![]() |
2009.03.29. 12:47
barnaba írta:Sziasztok egy kis segítségre volna szükségem!
98' 540iA-m olyat produkál, hogy kb 6 hét alatt elmegy belőle 1l víz. Tócsa nincs alatta, fűtés van, bár amikor
eléri az üzemi hőmérsékletet és elkezd meleget fújni a felső szellőzőkön akkor erős fagyállószag érezhető, és
a szélvédő foltokban párásodik. És ezeket nem fújja le a venti. Mi lehet ez a vízfogyás.
Előre is köszönöm a tippeket ötleteket!
Üdvözlettel Balázs!
2009.03.29. 16:33
Anti520i írta:MChris írta:barnaba írta:Sziasztok egy kis segítségre volna szükségem!
98' 540iA-m olyat produkál, hogy kb 6 hét alatt elmegy belőle 1l víz. Tócsa nincs alatta, fűtés van, bár amikor
eléri az üzemi hőmérsékletet és elkezd meleget fújni a felső szellőzőkön akkor erős fagyállószag érezhető, és
a szélvédő foltokban párásodik. És ezeket nem fújja le a venti. Mi lehet ez a vízfogyás.
Üdvözlettel Balázs!
Szag csak a pollen házak keresztül juthat be hozzád,megnézném mi történik a "ház" alatt amikor a szagot érzed.
Helló!
Nem lehet,hogy a radiátor lyukas? Apró lyuk,ami csak akkor szívárog,ha felmelegszik a
hűtőfolyadék és van egy kis nyomás.Párafoltokat az elpárolgott hűtőfolyadék okozza.
2009.03.29. 21:26
efer írta:Anti520i írta:MChris írta:barnaba írta:Sziasztok egy kis segítségre volna szükségem!
Üdvözlettel Balázs!
Szag csak a pollen házak keresztül juthat be hozzád,megnézném mi történik a "ház" alatt amikor a szagot érzed.
Helló!
Nem lehet,hogy a radiátor lyukas? Apró lyuk,ami csak akkor szívárog,ha felmelegszik a
hűtőfolyadék és van egy kis nyomás.Párafoltokat az elpárolgott hűtőfolyadék okozza.
én is erre tipelnék. egyszer jártam így (hogy kilyukadt a radiátor), és pontosan ilyen tünetekkel járt. szóval sztem kezdhetsz keresni a fűtőradiátort - de lagalábbis megnézetném közelről valakivel, mert lehet, hogy csak egy cső vagy bilincs a környékén...
2009.03.30. 01:25
2009.04.13. 22:28
2009.04.14. 23:01
lepke írta:Sziasztok
Csak annyit akarok irni évelején tavasszal érdemes a hütöt kivenni és átmosni,a külsö részt nagynyomásu vizzel a felrakodott kosztol,sártol,tavalyi bogaraktol lemosni, a nyári nagy melegben nehezebben fog a viz felforrni
üdv zoli
2009.04.14. 23:20
bezo írta:lepke írta:Sziasztok
Csak annyit akarok irni évelején tavasszal érdemes a hütöt kivenni és átmosni,a külsö részt nagynyomásu vizzel a felrakodott kosztol,sártol,tavalyi bogaraktol lemosni, a nyári nagy melegben nehezebben fog a viz felforrni
üdv zoli
2009.09.15. 07:41
2009.09.15. 08:08
gti205 írta:Sziasztok!
Következő lenne a kérdésem 525d soros hathengeres, motor hosszában beépitve.
Egyik kollegám szerint a hátsó két henger jobban melegszik és ott lesz hengerfejes.
Valós ez a probléma?
2009.09.15. 09:05
MChris írta:gti205 írta:Sziasztok!
Egyik kollegám szerint a hátsó két henger jobban melegszik és ott lesz hengerfejes.
Valós ez a probléma?
mindegyik S6 hosszában van
igen???
2009.09.15. 12:44
MChris írta:gti205 írta:Sziasztok!
Valós ez a probléma?
igen???
2009.09.15. 12:52
jackson írta:MChris írta:gti205 írta:Sziasztok!
Valós ez a probléma?
igen???
Nem értem MChris válaszát. De igen hosszában van beépítve és ha kicsi megfőzik a motort akkor az hátsó hengereknél szokott elöbb jelentkezni. Ha nem kicsit akkor meghal az összes.
Miért kérded? Valami gond van?
Jackson, a kiváncsi
2009.09.15. 12:57
lepke írta:Helo Jackson
Most akar kocsit venni 20d vagy 25d egy másik topikban már rábeszéltük a 25d-re
most információt gyűjt
üdv zoli
2009.09.15. 14:15
jackson írta:lepke írta:Helo Jackson
Most akar kocsit venni 20d vagy 25d egy másik topikban már rábeszéltük a 25d-re
most információt gyűjt
üdv zoli
Jaaaakkor neeem ez soha nem romlik el
![]()
![]()
Jackson, aki gyorsan elfelejtette mi az a megfőzés
2009.10.28. 12:13
2009.10.28. 12:25
2009.10.28. 21:50
leto írta:Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni a hűtővíz kiegyenlítő tartállyal kapcsolatban.
Nemrég vettem meg a 3. E39-esem és ennek a kiegyenlítő tartálya máshol van mint az előző 523-nak.
Lényeg, hogy mikor megvettem, hideg motornál reggel, lecsavartam a sapkát és nem nagyon láttam, hogy lenne benne sok víz így hát öntöttem hozzá egy kis deszt vizet addig amíg a víz el nem lepte a "fémes pálcika" tetejét. Azóta megtettem a géppel 1500 km-t és ma reggel újra megnéztem a vízszintet és megint nem nagyon látok benne vizet a pálca tetjénél, csak az aljánál.
Tudom, hogy ez most nagyon hülyén lett leírva, de az előző 523-as böminél másik oldalt volt a kiegyenlítő és ott átlátszó volt a tartály és láttam, hogy mennyi víz van még benne. Itt viszont fekete kívülről és csak azt látom ha lecsavarom, hogy van benne ez a fémes szelepnek tűnő akármi ami áll benne. Gondolom vagy túlfolyó vagy érzékelő vagy szintjelző lehet. Sajnos ebben most teljesen elakadtam. A másiknál nem volt ilyen.
Szóval lényeg a lényeg, hogy mikor és meddig kell ezt feltölteni? Aggódnom kéne, hogy max feltöltés után lement ugyanarra a pontra a víz mint előtte? Ja és belinkelek egy képet ami a tartály tetején lévő rajzot is mutatja, hátha ebből jobban rájön valaki.
Vagy szerintetek a fedélzeti műszerek jelezni fognak ha alacsony a vízszintem?
Előre is köszi!
2009.10.31. 21:15
2009.11.01. 01:32
pistino1 írta:Lecseréltük a fagyállót .......525 tds-t hogy , vagy hol kell lelégteleníteni? megoldottuk, de nem tudom, hogy ez -e a jó.
2009.11.01. 10:27
simi64 írta:pistino1 írta:Lecseréltük a fagyállót .......525 tds-t hogy , vagy hol kell lelégteleníteni? megoldottuk, de nem tudom, hogy ez -e a jó.
Teljes egészében lelégteleníti önmagát
Ja, és hány fokosan használta az olasz?