, eszi a gumi belsejét és idegesítő a nyikorgás is, olyan mint egy szekér! Szilentkopás? meik lehet, hogyan lehet cserélni?!
Ball joint -ok csere. Csak gyári, vagy Lemförder!!!!
2015.12.04. 20:23
Tormagergo írta:muhaati írta:Tormagergo írta:Sziasztok! 2001 es 530D hátsó futómünél nyekergés nyikorgás hallatszik le fel mozgásnál! Hátsó felnik nagyon terpesztenek, eszi a gumi belsejét és idegesítő a nyikorgás is, olyan mint egy szekér! Szilentkopás? meik lehet, hogyan lehet cserélni?!
A Jointról más jut az eszembe....nekem olyat mondott a szerelőm vagy cél szerszám kell hozzá vagy ki kell szedni az egész hátsó hidat! ez igaz?! mi az Ára kb ezeknek a Jointoknak, meg a szerelésnek?!
2015.12.04. 21:01
bmw750i írta:Tormagergo írta:muhaati írta:Tormagergo írta:Sziasztok! 2001 es 530D hátsó futómünél nyekergés nyikorgás hallatszik le fel mozgásnál! Hátsó felnik nagyon terpesztenek, eszi a gumi belsejét és idegesítő a nyikorgás is, olyan mint egy szekér! Szilentkopás? meik lehet, hogyan lehet cserélni?!
A Jointról más jut az eszembe....nekem olyat mondott a szerelőm vagy cél szerszám kell hozzá vagy ki kell szedni az egész hátsó hidat! ez igaz?! mi az Ára kb ezeknek a Jointoknak, meg a szerelésnek?!
Nem tudom mit értetek ball joint alatt, szerintem azt, amit én molekuláris szilentként ismerek, ez köti össze az alsó lengőkart a csonkállvánnyal. Nekem például az alsó lemezlengőkar 2 szilentjéből nyekergett az egyik, amit lengőkarral együtt lehet cserélni vagy poliuretán szilenre kiváltani.
2015.12.04. 22:52
jlaci74 írta:bmw750i írta:Tormagergo írta:muhaati írta:Tormagergo írta:Sziasztok! 2001 es 530D hátsó futómünél nyekergés nyikorgás hallatszik le fel mozgásnál! Hátsó felnik nagyon terpesztenek, eszi a gumi belsejét és idegesítő a nyikorgás is, olyan mint egy szekér! Szilentkopás? meik lehet, hogyan lehet cserélni?!
Nem tudom mit értetek ball joint alatt, szerintem azt, amit én molekuláris szilentként ismerek, ez köti össze az alsó lengőkart a csonkállvánnyal. Nekem például az alsó lemezlengőkar 2 szilentjéből nyekergett az egyik, amit lengőkarral együtt lehet cserélni vagy poliuretán szilenre kiváltani.
Ball joint - a képen a 2-es pozíció
Sokan szilentnek nevezik, de ez egy GE csukló/csapágy , két oldalán porvédő gumival.
2015.12.05. 10:35
[/quote]2015.12.05. 19:38
kzolee írta:
Nem kell kivenni a hidat, célszerszámmal kipréselhető. Érdemes olyan helyen csináltatni, ahol már van tapasztalat és célszerszám. Szerintem.
2015.12.06. 15:33
nagy.matyika írta:kzolee írta:
Nem kell kivenni a hidat, célszerszámmal kipréselhető. Érdemes olyan helyen csináltatni, ahol már van tapasztalat és célszerszám. Szerintem.
És ha gyanúsan néz ki, akkor rámelegíteni se árt egy picit a csonkállványra, mert különben elképzelhető, hogy az új meg fog mozdulni a helyén.
2015.12.06. 16:49
Tormagergo írta:nagy.matyika írta:kzolee írta:
És ha gyanúsan néz ki, akkor rámelegíteni se árt egy picit a csonkállványra, mert különben elképzelhető, hogy az új meg fog mozdulni a helyén.
A 2 es számut kell cseréltetnem azt már tudom! Valaki tud mondani márkát, mit érdemes meg venni meg egy körübelüli árat-rá? esetleg valaki tudja mi az a célszerszám ami kell hozz?!( mert van egy szerelő aki márcsinált ilyet, csak régen és már nem emlékszik rá, hogy mi kellett hozzá pontosan!)
2015.12.06. 16:50
Tormagergo írta:nagy.matyika írta:kzolee írta:
A 2 es számut kell cseréltetnem azt már tudom! Valaki tud mondani márkát, mit érdemes meg venni meg egy körübelüli árat-rá? esetleg valaki tudja mi az a célszerszám ami kell hozz?!( mert van egy szerelő aki márcsinált ilyet, csak régen és már nem emlékszik rá, hogy mi kellett hozzá pontosan!)