![]() |
2008.03.02. 22:17
2008.11.28. 09:23
2008.11.28. 20:09
titansilver írta:Sziasztok!
Elnézést, a fórum használatában kezdő vagyok, olvasgatok nálatok ( nálunk) régóta, és találtam már hasznos tanácsokat bömim üzemeltetéséhez.
Most kiegészítő fűtésem makrancoskodik. Bemutatkozásként, 2001 10. havi 520D-m van, Miskolci vagyok. Nincs MID- a kocsimban.
A Webasto-ja az elmult télen nem indult be, elvittem bömi márkaszervizbe, lekérdezés eredményeként kiderült, hogy a kályha 80 fokos vízhőmérsékletet érzékel, decemberben, amikor egész éjszaka műhely udvarán állt a kocsi.![]()
A szerviz javaslata, komplett kályhát cserélni.![]()
Evittem Webasto- hozzáértőhöz, kiszerelve - direkt működtetéssel semmi baja.![]()
Ahogy a topikban is olvastam - ez nem "sima" Webasto, saját, azaz Bömis elektronika van rajta, ezért a sima PC-s webasto ellenőrzés nem használható, hogy kiszerelve ellenőrizzék a részegységeket.![]()
Tudnátok olyan tanácsot, hogy ki tudná a kiszerelt kályhát . akár annak részegységét - is diagnosztizálni, javítani.
Olvastam egy Miskolci kollégát. Esetleg környékbeli bevált szakember?
Ha ismét működni fok, a távirányítős bekapcsolást is kiépíttetném.
2008.12.15. 19:14
2008.12.15. 19:33
tosika írta::( segitséget kérek...
mia baj lehet,hogy mikor be inditom a motort és megyek akkor egy ideig jó a fütésem...de ha már egy kis idő eltelik és föleg városban észleltem a vezető felöl nem tudom szabájozniha 16-32 C-fokon engedem akkor is meleget fúj.mig az utas felöli oldalon minden ok...
a motor térben ha szemben álok akkor a jobb oldalon a gázolaj szürő alatt van 2 db henger alaku ketyere(azt hisszem valami hő szabájzó szelep) azt szoktam meg kopoktatni és akkor minden ok..egy darabig..de utána ha leálitom a motrot akkor minden kezdödik előröl...
kérek valakit segitsen..mi lehet a hiba????
2009.01.02. 23:48
2009.01.02. 23:53
subtotal írta:Sziasztok,
Bemutatkozásképpen: 525d Tourig '01.11 havi
Miután végigolvastam ezt a topic-ot is van kérdésem:
Lehet vajon szabályozni a kiegészítő fűtés bekapcsolási hőmérsékletét szoftveresen? Vagy máshogy?
Tehát, hogy ne 5 fok alatt induljon be, hanem mondjuk csak -5 foknál?
Azon kívül, termosztát hibáját ki lehet valahogy méretni? Nekem se akar túl gyorsan melegedni az autó és a középállást se mindig találja meg, országúton pl. soha.
2009.01.03. 00:04
admin írta:subtotal írta:Sziasztok,
Lehet vajon szabályozni a kiegészítő fűtés bekapcsolási hőmérsékletét szoftveresen? Vagy máshogy?
Azon kívül, termosztát hibáját ki lehet valahogy méretni? Nekem se akar túl gyorsan melegedni az autó és a középállást se mindig találja meg, országúton pl. soha.
Miért akarnád -5 re álitatni(szerintem nem lehet)Hogy még nehezebben melegedjen?És jobban kopjon a motor?
2009.01.03. 13:16
subtotal írta:admin írta:subtotal írta:Sziasztok,
Miért akarnád -5 re álitatni(szerintem nem lehet)Hogy még nehezebben melegedjen?És jobban kopjon a motor?
A helyzet az, hogy ~12 fokos garázsból állok ki reggel, de mire bezárom a garázsajtót és elindulok, már megy is a kályha. Szerintem feleslegesen, mert feltételezem, hogy 12 fokos vízről a kiegészítő nélkül is felhúzná jó termosztáttal (amit ki szeretnék méretni és cserélni, ha rossz).
2009.01.20. 10:28
2009.01.20. 15:52
BlazeHun írta:Sziasztok!
Tud valaki tanácsot adni hol/hogyan lehetne egyszerű BC-s (nincs MID) 2002 E39 530d autómban a Webasto egységet rávenni, hogy egy távirányítóval be lehessen kapcsolni, hogy üzemmeleg motorral tudjak reggel indulni (tudom, hogy az olaj akkor is hideg lesz, de gyorsabban bemelegszik, meg az utastér is hamarabb lesz meleg ha elindulok)???
Köszi!
2009.01.20. 16:41
simi64 írta:BlazeHun írta:Sziasztok!
Tud valaki tanácsot adni hol/hogyan lehetne egyszerű BC-s (nincs MID) 2002 E39 530d autómban a Webasto egységet rávenni, hogy egy távirányítóval be lehessen kapcsolni, hogy üzemmeleg motorral tudjak reggel indulni (tudom, hogy az olaj akkor is hideg lesz, de gyorsabban bemelegszik, meg az utastér is hamarabb lesz meleg ha elindulok)???
Köszi!
Kattints IDE
(ha nincs MID-ed, nem fog sikerülni)
2009.01.20. 16:52
Bela írta:simi64 írta:BlazeHun írta:Sziasztok!
Köszi!
Kattints IDE
(ha nincs MID-ed, nem fog sikerülni)
Meg lehet oldani, csak venned kell rá egy másik elektronikát, és egy távirányítót hozzá.
De a befúvó ventilátor nem fog működni, csak a motort melegíti majd!!!
2009.01.20. 22:43
2009.01.21. 08:57
2009.01.21. 11:41
szilagyi írta:Sziasztok! Én pl. egy ilyennel indítom a fűtést:[url=http://gtrta.extra.hu/primoflexi.pdf]
2009.01.21. 20:16
2009.01.31. 15:30
2009.01.31. 22:24
party írta:Üdv, azt mondja meg vki, hogy mi kapcsolja a kieg fűtést? Mert hol megy, hol nem...Hidegben!!!Ma reggel pl 1.5 fok volt, és elindult, most sincs melegebb, és már nem megy, hiába hült vissza a motor. És tegnap sem ment....
vmi kontakt hiba?
2009.01.31. 23:09
party írta:Üdv, azt mondja meg vki, hogy mi kapcsolja a kieg fűtést? Mert hol megy, hol nem...Hidegben!!!Ma reggel pl 1.5 fok volt, és elindult, most sincs melegebb, és már nem megy, hiába hült vissza a motor. És tegnap sem ment....
vmi kontakt hiba?