![]() |
2014.06.13. 19:25
Pannonos írta:Valahol olvastam hogy a 193 lovas motorvezérlőjét átlehet rakni a 184 lovasra és akkor 193 lesz. Ez igaz? Vagy hülyeség?
Tapatalk-kal küldve az én C5303-el
2014.06.13. 20:23
Pannonos írta:Valahol olvastam hogy a 193 lovas motorvezérlőjét átlehet rakni a 184 lovasra és akkor 193 lesz. Ez igaz? Vagy hülyeség?
2014.06.13. 21:34
odus írta:Pannonos írta:Valahol olvastam hogy a 193 lovas motorvezérlőjét átlehet rakni a 184 lovasra és akkor 193 lesz. Ez igaz? Vagy hülyeség?
Gallaca megcsinálta, nem tudom, mit kellett átrakni,
de szerintem úgyis hozzászól, várj egy kicsit, és megtudod.
Odus
2014.06.13. 21:34
2014.06.13. 21:49
Gallaca írta:Lányom vittem élete első vizsgálatára,
2014.06.13. 22:31
Zo78 írta:Gallaca írta:Lányom vittem élete első vizsgálatára,
Az apai felelősségtudat...(nekem még ismeretlen)
...lassan felkészülhetsz arra az időszakra, ami általában a lányos apák rémálmát jelenti... amikor az első tejfelesszájú udvarlók csengetnek...és túráztatják a bömbit a ház előtt.
Majd felajánlok nekik egy ajándék diagot, ráeresztek egy velorex programot, max 1500 ford/perc, és 40 km/ó korláttal. 2014.06.13. 22:57
Zo78 írta:Gallaca írta:Lányom vittem élete első vizsgálatára,
Az apai felelősségtudat...(nekem még ismeretlen)
...lassan felkészülhetsz arra az időszakra, ami általában a lányos apák rémálmát jelenti... amikor az első tejfelesszájú udvarlók csengetnek...és túráztatják a bömbit a ház előtt.

2014.06.14. 05:26
Gallaca írta:odus írta:Pannonos írta:Valahol olvastam hogy a 193 lovas motorvezérlőjét átlehet rakni a 184 lovasra és akkor 193 lesz. Ez igaz? Vagy hülyeség?
Gallaca megcsinálta, nem tudom, mit kellett átrakni,
de szerintem úgyis hozzászól, várj egy kicsit, és megtudod.
Odus
Yes Sir!![]()
Mindent. 093 injektorokat 984-re cserélni, motorvezérlő, EGR hűtő, vízpumpa, termosztát, teljes csövezés, vákuumpumpa+csövezés. Teljes kipufogó rendszer.
Mielőtt megkérdezed, nem, orvos még nem látott!![]()
Illetve, öööö ma voltam nőgyógyásznál.![]()
![]()
Lányom vittem élete első vizsgálatára, előtte el kellett magyarázzam a dokinak hanyas a kabát, mielőtt nekiesik az egyujjas kesztyűvel!![]()
![]()
Szerencsére negatív tapasztalatok nélkül jöttünk el.![]()

2014.06.14. 06:31
Pannonos írta:Gallaca írta:...
![]()
Lányom vittem élete első vizsgálatára, előtte el kellett magyarázzam a dokinak hanyas a kabát, mielőtt nekiesik az egyujjas kesztyűvel!![]()
![]()
és ezt a mutatványt mennyi Ft-ból lehet kb végbevinni?
2014.06.14. 06:33
Jerry írta:Pannonos írta:Gallaca írta:...
![]()
![]()
és ezt a mutatványt mennyi Ft-ból lehet kb végbevinni?
Hááát...![]()
Manapság nem olcsó egy nőgyógyászati vizsgálat! Jól kösd fel a gatyád!

2014.06.14. 13:00
Gallaca írta:Az általam ilyen hibával javított autóban 2 féle hiba volt eddig, ami azt okozta, hogy leáll : 1. ülés alatti pumpa, 2 railszelep. Gyári diag elengedhetetlen! Ha alul nem húz: Valamelyik nyomásátalakító konverter, tömítetlen vákuumkör. Ebbe beletartozik a lyukas motorbak is! Egy esetben a 2 konverter cseréje sem hozott eredményt, ott turbócsere oldotta meg a dolgot. Ránézésre a turbónak semmi baja nem volt, de nem nyomott rendesen. De a diag mindig kimutatta, ha nyűgje volt.zoomon írta:Csak, hogy ne unalmas nyári szezonnak nézzek elébe, éppen mire majdnem végére értem az autó hibáinak kijavításába (helyesen kijavítattásában, köszi muhaati&Jerry), most itt a legújabb:
-Az autó alsó fordulaton nem húz, de cserébe magas, 3500 feletti fordulaton 2.-nál magasabb fordulaton leáll (!) a motor, milyen kellemes is ez előzésnél.
Beszéltem egy ismerőssel, említettem neki, hogy porlasztót kellett nemrég cserélni, de most minden érték (korrekciós, résolaj) elvileg rendben, véleménye
szerint a légtömegmérő biztos, hogy cserére szorul, mert úgy tudja, hogy gyárilag nem voltak benne jók (csak a 184 lóerős változatban)
jött újabb revízió belőlük, ezért csak gyárit szabad beletenni és szoftveresen is hozzá kell igazítani, tehát se bontott, se a bosch nem megfelelő szerinte.
Valamint a turbógeometriát szabályzó labdát kellene véleménye szerint ellenőrizni.
Apróság a fentiek után, de ez is van: mostanság városban rövid útra nem kapcsolok klímát, inkább lehúzom az ablakot, így halottam meg, hogy az autó aljából valami csilingelő de nem folyamatos hang jön.
Na most a fenti diagnózis mennyire lehet helytálló és ki tudná rendbe rakni? A légtömegmérőről lehúztam a dugót, de semmi változás nem történt, vákuumcsövek nemrég le lettek cserélve.
Ezt mobilról nyomtam.
2014.06.17. 12:45
Két évvel ezelőtt sikerült, most már kétszer átlapoztam a fórumot, egy hete szenvedek, feladtam.2014.06.18. 15:04
Desire írta:Sziasztok!
Tudna nekem valaki Győr vagy környékén segíteni INPA telepítésben? Laptop elhalálozás miatt kellene újra telepíteni, de nem bírok vele.Két évvel ezelőtt sikerült, most már kétszer átlapoztam a fórumot, egy hete szenvedek, feladtam.
Előre is köszönöm!
2014.06.18. 22:34
2014.06.18. 23:36
kapitany írta:Sziasztok!
Megvettem ma az első BMW-met:)
E39, 30d automata, 2000-es évjáratú. Lenne néhány kérdésem.
Olvastam 1-2 helyen hogy a szivó soron a pillangó szelepek le szoktak szakadni és az elég nagy kárt csinál. Az eladó azt mondta, hogy kb egy éve kicseréltette, de sajna számlával nem tudja igazolni, így kételkedem. Egyik ismerősöm az Övén(szintén 30d) ezt úgy oldotta meg, hogy kivette a pillangókat és ledugózta. Mivel úgy tudom elég költséges a csere, mert külön a szelepeket nem lehet megvenni, csak az egész szívó sort így 200 körül van. Van esetleg valami jó megoldás rá? Esetleg másnak is ki van véve?
A másik kérdésem a navival kapcsolatos. 4:3-as kijelző van benne, és tudja a navit, de cd-m nincs hozzá. Lehet valahonnan letölteni hozzá?(Torrent oldalak, esetleg valamilyen fórumon) Vagy nem is vesződjek vele?
Ha van még néhány jó tanácsotok, szívesen fogadom őket.
Köszönettel, Tamás
2014.06.19. 03:52
jlaci74 írta:Tamás, első jótanács : használd a keresőt ...
viewtopic.php?f=1&t=659&hilit=sz%C3%ADv%C3%B3sor&start=100
2014.06.20. 07:39
junge1983 írta:Sziasztok ! A műszerfalon bal alul hosszú zöld 1 sárga egy piros folyamatos csík ....... Az mi ?!
nagy.matyika írta:Olaj inspekció. (jelzi, hogy nagyjából vezetési stílusnak megfelelően milyen állapotban lehet a motor olajat. Ha van még bőven zöld oszlopod, akkor okés az olaj).
admin írta:Sok azff
2014.06.20. 08:04
2014.06.20. 09:26
hamoriarpi írta:Minden E39-ben van ledes inspekció-visszajelző. A board nélkülitől a szöveges boardosig.
2014.06.20. 14:32