Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.03.29. 12:47

barnaba írta:Sziasztok egy kis segítségre volna szükségem!
98' 540iA-m olyat produkál, hogy kb 6 hét alatt elmegy belőle 1l víz. Tócsa nincs alatta, fűtés van, bár amikor
eléri az üzemi hőmérsékletet és elkezd meleget fújni a felső szellőzőkön akkor erős fagyállószag érezhető, és
a szélvédő foltokban párásodik. És ezeket nem fújja le a venti. Mi lehet ez a vízfogyás.

Előre is köszönöm a tippeket ötleteket!
Üdvözlettel Balázs!

És vigyázz vele mert a V8-as blokkot könnyű megfőzni ha rossz a hűtőrendszer. Ha szivárog (mivel fogy) akkor levegő is kerül a rendszerbe és a hűtési hiba gajra vághatja a teljes motor blokkot. Irány a szerviz és komolyan megnézetni.

Jackson, aki óvatosságra int

2009.03.29. 16:33

Anti520i írta:
MChris írta:
98' 540iA-m olyat produkál, hogy kb 6 hét alatt elmegy belőle 1l víz. Tócsa nincs alatta, fűtés van, bár amikor
eléri az üzemi hőmérsékletet és elkezd meleget fújni a felső szellőzőkön akkor erős fagyállószag érezhető, és
a szélvédő foltokban párásodik. És ezeket nem fújja le a venti. Mi lehet ez a vízfogyás.

Üdvözlettel Balázs!

Szag csak a pollen házak keresztül juthat be hozzád,megnézném mi történik a "ház" alatt amikor a szagot érzed.

Helló!

Nem lehet,hogy a radiátor lyukas? Apró lyuk,ami csak akkor szívárog,ha felmelegszik a
hűtőfolyadék és van egy kis nyomás.Párafoltokat az elpárolgott hűtőfolyadék okozza. :)

én is erre tipelnék. egyszer jártam így (hogy kilyukadt a radiátor), és pontosan ilyen tünetekkel járt. szóval sztem kezdhetsz keresni a fűtőradiátort - de lagalábbis megnézetném közelről valakivel, mert lehet, hogy csak egy cső vagy bilincs a környékén...

2009.03.29. 21:26

efer írta:
Anti520i írta:
MChris írta:

Üdvözlettel Balázs!

Szag csak a pollen házak keresztül juthat be hozzád,megnézném mi történik a "ház" alatt amikor a szagot érzed.

Helló!

Nem lehet,hogy a radiátor lyukas? Apró lyuk,ami csak akkor szívárog,ha felmelegszik a
hűtőfolyadék és van egy kis nyomás.Párafoltokat az elpárolgott hűtőfolyadék okozza. :)

én is erre tipelnék. egyszer jártam így (hogy kilyukadt a radiátor), és pontosan ilyen tünetekkel járt. szóval sztem kezdhetsz keresni a fűtőradiátort - de lagalábbis megnézetném közelről valakivel, mert lehet, hogy csak egy cső vagy bilincs a környékén...

A gumi csöveken is lehet olyan apró luk ami nem látszik elsőre.

Jackson, akinek mesélték

2009.03.30. 01:25

Nagyon köszönöm a megerösítést én is a radiátorra tippeltem, de nem voltam benne biztos. Vhol a müszerfal alatt lehet? A külsö csöveket megpróbálom ?tnézni. De ha a radiátor el van nagyon dugva azt nem tudom. A 25-ösöm 2 hengerfejet pusztított el, mire rájöttem, h a radiátornál levegösödik. Mégegyszer köszönöm.

2009.04.13. 22:28

Sziasztok
Csak annyit akarok irni évelején tavasszal érdemes a hütöt kivenni és átmosni,a külsö részt nagynyomásu vizzel a felrakodott kosztol,sártol,tavalyi bogaraktol lemosni, a nyári nagy melegben nehezebben fog a viz felforrni
üdv zoli

2009.04.14. 23:01

lepke írta:Sziasztok
Csak annyit akarok irni évelején tavasszal érdemes a hütöt kivenni és átmosni,a külsö részt nagynyomásu vizzel a felrakodott kosztol,sártol,tavalyi bogaraktol lemosni, a nyári nagy melegben nehezebben fog a viz felforrni
üdv zoli

Csak óvatosan a nagy nyomással kívül,mert benyomja a lamellákat a hűtőn,és többet ártasz mint ha nem csináltál volna semmit.
üdv

bezo

2009.04.14. 23:20

bezo írta:
lepke írta:Sziasztok
üdv zoli

Csak óvatosan a nagy nyomással kívül,mert benyomja a lamellákat a hűtőn,és többet ártasz mint ha nem csináltál volna semmit.
üdv

bezo[/quote
Helo bezo
köszönöm a plusz infot
üdv zoli

2009.09.15. 07:41

Sziasztok!

Következő lenne a kérdésem 525d soros hathengeres, motor hosszában beépitve.
Egyik kollegám szerint a hátsó két henger jobban melegszik és ott lesz hengerfejes.

Valós ez a probléma?

2009.09.15. 08:08

gti205 írta:Sziasztok!

Egyik kollegám szerint a hátsó két henger jobban melegszik és ott lesz hengerfejes.

Valós ez a probléma?

mindegyik S6 hosszában van

igen???

2009.09.15. 09:05

MChris írta:

Valós ez a probléma?

igen???

???

Valamit nem jó tudok?

2009.09.15. 12:44

MChris írta:

Valós ez a probléma?

igen???

Nem értem MChris válaszát. De igen hosszában van beépítve és ha kicsi megfőzik a motort akkor az hátsó hengereknél szokott elöbb jelentkezni. Ha nem kicsit akkor meghal az összes.
Miért kérded? Valami gond van?

Jackson, a kiváncsi

2009.09.15. 12:52

jackson írta:
MChris írta:

Valós ez a probléma?

igen???

Nem értem MChris válaszát. De igen hosszában van beépítve és ha kicsi megfőzik a motort akkor az hátsó hengereknél szokott elöbb jelentkezni. Ha nem kicsit akkor meghal az összes.
Miért kérded? Valami gond van?

Jackson, a kiváncsi

Helo Jackson
Most akar kocsit venni 20d vagy 25d egy másik topikban már rábeszéltük a 25d-re
most információt gyűjt
üdv zoli

2009.09.15. 12:57

lepke írta:Helo Jackson
most információt gyűjt
üdv zoli

Jaaa :lol: akkor neeem ez soha nem romlik el :D :D

Jackson, aki gyorsan elfelejtette mi az a megfőzés

2009.09.15. 14:15

jackson írta:
lepke írta:Helo Jackson
most információt gyűjt
üdv zoli

Jaaa :lol: akkor neeem ez soha nem romlik el :D :D

Jackson, aki gyorsan elfelejtette mi az a megfőzés

Akkor elmondom mi a baj, 3 volt taxis kollegám van nekem, kapom a jobbnál jobb infokat meg az ötleteket mit vegyek. Én kötöm az ebet az E39-hez :lol:

Ezért érdeklödöm.

Meglenne a kocsi ha megtudnék egyezni a kereskedővel.....

2009.10.28. 12:13

Sziasztok!

Egy kis tanácsot szeretnék kérni a hűtővíz kiegyenlítő tartállyal kapcsolatban.

Nemrég vettem meg a 3. E39-esem és ennek a kiegyenlítő tartálya máshol van mint az előző 523-nak.

Lényeg, hogy mikor megvettem, hideg motornál reggel, lecsavartam a sapkát és nem nagyon láttam, hogy lenne benne sok víz így hát öntöttem hozzá egy kis deszt vizet addig amíg a víz el nem lepte a "fémes pálcika" tetejét. Azóta megtettem a géppel 1500 km-t és ma reggel újra megnéztem a vízszintet és megint nem nagyon látok benne vizet a pálca tetjénél, csak az aljánál.

Tudom, hogy ez most nagyon hülyén lett leírva, de az előző 523-as böminél másik oldalt volt a kiegyenlítő és ott átlátszó volt a tartály és láttam, hogy mennyi víz van még benne. Itt viszont fekete kívülről és csak azt látom ha lecsavarom, hogy van benne ez a fémes szelepnek tűnő akármi ami áll benne. Gondolom vagy túlfolyó vagy érzékelő vagy szintjelző lehet. Sajnos ebben most teljesen elakadtam. A másiknál nem volt ilyen.

Szóval lényeg a lényeg, hogy mikor és meddig kell ezt feltölteni? Aggódnom kéne, hogy max feltöltés után lement ugyanarra a pontra a víz mint előtte? Ja és belinkelek egy képet ami a tartály tetején lévő rajzot is mutatja, hátha ebből jobban rájön valaki.

Vagy szerintetek a fedélzeti műszerek jelezni fognak ha alacsony a vízszintem?

Előre is köszi!

Kép

2009.10.28. 12:25

szia!

nagyon egyszerű. ahogy a kis kép is mutatja, annak a lebegő úszónak hideg állapotban pont a peremig kellene érnie. ha eltűnik a víz, biztosan nem jelent jót, de lehet, csak bagatell probléma. járj utána, hátha megtalálod. szálrepedt cső, vagy kiegy. tartály, vagy vmi hasonló. nem hinném, hogy beletenyereltél még egy olyan gépbe. ...ha igen, akkor.... :oops:

2009.10.28. 21:50

leto írta:Sziasztok!

Egy kis tanácsot szeretnék kérni a hűtővíz kiegyenlítő tartállyal kapcsolatban.

Nemrég vettem meg a 3. E39-esem és ennek a kiegyenlítő tartálya máshol van mint az előző 523-nak.

Lényeg, hogy mikor megvettem, hideg motornál reggel, lecsavartam a sapkát és nem nagyon láttam, hogy lenne benne sok víz így hát öntöttem hozzá egy kis deszt vizet addig amíg a víz el nem lepte a "fémes pálcika" tetejét. Azóta megtettem a géppel 1500 km-t és ma reggel újra megnéztem a vízszintet és megint nem nagyon látok benne vizet a pálca tetjénél, csak az aljánál.

Tudom, hogy ez most nagyon hülyén lett leírva, de az előző 523-as böminél másik oldalt volt a kiegyenlítő és ott átlátszó volt a tartály és láttam, hogy mennyi víz van még benne. Itt viszont fekete kívülről és csak azt látom ha lecsavarom, hogy van benne ez a fémes szelepnek tűnő akármi ami áll benne. Gondolom vagy túlfolyó vagy érzékelő vagy szintjelző lehet. Sajnos ebben most teljesen elakadtam. A másiknál nem volt ilyen.

Szóval lényeg a lényeg, hogy mikor és meddig kell ezt feltölteni? Aggódnom kéne, hogy max feltöltés után lement ugyanarra a pontra a víz mint előtte? Ja és belinkelek egy képet ami a tartály tetején lévő rajzot is mutatja, hátha ebből jobban rájön valaki.

Vagy szerintetek a fedélzeti műszerek jelezni fognak ha alacsony a vízszintem?

Előre is köszi!

Kép

Azért lehetett másik oldalt mert 98 szept-től volt egy váltás.Az előtte lévőknél volt a hűtő bal oldalán a tartály a hűtőn (átlátszó),az utána lévőknél jobb oldalán van és mögötte fekete tartály).

............

2009.10.31. 21:15

Lecseréltük a fagyállót .......525 tds-t hogy , vagy hol kell lelégteleníteni? megoldottuk, de nem tudom, hogy ez -e a jó.

Re: ............

2009.11.01. 01:32

pistino1 írta:Lecseréltük a fagyállót .......525 tds-t hogy , vagy hol kell lelégteleníteni? megoldottuk, de nem tudom, hogy ez -e a jó.

Teljes egészében lelégteleníti önmagát :wink:
Ja, és hány fokosan használta az olasz?

Re: ............

2009.11.01. 10:27

simi64 írta:
pistino1 írta:Lecseréltük a fagyállót .......525 tds-t hogy , vagy hol kell lelégteleníteni? megoldottuk, de nem tudom, hogy ez -e a jó.

Teljes egészében lelégteleníti önmagát :wink:
Ja, és hány fokosan használta az olasz?

3 éve már itt van magyarországon, így már volt benne egy kis fagyálló, nem sok.

csak így nem akart belemenni a 6 liter, belenyomtuk nagynehezen :D
Hozzászólás küldése

VigLink badge