Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.09.23. 12:25

Levibéka írta:
FSOpapa írta:Üdv urak!

98-as 528i-m van és valószínűleg ettől a bizonyos kartergáz-bohóckodástól szenved. Gondoltam, kikeresem a cikkszámokat ETK-ból és megrendelem jól. Azonban hiába írom be a VIN-t (GT86707) a realOEM-be, nem hoz semmit az autómra. Csak 98 szeptemberétől írja azokat az alkatrészeket. Most akkor hol is van az igazság? Biztos van ilyen cucc az enyémben is :)

Előre is köszönöm!

Ha M52 motorkodu motrod van a vasban akkor ez a tipusu kartermembrán van benne, de meglesheted teis az autódban [url=http://www.realoem.com/Bömbi/showparts.do?model=DD51&mospid=47544&btnr=11_1487&hg=11&fg=15]KATT IDE!!![/url]

Nagyon köszönöm! Sok helyen kerestem, de a hengerfejnél nem jutott eszembe megnézni :)

-

2009.11.08. 23:36

Sziasztok!

Jelentkezett ez a problémám 520i-nél. Kérdés, hogy ezt a membránt tudom külön cserélni vagy csak a házzal együtt??

Re: -

2009.11.09. 17:16

ricsi214 írta:Sziasztok!

Jelentkezett ez a problémám 520i-nél. Kérdés, hogy ezt a membránt tudom külön cserélni vagy csak a házzal együtt??

szerintem gyáriban külön nem fogsz membránt kapni hozzá, de házilag esetleg megpróbálhatod helyetesiteni valami erésebb müanyag valamivel, ugyhalottam megoldható átmenetileg de nem birja sokáig

2010.02.12. 00:43

sziasztok!
egy '96-os e39 528i-m van és szeretnék egy kis hozzáértő tanácsot.
az autó ősz óta szórakozik, de eddig minden újraindítás után megszünt vagy éppen menetközneb a hiba.
a gondom az, hogy menet közben ránt az autó egy nagyot és innentől kezdve olyan mintha elváltottam volna a gápet.
tehát csak nagy erölködés és nagy fogyasztás a végeredmény. (csak gyorsításnál változott, ha tartom a sebességet nincs semmi észrevehető jelenség a fogyasztásban (ránézésre))
a jelenség kb. 10km után jelentkezett általában, de mióta mínuszok vannak teljesen megszünt.
a fordulópont 2 npja volt.
a hiba újra előjött és már nem is szünt meg , de ez a hidegindításnál már gond volt.
most 10 hidegindításból egyszer indul be normálisan és a normál állapot 30 másodpercig tart.
kb. ennyi.
(az alapjárati szelepem bíztos beteg, mert a kormány elmozdításakor leesik az alapjárat sőt világítás bekapcsnál is)
???tehát mit érdemes megnéznem ez a kérdés???
a hozzászólásokat előre is köszönöm!
hali!

2010.02.12. 00:57

vnor írta:sziasztok!
az autó ősz óta szórakozik, de eddig minden újraindítás után megszünt vagy éppen menetközneb a hiba.
a gondom az, hogy menet közben ránt az autó egy nagyot és innentől kezdve olyan mintha elváltottam volna a gápet.
tehát csak nagy erölködés és nagy fogyasztás a végeredmény. (csak gyorsításnál változott, ha tartom a sebességet nincs semmi észrevehető jelenség a fogyasztásban (ránézésre))
a jelenség kb. 10km után jelentkezett általában, de mióta mínuszok vannak teljesen megszünt.
a hiba újra előjött és már nem is szünt meg , de ez a hidegindításnál már gond volt.
most 10 hidegindításból egyszer indul be normálisan és a normál állapot 30 másodpercig tart.
kb. ennyi.
(az alapjárati szelepem bíztos beteg, mert a kormány elmozdításakor leesik az alapjárat sőt világítás bekapcsnál is)
hali!

Nálam is volt ilyen rángatás menet közben, meg nem indulás( E39 523i 1988). Főtengely jeladó volt.

Aztán amikor nem ment sehova, akkor meg vezérműtengely jeladó.

Ha rá van dugva gépre, ezeket azonnal ki lehet olvasni, ha ez a gond.

Persze más is lehet, de nálam ezek okoztak ilyen tüneteket.

2010.02.12. 02:11

csak egy rántás van és utánna elmegy az erő

2010.02.12. 08:36

vnor írta:csak egy rántás van és utánna elmegy az erő

Nézd diagnosztikával sok mindenre fény derül. Ebben tudok segiteni ha Bp vagy környékén vagy dobj PÜ-t és adok telefonszámot.

Jackson, a klubos tesco gazdaságos diagnoszta

2010.02.12. 12:34

Oroszlan írta:
vnor írta:sziasztok!
kb. ennyi.
hali!

Nálam is volt ilyen rángatás menet közben, meg nem indulás( E39 523i 1988). Főtengely jeladó volt.

Aztán amikor nem ment sehova, akkor meg vezérműtengely jeladó.

Ha rá van dugva gépre, ezeket azonnal ki lehet olvasni, ha ez a gond.

Persze más is lehet, de nálam ezek okoztak ilyen tüneteket.

És ezzel Te vagy az egyetlen Leo, akinek '88-as E 39-e volt! :D

2010.02.12. 14:38

ma jelentkezet egy újabb probléma.
egy teherautó letolatta a hátulját este :(
pepsze semmi telefonszm vagy valami.
tehát már a csomagtérajtó sem az igazi.

2010.02.24. 23:15

vnor írta:ma jelentkezet egy újabb probléma.
egy teherautó letolatta a hátulját este :(
pepsze semmi telefonszm vagy valami.
tehát már a csomagtérajtó sem az igazi.

A teherautos tolatos szindroma velem is elofordult anno budaorson, de en lattam is kb 100m-rol, es el is kaptam a 18 eves sracot, aki azonnal irta is a papirt utana.
Ha megoldottad a "nem indulos " hibat, mindenkepp ird majd meg itt mi volt az oka.
Minel elobb olvassatok ki a hibat, mielott az lesz hogy abszolut nem indul a gep.

2010.03.07. 22:21

Sziasztok!
Nekem úgy tűnik,hogy az enyém minden problémát produkál,amit a kartergáz-szelep okozhat ! Tehát , leírom a gondokat...
állt az autó egy hónapot,mert külföldön voltam és mikor beleültem már csak úgy indult,mint a platós zil . Sokat kellett köszörülni és akkor sem rajtolt minden henger,de legalább füstölt rendesen .
Akkor hagytam ketyegni és szépen lassan ki is simult az alapjárat. Gondoltam,csak valami hiszti volt...
Aztán,gázadásra elöbb dadogás jött,majd erőtlenül húzott (tolt) !
Most ott tartunk,hogy hidegen-melegen ugyanígy nehezen indul,de legalább nincs benne erő :evil: .
Olaj,szűrők,gyertyák nemrég lettek cserélve,diagnosztika semmi hibát nem jelzett.
Minden írástudó ezt a szelepet jelezte meg lehetséges hibaforrásnak. Tehát,most megrendeltem Rhantos-tól és ha megjött ,kicserélem és már írom is a fejleményeket...

2010.03.07. 22:26

Ja,amit még a hibák között meg kell említenem , az az,hogy ahogy leveszem az olajbetöltő-sapkát, a motor ledadog és leáll!
Tehát vákum van az olajtérben.
Valószínű amiatt,hogy átszakadt a membrán az említett szelepben és a szívósortól a kartercsövön keresztül farsot tud szívni . arról nem is beszélve,hogy akár az olajat is felkaphatja magas fordulaton...
Hamarosan kiderül,hogy sikerült-e megoldanom ezt a problémát.

2010.03.07. 22:48

tanktaz írta:Ja,amit még a hibák között meg kell említenem , az az,hogy ahogy leveszem az olajbetöltő-sapkát, a motor ledadog és leáll!
Valószínű amiatt,hogy átszakadt a membrán az említett szelepben és a szívósortól a kartercsövön keresztül farsot tud szívni . arról nem is beszélve,hogy akár az olajat is felkaphatja magas fordulaton...

Szurkolunk.

Ha EGR szelep hibát jelez diagnosztikában akkor jól sejtem, hogy elöbb ki kell pucolni és csak utánna gondolkodni a cserén?

Jackson, aki benya és nem tudja egy dizelnél mi lehet a gond

2010.03.08. 20:57

Az az igazság ,hogy a diagnosztika semmi hibát nem mutatott!
Már nagyon várom RHantostól a csomagot,hogy végre megcsinálhassam és ismét élvezhető legyen a vezetése,mert most nem az :cry:

Tank,aki szintén benyás és nem dincis .

2010.03.08. 21:07

jackson írta:
tanktaz írta:Ja,amit még a hibák között meg kell említenem , az az,hogy ahogy leveszem az olajbetöltő-sapkát, a motor ledadog és leáll!

Szurkolunk.

Ha EGR szelep hibát jelez diagnosztikában akkor jól sejtem, hogy elöbb ki kell pucolni és csak utánna gondolkodni a cserén?

Egr a benzinesben is van.

Viper, aki nem tudja hova tenni Jackson dizel és egr kijelentését. :lol:

2010.03.08. 21:27

Ilyet nekem is csinált a 38-am ,ha már felkapta az olajat akkor a gyertyákat se felejtsd el letakarítani amikor összerakod ,a karterszellőztető membrán szakadása miatt volt ez a hiba nekem is. :wink:

2010.03.09. 08:52

Viper írta:
jackson írta:

Szurkolunk.

Úgy pakoljad a kijelentésemet, hogy a benzinesnél EGR egy szelep nálatok meg valami thermosztátos hőmérséklet függő cuccos ha jól értettem amit korábban írtak.

Jackson, aki kérdez mert nem ismeri

2010.03.09. 09:13

jackson írta:
Viper írta:
jackson írta:

Szurkolunk.

Úgy pakoljad a kijelentésemet, hogy a benzinesnél EGR egy szelep nálatok meg valami thermosztátos hőmérséklet függő cuccos ha jól értettem amit korábban írtak.

Jackson, aki kérdez mert nem ismeri

:lol: Hát, megint mellé lőttél :lol: mert a Viper is benyás :lol:

A szelep meg a dieselben nyitogat egy reluxa-szerű rácsot vámummal, ami szabályozza a hűtő szellőzését

2010.03.09. 09:17

simi64 írta: :lol: Hát, megint mellé lőttél :lol: mert a Viper is benyás :lol:

A szelep meg a dieselben nyitogat egy reluxa-szerű rácsot vámummal, ami szabályozza a hűtő szellőzését

Hát pont ezért kérdezek. :D

Jackson, aki csámcsog egy jó ki autó technikai infós honlapon
ui: lásd tanuljunk Jackson-al E39-ül topikban a link

2010.03.09. 19:39

Egy szó,mint száz , már csak 1et kell aludni és érkezik a szelep és a termosztát,amit szintén megrendeltem. Akkor majd kiderül a konkrét hiba. Szerintem,logikus a jelenség a szeleptől. :cry:
Hozzászólás küldése

VigLink badge