Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

chiptuning

2008.01.09. 11:59

Szeva, esetleg lehetek? A kérdésről tudsz valamit? Szeva.

Re: chiptuning

2008.01.09. 12:45

szabojanos írta:Sziasztok. Azlenne a kérdésem, hogy hallott-e már valaki a Spirex (gázgyorsító) tuningról? Esetleg valamilyen tapasztalat? www.spirex.hu köszi.

Szerintem ez is népvakítás. Én mondjuk mindig furán nézek az ilyen dolgokra, mert nem hiszem el, hogy valaki rájött arra, hogy egy gyufásskatulya méretű kis valamitől az autó jobban fog menni meg kevesebbet fog fogyasztani. Ezt most speciell nem erre a spirex-re írtam. De ha ezek olyan tök jó működő dolgok lennének, akkor már az új autókba mind beleépítenék. Legalábbis nekem ez a véleményem...

2008.01.09. 13:02

Nem láttam még ilyet gyakorlatban, azt viszont olvastam, hogy autógyárak is készítenek már ilyen örvénylős szívótorkot. Vagyis alapból beleteszik. Akkor meg csak van valami értelme... Kérdés, hogy adott típushoz adott felhasználás mellett mennyi is a tiszta haszon. Mert rengeteg semmit sem érő szart árulnak "hajnövesztő csodaszer" néven, ami megoldja minden autós gondját, és a kis 1,2-es taligából vérbeli versenygép lesz...
Na persze :P :D

2008.01.09. 14:02

A 80-as évek elején, közepén már volt egyszer egy ehhez hasonló kütyü. A karburátor alá egy plusz Venturi csővet szereltek be, hogy ezáltal jobb legyen a porlasztás. Nos voltak akkor akik esküdtek a dologra, nagyobb vállalatok is beszerelték, de ma már csak ilyen idősebb muksiknak mint én dereng valami a nagy ötletről.

chiptunig

2008.01.10. 11:07

Sziasztok. Nem sok vélemény volt ídáig. Nem ismeri senki, vagy gagyi az egész? (spirex.hu) :evil: :evil:

Re: chiptunig

2008.01.10. 11:12

szabojanos írta:Sziasztok. Nem sok vélemény volt ídáig. Nem ismeri senki, vagy gagyi az egész? (spirex.hu) :evil: :evil:

Ha 40-50 ezer forintos cuccal érdembeni változást lehetne elérni, akkor az egy BMW-ben benne lenne. Ez elég NoniJuice gyanús :roll:

2008.01.10. 12:52

Ilyen kevesen cseréltek magatok légszűrőt????????????????????????????????????????????? :D :D :D

Ha leveszitek azt a vastag csövet ami megy előre alulra ahonnan szivja a levegőt akkor ha belenéztek akkor ott van benne egy ilyen álló sűrű ventinlátorlapátszerű légörvény keltő bizgentyű. kb a vastag cső közepén a légszűrő kimenet és a doblemez között. szét is pattintható ott. szóval benne van gyárilag :D :D de hogy mi a célja.....talán szívászaj tompító

chiptuning

2008.01.10. 14:19

Az igaz hogy van, de az csak a tisztalevegőt - mig a spirex a benzin levegő keverékét forgatja, mivel a légtömeg mérő útán van beiktatva. Hogyaztán ér-e valamit kitudja? :?:

Re: chiptuning

2008.01.10. 14:41

szabojanos írta:Az igaz hogy van, de az csak a tisztalevegőt - mig a spirex a benzin levegő keverékét forgatja, mivel a légtömeg mérő útán van beiktatva. Hogyaztán ér-e valamit kitudja? :?:

ahhha hát az bajos lenne ha benzinlevegő keverék lenne a légtömegmérő után :-) A benzin a szívócsőbe a szelep elött 5 centivel jut be az injektorokon keresztűl :-)

2008.01.10. 14:44

Ha ez olyan nagy durranás lenne, akkor már rég szabadalmaztatták volna és a nagy autó gyártók meg megvették volna. Normális körülmények között a dolgok mérhetők, így a szuper okosságok előbb-utóbb beigazolódnak, vagy nem :oops: Ettől függetlenül lehet, nincs igazam, de mint említettem én már megéltem egy-két ötletet és ma már egyik sincs használatban. A tervezők sem hülye gyerekek, sok-sok munka van egy motor fejlesztésben és hány ember foglalkozik ilyesmivel! Ha ez jó, akkor tessék szabadalmaztatni és meggazdagodni belőle, esetleg fölajánlani a nagy gyártóknak.

chiptuning

2008.01.10. 23:18

Bocs, de tényleg hülyeséget írtam a légtömeg mérővel kapcsolatban(benzin levegő) keverék :( .Valóban a szelepek előtt tiszta üzemanyag fecskendeződik a hengerfejbe. Akkor leszögezhetjük, hogy ez a kütyű sz@rt se ér? :?:

chiptuning

2008.01.10. 23:42

Elnézést V Zoltán,ezt a tecnólógíát nem én találtam ki, én is csak érdeklődni szerettem volna, hogy ér-e valamít ez a szerkezet :( Véleményem szerint sok kacattal (mint autósokat)etetnek minket. Valószinű, hogy vannak okos dolgok és mégsem éri meg az autó gyáraknak mevásárolni ,nem tudni miért. :D

2008.01.11. 13:57

Az Aquaspriccre emléxik valaki?
Az is tuti cucc volt, vették itt az emberek nyakra főre.
Az volt a lényege, hogy vizet nyom a porlasztóba, és hűti az égéskamrát, jobb lesz a robbanás.
Na de aztán mindenki rájött, hogy úgyis elég szar itt a benzin, nem hiányzik bele a plusz víz :D :d :D

2008.01.12. 14:28

Stephanus_Rex írta:Az Aquaspriccre emléxik valaki?
Az is tuti cucc volt, vették itt az emberek nyakra főre.
Az volt a lényege, hogy vizet nyom a porlasztóba, és hűti az égéskamrát, jobb lesz a robbanás.
Na de aztán mindenki rájött, hogy úgyis elég szar itt a benzin, nem hiányzik bele a plusz víz :D :d :D

Azért nem olyan régen.

2008.02.04. 09:45

Üdv mindenkinek!

Az E46 forumban figyeltem fel erre. Van valakinek tapasztalata vagy véleménye az alábbi
cucc(okk)al kapcsolatban? (ott is feltettem a kérdést, de ugye több szem többet lát...) Köszi!

M-Power Benzines Digitális Chiptuningbox
http://portal.martincaraudio.hu/m_power ... ngbox.html

Ez az az M-Power? (vagy két szimpla vv-van írva és román cég - az van mellé írva "made in eu" :) )

2008.03.24. 08:44

Sziasztok!
Piszkálja a fantáziámat egy jófajta chip tuning, de mindenhol azt olvasom, hogy odaviszem a vasat és a meglévő programot kiolvassák és ezt módosítják. Itt kezdődik az én parám. Mi van ha már mókolták a programot az előző tulajok. Mert jelenleg kövér gázra, kövér fekete felhő a válasz. Na ja, haladunk is azért. Tehát a kérdés, hogy ebben az esetben is helyre tudják fésülni a dolgokat? Esetleg egy tapasztalati tanács, hogy kihez vigyem az autót?

2008.03.24. 10:33

szilagyi írta:Sziasztok!
Piszkálja a fantáziámat egy jófajta chip tuning, de mindenhol azt olvasom, hogy odaviszem a vasat és a meglévő programot kiolvassák és ezt módosítják. Itt kezdődik az én parám. Mi van ha már mókolták a programot az előző tulajok. Mert jelenleg kövér gázra, kövér fekete felhő a válasz. Na ja, haladunk is azért. Tehát a kérdés, hogy ebben az esetben is helyre tudják fésülni a dolgokat? Esetleg egy tapasztalati tanács, hogy kihez vigyem az autót?

Szia!

nem tudom, hogy végig olvastad e a topicot, de érdemes volna. BMW_Power klubtárs foglalkozik csippeléssel és látogatja is az oldalt. személyesen nem ismerem, de mivel visszajár ide, feltételezem, nem kókányol! Amúgy én nem tudom, hogy érdemes e megkockáztatni a váltódat, ha igazak a 30da váltókról írtak!? :?

2008.03.24. 11:39

Igen, végig olvastam a topicot, és éppen ezért vagyok bizonytalan!
BMW Power club társunk mellett egy felhasználó tört pálcát.(a többi mellett egy sem tehát 100% az előnye) De ott van még a kijelentése, hogy csak olyannak chippel aki nála szervízeltet. Ez nekem körülményes mert a Csepel-szigeten lakok, Ő pedig Vác környéki.

2008.03.24. 15:59

szilagyi írta:Igen, végig olvastam a topicot, és éppen ezért vagyok bizonytalan!
BMW Power club társunk mellett egy felhasználó tört pálcát.(a többi mellett egy sem tehát 100% az előnye) De ott van még a kijelentése, hogy csak olyannak chippel aki nála szervízeltet. Ez nekem körülményes mert a Csepel-szigeten lakok, Ő pedig Vác környéki.

Ha Pitbull-ra gondolsz akkor szerintem őse ott szervizeltet mivel keceli.Szerintem nyugodt lélekel vedfel vele a kapcsolatot.

2008.03.24. 16:06

Kössz a tippet megteszem.
Hozzászólás küldése

VigLink badge